Král T'Challa je nejen vládce a náčelník technicky nejpokročilejší pozemské civilizace, ale také Black Panther. Wakandský král je nezdolně odhodlaný, nenuceně elegantní, prakticky nezastavitelný a opravdu není radno si s ním zahrávat.

Wakanda však čelí napadení. Mimozemské impérium rasy Skrullů vyhrožuje likvidací pozemského obyvatelstva a extrémně vyspělý africký stát je pro ně první na ráně. Má tohle snad být konec pro jednu z nejvyspělejších lidských společností? Jisté je jen jedno - že Wakanda se bez boje rozhodně nevzdá. Skrullové na vlastní kůži poznají, jaká cena se platí za to, když si znepřátelíte Black Panthera.

Obsahuje příběhy:
Přichází Black Panther
Vidět Wakandu a zemřít

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Fantastic Four (Vol. 1) #52-53 a Black Panther (Vol. 4) #39-41


Scénář
Jason Aaron, Jack Kirby, Stan Lee
Art
Jack Kirby, Jefte Palo
Ink
Jefte Palo, Joe Sinnott
Barvy
Stan Goldberg (Stan G), Lee Loughridge
Obálka
Dave Kemp, Mark Texeira
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
523 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
Black Panther: See Wakanda and Die (Marvel)
  • ludek.n
    Black Panther T´Challa, vládce nikdy nedobyté africké Wakandy, debutoval v roce 1966 na stránkách Fantastic Four. U kolébky mu stála slavná autorská dvojice Stan Lee a Jack Kirby, přičemž mu dali do vínku mimořádné bojové umění, nezměrné bohatství, mrštnost, smysl pro odpovědnost a silné vůdcovské schopnosti. T´Challa nic z toho neztratil ani po létech, a tak když v roce 2008 zaútočila na Zemi rasa mimozemšťanů schopných měnit podobu, známá jako Skrullové, měl scénárista Jason Aaron snadnou úlohu, koho postavit jako předvoj pro odražení ničivé invaze. Spolu s kreslířem Jefte Paloem stvořili temný a uhrančivý příběh, který nedá nikomu nic zadarmo. Snad jen bolest a strach. Ten s sebou přinášejí na Zemi Skrullové, v čele s nelítostným komandérem K´vvvrem, který považuje obsazení Wakandy za rychlý a snadný úkol. Samozřejmě se nemohl více zmýlit. Black Pantherovi stačí pouhopouhé tři sešity, aby postavil skrullskou invazi na hlavu. Rozsahem nevelký, přesto s hlubokomyslnými myšlenkami a skutečnou syrovostí, je příběh „Vidět Wakandu a zemřít“ mistrovskou ukázkou toho, jak pracovat s postavou, která v minulosti zbořila většinu známých komiksových, ale i společenských pravidel.
  • MEGA
    Retro nám predstaví origin Black Panthera v okouzlujícím stylu Stana a Jacka. Já mám tyto staré příběhy moc rád, ale chápu, že nesednou všem. Moderní část je jedna stylová mlátička, kde vidíme, jaký borec Black Panther je. Vyprávění z pohledu skrullského komandéra bylo osvěžující. I když některé zvraty mně přišli vycucané z prstu, komiks obsahuje mnoho povedených hlášek a díky stylové kresbě je vždy na co se koukat. Slabší 4*
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2018

    Starý komiks mě nebavil. Tečka. Dějově dobré, kresba šla, ale nudila mě. Tečka.
    Nový komiks, to byla jiná liga. Jenom škoda, že to je kousek z obrovské skládačky. Třeba jako Inhumans. Dobrý komiks, ale v celém konceptu neuchopitelné. Jinak kresba nádherná a moje oči si to užily. Vlastně mi ani nevadilo, že kniha není moc ukecaná. Kdyby byl starý komiks kratší jako vždy a nový delší, bylo by to pro mě mnohem příjemnější první setkání s Black Pantherem.


