Koupit
Jsou osudem předurčeni, aby se postavili největším zlům marvelovského vesmíru. Podobný tým, jako jsou Defenders, nenajdete, a tady se dozvíte proč. Připravte se na příběh, jaký jste ještě nečetli.

Svět se Stephenu Strangeovi hroutí pod rukama, a on, Nejvyšší čaroděj, musí znovu sjednotit dysfunkční tým Defenders, aby zabránil strašlivému Dormammuovi v útoku na Zemi. Silver Surfer je na dovolené, Namor dál zastává roli arogantního Atlanťana a Hulk se stále schovává před vlastními problémy. Jako Defenders budou však muset najít způsob, jak zachránit svět... Pokud možno dřív, než se zabijí navzájem.

Obsahuje příběh:
Bez nároku na obranu

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Defenders (Vol. 3) #1-5


Scénář
J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Keith Giffen
Art
Kevin Maguire
Ink
Kevin Maguire
Barvy
Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Kevin Maguire
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
521 g
Stran
140
Cena
249 Kč
Originál
Defenders: Indefensible (Marvel)
  • ludek.n
    Defenders jsou partička, která se tak trochu vymyká klasickým trendům: žádní stálí členové, žádná pravidla, žádná společná základna ani technické prostředky k potírání padouchů. Možná tím nejcharakterističtějším rysem je, že se navzájem zase až tolik nemusí a mnohem raději by pracovali sami. Edice Nejmocnější hrdinové Marvelu je představuje v uceleném, pětidílném příběhu Bez nároku na obranu z pera Keitha Giffena a John M. DeMatteise. Výtvarnou stránku si vzal na starost Kevin Maguire a podává velmi dobrý výkon, byť jsem se s ním neztotožnil na sto procent. U celostránkových panelů jsem měl neodbytný pocit, že si s nimi neví rady a tluče tužkou na hluchý buben. Daří se mu naopak facelift (a třeba alternativní Avengers, Daredevil či Spider-Man jsou hodně zajímaví). Příběh je na tom koneckonců podobně jako kresba: Dormammuovo znovuzrození všech bytostí ve všech vesmírech je nápad k nezaplacení a potápí ho snad jen ty obrovské dávky melodramatičnosti, patosu a sarkasmu, kterýchžto ingrediencí je ve vyprávění bohužel přes míru. Šlehy, které byly na začátku k popukání, se neustálým omíláním a zveličováním proměňují v uslintaný, bezzubý škleb, jaký vyprodukuje na poslední dvoustránce pokořený Dormammu.
  • DegiCZ
    Zábava od začátku do konce. Špičkující se Namor s Bannerem a Strangem. Silver surfer jak když na něčem frčí s ostatními surfaři. Hulk si konečně štrejchne a bitva ve Strangově stylu. Za mě fajnové.
  • Doncek4321
    začátek dobrý, pak se mi to zdá takové slabší. Ale jo, dalo se to číst a Umar docela bavila s pejskem Bannerem.
  • Luigim
    Ja se u toho nesmírně bavil. Bezva počteníčko. Jsem rád, když se povede parodie. Scénář je dobrý a kresba též, za mne tedy spokojenost.
  • S4TW
    Nájezd tohohle komiksu je velmi dobrý. První dva sešity jsou totiž vynikající parodií superhrdinského žánru. Sice jsem se u těch vtípků nebavil tolik, jako třeba u Deadpoola od Duggana & Posehna, ale i tak se jedná o velmi dobrý humorný nadprůměr. Ostatně i hlavní zápletka je dost dobrá a kdyby byl komiks celou dobu ve vážné notě, tak i tak by mohl celkem slušně fungovat. Bohužel, jak se rozjede hlavní zápletka, tak se zde vyskytne pár zbytečných nelogičností, jako *SPOILER* přenechání moci Dormammuovi od své sestry, aby jí pak zase celkem nelogicky získala bez problémů pro sebe...*KONEC SPOILERU* Ale některé tyhle přešlapy se dají celkem jednoduše vysvětlit i tím, že autoři chtěli poukázat na blbosti, které se v superhrdinském žánru běžně vyskytují a tak trochu si z toho udělat srandu, takže to vlastně i beru. Humor má sice několik skvělých okamžiků a nápadů, ale zároveň se místy i dost opakuje. Kresba mě osobně naopak sedla, je pěkná sama o sobě, ale zároveň v sobě nese i trochu té parodie, především ve výrazech postav, jejich grimasách či upozorňování na takové úchylnosti, jako je Namorovo obočí. Dokonce se zde objeví i pár parádních kouzelnických soubojů, které kreslíř bravurně zvládl. Celkově se rozhodně jedná o nadprůměrný komiks, ale musíte ho brát s humorem a nadsázkou, jelikož to prostě je čistá parodie.
  • kaylin
    Tvůrci si ze sebe dovedli udělat legraci, což oceňuji, ale stejně se to výš jak na průměr nedostává. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1493-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-24.html
  • Doppelganger
    Během prvního sešitu jsem byl nadšený, pak mé nadšení lehce opadlo. Některé vtípky a hlášky se začaly čím dál víc opakovat (ale ne tím zábavným Goscinnyho způsobem) a důraz se přesunul ze špičkování mezi postavami na samotný příběh, což bylo zrovna u tohoto komiksu trochu na škodu.
    Trochu mě mrzelo, že temné verze hrdinů se tu v podstatě jen mihly - klidně bych bral jeden sešit navíc, kde by Dormammuův svět hrdinové pořádně prozkoumali.
    Každopádně celkově jsem spokojený a mohu doporučit.

