Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Někdo má Spider-Mana ve svém zaměřovači a jediný člověk v marvelovském vesmíru, který ho může zachránit, je... sestra Petra Parkera? Náš oblíbený pavouk se setkává se členem rodiny, o kterém neměl ani ponětí. Bude jeho největším spojencem, nebo ho zničí? A co má se vším společného Kingpin? Buďte svědky Spider-Manovy nejtemnější hodiny i jeho největšího triumfu! To vše ve zbrusu novém grafickém románu stvořeném nositelem Eisnerovy ceny Markem Waidem a uznávaným autorem Jamesem Robinsonem, v komiksu dokonale malovaném legendárním Gabrielem Dell´Ottem (Tajná válka)!

Scénář
James Robinson, Mark Waid
Art
Werther Dell'Edera
Barvy
Gabriele Dell'Otto
Obálka
Werther Dell'Edera, Gabriele Dell'Otto, Rian Hughes
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-501-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
172 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
112
Cena
349 Kč
Originál
Amazing Spider-Man: Family Business (Marvel Comics, 2014)
  • jajsemviktor
    jajsemviktor30.12.2022 12:36Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Hlavní výhodou je že tento komiks je uzavřený jednotný příběh, takže vám stačí tahle jedna kniha, kde máte začátek i konec příběhu. Příběh je velice jednoduchý a pochopí ho opravdu každý, příkladem můžu být já, pro kterého to byl jeho první superhrdinský komiks ever a chápal jsem to bez problémů. Príběh pojednává o Peterovi, kterého najednou zničeho nic helikoptéra, ale Peterovi se samozřejmě povede utéct a to díky hezké holce v rychlém autě, která se mu představí jako Teresa Parkerova, Peterová sestra. Cože, vždyť Peter nikdy neměl sestru přece. No a tak plný pochybnosti vyrazí s Teresou na cestu po stopách jejich špionských rodičů ve snaze zjistit, proč jsou celý život odděleni.

    To je vše co potřebujete vědět o příběhu, a čím míň toho budete vědět, tím více si tento příběh užijete, protože o zvraty a silné momenty není nouze. Tenhle komiks se od klasických superhrdinských komiksů liší tím, že toho superhrdinstvi tady v podstatě zas tak moc nemáme. Tohle je čistě akční napjatá špionážní akce a s klasickými superhrdinskými šablonami má jen pramálo společné. Další silnou věci na tomto příběhu jsou postavy, máme tu dvě hlavní postavy, Petera s Teresu. A ta práce s nimi, to postupné odhalování jejich minulosti, rozhovory mezi nimi, každý jeden střípeček posouvá jejich charakter míle dopředu. Hlavně tedy postava Teresy, kterou budete mít rádi i kdybyste nechtěli.

    Tenhle komiks nakreslil sám italský bůh umění Gabriele Dell'Otto. A svou naprosto hyper realistickou kresbou dodal tomuto komisku šmrnc jako málo který komiks má. Gabriele fakt umí, to jak realisticky kreslí postavy, obličeje, to jak si v úvodní akci hraje s vodou a mýdlem, ty všudypřítomné odlesky, rozmazání pohybu, světla a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Jasně, jeho kresba je dost stylizovaná a ne každému se může líbít ale pro mě osobně je to skvost.

    Vydání tohoto komisku je taky kapitola sama o sobě, krváci to tady vydali česky dokonce v naprosto úchvatném hardcoveru, kde najdete i ziliardu bonusů.
  • faster86
    Já jsem asi ze Spider-mana vyrostl.... Příběh je strašně rychlý a, nemůžu si pomoct, strašně blbý. Nějak mi to celé nedává pořádně smysl. Primárně jsem si to ale kupil kvůli kresbě (namlsaný tajnou válkou), která ji tady ale nesahá ani po kotník. No blbý to je.
  • martin28
    Asi bude lepší, když se budeme bavit o přednostech, a zde jednoznačně dominuje kresba. A té je opravdu škoda, tedy na takovouto tuctovou záležitost...
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.12.2020 07:34Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Jednohubka, ale dobrá, poctivá a svižná. Dominuje jej pekná kresba, svižný, prekvapivo špionážny dej, ktorý sa k Spajdymu na prvý pohľad nehodí, ale v skutočnosti to celé dosť dobre funguje a šľape. K tomu zásadný zvrat v rámci Petrovho univerza, hoc napokon to celé možno áno možno nie bude úplne inak. Občas je to nuda a určite to nie je komiksová udalosť roka. Kingpina mám rád, ale tu mi nejak nesedel, rovnako tak finále s „alternatívnymi“ Sentinelmi. Ale ako celok Rodinný podnik hodnotím skôr palcom hore, než dole. Ak by vás mrzelo, že to nedostalo pokračovanie, tak vedzte, že s prižmúreným okom (miestami obidvomi) zaň môžeme považovať Petr Parker Spectacular Spider-Man: Do soumraku od Chipa Zdarskeho.
