Je slepý, ale ostatní smysly má vybroušené k nadlidské dokonalosti. Matt Murdock je Daredevil, Muž beze strachu.

Nejprve se se Stanem Leem vrátíme na samý počátek v komiksu Daredevil č. 1, a pak dojde na jeden z nejúžasnějších příběhů vydavatelství Marvel Comics, na Muže beze strachu. Nechte se unést definitivní podobou původu jednoho z největších hrdinů Marvelu tak, jak jej ztvárnily ikony Frank Miller a John Romita jr. Sledujte, jak malý chlapec vyrůstá v symbol, v muže odhodlaného vyčistit zkorumpované podsvětí newyorské čtvrti Hells Kitchen.

Obsahuje příběhy:
Daredevilův původ
Muž beze strachu

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Daredevil (Vol. 1) #1 a Daredevil: The Man Without Fear #1-5


Scénář
Stan Lee, Frank Miller
Art
Bill Everett, Jack Kirby, John Romita Jr.
Ink
Sol Brodsky, Steve Ditko, Bill Everett, Al Williamson
Barvy
Christie Scheeleová
Obálka
Alex Maleev
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Changer the Elder, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
661 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Daredevil: The Man Without Fear (Marvel)
  • Sagikkun
    Po letech re-reading této nestárnoucí a legendární klasiky. Hell's Kitchen na čtenáře dýchá svoji pochmurnou, noirovou atmosférou, která je v kontrastu s až poetickým, s citem psaným textem. Je to mnohem více přízemní, než klasické superhrdinské příběhy, vlastně je zde téměř naprostá absence jakýchkoliv okostýmovaných superhrdinů, a ani Mattovy smysly posílené na maximum mu nezaručí neomylnost... a tak to funguje perfektně.

    Příběh je rozdělen do tří částí - tří etap Mattova života, ve kterých vždy hrají velkou roli okolní postavy (které jsou v dnešním kánonu Daredevila zásadní). Fungují jako odpuzující se magnetové póly:
    1) dětství: věhlasný, avšak roztržitý otec Jack x neznámý a klidný Stick;
    2) dospívání: flegmatický Foggy bez majetku x extrovertní Elektra ze zámožné rodiny;
    3) dospělost: bezbranná a víceméně nevinná Mickey x prohnilý vládce podsvětí Kingpin
    Tyto postavy mají na Matta zásadní vliv a jeho charakter stále někam posouvají. Výsledkem je osobnost hrdiny, který je (právě jako navzájem se odpuzující magnety) neustále v rozporu sám se sebou - silně věří v zákon a chce dodržovat zásady, zároveň sám zákon ustavičně porušuje a jedná na vlastní pěst. Od první do poslední stránky jsme však svědky významné proměny - z věčně roztržitého mladíka, který byl sám žákem, se stává klidně uvažující učitel... a z kluka z ulice se stává plnohodnotný hrdina. Což je hlavní pointa tohoto vyprávění.

    Kresba mi k tomu bez výhrad sedí, postavy jsou uvěřitelné, je to do správné míry temné a drsné, má to tempo a pořádné napětí. Celé to ani trochu neshazuje retro sešit s původním originem, který je i dnes v pořádku čitelný a vlastně i zábavný. Tady nemá člověk zkrátka co vytknout, plný počet je jasný.
  • p3tris
    Hodně dlouho jsem tuhle knihu z edice "Nejmocnější hrdinové Marvelu" sháněl. A když jsem jí sehnal, zjistil jsem, že ten komiks už ve sbírce jednou mám, a to jako Daredevil: Rok jedna. Což vlastně vůbec nevadí, protože tady najdeme i něco navíc. Kromě popsané celkové historie Daredevila je to hlavně úplně původní origin od Stana Lee. Nedávno jsem četl Na černé listině, kde zrození superhrdiny sice kreslil Frank Miller, ale scénář psal Klaus Janson. S chutí jsem se vrátil k Millerově verzi ztvárněné Johnem Romitou Jr., jenž má hodně podobný styl tomu Frankovu. Která je bez nostalgických předsudků rozhodně nejsilnější a vyvrací tezi, že Miller je sice geniální kreslíř, ale slabý scénárista. Tohle je mistrovské dílo, atmosférou srovnatelné i se Sin City. A jsem rád, že jsem se k němu s odstupem času a s větší znalostí univerza znovu vrátil.