    BTW hned po dočtení Defenders jsem si po letech znovu přečetl Dříve známí jako Liga spravedlnosti od stejného týmu a to se mi líbilo o trochu víc (ale o dost méně, než se mi to líbilo před těmi 11 lety, když to u nás vyšlo. Stárnu.)
  • cyboy
    Jednu vec komiksu nelze uprit - je zabavny (hlavne v prvnich dvou a poslednim sesite). Humor se jaksi vytraci, kdyz atmosfera "houstne" a to ne protoze by se o nej autori nesnazili, ale protoze sklouzli do detinske repetitivnosti. Nejlepsim prikladem jsou snad dvacetkrat opakovane "A Umar", "My", "Nas" apod. Je to vtipne poprve, trochu i podruhe (v kombinaci s Dormammuovymi vyrazy), ale treti, ctvrte, pate, ... opakovani uz proste vtipne neni.
    Dejove me to nijak zvlast nezasahlo, nicmene ty vedlejsi zapletky (jako sexujici Hulk s Umar, pripadne narazky na Wonga a jeho lesteni amuletu) zarucene pobavi. Uplne jsem nepochopil asi nejzasadnejsi obrat v knize - proc se proboha Umar v te "krvi" nevykoupala taky. Proc se tam najednou zacaly objevovat hlasky o "blbeckovi" apod., aby nakonec musela tu moc Dormammuovi "nejak" ukrast. Od toho momentu me dej vlastne prestal zajimat, protoze uplne nedaval smysl. Kdyby meli stejnou moc oba, tak by Umar mohla klidne dal intrikovat proti Dormammuovi a zaroven by z toho pro Strange a spol. byla jeste zajimavejsi vyzva.
    Takze humor misty fajn, ale dej podle me dost kulha.
    75%
  • jh666
    Parodické komiksy zrovna nevyhledávám, takže jsem od tohohle moc nečekal. Ale chyba lávky, protože tenhle komiks je strašná prča. Některé vtípky totiž fakt balancují na hranici geniality. Krom toho je ale i scénář docela solidní, jen ta kresba, byť se sem i hodí, mi moc nesedla. A Umar je výborná. 80 %
  • Carnage
    Spíš komedie, která se nebere moc vážně ale přesto atraktivní příběh kterej mě bavil od začátku až do konce, jen ta kresba je místama celkem ujetá a nejhůře kvůli ní vypadá Namor. "Pekelný" svět a jeho antihrdinové podle Dormammu byl nejvíc! A Umar je super.
933165
Četl/a (104)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Azik2586, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Doppelganger, dvory, Elnie, erik, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, HK-47, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, NecRoman, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, seneke, slavik38, Snegis, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, Tawax , the.kasztan, Toi, trudoš, Tyfus, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(241)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, HK-47, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, listr, Lobok257, lopik, Luigim, Lukyn2810, maara, Majkl151, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Salien, samcro, Saran, Schramm, semi41, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Valis, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
delsemela, JanSekeraCZ, Marthy76, Premek, RaptoR, RedButton, Sebastian the wise, sleepless, Standis0202
Nabízí (3)
Fox01, Fr3d_K, StressCZ