Koupit
Vládne syrovou energií chaosu a dokáže přetvořit realitu. Wanda Maximoffová, známá jako Scarlet Witch, je jedním z předních členů Avengers.

Nyní vám poodhalíme chaotickou minulost jedné z nejmocnějších čarodějek Marvelu. Dočtete se, jak se Wanda poprvé objevila v řadách Magnetova podlého Bratrstva zlých mutantů, a pak už vám ukážeme jeden z nejzásadnějších komiksů, které o téhle hrdince můžeme nabídnout. V dnes už kultovním příběhu West Voast Avengers: Scarletina mise kreslíře a scénáristy Johna Byrnea dojde Scarlet Witch až na hranice svých možností.

Obsahuje příběhy:
Bratrstvo zlých mutantů
Scarletina mise


Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií X-Men (Vol. 1) #4 a Avengers West Coast #47-52


Scénář
John Byrne, Stan Lee
Art
John Byrne, Jack Kirby
Ink
Mike Machlan, Paul Reinman
Barvy
George Roussos (Bell), Bob Sharen
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Avengers West Coast: Vision Quest/Darker Than Scarlet (Marvel)
  • ludek.n
    Wanda Maximoffová je dost možná jednou z nejproblematičtějších hrdinek marvelovského vesmíru. Rozkročena mezi dvěma světy - Avengers a mutanty, přičemž jedni ji nemají kdovíjak v lásce a druzí jí nevěří - snaží se Scarlet Witch být sama sebou. Pohříchu se jí to daří méně, než by sama chtěla a než by si připustila. Věříce svým pocitům, nechá se (často ke své škodě) snadno zmanipulovat a využít druhými. To je vlastně i případ hlavního příběhu z pera a tužky Johna Byrna, vytvořeného pro sérii West Cost Avengers. Šest navazujících sešitů, zabývajících se asimilující protoentitou, zmrtvýchvstáním původního Human Torcha, rozštěpenou duší Pandemonia a jeho pána Mephista a v neposlední řadě také Wandinými dvojčaty Thomasem a Williamem, je naplněno až po okraj hrdiny ze všech koutů světa, jejich udatnými činy, odkazy na věci minulé, strofami a hláškami, které takto dohromady sice mají obrovský potenciál, ale já se v tom neuvěřitelném kotli beznadějně ztratil. Nejhorší to bylo s anabází Human Torcha, Tora, Immortuse, Visiona a profesora Hortona ve „velkolepém“ padesátém díle West Coast Avenger. Četl jsem ho třikrát dokola a stejně jsem ho nepochopil. Přídám-li k tomu fakt, že mě ona ostentativně proklamovaná Wendina rozervanost chvíli štvala, poté nudila a nakonec mi připadala směšná, na víc než na tři hvězdy to tahle kniha Nejmocnějších hrdinů Marvelu u mě nedotáhla.
  • R3nd4
    Těžko se mi to hodnotí přišlo mi to takové hodně zmatené. Ale asi co tady čtu dole tak to bylo ok no nevím za 3 hvězdy.
  • Alex´s
    Myslím si že se v tomhle komiksu se její origin odehrál rychle, ale skvěle. Je vidět, že se tu pracovalo hlavně se vztahy. Ilustrace mi nepřišla moc extra, ale líbila se mi. Škoda, že se většina komiksu točí okolo jednoho děje, který vytváří další děje. Čtyři hvězdičky, na víc to nemá a na méně to není.
  • karl173
    Tak retro je zde víceméně opět jen ukázka historie, nic lepšího v tom bohužel najít nejde. Příběh průměr s hloupými scénami a kresba také nic moc. Pak je tu hlavní část knihy. Ta mne bohužel neuspokojila ve dvou zásadních věcech. Za prvé se zde o Scarlet Witch moc nedozvíme a prožíváme s ní jen osobní emocionální myšlenky, s kterými se těžko pracuje pokud k postavě a celému problému nemáte žádný vztah. A druhá věc. Až moc se zde řeší věci které člověk nemusí buď plně znát a nemusí mu dávat hned smysl a navíc jsou zde některé věci tak moc zamotané, že je těžké se v tom orientovat a spíše to ukazuje jak moc je celý svět Marvelu složitě poskládaný. Na mě to zkrátka působilo často zbytečně chaoticky. Přitom zakladní myšlenky mají příběhy v těchto sešitech dobré, jen se s nimi pracovalo až zbytečně složitě. Často se tak stávalo že jsem si v jednu chvíli říkal jak dobré to je a vzápětí přišlo něco co celým příběhem zamávalo a já byl opět jakoby na začátku. V tomto ohledu mám tedy z příběhu rozporuplné pocity. V čem mám ale pocity zcela jasné je kresba. Ta se povedla na jedničku a byl jsem s ní plně spokojený. Tuto knihu tedy hodnotím jako lehký nadprůměr s potenciálem který u mě není využit. 60%
  • S4TW
    Chmhm, opět další díl, který se mi poměrně těžko hodnotí. Tak zaprvé retro příběh. No, řekl bych, že se jedná o průměr až lehký podprůměr. X-Meni byli totiž rozhodně to slabší, co Lee psal a navíc se v tomto konkrétním sešitě ani Kirby moc nepředvedl (poslední dobou mi přijde, že víc jeho kreseb se mi nelíbí než líbí). Pak přišel parádní run od Johna Byrnea. To, že je jeho kresba famózní, to asi poznáte sami, především jeho postavy mají neskutečně uvěřitelné emoce, ale i souboje mají pořádnou šťávu a navíc i kolorista (na to, že v té době byla práce s barvami velmi omezená) odvádí (především v posledním sešitě) skvělou práci. Ale hlavně i samotný příběh je skvělý. Byrne tady postupně otvírá mnoho a mnoho otázek, navíc všechny jsou velmi zajímavé, tajemné a prostě to celé působí hrozně napínavě. Výborně tu pracuje s charaktery (i s těmi méně známými) a vztahy mezi nimi. Bohužel vidím pouhý střípek toho, co tato sérii nabízí, ale mě to tak chytlo, že si teď musím pořídit omnibus. Bohužel se tento příběh moc nehodí na představení postavy Scarlet Witch, jelikož tu hraje pouze jednu z rolí (až jednu z těch nejhlavnějších), ač se bezesporu jedná o velmi důležitou část její historie. Samozřejmě, že pokud máte načteno, tak vám začnou ještě víc dávat smysl příběhy jako Avengers: Rozpad či Klan M, ale i tak si myslím, že tohle mělo vyjít spíš v rámci UKK a ne NHM, ale když se od toho oprostím, tak tu máme výborný příběh s vynikající kresbou. Pokud nehodnotím koncept NHM, ale čistě komiks, tak je to plný počet.
  • mearez
    Zas tak hrozný to nebylo. Osmdesátkový Avengeři mě fakticky baví, až na to, že je tehle příběh vytržený. Ale je to skvělá volba příběhu, protože je tohle zlomový bod pro budoucnost Scarlet Witch. Vycházelo z toho Avengers Disassembled a na to navazoval House of M. Za mě 70%.
  • kaylin
    "Nejmocnější hrdinové Marvelu 27: Scarlet Witch" vhodně představuje zajímavou postavu, která má ale své lepší a děsivější momenty v jiných knihách. Naštěstí i ty jsme mohli číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1518-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-27.html
  • Koci
    Mně ten výběr tak nešťastný nepříjde. První komiks jsou staří x-meni, což není nic moc, ale je to první výskyt takže logický výběr.

