Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Od války uplynuly už dva roky a život se pozvolna stává usedlejším a civilizovanějším. V tuto chvíli do Alexandrie přichází nová skupinka přeživších a z velké části nevěří svým očím. Vše vypadá až příliš dobře. Co Rickova komunita skrývá?

Obsahuje sešity série The Walking Dead #127-132

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Ink
Stefano Gaudiano
Obálka
Charles Adlard
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský, Cliff Rathburn
Žánry
drama, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-463-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
363 g
Stran
160
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #22: A New Beginning (Skybound (Image Comics), 2014)
  • martin28
    martin2819.3.2023 17:00Živí mrtví #22: Nový začátek
    "Na tý naší mezi, to se to leží. Nikde ani noha, to je pohoda" - tímto popěvkem z mé oblíbené komedie by se dal shrnout život komunit, dva roky po válce s Neganem. Mír, prosperita a výrazy lidí na jejich tvářích, které by člověk nazval štěstím, nejsou uvnitř osady výjimečným jevem. Zdá se, že Rick to dokázal. S chutí jsem si tuhle téměř mírumilovnou knihu přečetl a prožíval smysluplné pohodové okamžiky se všemi obyvateli. Užíval jsem si každou stránku, protože Kirkman... Pssst 90%
  • Sawyer
    Dobré pokračování. Dějově jsme se posunuli o pár let dopředu a je to sakra fajn. Postavy se mi zdají takové rozumnější. Je tam pár stránek, kde se spíš řeší nějaké vztahy a to mě nějak moc nebavilo. Ale objevili se zde noví nepřátelé a ti jsou cool.
    Plusy- děj, postavy, nepřátelé, kresba

    Celkem-80%
  • faster86
    faster8622.12.2020 14:49Živí mrtví #22: Nový začátek
    Neganova sága byla velká a drsná. Od ní však uběhl už nějaký ten rok. Alexandrie, Hilltop i Království vzkvétají a žijí v symbióze. Ale pozor, co je šeptem to je čertem. Po veeeeelmi dlouhé době díl, který by se dal označit jako hororový.
  • Kadin
    Kadin mecenáš20.6.2020 11:36Živí mrtví #22: Nový začátek
    Přichází dvouletý timeskip a s ním i doba míru, rozvoje a civilizace. Timeskip této sérii opravdu pomohl, protože autor se začínal místy hodně opakovat a proto jsem tento čerstvý závan uvítal. Také se nám představuje, za doprovodu parádní atmosféry, nová skupina záporáků. 8/10
  • karl173
    karl173 mecenáš22.2.2019 14:13Živí mrtví #22: Nový začátek
    Posun v čase a velký pokrok ve vývoji světa ( komunit ) je skvělá věc a Kirkman to nemohl snad zvládnout lépe. A udivuje mě jak moc mě bavilo číst si o tom, že např. upekli várku chleba atd. A i když je tento díl z 80 % " jen " klidná konverzačka, tak mě i přesto tento díl neskutečně bavil. Navíc nový svět, postavy a otázky, které přibili mě skutečně nutí sáhnout co nejdříve po dalším díle. Plus nový problém, který je již na obzoru vypadá přímo geniálně. 90%
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.12.2018 23:47Živí mrtví #22: Nový začátek
    Nový začátek, co na to říct, hromada nových postav k zapamatování, čtyři komunity a kdo kam patří, aby se prase vyznalo, ale sakra, jak to ten Kirkman dělá, že to prostě nenudí a pořád to člověka drží napjatého, protože když je u Kirkmana v této serii něco idylického, zákonitě se musí dostavit sračky a sakra....ty se dostavily, je tu totiž nový nepřítel.
  • sedw
    Opět klidnější díl, ve kterém se v podstatě nic neděje, ale stále baví. Možná je to tím, že člověk už ví, že žádná idylka v tomto světě dlouho nevydrží.
  • Toren
  • Walome
    Walome mecenáš16.3.2018 13:22Živí mrtví #22: Nový začátek
    Kirkman bude patrně donekonečna opakovat vzorec - klid, sračky, klid, sračky, úchylnej záporák, úchylnější záporák, ještě úchylnější záporák... nu, uvidíme jak dlouho mu to vydrží. Zatím to jde, pořád mě tu telenovelu baví číst i přesto, že Coral by těžko Andree začal říkat mami a že celá ta idylka je až moc tlačená na pilu. Vlastně jediná věc, která je na tomhle komiksu opravdu zajímavá, je Rickův vývoj. Některé postavy se chovají opravdu hloupě (Euguen nebojaksetopíše), jiné jsou nezapamatovatelné (80 % protagonistů) a zbytek jsou protivný (Coral). Ale furt mě to baví! Nevím, čím to je. Prostě je to takovej fajn výplach, něco jako Ulice. Prostě natáhnete nohy, vypnete mozek a pustíte se do dalších dílů Mrtví a neklidní.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.1.2018 08:47Živí mrtví #22: Nový začátek
    Vždy jsem měl rád, při povinné četbě, Robinsona Crusoe (mnohem radši než Malého Bobše, z kterého si pamatuju jen jak si vymohl na mamince párek a viděla to jejich paní domácí, že žerou maso a čekalo je feudální bičování), jak pomalinku, krok za krokem budoval na ostrově svůj svět a začátek knihy byl jak návrat k něčemu důvěrně známému. Této sérii pomohl velký časový skok, kdy spřátelené osady tu civilizaci taky začaly pořádně budovat a je to radost sledovat jakého pokroku dosáhly, co se týká výstavby, zemědělství i kolektivní obrany. Opravdu by asi ale byla nuda, kdyby se to táhlo přes tři knihy a to idilické budování by odradilo nejednoho krve, zvratů a zvratků-chtivého čtenáře. Je jasné, že Kirkman nic takového nedovolí a pomalu ale jistě buduje napětí, které se už ke konci knihy dá sekat mačetou a mrtví-nemrtví a hlavně živí rádoby mrtví opět směle konkurují lidským bestiím. Hra je rozehraná na mnoha frontách, a ač sám se k tomu zdráhám přiznat, nemohl jsem se odpoutat a musel jsem si, chudák, dát ještě jedno pivo, abych to dočetl vcelku. Klobouk dolů, repetetivností by si autor čtenáře neudržel. Ještě, že už to kupuju vždy jen po dvou dílech, protože jsem musel okamžitě otevřít další knihu a pokračovat. Crew má ve mně aspoň na dalších pár let zajištěného abonenta této nekonečné série.
  • Schramm
    Schramm24.11.2017 10:20Živí mrtví #22: Nový začátek
    Jak to ten Kirkman dělá, že v zásadě furt drží plus mínus laťku?
  • S4TW
    Komiks je přesně to, co se píše v názvu - Nový začátek. Je zde poměrně velké množství nových postav, bohužel mě zatím žádná z nich příliš neoslovila. Již známé tváře se zase dost změnily či posunuly. Především u Carla mi přišla ta změna nejmarkantnější. Ale především se změnila situace. Komunity totiž žijí v poměrném klidu a především budují a vynalézají nové vychytávky. Samozřejmě, že se jedná o klidnější díl, na to už jsme si u Kirkmana museli zvyknout. Autor se opět věnuje více samotným postavám, ale zároveň nezapomíná ani na posun v ději, který přijde především se samotným závěrem. Ten mě osobně nejdřív hodně navnadil, že se stane něco opravdu nečekaného a zajímavého a těšil jsem se, jak se s tím scénárista popere, pak se to bohužel vyvinulo trochu jinak, ale i tak jsem zvědavý. Bohužel mě jinak díl ničím zvlášť nepřekvapil a to mám klidnější díly ve velké oblibě, jelikož se mi líbí, jak Kirkman pracuje se svými charaktery, ale tady to bylo takové lehce mdlé a až moc klidné. Nicméně se pořád jedná o silný nadprůměr, kresba je famózní a celé se to čte skvěle.
  • kaylin
    Hodně se změnilo, sami se musíme rozkoukat, ale čekají nás nejspíš ještě velké a krvavé věci. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1524-zivi-mrtvi-22-novy-zacatek-75.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.9.2017 13:58Živí mrtví #22: Nový začátek
    Máme tu novou éru, krásnou éru nového počátku, slunce zapadá a lidé se mají rádi, společnost funguje skoro už tak nějak "normálně", já osobně jsem zase téměř dojat... ale všichni známe Kirkmana a tuhle sérii - bude průseeeeeeeer...