  • CoVseNerdit
    Ideální pro nováčky. Zde se dozvíte jak Matt Murdock začínal, jak trénoval, jak vyrážel do první akce i jak vypadal jeho první kostým. Tohle byl první komiks co jsem se slepým právníkem četl a velice jsem si to užil. Doporučuji.
  • MEGA
    Toto je naprosto ideální start pro nové čtenáře Daredevila. Nejen, že zde dostaneme úžasný origin, ale také je zde plno narážek a odkazů na Millerův run z osmdesátek, takže si na své přijdou opravdu všichni. Sledujeme mladého Matta Murdocka už jako nezkušeného mladíka, přes jeho setkání s Elektrou, až k jeho první bitvě se zločinem jako Daredevil. Nejvíce se mi líbila ta prostřední část. Miller zde skvěle znázorňuje pokušení, které Elektra představuje. Co mě dále naprosto dostalo byly textové/vysvětlovací rámečky které normálně nemusím. Miller skrz ně popisuje, jak fungují vylepšené smysly a funguje to skvěle. Příběhu také nechybí rychlé tempo a napětí. Nejsem fanda Romitovy moderní kresby, ale tady je ještě kvalitní a dynamická. Kniha také obsahuje sešit s původním originem, takže můžeme porovnat. Nemám moc co vytknout, tohle je bomba.
  • Negan
    Tento komiks je klasika a proto musím dát 5* komiks jsem si užil nejen díky scénáři,ale i díky kresbě.
  • MerkatTV
    Daredevil bol super. Páčil sa mi aj jeho pôvodný origin príbeh a aj verzia od Franke Millera. Kresba sa mi spočiatku nepáčila ale potom som si na ňu zvykol. Je to super. Odporúčam.
  • R3nd4
    Nejvetší topovka
  • Komiksum
    Start byl hodně WTF, jak mohl DD přežít až do doby než ho převzal Frank Miller nechápu, páč Standa ho napsal hodně špatně. Miller si ho ovšem vzal do parády dobře, což potvrdil při svém návratu tady v této knize. Super temný origin Matta Murdocka s kresbou mladýho Romity kterého mám rád. Povinnost fanoušků koupit, super příběh který mě baví od začátku do konce. Jedno z nejlepších NHM, určitě přidejte do sbírky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 22:11Nejmocnější hrdinové Marvelu #025: Daredevil
    Přitnám se, že když jsem začal číst tento příběh, nějak ve mě evokoval dojem z obálky tohoto vydání a čekám pomyslně na toho tyčícího se Daredevila a ono nic. Ale pozor, to není špatně. Tohle je ryzí origin, který by tato série měla dostat a vůbec by nevadilo tam nedávat ten úplně první. Stejně vyšel v Počátcích. Vůbec mi nevadí, že Daredevil oblékne masku až na samotné poslední straně. Tohle je fakt skvělý příběh a skvěle nakreslený příběh. Tohle je další ze skvělých zářezů Millerova umu. Tady Miller umí. Tohoto Millera mám moc rád. Do toho skvělý tandem v podání Romity juniora. Jsem unešen a potěšen. Tohle si užívám a díky takovým příběhům u mě začíná Daredevil působit jako TOP hrdina Marvelu. Něco na něm prostě je.