  • MEGA
    Hlavní důvod pro koupi tohoto komiksu je Gabrielle Dell'Otto. Jeho malby jsou naprosto dokonalé. Škoda, že příběh je tak nezajímavý. Čte se to svižně a je zde pár povedených vtipných scén, ale na závěr to celé vyšumělo do prázdna. Lepší 3*
  • Blackthunder
    Blackthunder13.11.2019 18:09Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Nějak se nemůžu rozhodnout mezi 3 nebo 4 hvězdami...
    Malby okolí hlavně prvních stránkách za deště jsou nádherné, malby postav mi moc nesedly.
    A zdá se mi, že příběh v druhé půlce trochu ztrácí dech, ale jako celek to funguje. Zápletky je fajn, ale nějak to moc k ničemu nevede. Čekal jsem od toho víc.
  • JohnyG
    Rozhodně příjemné překvapení. Pěkně vizuálně pojaté (malba, ne kresba) a akční špiónování má sice uspěchaný závěr, ale svižně se to čte a požadovanou zábavu poskytne. Trošku zamrzí klasika typu fake šok: vše se mění, aby se nakonec konal návrat ke statu quo. Celkově dobrá jednohubka.
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 12:11Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Moje prvé stretnutie so Spider-Manom, ak nerátam rôzne zošitovky z detstva. Veľmi ma prekvapilo, ako odlišný tento komiks je oproti mojim očakávaniam. Nejde o žiadny "detský" príbeh, ale jednoduchý špiónsky thriller so super-hrdinskými prvkami. Aj keď je zápletka zaujímavá, komiks je príliš krátky a skončí akurát keď je v tom najlepšom. Situáciu však zachraňuje kresba. Fú a že to je Kresba s veľkým K. Chápem, že štýl Dell 'Otta nesadne každému, no ja som z neho padol na zadok. Neuveriteľné množstvo detailov, pri ktorých som strávil kopu času len pozeraním a vyslovene živé situácie zvyšujú skóre môjho záverečného verdiktu.
  • Murphy722
    Murphy72220.1.2019 14:05Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    To byla ale blbost...
  • karl173
    karl173 mecenáš15.12.2018 15:49Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Slušná jednohubka, která dobře odsýpá a má pěkný vizuál. V příběhu se najde pár zajímavostí, ale jinak jde spíš o něco, na co si brzo nevzpomenu. 60%
  • R3nd4
    Zajímavý příběh, který na mně fungoval dokonale.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády17.11.2018 14:37Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Skvěle nakreslený/namalovaný komiks s lehce nadprůměrným příběhem a s ok zpracováním samotné knihy.
    70%
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD3.6.2018 20:52Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Původně jsem chtěl tenhle komiks vynechat, ale kresba mě ke koupi nakonec přesvědčila. Příběh je takový klasický a více špionážní než obvykle. Navíc jsme se v komiksu dočkali Peterovy možné sestry.
  • choze
    Kresebně parádní a příběh svižný a vytahující Spider-mana z New Yorku, ale dospělému čtenáři k smíchu. Peter Parker dostává sestru (první WTF), se kterou si hraje na Bonda (druhé WTF), aby se ve finále všechny zásadní zvraty zbaběle zresetovaly v rámci zachování statu quo. Ale no tak.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.12.2017 21:06Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Tady jsem se opravdu těšil. Avizovaný Waid a Dell'Otto, trochu malinké zklamání, když jsem zjistil, že hlavní kreslíř Werther Dell'Edera. Každopádně Dell'Ottův vliv je nezaměnitelný a pořád je naprosto a jasně rozpoznatelný. Jeho kresba je úchvatná a strašně ikonická. Každá stránka jakoby říkala, že je umělecké dílo. To umí málokdo, nabízí se srovnání s Alexem Rossem. Příběh je rovněž zajímavý a opravdu jsem něco takového nečekal. Příběh je pro mě spider-manovsky netypický a přitom pasující do jeho světa. Hltal jsem každou stránku, protože mě zajímalo, jak to vše dopadne a oceňuji, že děj nebyl předvídatelný. Pevná vazba a bonus jsou další přidanou hodnotou, které dělají z této knihy mini-grafický román. A ta cena... Labůžo. 5 z 5!
