Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
VARGR je prvním z příběhů zcela nové série komiksů s Jamesem Bondem, která navazuje na to nejlepší z původních filmů i románů Iana Fleminga.

James Bond se ujímá pracovních povinností zesnulého kolegy ze sekce 00. Místem jeho nasazení je Berlín, kde má za úkol rozbít nový drogový gang. Bond nemá sebemenší tušení, jak obtížná a nebezpečná tahle mise je a jak mocným silám se bude muset postavit. V Berlíně bude pořádné horko...

Autory jsou legendární scenárista Warren Ellis (Transmetropolitan) a kreslíř Jason Masters (Strážci galaxie).

Obsahuje sešity série James Bond #1-6

Scénář
Warren Ellis, Ian Fleming
Art
Jason Masters
Barvy
Guy Major
Obálka
Dom Reardon
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Pavel Res
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková, Martin Weiss
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-88152-31-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
358 g
Stran
176
Cena
599 Kč
Originál
James Bond #01: Vargr (Dynamite Entertainment, 2015)
  • louza
    louza29.8.2023 11:30James Bond #01: Vargr
    Nebylo to vyloženě špatný. Ale nebylo to ani moc dobrý. Příběhově i kresebně je to prkenné. A vlastně to moc Bonda ani nepřipomíná. Kromě toho, že hlavní hrdina má malou pistolku a je agent. Oproti Bondovi je tohle vcelku dost krvavé a temmné, hlavní hrdina je sice namachrovaný, ale bez glancu. Nebýt to značkové, tak je to vcelku rutinní, ničím nevybočující řezničina, kterých Image, nebo Dynamite produkují stohy. Pokud chcete dobrou špionážku, přečtěte si raději Velvet.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.4.2023 06:33James Bond #01: Vargr
    Celkom by ma zaujímalo, ako vyzeral pôvodný scenár Warrena Ellisa. Či doňho explicitné násilie zakomponoval on, alebo až ilustrátor, prípadne či to bolo želanie firmy, ktorá komiks vydala. Ellis totiž sám osebe drsňák nie je. Písal Iron Mana: Extremis alebo Ultimate Spider-Mana, čo fakt žiadne krvavé orgie neboli. Ale pri čítaní Vargra som sa cítil skôr ako v spoločnosti Punishera. Mal som z toho zmiešané pocity: krvavé komiksy mi nevadia (niekedy skôr naopak), ale takéto drastické gore poňatie agenta Jej Veličenstva je na míle vzdialené Bondovi, akého poznáme z filmov a Flemingových kníh. Na prvý pohľad je atraktívne a príjemné osvieženie, ak je konzervatívna a starosvetská postava poňatá krvavo. Miestami je to červený kúpeľ ako z hororu. Ale, nuž, ono sa to proste k sebe nehodí. Po výtvarnej stránke je to fajn, Jason Masters (Batman Detective Comics) odviedol dobrú prácu, no aj tu panuje istá pachuť. Pretože - ako stvárnite Bonda? Čo s ním? OK, dáte mu vlasy. Plešatý Bond nemôže existovať (alebo...?). Ďalej? Dobre padnúci oblek. Okej, to by sme mali. A ďalej? No... ani neviem. A to je problém. Všetci ho máme zafixovaného s tvárou Conneryho, Craiga, či Brosnana a teda pred Mastersom stála neľahká úloha dať mu inú tvár, avšak bez toho, aby tým rušil čitateľa. Mne osobne pripadal necharizmatický, jednorozmerná akčná figúrka bez vlastnej osobnosti opakujúca floskule z filmov. Jasné, ani v nich ho nemožno obviniť z psychologickej hĺbky (s výnimkou Craiga, ktorému sa snažili vybudovať celkom zaujímavé realistické pozadie). A nie som si istý, či sa k Bondovi hodí, aby riešil „nejaké“ problémy s drogovým kartelom, to mi pripadá pod jeho úroveň. Pobavilo ma tematické delenie kapitol (kapitola 001, kapitola 002, paradoxne chýba kapitola 007) a páčili sa mi farby Guya Majora (Green Arrow: Prázdný toulec, Batman R.I.P.).
  • sedw
    sedw1.1.2023 16:00James Bond #01: Vargr
    Bond od Ellise? To přeci musí být pecka. Bohužel, nebyla. A vlastně ani nevím proč, protože námět byl zajímavý, postava dobrá, scénárista excelentní. Ale prostě si to nesedlo a příběh byl bohužel jen průměrný a už nemám potřebu si ho znovu přečíst.
  • trudoš
    trudoš editor14.10.2022 20:51James Bond #01: Vargr
