Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Hlavním motivem cyklu „Země Qaa“ je souboj dvou bohů, moudrého Tanatloka a krvežíznivého Ogotaje. Oba muži jsou ve skutečnosti prastarými členy posádky kosmické lodi, která se vracela na Zemi. Nelehkým úkolem Thorgalovy družiny je porazit boha Ogotaje. Thorgal však netuší, jak osudový vztah s Ogotajem sdílí…

Scénář
Jean Van Hamme
Art
Grzegorz Rosiński
Obálka
Grzegorz Rosiński
Překlad
Richard Podaný
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-2523-984-1 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
210 g
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Thorgal #11: Les Yeux de Tanatloc (Lombard, 1986)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.12.2020 06:48Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Thorgala milujem. Ako dieťa som vyrastal na fenomenálnom zošite Dieťa z hviezd, ktoré nenormálne a neskutočne inovatívnym (vikingská sága + space opera + fantasy + kadečo ďalšie) spôsobom vysvetlilo Thorgalov pôvod. Hrozne, strašne, príšerne sa mi páči, ako Rosinski a Van Hamme skombinovali zdanlivo neskombinovateľné žánre a vytvorili vďaka tomu mrazivé, dych berúce univerzum, v ktorom sa legendy miesia s rozprávkami, krutým, realistickým svetom navzájom sa vraždiacich ľudí a ohromujúcim vesmírnym príbehom o zániku jednej rasy, ktorá k nám, k pozemšťanom, mala bližšie, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Tanatlokove oči sa ku mne dostali až v roku 2017, kedy som mal za sebou viacero Thorgalových dobrodružstiev. Niektoré boli absolútne úžasné (Dieťa z hviezd), niektoré poslabšie (Aaricia mala pár magických okamihov, ale ako celok ma relatívne sklamala). Iné boli ľahkým nadpriemerom (Vlčica, Ostrov v ľadových moriach, Vládca hôr). Tanatlokove oči kvalitatívne radím skôr do „prostrednej časti“ Thorgalovej série: teda ani zlé, ale ani také jedinečné, ako Dieťa z hviezd. Čo o to, kresba je zasa nádherná, mystická a podporujúca fantáziu (hlavne scény z temnej džungle). Problém je v tom, že príbeh je dosť nezaujímavý a poriadny drajv chytí až na konci. A to už je neskoro. Thorgal je tu skôr štatista a jeho putovanie džungľou nie je také zaujímavé, ako mohlo byť. Občas vyskočí aligátor a občas niečo zletí z neba, ale inak sa vlastne nič nedeje. V meste je to o poznanie lepšie. Tu je kresba síce nudnejšia, ale našťastie sa do toho tvorcovia poriadne opreli a nadviazali na Thorgalovu minulosť (či skôr na minulosť jeho predkov). Správne, opäť sa vracia to, čo na tejto sérii milujem: pozemské napojenie na vesmírne cestovanie. Stretávame sa s postavou, ktorá ma nadchla už v Dieťati z hviezd. Odvtedy však hlavný hrdina zostarol. Rosiniski a Van Hamme okolo neho (a najnovšie už aj jeho syna) budujú pozoruhodnú mytológiu, super svet, vynikajúce univerzum o bohoch, zostúpiacich z nebies, ktorí v skutočnosti vlastne žiadni bohovia neboli.
  • trudoš
    trudoš editor8.6.2018 01:49Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Album samo o sobě možná tak skvělé není, ale v návaznosti na předchozí díly Dítě z hvězd a Ostrov v ledových mořích mě jednoduše dojala osudovost ústřední zápletky. Jasně, možná jsou to trochu zbytečně Hvězdný války, ale co si budeme nalhávat, i ty mají předobraz v řeckých tragédiích. A Jean Van Hamme dávkuje posloupnost událostí s takovou precizností, až má jeden podezření, že si to nevymýšlí za pochodu, ale že měl komplexní dění v hlavě od samého počátku. Grzegorz Rosiński pak dokazuje, že pro Thorgala se vysloveně narodil. Noční výsadek ze vzducholodě by takhle perfektně snad nikdo nakreslit nedokázal.
