Alternativní obálka
Hellboy je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení různých případů ho přivádí na prapodivná místa a vede k setkáním s prazvláštními tvory. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a to, proč byl přiveden na tenhle svět.

Hellboyův duchovní otec Mike Mignola namíchal pro čtenáře naprosto neodolatelnou směs bájí a legend, přidal skvělou atmosféru, akci a humor a to všechno jim předkládá v neobyčejně atraktivní kresbě. Není tedy divu, že si naši čtenáři vychutnávají Hellboyovy příběhy již neuvěřitelných dvacet let a dychtivě čekají na každý nový díl jeho dobrodružství. Nyní mají možnost si přečíst další čtyři Hellboyovy knihy ve dvojnásobném formátu a dozvědět se spoustu dalších zajímavostí přímo od Mika Mignoly, Duncana Fegreda a Richarda Corbena.

Svazek obsahuje:
Hellboy #08: Temnota vábí
Hellboy #09: Divoký hon
Hellboy #11: Ďáblova nevěsta
Hellboy #12: Bouře a běsy

- povídku Mateřské znaménko (z knihy Hellboy 10: Paskřivec)
- Knihy osm, devět a dvanáct tvoří společně s povídkou Mateřské znaménko, která zatím v Pekelných knižnicích nevyšla, jeden ucelený příběh. Kniha jedenáct je povídková.
- Rozšířenou galerii skic s komentáři Mikea Mignoly, Duncana Fegreda a Richarda Corbena


Scénář
Richard Corben, Scott Hampton, Mike Mignola, Kevin Nowlan
Art
Richard Corben, Duncan Fegredo, Scott Hampton, Mike Mignola, Kevin Nowlan
Barvy
Kevin Nowlan, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Cary Grazzini, Ladislav Niklíček, Petr Pláteník, Martin Šinkovský, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-88152-26-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 325 x 70 mm
Tisk
barevný
Váha
4932 g
Stran
848
Cena
2500 Kč
Originál
Hellboy Library Edition, Volume 5-6 (Dark Horse Comics, 2009)
  • faster86
    faster8628.1. 20:33Hellboy, kniha třetí
    Napřed velká spousta povídej motajíci se hlavně kolem roku 1966 a pak 3 velké příběhy, které jsou vlastně klasické hellboyovske BOOM pravou rukou zkázy a přesně tak máme jellboye rádi. Nebál bych se říct že na celém runu jde vidět jak se Mignola krásně vypisuje na lepší úrovně.
  • Norri
    Norri mecenáš21.3.2020 23:26Hellboy, kniha třetí
    Přesně takhle mám Hellboye rád. Povídky, které jsou lehce strašidelné a mají skvělou atmosféru. A celý ten dlouhý příběh? Wow! Žůžo labůžo! Mám rád dlouhé příběhy. Tenhle byl parádní a vyvrcholil naprosto epicky. Navíc mi to pomohlo urovnat si nějaké věci z Podivných míst, za což jsem rád. Ani ke kresbě nemám co vytknout a líbila se mi práce všech zúčastněných autorů.
  • sedw
    sedw2.4.2019 22:58Hellboy, kniha třetí
    Tak jsem také došel na konec cesty a za mě velká spokojenost. Po celou dobu, co jsem Hellboye četl jsem vlastně nebyl schopen říct, proč mě tak baví, ale prostě bavil. Asi to byla směsice všeho, co do něj Mignola namíchal, která je natolik unikátní, že mě jako srovnání napadá snad Sandman a Lucifer - různé mytologie, mystično, propletené příběhy... I přes celkovou spokojenost mě mírně zklamal konec, který na mě sice zapůsobil, ale ne tak, jak jsem po stovkách stran strávených s Hellboyem čekal. Sandman, Lucifer, Kůstek, Hitman, Y, u všech těchto komiksů na konce vzpomínám a opravdu mě zasáhly. Hellboy pro mě tak trochu vyzněl do ztracena, což je škoda. Cesta to totiž byla parádní.
  • Suši
    Suši18.6.2017 12:13Hellboy, kniha třetí
    Třetí Pekelná knižnice je epickým vyvrcholením Hellboyovské série, a ne nadarmo se říká: "To nejlepší na konec".