  • Jack
    Takéhoto BP mam rad. Kresba super a Aaron ten vie písať. Mne sa to páčilo a túto postavu mam veľmi rád.
  • Venomslav12stars
    Hrozné asi moje nejhorší nhm první a druhý sešit OK asi 5/10 ale zbytek hrůza to si kupte i radči dr strange ten byl docela v poho
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 22:07Nejmocnější hrdinové Marvelu #022: Black Panther
    Takový blackpantheovský výškrabek, resp. to co zbylo a někdo si řekl, tak tam něco dej, ať máme splněno a vydáváme. Děs a hrůza co se nabídky příběhu týče. Příběh není vysloveně špatný, ale přidje do této sbírky naprosto nevhodný. Třídílný závěr celé série, který je naprosto nic neříkající a to i přesto, že se nám dostalo porce v podobě Tajné invaze, s kterou je tento příběh spjatý. Origin tu byl v podání Fantastic Four, takže zase nic nového. Fakt nevhodně zvolené a takové o ničem. O Black Pantherovi se dozvíme úplné prd a na to, že toto má být jakýsi origin a výběr TOP příběhu, je to poděl na fanoušky. Věřím, že je zde daleko víc lepších příběhů a i v rámci origin si mohli vystačit s něčím jiným než s tím co už tu bylo. První sešit v Avengerech, první sešit s T'Chakou nebo T'Challou a to i v rámci Jungle Action. Vždyť toho sakra je mraky. Ne, ne, ne. Tohle někdo odfláknul.
  • tom99
    Tento svazek lze rozdělit na zcela odlišné části. Ten první se soustředí na Pantherovu minulost, jeho touhy a to, po čem jde. Dokonce se setká s Fantastic Four, kterou naschvál zapojí do svých plánů, aniž by tým superhrdinů věděl, o co vůbec ve Wakandě jde. První dva sešity jsou vzhledem ke staří komiksu velice povedené a já chtěl, aby příběh pokračoval. Naopak druhá část svazku má sice nádhernou kresbu, ale to je vše, co tento komiks nabízí. Tři sešity sledujeme, jak Skrullové chtějí zaútočit na Wakandu. A to je vlastně vše. Příběh nemá hloubku, žádný děj. Četlo se to sice po másle (především, protože nebylo co číst), ale scénář byl ubohý. Za první dvě části starého komiksu dávám tři hvězdy a ten moderní si žádnou ani nezaslouží...
  • S4TW
    Vynikající retro a není divu. Stan Lee a série Fantastic Four mezi čísly #40-60 byli vůbec to nejlepší, co Stan Lee za svou plodnou kariéru stvořil, tohle je vrchol retro marvelovské éry. Pak přišel moderní kousek od mého oblíbeného autora Aarona a je neméně výborný. Pravdou je, že to asi není úplně ideální komiks do série Nejmocnější hrdinové světa, jelikož postavu jako takovou tak dobře nepředstavuje, spíše se jedná o rozšíření příběhu Tajná invaze, takže kdo tento komiks nečetl, si moc NHM Black Panthera neužije. Což by byla obrovská škoda, neboť je lepší než původní Tajná invaze. Má to ten správný Aaronovský nádech, je to drsné, nevybíravé a krvavé. V podstatě se jedná o jednu velkou bitvu, bez nějakého rozvoje postav, ale za to parádní bitvu. Konečně se tu taky objevila velká bitva, která je přehledná a výborně nakreslená. Kresba má také nádech toho, na co jsme zvyklý třeba ze Skalpů a díky tomu je umocněna taková ta nepříjemná, drsná atmosféra. Za mě prostě skvělý komiks, který ovšem doporučuji číst hned po Tajné invazi, ať v tom nemáte takový guláš. A po delší době má NHM i velmi kvalitní bonusy!
  • Luigim
    Třetí hvězda za povedený příběh se Skrully a fintu u mučení. Jinak další postava, která mě nebere. Asi nejsem cílovka.
  • kaylin
  • dvory
    Čekal jsem, že se o Panterovi dozvim víc. Kresba druhýho příběhu se mi fakt líbí, přesně takovejhle styl mám rad, ale i tak celkový dojem z knihy je dost průměrnej. Škoda, určitě je s Panterem něco lepšího.
  • louza
