Skutečná podstata Jackalova pavoučího moru byla odhalena - a teď se obyvatelé Manhattanu mění v obludné pavouky, útočící na povel Pavoučí královny.
Je na Spider-Manovi a Avengers, aby tuhle démonickou vládkyni pavučin zastavili... než promění celé lidstvo ve své pavoučí otroky.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 117. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-man #670-673 a Venom #7-8


Scénář
Rick Remender, Dan Slott, Fred Van Lente
Art
Tom Fowler, Humberto Ramos
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
578 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: Spider-Island, Part 2 (Marvel)
  • ludek.n
    Adriana Soriová se jako Pavoučí královna ujímá vlády na Manhattanu poté, co se jeho obyvatelé proměnili na ohyzdné nestvůry. Zdá se, že neexistuje síla, která by ji dokázala z jejího trůnu sesadit. Ale superhrdinové a zbytky neproměněných se nevzdávají. Hledají lék na pavoučí mor. Předchozí kniha rozehrála partii ve velkém stylu a já jsem byl hodně zvědavý, zda se scénáristovi Danu Slottovi a Ricku Remenderovi podaří příběh ukočírovat a dovést k zdárnému konci. Musím říct, že se jim to podařilo skvěle. Byl jsem po celou dobu napnutý jako pavouk, jemuž se do sítě chytila pořádná kořist. Nevadilo mi ani překrytí epizod mezi sériemi The Amazing Spider-Man a Venom, naopak užíval jsem si dvou pohledů na stejnou zápletku. Dynamika akčních scén (které jsou drsné a syrové, ale ne brutální a sadistické až ke zvracení), decentní humor, práce s myšlenkou, vývoj postav, skvělá kresba Humberta Ramose a Toma Fowlera, parádní finále - to jsou atributy, které mi ze čtení druhé knihy Pavoučího ostrova udělaly zážitek k nezaplacení. Jestliže jsem u první návštěvy proměněného Manhattanu ještě váhal udělit absolutní hodnocení, tady už nebylo co řešit. Krása a zábava!
  • MEGA
    Hodnotím obě části spolu. Tento event mně přišel jako klasický mainstream, který zabaví, ale nenadchne. Nápad je skvělý a bavilo mě sledovat vedlejší postavy, jak dostávají superschopnosti. Zejména Mary Jane a J. J. Jameson, kteří jsou spolu se sešity série Venom nejlepší částí příběhu. To se nedá říct o záporácích, kteří byli buď otravní nebo totální klišé. Uspěchaný konec mě taky dvakrát nenadchnul. Částečně to vynahradí kresba Huberta Ramose, která je energická, ale překvapivě přehledná. Ostatní kreslíři jsou sice odlišní ale neméně kvalitní.
  • Ivan Kucera
    „Když se na tebe všechno valí, soustřeď se na jednu jedinou věc.“ Pravdupovediac som rád, že mám Pavoučí ostrov za sebou. Nebolo to zlé a malo to fajn nápady, ale asi nikdy mi nikto nenahovorí, že sa v rámci pavučinového univerza jedná o zásadnú, kľúčovú udalosť. Angažovanie Dana Slotta vôbec nevnímam v Petrovom svete tak, ako angažmán Bendisa alebo Straczynského (ktovieako mi nesedeli ani Totální šílenství! a Svítá nový den, ktoré prišli po Straczynského rozlúčke so Spajdym v Jen o den víc). Nemôžem sa dokonca zbaviť dojmu, že aj nápady, ktoré nehodnotím negatívne, sú po dôkladnejšom zamyslení v skutočnosti obyčajné blbosti. Napr. fakt mi chce niekto nahovoriť, že Peter Parker je iba maska pre Spider-Mana? To bezchybne funguje u Batmana, ale u Spajďáka je to hovadina na entú. Dr. Stranga na Pavučinomila zošle magické kúzlo, aby ho nikto nespoznal, ale druhýkrát to isté už zoslať nemôže? Akože prečo? Pýtam sa dobre, ak sa pýtam, že preto, lebo sa to tak hodí scenáristovi? Ako u jednotky, aj u dokončenia platí, že zo všetkého najviac ma bavila kresba Humberta Ramosa, ktorá je síce miestami neprehľadná, ale ak sa bijú Venom a Anti-Venom, tak to vnímam ako umelecký zámer.
  • Komiksum
    Fajn pokračování fajnový první knihy fajnovýho eventu. Venom i Anti-Venom jsou dobrý, stejně tak jako další postavy včetně Spideyho. Finále je asi nejslabší části příběhu, i tak to je dobrá kniha. Super scénář i kresba, doporučuji.
  • Blackhand47XD
    Finále fajn pavoučího eventu, kde skvěle funguje hlavně postava Venoma.
  • Darth Raelchi
    Pokračujeme dále tam, kde končí kniha 1. Děj zažívá vyvrcholení, zjišťujeme kdo je za tím vším a je to příjemná retrospektiva. Není to až tak násilné a aspoň je to vtipné. Ten zombie/nemrtví styl pro pavoučí lidi je docela zábavný a vkusný. Kresba je docela fajn a líbí se mi to celé vyústění a svázání volných konců. Dostáváme porci symbiontů a celé to tak nějak příjemně skončí. Vše ostatní v podstatě viz komentář ke knize 1.