    Celé monstrum začíná knihou Ďáblova nevěsta. Co si budeme nalhávat. Jedná se o krátké příběhy plné změtí, kde namátkou vystupují wrestleři, mimozemšťané nebo pošinutý "faraon", a tato tématika k Hellboyovi prostě nesedla. Ovšem to je jen vada na kráse z celkové knižnice, takové Mateřské znaménko.
    Co však následuje pak, je na 519 stranách ucelený, velmi vydařený příběh, který navazuje na hlavní příběhovou linii z předchozích knih, a tak si ho můžete vychutnat na jeden dech až k samotnému zakončení. Vše, co nám bylo v předchozích knihách utajeno, se zde odhaluje, a co bylo zmíněno bez nějakého většího údělu, zde najednou ožívá a hraje důležitou roli v příběhu. Ano, sice se zde opět míchají mýtické bytosti s legendami, realitou a fantazií, ovšem příběh má spád a graduje až k překvapivému závěru.

    Scénář mě mile překvapil, a Hellboy v jednom dlouhém postupném příběhu mě utvrdil, že se může pyšnit označením komiksový román. A co kresba? Ta je zlatým hřebem v rohu Hellboyovém. Styl Duncana Fegredoa se mi snad líbil víc nežli samotného Mika Mignoly, nebo alespoň se mu může rovnat. Fegredo je více detailnější a umí parádně vykreslovat prostředí. Ne že by to Mignola neuměl, ale tak často jsem se s tím nesetkával. Atmostféra z jednotlivcýh výjevů je dechberoucí a to také díky skvělému coloringu.

    A k samotné fyzičnosti knihy? Comics centru se nedá co vytknout.

    Součtem: 5/5 bezpochybně.
481
Četl/a (62)
2scha, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, binnmode, borknagar1, calvin10, ComicBookGuy, davidek, Dezodoo, duri, Erich, farnhajt, faster86, figis, foudy, Garp, Georgíno J., IndyP, Infarkt, invape, jardoom, jindroush, kallenved, Kaluž, kapicka, Khagrael, Kocour, kubosos, Light, LookAss, Mariohurbanek, mart.in, michelangelo, mineralk, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, raenius, RaptoR, regressiv, robertsedmik, rockyt, rooty, roswelll, sedw, SHORTY, SNUFKIN, suricattaontheway, Suši, Tony TwoDee, Ukko, Ursus, Wiw, wolfgang, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(182)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , antiimini, Ash Pointak, Awakener, barthez, batoo, bboorreekk, ben_bella, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, borknagar1, bronxik, Buchtic, burzum, Cabal, calvin10, ComicBookGuy, Corvus, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dani El, davidek, DAxik, Deckard, DEmnoG, Devilek, Dezodoo, disclose, doophy, duri, Erich, farnhajt, faster86, Fida, fifas, figis, filemon, fubong, Garp, Georgíno J., grinder, Hartmann , herbert, herrman, hlavathor, Houbař, husakpetr93, hypermlok, Idy, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, Jimbeam90, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Karel Sec, Kocour, Kokuun, komik.sx, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, kucik, Lamahe, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, mAGiic, malylada, marduk, Mariohurbanek, mart.in, Marthy76, max brod, merhyx, michelangelo, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, mirec, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, NellUl, Netorack, Niaz, Nightmare, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulhunter, pavel, pechna, Petrisko911 , Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, Ricky Gervais, robertsedmik, rockyt, rooty, roswelll, Rowan, Saran, Šedo, sedw, SHORTY, Sidi Santini, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, spagr, SpiderJerusalem, StanleyHu, Stara.kryta, suricattaontheway, Suši, syon, tacmud, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, Toe, Tony TwoDee, TonyT, Toren, Trevelyan, tukak, tulipstros, Ukko, Ursus, utresyby, Valis, Vrenn, vteco, VXP, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (9)
besikv, delsemela, filosh, gezic, ghousty, HevyEli, Maty48, nx, Radkos
Shání (5)
Al0f0k, besikv, Dalistar, gezic, HevyEli
Nabízí (1)
merhyx