    Takže jo, Thorgal je zpátky a pořád je přesně tak boží, jako ostatně vždycky byl. Tahle série je jednoduše nadčasová po stránce dějové i výtvarné. Ty nápady, jež tvůrci dávají v plénum, nejsou jen výrony autorské imaginace, ale pečlivě promyšlené kousky mozaiky, která nabývá na stále konkrétnějších detailech. Jako celek jeden z nejkrásnějších a taky nejdepresivnějších fantasy komiksů.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.1.2018 12:05Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Bez znalosti 10. sešitu, je tato část tetralogie jaksi špatně uchopitelná. Výhoda pro ty co mají doma, resp. přečteno Země Qaa. Každopádně jisté info uvnitř obálky trochu do děje čtenáře nastaví a nakonec to jde číst. Přesto mi to jaksi celé nesedí, dlouhá cesta, kde do sebe postavy jen šťourají a popichují se. Je to zajímavá, to je pravda a aspoň se ukážou pravé charaktery postav. Tento sešit má smysl pouze v rámci celku celé tetralogie. Oceňuji obzvlášť jiné zvolené prostředí a další nové paralely s naším světem. Jo, proč ne. Přesto mě tento díl jaksi nebavil, aspoň ne tak thorgalovsky.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš31.12.2017 00:33Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Epickosť príbehu pokračuje, aj keď v tejto časti ide hlavne o vysvetľovanie nejakých tých súvislostí pre malého Thorgalovho syna Jolana. Akcie je tentokrát málo a zaujímavých scén tiež nie je veľa. Tento diel preto radím do Thorgalovho priemeru, boli už aj lepšie, ale aj horšie časti.
  • Absinther
    Absinther4.10.2017 17:43Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Třetí díl pětidílného QAA příběhu už má vše co čtenář od Thorgala očekává. Předešlé dva sešity se trošku praly s nutností vybudovat pro takto důležitý příběh pevné základy, ale Tanatlokovy oči už fičí kupředu naprosto přirozeně a organicky. Na povrch probublává Thorgalova sci-fi mythologie. Čtenář je už v QAA světě hezky usazen. Jednotlivé linky příběhu pomalu ale jistě šplhají po stoupající spirále... Prostě luxus.
  • Fry
    Fry admin17.9.2017 18:50Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Thorgal #11: Tanatlokovy oči - Sice by bylo fajn přečíst si celou "Zemi Qaa" najednou, ale vzhledem k tomu, že předchozí dva díly jsou dnes v podstatě nesehnatelné, jsem rád alespoň za to, že se vydavatel snaží vyplnit mezeru na našem trhu a vydat díly, které dosud nikdo nevydal. Pokud tedy budu "Tanatlokovy oči" hodnotit jako samostatné album, nemohu si nedovolit vypíchnout kresbu, která je v tomto sešitě naprosto excelentní. Samotný příběh naopak lehce stagnuje na místě, i když dojde i na odhalení jedno velkého tajemství ... Za mě 3*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.8.2017 15:45Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Popravdě řečeno, četl jsem už nějaké díly, ale mám v těch edicích a celé řadě totální guláš. A ačkoli mě Thorgal vždy bavil, nějakou dějovou linii jsem během těch let úspěšně potratil, takže absolutně nevím, kde se na ní nyní nacházím. Naštěstí expozice příběhu je na začátku skrze nepřirozené dialogy (což rád nemám) docela vysvětlující, stejně jako vyprávění dále. A já nutně potřebuju vědět, co bude ještě dále...

    Celkový dojem: 80%
  • goldschmidchen
    goldschmidchen9.7.2017 14:32Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Super díl!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.7.2017 14:37Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Těžký život Thorgalova fanouška, když se až po 13 letech dozvídá, jak pokračuje země QAA. Doufejme ale, že vydavatelsky asi nejprokletější komiksová série v ČR tentokrát dospěje alespoň k dokončení pentalogie. Stejně to nemá obdoby, aby se nějakého titulu ujal již pátý vydavatel (S.press, Crew, Albatros, BBart, Egmont) a i v knihovničce to vypadá dost obskurně. Ale Thorgala bych stejně kupoval i na roli hajzlpapíru, sláva Egmontu za další pokus s jednou z mých nejmilejších komiksových sérií ever. Skvělej díl !
  • Darker
    Darker mecenáš5.7.2017 09:52Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Neni to druhy dil, ale treti z peti, jen pro upresneni.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.7.2017 09:26Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Aby ti to taky neprislo kdyz je to druhy dil z petidilne miniserie.
  • kaylin
    kaylin5.7.2017 06:53Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Vydání knihy "Thorgal 11: Tanatlokovy oči" je pro mě rozhodně jednou z největších komiksových událostí roku 2017, ač dějově mi to přijde useknuté. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1473-thorgal-11-tanatlokovy-oci-80.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.6.2017 07:53Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Během tří dnů jsem přečetl všechny díly Thorgala co u nás vyšly a tenhle je z nich možná vůbec nejlepší. Epičnost Thorgalovi rozhodně sedí více než jednohubky. Nezbývá než držet pěsti Egmontu, ať dovydá aspoň ty plánované další dva díly, které uzavřou příběh o zemi Qaa.