  • 3DD!3
    Fantastická kresba Gabriela Dell'Otta hraje prim. Spidey nikdy nevypadal lépe a jediné co zamrzí je absence Mary Jane v jeho bezkonkurenčním pojetí. Rodinný podnik je poměrně klasický příběh, který neurazí, ale momentů kdy by mohl nadchnout také moc není. Spíše špionážní rovina o rodičích Petra Parkera nemá tah. Odkrývají se zajímavé (i když už trochu za vlasy přitažené skutečnosti) a linie se sestrou má poměrně očekávané vyustění. I tak je to kniha, ke které se díky Dell'Ottovi budete rádi a často vracet.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš25.9.2017 22:33Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Já vím, že je Dell Otto formálně frajer, ale čistě subjektivně mi jeho kresba zas tak nesedí. S Marvelem obecně začínám mít problém, kde se mísí dvě záležitosti. Zaprvé jsem z těch ne vždy zcela hlubokých příběhů přeci jen trochu vyrostl a za druhé z dříve exkluzivního zboží udělal UKK něco, čeho jsem se totálně přehltil. Pavoukovi ze sousedství jsem chtěl dát šanci, ale za mě bohužel průměr, byť se na hodnocení jistě podepisuje výše uvedené.
  • Kabukiman
    Kabukiman21.9.2017 12:24Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Celkem slušná záležitost, ale zase žádná velká pecka, která musela být vyvedená takovou kresbou to nejni :)
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo20.9.2017 23:09Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Krásná kresba, příběh v pohodě, ale sedl by tomu větší formát a hlavně rozsah. Škoda že je pořád docela málo komiksů, které jsou psány jako grafický román, tenhle formát mi sedne čím dál víc.
  • mike731
    Čekal jsem nudnou blbinu, nakonec se z toho však vyklubala celkem zábavná blbina :)
    Špiónský příběh je celkem fajn, hlavní hvězdou je tu ale Dell'Ottova malba, která exceluje hlavně při souboji v kasinu.
    Souhlasím s komentáři, že je to fajn jednohubka - víc od toho ale nečekejte.
  • Doncek4321
    Doncek43212.9.2017 11:18Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Kresba pecková. Příběh slabší, ale na druhou stranu zajímavá myšlenka. Potěšila mě teda pevná vazba. A jak už někdo psal, toto by mělo být v UKK.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2017 16:46Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Nadprůměrná a velezajímavá kresba s veleprůměrným, neřkuli podprůměrným a nezajímavým příběhem.

    Celkový dojem: 60%
  • kaylin
    Gabriele Dell'Otto je prostě frajer a díky němu ani ti superpadouši nevypadají ve špionážním komiksu špatně. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1508-amazing-spider-man-rodinny-podnik.html
  • autokineton
    autokineton11.8.2017 11:21Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Kresba je naprosto úžasná, příběh naopak dost slabota a čekal jsem tedy víc, protože z tohoto námětu se dala vykřesat zásadnější epizoda ze Spíďova života. Bohužel čekání na komiks Dell´Otta (třebaže to není takovej průser jako Tajná válka), který bude mít vedle geniální kresby i srovnatelný příběh stále trvá - 60%
  • Raul
    Přímočarý špionážní příběh s parádní kresbou. Skvělá letní jednohubka. Pevná vazba k tomu. Co víc si přát :) Jo, vlastně vím co! Lepší překlad slintající zeleniny :)
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39328.7.2017 15:22Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Scénář na Waida spíš průměrnej, ale výtvarně naprostej strop... akorát jsem netušil, že to Dell'Ottovi někdo předkresluje tužkou a on to vymalovává... Myslel jsem že je to jeho gesamtkunstwerk...
  • Luigim
    Musim hodnotit plným počtem. Ani ne tak za příběh, který také není špatný, ale za ultra perfektní kresbu. Tak dobrou kresbu jsem dlouho neviděl. Skvěle propracovaný motion styl a blur. Je to pastva pro oči. V kasinu ve víru jemné detaily tajícího ledu ve vzduchu, brýlí... a schválně jestli jste si všimli Ultronovi mini hlavy co byla jako přívěsek v autě a po výbuchu autíčka hořela :-) prostě super.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.7.2017 20:13Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Veľmi pekný komiks, na ktorý sa dobre pozerá. Škoda, že príbeh nie je o niečo zaujímavejší a nemá trošku viac akcie. Inak sa však jedná o fajn jednohubku.