    Druhá část s West Coast Avengers je naprosto parádní. Moc pěkná kresba a perfektní 80s atmo (to bych mohl číst pořád). Navíc se tady dozvíme (byť ve stručné formě (ale jinak to ani nejde)) co předcházelo UKK Avengers Rozpad a Klan M takže pěkné rozšíření příběhu. Taky je tu vidět proč šel vztah s Visionem do kytek. Pro postavu Scarlet Witch se tu ukážou celkem zásadní momenty.
  • Doppelganger
    Nevím, proč pro představení Scarlet Witch vybrali zrovna tento komiks.
    Celkově to není špatné, ale bohužel je těch 6 sešitů absolutně vytrženo z kontextu a my vidíme jen malé kousky několika dlouhodobějších zápletek, což podstatně kazí čtenářský zážitek.
  • petrsimcik
    To jako vážně? Komiks o Scarlet Witch ve kterém Scarlet Witch skoro není, zato se tam mihnou prakticky všichni Avengers (A to myslím fakt od West, po East, přes trouby z Hawkeyeho skupiny u kterých ani neznáme jména a je mi to úplně fuk. Prostě další spotřebka v trikotech.), ukončí a započne se v něm asi pět světodějných událostí, které jsou pro Marvel sice důležité, ale my nemáme kontext, buď vůbec nebo částečně, takže nás nechají chladnými... ale hlavně, je to otevřený příběh který začíná něčím, o čem nevíme jak se to stalo a co se vlastně stalo a taktéž končí něčím, co dál pokračuje a my už se nikdy nedozvíme jak. Některé postavy tu vidíme poprvé a naposled, jiné se pro změnu chovají jinak než je z naší produkce známe. Prostě děs. Celé to působí jako směska top 10 Deus Ex machina z osmdesátek. A to už vůbec nemluvím o tom že se tam dohromady míchají techničtí a magičtí záporáci a takové věci jako genetika a magie v jeden nechutný humus. Takhle si fakt profilovku jedné z nejmocnějších (ne li nejmocnější) postav Marvelu nepředstavuju.

    Co to zdvihá ze dna odpadu je kresba, která je na několika místech docela dobrá :)

    Celkově jsem byl ale maximálně zklamaný :(
  • cyboy
    Docela slabota.
    60%
5142431
Četl/a (89)
2scha, Abbott, Alex´s, Alfred, Azik2586, BreakingAway, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Doppelganger, dvory, Elizabeth, erik, Fox01, Gustik5, gwen666, hromotlk, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kindanerd, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, lantan1, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, NecRoman, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, petad, petrSF, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, Triša, trudoš, Tyfus, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(223)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, James, james dixon, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Salien, Saran, semi41, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Standis0202, Staník, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suchosch, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, Triša, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Badgu.y1902, delsemela, JanSekeraCZ, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (6)
BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, Pán rostlin, StressCZ, www.foxbazar.cz