  • Kabukiman
    Kabukiman19.6.2017 09:37Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Nejlepší propadák na trhu! :) Thorgal je naprosto dokonalej a žádná u nás vycházející amerika ani japonsko na něj prostě nemají :) Jsem rád, že se zase objevil a pokuší se o přežití :) Snad se mu tentokrát zadaří a po pár sešitech zase nepůjde k ledu... Vážně nechápu, že se u nás Thorgalovi tak špatně daří...
18175
  • Velkej šéf
    Velkej šéf16.6.2017 22:37Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Tormentr: Píší to uvnitř a na zadní obálce.
  • Darker
    Darker mecenáš16.6.2017 21:47Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Kde to čteš, že se chystají další? O_o
  • gaspoda
    gaspoda16.6.2017 16:53Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    hura hurá je tu dalsí díl a jak čtu chysta se i dalsí dily
  • Darker
    Darker mecenáš8.6.2017 07:29Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Taky mám všechny díly, ale byl bych rád je měl všechny v jednom formátu, ne ve čtyřech různých formách :)
  • davidek
    davidek7.6.2017 20:49Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Asi dva roky zpátky jsem se na pár měsíců soustředil na sledování Aukra, bazarů a antikvariátů a celkem bez problémů jsem sehnal všechny díly vydané BBartem včetně Země Qaa, protože ty mi kdysi unikly a do sbírky chyběly. Celkem to nebyl problém kolem 300 kč za kus.
  • Azalin
    Azalin mecenáš7.6.2017 16:32Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Hmm, já mám všechny díly, co u nás vyšly, tak nevím nic o tom, jestli se dá něco sehnat nebo ne.. ;-) Každopádně je skvělé, že se našel další vydavatel se sebevražednými sklony.. třeba se zadaří.. ;-) Kdyby to vydali CRWáci v tlustších špalcích jako třeba Druunu a vychválili to do nebes, jako třeba... ehmm.. dost průměrný Ghost in the shell (a v dalších dílech bude ještě hůř), tak se nebojím, že by neuspěli...
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.6.2017 16:09Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Na Crwi proběhla diskuze, že letos vyjdou ještě další dva díly - 12 a 13, čímž se uzavře celý cyklus Země Qaa a u nás budou vydány díly 1-16. Přičemž se samozřejmě ozvaly hlasy, jak je to na pýču, že tomu chybí to a tomu zase to a proč to vydávají, když se nedá sehnat 10.díl, který je 1. dílem pentalogie a pindykecy od fóra, kde se konstantně bečí za vydávání Thorgala;) Taky mi chybí 3 díly a jeden z nich je Země Qaa, nu což ale toto kupuju, ať vydavatel vidí prodeje a třeba bude i dotisk, který si pak koupím a pak si to "přečtu celé naráz." Kua to je asi nejčastější můj koment směrem k sériím a ještě jsem to ani s jednou neudělal :)
  • Darker
    Darker mecenáš7.6.2017 14:07Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Ano, už to tak vypadá, doufám jen, že tím to tento rok nekončí, nebo že tím nekončí úplně. Čekat zase roky než to předají někomu jinému fakt nechci.
  • Azalin
    Azalin mecenáš5.6.2017 20:21Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    To jako fakt? Nešálí mě zrak?
Četl/a (61)
2Hitman3, adevr, autokineton, ben_bella, binnmode, borknagar1, calvin10, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, DEmnoG, erik, Filios dVekerec, Final, flipflop, foudy, Fry, Georgíno J., house192, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jiskra, kaylin, Kraken, Leonardo, listr, Lobok257, mgeralt, monte walsh, Moyek, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nezbi, Noci, oleav, pechna, radimisko, RadimNemec, Raul, rooty, Schirru, seneke, SHORTY, Spacecore, spagr, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, vranakx, Zbysek2410, zgrywus
(129)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, adevr, Alfred, arnecht, Ashek, autokineton, Azalin, Azbest, AZTeck, bboorreekk, Beng.D, Benji, binnmode, birkoff13, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, borknagar1, Buchtic, burzum, calvin10, calviti, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidek, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dinik, disclose, doophy, Erich, erik, farnhajt, fel68, filemon, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, Fry, gaspoda, Georgíno J., goldschmidchen, Greyman, Hades, herbert, herrman, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jiskra, Kabukiman, Kapis, karel, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kraken, Leonardo, listr, Lobok257, Lojza, Mamut12, markic, Marvin, mcleek, mgeralt, mikina, moiqpiom, monty.cl, morbn, Moyek, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Noci, o2t2, oleav, Paldini, pavel, pechna, pennywise, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Ricarderon, rooty, Rumburaq, Saran, SASAN_KING, Schirru, seneke, SHORTY, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, tomaseek, trudoš, tulipstros, vallyslayer, Velkej šéf, vranakx, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (7)
cybern, DracoAn, Grynca, Mistak, Mitthrawnuruodo, nx, Premek
Shání (2)
afri, Mistak
Nabízí (1)
adam.ra