    Dva sešity FF přinášejí panterovský origin ve správně retroidním Kirbyho stylu a nejsou nějak výrazně otřesné. Díky Benovým hláškám se to vcelku dá číst. Tři čísla moderny pak notují pod taktovkou Jasona Aarona a byť nejsou zrovna jeho zlatým fondem, určitý punc mají. Příběh o skrullském útoku na Wakandu je v podstatě triviální bitkařina. Přesto i v jednoduchosti nacházíme Aaronovu přidanou hodnotu. Zajímavý pohled velitele skrullů, nebo perfektní podchycení panterovského charakteru z něhož královská kočičí důstojnost doslova čiší. Vše podtrhuje pěkná moderní kresba vymaňující jednohubku z mainstreamu, kterým ve své podstatě je.
  • P.G.
    To se takhle ráno vyslechne přednáška na téma Black Panther, obratem se koupí nové NHM a ... Číst Black Panthera a umřít nudou.... Číslo 22 NHM je podezřele tenké, ale i kdyby bylo poloviční, výsledek bude stejný. První dva retrosešity (origin z roku 1966) jsou strašné. Scénář tragický, postavy neuvěřitelné (snad ve všech významech tohoto slova; chudák Sue, za co si to zasloužila?) a kresba, u níž místy nevěříte vlastním očím (to černé něco absolutně bez detailů má být jako Black Panther?). Po retru (u něhož jsem si nebyla jistá, jestli náhodou není o pár desetiletí starší) přijdou 3 (sic!) sešity Vidět Wakandu a zemřít (z roku 2008). A co je v nich? Spousta zelené, černé a modré barvy (no dobře, sem tam i oranžová), v nichž moc detailů nevidno (takže netušíte, kdo je kdo) - ale ono je to stejně jedno, protože Skrullové jsou všichni stejní a Wakanďané mají všichni panteří oblečky a masky. A na pozadí vám běží "komentář" Skrullského komandéra doplněný srdceryvnými povzdechy. Hotový uspávač hadů. Už někde na začátku třetího sešitu jsem umírala nudou a alespoň doufala v nějaký zásadní zvrat. Který ... nepřišel. Black Panther předvedl vpravdě mistrovský trik a přišel happy end. Příběh, který by se dříve vešel do jednoho sešitu (možná ani to ne) na více jak 60 stranách...
    Shrnuto podtrženo: z mého pohledu jeden z doposud nejhorších dílů NHM.
  • Tyfus
    Retro sešit jsem ani nečetl, znám ho uz z UKK, a druhy příběh byla rychlovka na dvacet minut. Nic moc extra.
  • Carnage
    Je fakt, že žádnej zázrak to neni a je to prozatim nejtenčí kniha NHM. První dva sešity nekomentuju. Další 3 dílnej kraťas je celkem předvídatelnej, ale gore efekty jsou fakt pěkný a rozhodně tenhle příběh neurazí ale ani ničim extra nenadchne, kresba neni vůbec špatná.
  • cyboy
    Hm, zase se recykluje. Z peti sesitu v knize uz dva vysly v UKK a ty zbyle tri tvorici "pribeh" Videt Wakandu a zemrit jsou hodne slabe. V klasicke ere by to bylo tema na jeden sesit. Prisli Skrullove s jedinym s cilem - obsadit Wakandu a vytezit Vibranium (originalni, co?) a Black Panther jim da do tlamy. To je vse. Pro Black Panthera i ctenare jde o naprosto nicotnou epizodu roztazenou do tri sesitu.
    60%
92027103
Četl/a (106)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, Elnie, erik, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, Lachvos, Laik, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, ludek.n, Lukis89, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr.Bolt, mstefl, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petad, petrSF, Piros0013, Pista, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, tom99, trudoš, Tyfus, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(234)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Amati , Azbest, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Bolt, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Salien, samcro, Saran, Scaleo1, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, VanTom, Venomslav12stars, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, delsemela, JanSekeraCZ, Jimbeam90, Marthy76, Premek, RaptoR, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (2)
Fr3d_K, StressCZ