Obsahuje příběhy:

Vader sestřelen II.
V galaxii panuje neklid. Sithský lord Darth Vader zjistil, že povstaleckým pilotem zodpovědným za zničení Hvězdy smrti byl Luke Skywalker. Díky ilegálním kontaktům své tajné spojenkyně doktorky Aphry se Vader dozvěděl, kde by mohl Luka najít: v bývalém chrámu Jediů na planetě VROGAS VAS.
Zdá se však, že na planetě se nachází také povstalecká základna. Vader osobně vyřadí z boje celé dvě eskadry X-wingů a potom se utká s posledním povstaleckým pilotem - svým synem. Luke netuší, že Vader je jeho otec, a záměrně narazí svým X-wingem do Vaderovy stíhačky TIE. Oba přežijí, ale zřítí se mezi ruiny na povrchu planety.
Povstalci Vadera obklíčí, protože vědí, že mají první a dost možná poslední příležitost skoncovat s ním jednou provždy...

V utajení II.
Povstalci získali novou naději.
Mladý povstalecký pilot Luke Skywalker zničil největší zbraň zlého Galaktického impéria Hvězdu smrti. Imperiální jednotky mají ovšem stále přesilu.
Postalecký špion ENEB RAY působí na Coruscantu v přestrojení za imperiálního hodnostáře jménem Tharius Demo. Princezna Leia mu dává obtížný úkol: zachránit z vězeňského komplexu skupinu senátorů, kteří vystupovali proti Impériu a nyní jsou odsouzeni k popravě. Eneb brzy zjistí, že jeho úkol se ještě zkomplikuje...

Obsahuje sešity série Darth Vader #13 (Vader Down, Marvel 2016) a Star Wars Annual #1 (Rebel Jail, Marvel 2016)

Scénář
Jason Aaron, Kieron Gillen
Art
Salvador Larroca, Angel Unzueta
Barvy
Edgar Delgado, Paul Mounts
Obálka
Mark Brooks
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Klára Nettlová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont Polska Sp. z o.o.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
44
Cena
59.9 Kč
  • Fry
    Fry admin30.6.2019 13:11Star Wars Magazín 2017/03
    Star Wars Magazín 2017/03 - Aarona vystřídal Gillen, Deodato Jr. byl nahrazen Larrocou a na příběhu to jde docela poznat. Druhá část příběhu 'Vader sestřelen' totiž nemá takový tah na branku, jako tomu bylo právě u první části. Každopádně není to tak hrozné, aby se výsledek nějak citelně odrazil na finálním hodnocení. Příběh 'V utajení' je na tom naopak už od začátku poměrně hůř, a i když jsem naštěstí nestačil zápletku úplně zapomenout, nejedná se rozhodně o nic světoborného. Zkrátka výplňkový příběh, jenž za pár dní zapomenete ... Za mě 4*!
7191