    Celkový dojem: 90%
  • Kabukiman
    Kabukiman10.9.2017 18:59Živí mrtví #22: Nový začátek
    Fajnovej díl. I když byl zase víc ukecanej a tvořil zase takovej ten most k dalšímu novému nebezpečí, které se víc rozehraje až v dalším díle. Vždyť to už znáte :)
  • Fry
    Fry admin30.8.2017 21:27Živí mrtví #22: Nový začátek
    Živí mrtví #22: Nový začátek - Od posledního dílu sice uplynuly dva roky a ve světě mrtvých se už pomalu začíná dát normálně žít, avšak ani tentokrát to nebude úplná idylka, jelikož nové nebezpečí už pomalu začíná klepat na dveře. Kirkman tak přichází s novou partou přeživších, které vyšle vstříc nám velmi dobře známým postavám a nové dobrodružství může začít.
    Sice je tento díl po delší době spíše komorní, vyslechneme si zase hromadu memóárů a vztahových dilemat, ale musím přiznat, že takhle mě to baví asi nejvíc ... Za mě 5*!
  • Fuf00n
    Tak jsem se tesil, jak to bylo s Rickem a jeho partickou dal a on to prazdny, utopicky vat'ac'ek.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.8.2017 13:18Živí mrtví #22: Nový začátek
    O nekolik let pozdeji... Hadam ze kdyz je Kirkman nechal nekolik let zit v klidu, tak jim chysta hodne dramaticky osud. Je to svym zpusobem rozehravaci dil v bezne kvalite, co bude dal uvidime.
    80%
3832311
Četl/a (108)
123peta, 2scha, anka, BadBoy, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, Dzoglik, Ejdý1, erik, farnhajt, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Hønzza, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, malylada, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrSF, Plechy, raenius, raimi, rajot, RedButton, rooty, S4TW, Saiffer, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spike, the.kasztan, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(158)
123peta, 2scha, 665+1, adam.ra, Alfi, anka, Azbest, BadBoy, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Davidos402, Deckard, Dinik, Doppelganger, Dzoglik, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., GORERATED, gumidekmedvidek, Hebled, herbert, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, malylada, Mamut12, markic, martin28, Matthew, Matthew, meffis, mgeralt, Mikei, Mitak, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, NikkiKonig, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, R3d, Radkos, raenius, raimi, rajot, regressiv, RicHard. , rooty, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, slothest, Snorri_JBC, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, TommyBOYER, Tomski, Toren, trudoš, tukak, Václav Mikula, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (26)
Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, Corvus, Davidkkk, deadpool, dvoracekpetr1, gwen666, Jack, JackOneil, Kitykatyn, Kryysa1892, mart.in, Maty48, monty.cl, Nightmare, Raido26, Rich, royan, Sebastian the wise, spot, the_proph, Tomate, Venomslav12stars, Wodry, Yefery
Shání (6)
Al0f0k, Corvus, Kitykatyn, m.jedle, Nightmare, Venomslav12stars