  • MarvelLover
    Je to super postava, pro nováčka super čtení, představení hrdiny a tak., Příběh se mi moc líbil, něco málo jsme se dozvěděli i o Kingpinovi, za mě super
  • karl173
    karl173 mecenáš2.12.2017 12:33Nejmocnější hrdinové Marvelu #025: Daredevil
    V této knize jsem neznal jen první sešit s Daredevilem od Stana Lee. Ostatní sešity. Muž beze strachu u nás vyšli v Roku jedna a ten jsem si tehdy parádně užil. A není to výjimkou ani teď. Příběh je famózní a skvěle čtenáře seznámí s postavou Matta Murdocka. Styl vyprávění vás nutí otáčet jeden list za druhým a vy jen hltáte vše co se děje. Kresba má svůj styl a skvěle se k tomu hodí. Pak je tu již zmínění první sešit. Ten velice stručně popíše vznik Daredevila stylem jaký býval v začátcích Marvelu, ale tak že to není zbytečně ukecané, nýbrž stručné a velmi dobré. Kresba se také povedla. Rozhodně to byl jeden z nejlepších retro sešitů který jsem kdy četl. Máme tu tedy skvělý retro sešit a kompletní knihu Rok jedna která je naprostá pecka. Jediné co by se mohlo někomu nelíbit je to že zde dostanete rovnou dva origin příběhy, což mě ale rozhodně nevadilo, protože první sešit má svojí historickou hodnotu a Muž beze strachu je prostě bomba. Není tedy co řešit, tenhle komiks za tu cenu rozhodně stojí a patří k nejlepším NHM co u nás zatím vyšli.
  • louza
    Dokonalá kniha. První sešit Daredevila snese i soudobou kritiku a z originu doslova čiší živočišnost a nadčasovost s jakou byla postava navržena. Převyprávění Franka Millera pak ukazuje odstup několika s dekád tím jak se mistrně řezbaří dnes. Miller pochopil svého hrdinu a dokázal perfektně rozvinout místa, která původní tvůrci jen naskicovali. Knihu kupodivu ani nezabíjí vrchní karikaturista nového milénia Romita Jr., který se snaží držet výtvarného pojetí samotného Millera i když ten knihu patrně nekreslil. Vizuálně i příběhově enormě poutavý příběh, kde není slabého místa, dostává v knize z řady Nejmocnější hrdinové Marvelu další rozměr. Výborná volba.
  • Luigim
    Mám komplet omnibusy takže jsem četl v něm a nelze dát jinak než plný počet. Daredevila jsem si nesmírně oblíbil.
  • Doncek4321
    Moc dobrý čtení. Víc takových NHM.
  • Tyfus
    Četl jsem už vydání od Crwe, za mě top!
  • kaylin
    Pro seznámení se s Daredevilem je kniha skvělá, navíc uvidíte, jak skvěle uměl Frank Miller superhrdiny psát. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1504-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-25.html
  • autokineton
    Úžasná věc, Frank Miller ve svém "zlatém" období (viz o málo starší Elektra: Atentát) a k tomu raná kresba Romity ml. - Bezesporu zatím nejlepší "červené UKK" a už se těším na avizované NHM Elektra :-) Jednoznačně 100%
  • kaylin
    massilia: ano, "Daredevil: Rok jedna" je v této NHM knize obsažen celý
  • massilia
    Poradí mi, ti co už četli? Jsou sešity Man without fear 1-5 shodné s tím, co vyšlo v Crwi jako Daredevil: Rok jedna?
  • Mleako
    Je to hodně dobré, ale k úplné dokonalosti mi tam, narozdíl od staršího Born Again, co vyšlo v UKK, něco chybělo. Pravděpodobně to bude tím, že je to origin, takže člověka nic až tak moc nepřekvapí. Ale jinak za mě naprostá spokojenost.
  • Norri
    První sešit Daredevila jsem četl už v UKK, ale origin od Millera jsem četl poprvé. A ač je to známý příběh a hodně z něj čerpal i seriál od Netflixu, tak jsem si jeho čtení náramně užil. Ten styl vyprávění mi sedí a scénář nikde neztrácí tempo. Kresba scénář skvěle doplňuje.