  • Fimi
    Fimi mecenáš22.7.2017 20:56Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Jako příběh celkem o hovnu, nic velkého, nic zajímavého, nic přelomového, tady hraje prim kresba a ta opravdu k dokonalosti vybroušená jako diamant. Spokojenost, ale chtělo by to, aby Gabriel nakreslil konečně nějakej kultovní komiks, nějakej, kterej zaume i příběhem a ne jen hřbetem na UKK
  • Ter
    Stručne - skvelé! Takéto príbehy by mal obsahovať Ultimatni komiksový komplet!
  • Norri
    Norri mecenáš20.7.2017 09:35Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Rodinný podnik není typická rubačka, která od začátku do konce probíhá v ulicích New Yorku. Tohle Spider-manovo dobrodružství odehrávající se na třech kontinentech potěší jak jeho skalní fanoušky, tak i ty, kteří ho znají jen z filmu. Navíc je příběh v knize zcela uzavřený. Zábavný scénář nezapomíná na Spider-manovy legendární vtipné průpovídky a je doplněn skvělou kresbou, která doslova laská oční bulvy. Snad jediné, co se knize dá vytkout, je její délka. Takového materiálu bych chtěl více. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/spider-man-rodinny-podnik
  • MrKulda
    Už od prvního nahlédnutí do knihy jsem věděl, že tohle bude kandidát na jeden z nejlepších Spideyho příběhů, co v knihovně mám. Větu "K tomuhle se budete vracet" (nad čímž jsem ze začátku pouze otočil oči v sloup) můžu s radostí potvrdit, protože se jedná o knihu, kterou máte přečtenou během chvíle, ale díky jejímu filmovému pojetí ji opravdu budete rádi číst znovu.
    Kresba, dynamika, chemie mezi hlavními postavami, výprava ve stylu špionážních a dobrodružných filmů (což někomu k pavoukovi nesedí, ale já to hltal jak malé dítě, protože to bylo právě něco, co jsem u svého oblíbeného hrdiny nikdy neviděl, a tenhle mix Spideyho a Indiana Jonese/Jasona Bournea byl pro mě jako seslání z nebes), nějaké to rozšíření Spider-Manova universa - všechno funguje na jedničku.
    Přesto mám ale dvě výhrady:
    1) právě proto, jak jsem si užíval ten dobrodružný styl celého příběhu, tak mi tam absolutně neseděl na konci ten sračkoidní sci-fi robot, což byla ještě neuvěřitelná slátanina
    (létající plošina, chapadla, lasery...rlly?)
    2) dat logic - chcete mi říct, že kdyby se někdy Richard Parker rozhodl znovu otevřít tu pokladnici, tak by přitom vypustil už výše zmiňovaného hi-tech debila a nechal se rozmačkat na kusy? Jakože...nevím, myslel jsem, že se ten robot vypustí jenom při neoprávněném vstupu, ale ne, když to otevře někdo, kdo má k tomu přístup (?????)
    I přes tyhle dvě menší vady na kráse nemůžu tomuto dílu upřít jeho zasloužené čtyři *
  • Koci
    Kresba je překrásná, Kingpin je opravdu krutý záporák, který mi hodně připomíná svou Netflixovskou verzi. Takže za to palec nahoru. Moc mi však nesedí Spider-Man v takovémto "špionážním" prostředí, možná bych si tu lépe dovedl představit jiné postavy od Marvelu. Nicméně i tak příjemná jednohubka.
  • louza
    Skvělou kresbou pentlený špionážní příběh, který ve schématu v mnohém překračuje zajeté koleje a celkem sympaticky redefinuje spideyho kánon. Na konci se však tvůrci musí poslušně vrátit do marvelovské ohrádky, což je škoda. Děj každopádně šlape. Je co číst, je na co koukat. Kniha je dobře zpracována i po technické stránce a exceluje pevnou vazbou, která nebývá v popkorňácích z produkce Crwe standardem. 85%
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.7.2017 14:48Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Crew vydava extra Spider-Mana mimo ultimatni radu? No, zvedavy jsem byl hodne, i kdyz uz na Crweconu jsem pochopil ze jde ciste o pokus svezt se na vlne s filmem. Docela dlouho se mi kniha libila a kresba je paradni, ale jak se mi libil prubeh, tak se mi moc nezamlouval konec. Musel jsem si to precist dvakrat a zamerovat se i na nejmensi detaily v obraze a stejne nechapu co a jak se tomu Spider-Manovi v zaverecnem souboji povedlo (hlavne v jeho zaveru). Kazdopadne pribehove je to zajimavy Spider-Man a docela by me zajimalo, jak to pokracuje.