  • trudoš
    Jak jsem se v prvním díle trochu ztrácel pro chaotický začátek, tak tady jsem už neměl nejmenší problém zapadnout do příběhu a užít si jej na maximum. Dan Slott předvádí neskutečné pavoučí kousky a přitom tomu všemu stále dokáže ponechat fazónu klasického dobrodružství, přesně v tom duchu komiksů s rošťáckým Spider-Manem, jak je mám rád. Je to akční a zábavné zároveň, v některých momentech pak docela i děsivé (za což ovšem může moje lehká arachnofobie), jindy zas fajn potřeštěné v triviálních nápadech. Jonah Jameson á la pavoučí monstrum, New York plný bezradných naháčů, Mary Jane v roli superhrdinky, soulož se Spider-Manem jako preventivní léčba - všechno funguje na jedničku. Opomenout nemohu ani postavu Flashe alias Venoma, protože jeho souboj s Královnou, prokládaný otcovým dopisem na rozloučenou, patří k vrcholům celého Pavoučího ostrova. Ostatně finále celkově je vyrovnané, nic uspěchaného, ale pěkně vygradované a právě tak mega, jak si zaslouží. Z mé strany maximální spokojenost.
  • S4TW
    Bohužel ani druhá část mě nepřesvědčila, že by se jednalo o nějaký extra skvost. Nechápejte mě špatně, zábava je to slušná, ale působí to na mě až moc fantasmagoricky a přeplácaně. Jo, je to sranda, představa, že se všichni promění a budou mít pavoučí schopnosti a pak zmutují ještě víc, ale komiks se motá někde mezi vážnou a komediální hranou a není to ani jedno, ani druhé. Bitvy jsou přeplácané, příběh je až nesmyslně přehnaný. Na moderní komiks je to dost ukecané a ani ty Spideyho pověstné hlášky nemají potřebnou razanci. Prostě je to takový úlet a mě se to do regulérního světa pavouka nehodí, navíc mě to zase tak moc ani nebavilo. Kresba mi nesedla vůbec, vlastně až ta v posledním sešitě, kdy už to kreslí Caselli. Vlastně celý poslední sešit je suverénně nejlepší z celého Pavoučího ostrova, možná je to tím, že se soustředí víc na lidskou linku tohoto hrdiny a to je největší kouzlo celé této postavy.
  • mearez
    Já nevim. Mě se zvedá úplně z každý ženský postavy v tomhle komiksu (samozřejmě kromě Aunt May).
  • Mleako
    Za mě dobrý, je to svižná, zábavná a akční jízda. Škoda že Antivenomovi a jeho nově vznikající církvi nedali víc prostoru, to by mělo potenciál:)
  • kaylin
    Příběh je místy přehnaný, ukecaný, ale neobtěžovalo to tolik jako jindy. Tenhle event se mi líbil. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1468-ultimatni-komiksovy-komplet-81.html
  • Ricarderon
    Legranda grande. Fakt jsem se u čtení bavil a smál nahlas. Všecky marvelácký legrácky, docela vtipnej Spajdrmen a k tomu vzpomínka na u nás nikdy nevyšlou klonovací ságu. Myslím, že teď o ní víme vše, co jsme vědět potřebovali... A mám dojem, že je to nejnovější Spidey, co u nás zatím vyšel, tak jsem rád, že jsme si mohli udělat obrázek, kam se to posunulo. Bezva selanka, jak to má bejt! Hvězdičku navíc dávám za Mary Jane.
  • Carnage
    Mě se líbí jak tomu někdo háže od začátku do konce kritiku ale stejně tomu dá nadprůměrný hodnocení :D za mě hodně dobrý a kresba mi nevadila ani u první části jako některým. V první části neni jistý kdo je vlastně Královna atd. a tady se to tajemství spláchne během chvilky, ale jinak za mě dobrý a rozhodně bych teda chtěl vidět víc akce s Anti-Venomem, v UKK vyšel akorát Agent Venom, takže jsem rád že něco dalšího s nim vyšlo tady v pavoučím ostrově.
  • cyboy
    No ja nevim, ale je to stejne ukecane jako prvni dil a taky stejne zmatene a nektere strihy pusobi tak, ze si to v kanclu rozstrihali na jednotlive panely a pak to nahodne zamichali a voila! Celkem se mi libil ten posledni "tajny" sesit cislo 673, ktery nam na obale zamlceli. :)
    Kazdopadne moje hodnoceni je prakticky stejne jako u prvniho dilu.
    Jen takova poznamka na zaver - kdyz jde vydat 12 sesitu Black Panthera v jedne knize, proc tak nejde vydat 12 sesitu Pavouciho ostrova?
    70%
  • jh666
    Druhá polovina Pavoučího ostrova je stejně povedená jako první. Příběh pěkně graduje, Spider-Man skutečně dokazuje, proč patří k nejlepším Marvelovským hrdinům a všechno potvrzuje skvělá kresba. Hodně se mi líbí kontrast mezi barevným Ramosem a temnějším Fowlerem, ale při zachování jistých podobných prvků (oba kreslí trochu hranatě, ale to říkám v dobrém). Další skvělý kontrast je pak poslední sešit od Caselliho, jehož kresba je taková klidnější, což odpovídá ději.
1631101
Četl/a (97)
2scha, Abbott, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fida, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jack, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, ludek.n, Mariomichal, Marvin, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, punisher, radimisko, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, SekyCZ, seneke, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, taidana, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(221)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Azalin, Azbest, Badgu.y1902, batoo, beanek, Benji, Big_Boss, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dexir, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Ejdý1, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lukas366, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Marvin, Mates17, Matio, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spider-man, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
10milda, Azik2586, Blackthunder, BreakingAway, Clarkos, deadpool, delsemela, Maty48, ma_fecko, Piggyslav
Shání (1)
Blackthunder
Nabízí (2)
Al0f0k, suricattaontheway