  • S4TW
    Vynikající retro kousek, který by obstál i v dnešní době. Stan Lee v plné síle, navíc podpořen skvělou kresbou Everetta. Jeden z nejlepších původních originů, jaké jsem kdy četl. Pak nastává onanie v podobě práce Romity Jr. a Franka Millera. Romita tu předvedl svůj životní výkon a místy to působí, jako by to kreslil sám Frank Miller, ba ještě lépe. Oba tvůrci se výborně doplňují. Frank Miller v osmdesátých a devadesátých letech je to nejlepší, co může komiks nabídnout a tak není divu, že je tento komiks tak skvělý. Syrová, drsná, melancholická atmosféra, která je stoprocentně uvěřitelná. Výborně vystižená postava Daredevila, prostě tak, jak si jí fanoušci přejí a představují, tohle je totiž formulace této postavy. Navíc i vedlejší postavy jsou bravurně napsány. Já fakt nemám nic, co bych vytkl, protože i barvy a práce inkera je skvělá. Bezesporu nejlepší díl NHM, který už asi nic nepřekoná a jeden z nejlepších marvelovských příběhů vůbec.
  • Carnage
  • Fimi
    Jedno vyšlo v počátcích a druhé samostatně. Tady není co řešit, temný příběh Franka Millera který prostě pořád funguje. Maximální spokojenost. Však podle této knihy byl natočen nejlepší komiksový seriál.
85187
Četl/a (160)
2scha, Abbott, ADM1, Al0f0k, Aldo26, Alfred, autokineton, Bary02, Benny, Blackmoor, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Daredrvil Orgasm Fan, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, Elnie, Fox01, Georgíno J., gezic, Gregory47, Gustik5, gwen666, hellblazer, hicks, Hokejový_Svaz, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, Jáňa, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kil-Khal, Killingjoke, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Leo159, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mgeralt, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr.Bolt, NecRoman, Negan, NikkiKonig, Norri, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, p3tris, Paldini, parado, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petad, petrSF, Piros0013, Pista, PopCultureBeast, Pumppish, R3nd4 , raenius, raimi, regressiv, rewkon, Ricky Gervais, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Saint of Killers, Sharick, slavik38, SNUFKIN, Spacecore, Spike, Standis0202, Star36489, start05, Štěpán_Murdock, SteveCZ, Symbi, t0mas, taidana, Tawax , the.kasztan, Thurin, Tomski, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, vita, VskPrzk, w3cMarkus, Wiw, xxSIMIxx, Zemblaff, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(295)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, autokineton, Azbest, Badgu.y1902, Bary02, batoo, bboorreekk, Benny, blackJag, Blackmoor, bmc75, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Daredrvil Orgasm Fan, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Devilek, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, Elnie, Erich, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, herbert, herrman, hicks, hlavathor, Hokejový_Svaz, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, kucik, Lachvos, Laik, Lenny, Leo159, lifi, Lobok257, LookAss, lopik, Lord Baltimore, Luigim, Lukis89, Lukyn2810, mAGiic, Mariomichal, markic, Martin.imr, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, mirror, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, p3tris, Paldini, parado, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Placi11, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, Pumppish, Quentin, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, regressiv, rewkon, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Salien, samcro, Saran, Schramm, semi41, Sharick, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, SNUFKIN, Spacecore, Spike, Standis0202, start05, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, taidana, Tawax , Ter, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Valis, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, Zemblaff, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (11)
anfrene, Azik2586, delsemela, illy, Marthy76, Odal , Premek, Sebastian the wise, sleepless, TenCoJeZbytečnej, TheLavk
Shání (1)
TenCoJeZbytečnej
Nabízí (4)
Fr3d_K, Ozymandias, StressCZ, www.foxbazar.cz