    80%
2657426
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 21:37Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    jáj, jsem Viktor - "Príběh pojednává o Peterovi, kterého najednou zničeho nic helikoptéra, ale Peterovi se samozřejmě povede utéct...."

    - chvíli jsem si myslel, že ti tady chybí slovo, ALE! pak jsem si přečetl tohle:

    "To je vše co potřebujete vědět o příběhu, a čím míň toho budete vědět, tím více si tento příběh užijete, protože o zvraty a silné momenty není nouze."

    A pochopil jsem, jak jsi záludný a že nechces prozradit všechny info .. :D
Četl/a (179)
2scha, 3DD!3, 66pepo66, adam, Aldo26, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, autokineton, Azbest, ben_bella, Big_Boss, Blackhand47XD, Blackthunder, Blockholm, Bronn, calvin10, Cemino, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, dcpatr , Dejweez26, Devlin2, Doctorow, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, dvory, erik, ErraticCamp, faster86, fifas, filosh, Fox01, Foxized, Franta z Čokolády, Garp, GeorgeeW, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Hønzza, Hades, hellblazer, hicks, house192, hypermlok, inosuke, invape, Ivan Kucera, izuku midoria, J.Connor, Jabba, jajsemviktor, james dixon, Jáňa, japes, JaroKakashi, Jay-jay, Ježek_22, jh666, Jimbeam90, jindroush, JohnyG, JORDY, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Koci, kubosos, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, Lijem24, Lobok257, LookAss, lopik, Lukasitch, luky.kuky10, Madao, Mariohurbanek, Martin.imr, martin28, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, mozzu, Mr. Baboon, Murphy722, namdnas, NecRoman, Norri, Obstik, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, PatrikTheMighty, pavlosson, pearlxjam, pechna, petrik1710, Petrisko911 , plaštěnkář, PrastenejCitron, punisher, R3nd4 , raenius, RaggamuffinSVK, RaptoR, Raul, RedButton, rewkon, Roiser, RudyRod, S313, Sagikkun, Sajmon, Schramm, Sebastian the wise, Shin, Sick666, slavik38, Spacecore, Star36489, štěpin_8, Syrová pizza , T3ss, tacmud, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, Václav Mikula, Vajper, vishnar, Vojtěch 393, vrazdinek, VskPrzk, VvV, Wiw, xxSIMIxx, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(233)
2scha, 66pepo66, 81splinter, adam, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, BeeSee, Beng.D, Benji, Big_Boss, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blackthunder, Blockholm, bmc75, bobo666_2005, Bronn, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAxik, dcpatr , Deckard, Dejweez26, Denis1996, Dinik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Duracell, dvoracekpetr1, dvory, erik, ErraticCamp, felis, fifas, filemon, filosh, Fox01, Foxized, FrAnK, Franta z Čokolády, GavlaDan, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, Hades, Hebled, herrman, hicks, Honzin, house192, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, inosuke, invape, Ivan Kucera, izuku midoria, J.Connor, Jabba, JackOneil, jajsemviktor, Jak, james dixon, Jáňa, JaroKakashi, Jay-jay, Ježek_22, jh666, Jimbeam90, jindroush, jjjirik, JORDY, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Koci, komik.sx, komiksák007, krupan, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, lopik, Luigim, Lukas366, luky.kuky10, maara, Madao, Mariohurbanek, markic, Martin.imr, martin28, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, Maty48, ma_fecko, MEGA, Mercurio, merhyx, mineralk, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, MrKulda, Murphy722, namdnas, NecRoman, Nightmare, Norri, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , pk123x, plaštěnkář, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, R3nd4 , Radek Blacksad, raenius, RaggamuffinSVK, RaptoR, RedButton, rewkon, Ricarderon, Rich, Roiser, royan, RudyRod, Rumburaq, S313, Sagikkun, saja, Sajmon, Salien, Saran, Schramm, Shin, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spider-man, Stara.kryta, štěpin_8, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, Syrová pizza , T3ss, tacmud, Ter, terrordemon, tesilosaurus, The Genius, TheWrecker, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, tomned, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Vajper, vallyslayer, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiw, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (18)
10milda, arnecht, Azik2586, deadpool, DKoscik, firesnake, henrycruel, Infarkt, Jack, James, Komiksum, mike731, nx, Odal , sleepless, TommyBOYER, TZcomics, xflori01
Shání (3)
Al0f0k, Clarkos, nx
Nabízí (2)
Luigim, tukak