    Od Warrena Ellise jsem čekal víc – stran obsahu prakticky žádné překvapení, zápletka přímočará a bez nápadu. Akce je tu habaděj, i když ji podle mě dost brzdí kresba Jasona Masterse, statická jak zákon káže (ani pečlivě rozfázované pohyby tomu život příliš nedodaly). Ale jde o samotnou legendu příběhu, který nemá prostor pro pečlivější rozehrání, takže všechno je hrozně kusé, přičemž některé detaily jsou přehlíženy úplně. Samotný boj tajných služeb pak působí jako hra na vojáky, jednou zlikvidují tihle támhlety, podruhé zas támhleti tyhle. Moc překvapení v tom není a kupodivu selže i hlavní padouch, jehož geniální plán je v mnoha směrech nedomyšlený, až je s podivem, že vůbec bylo třeba zapojit na jeho odstranění nějaké agenty.
    Ovšem vytýkaná jednoduchost je i plusem, protože příběh sviští přesně jak akční příběh má a zbytečně nezabředává do konspirací uvnitř konspirací. Humor je taky fajn, ačkoliv Ellis z toho moc cítit není, ovšem funguje a je přesně v tom správném Bondovském duchu.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 20:07James Bond #01: Vargr
    Scénárista Warren Ellis pojal Bonda po svém a přináší více akčních scén a mrtvol, než kdykoliv předtím. Čtenář se tedy musí připravit, že nelze příliš očekávat uhlazeného elegána řešící rafinovaně své zadané míse, nýbrž zabijáka ve službách Jejího Veličenstva, kterým bezesporu vždy Bond byl, ale vše řešil daleko elegantněji než Ellisův svěřenec. Jelikož mám Bonda hodně rád a jsem relativně otevřen novým nápadům, musím uznat, že mi tohle Bondovo ztvárnění nijak výrazně nevadilo. Co se příběhu týče, ten nesází na příliš megalomansky budovanou zápletku a jede spíše v umírněnějších kolejích, což byla taky fajn změna. Ačkoliv hlavní záporák spolu se svými kumpány nebyli zrovna úplně ten největší výkvět Bondovy galérky, ale svou úlohu sehráli relativně se ctí. Co se týče kresby, tak zde kvituji dynamiku při soubojích a hlavně akční scény, které vypadaly prostě dobře. Jako první díl této série mě Ellis poměrně zaujal a až na pár drobností nemám příliš výhrad. Nechtěl bych takového Bonda vídat pořád, přeci jen u mě převažuje ten elegán, hračička a milovník žen s vytříbeným vkusem pro plnění svých úkolů, citem pro dokonalé obleky a drahé hodinky, ale i tahle akčnější varianta jednou za čas neuškodí. Úplná paráda to není, ale nadprůměrná Bondovka ano. A rozhodně se těším, co přinese Ellis ve Fantomovi.
  • Blackthunder
    Blackthunder29.10.2019 00:57James Bond #01: Vargr
    Po filmovém maratonu, jsem šáhnul na komiksového Bonda a no, jsem rád, že jsem si to nekoupil, protože by mě bylo těch peněz líto.
    Příběh, záporák i kresba prostě nic moc.
    Bonda mám rád, ale tohle se prostě nepovedlo... ještě zkusím sehnat pokračování, jestli to nebude lepší, ale tohle prostě ne.
    Bond tu není hláškujicí sympaťák, ale otrávený zabiják, který své povolení zabíjet nějak brutálně využívá... tohle prostě není Bond - v ničem.
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:22James Bond #01: Vargr
    Ak dáte niečomu nálepku James Bond, čitateľ má isté očakávania. Vargr v tomto smere sklamal. Zachraňuje ho skvelá kresba, ale neprináša nič, čo z Bonda robí výnimočného agenta.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/bond-ma-povolenie-zabijat-ale-nie-nosit-zbran/
  • karl173
    karl173 mecenáš22.3.2019 19:02James Bond #01: Vargr
    Akční jednohubka. Víc od toho nečekejte. Já čekal víc, a jsem lehce zklamaný. Čekal jsem více špionáže, promakanou akci a agenta gentlemana, který svede kdejakou babu. A ono tam nic z toho není. Prostě jen akční jízda, která sice umí na odreagování pobavit, ale jinak nic. Samotný James Bond nemá téměř žádné charisma. Spíše mi připomínal nudnějšího Archera ( což je parodie na Bonda ) a tak by to být nemělo. Snad příští díl bude povedenější. 60%
  • Walome
    Walome mecenáš14.2.2019 17:44James Bond #01: Vargr
    Vždycky, když se mi nelíbí komiks od Comics Centra, umře štěňátko. A tady jsem se bohužel zoufale nudil. Postava Bonda mi přišla neskutečně nudná a prkenná, a to ostatní mě vlastně nezajímalo.

    Kresba je něco mezi masterpiecem a výplodem grafického oddělení random realitky. Art trošku komiksu pomáhá, ale nedočetl jsem.
  • faster86
    faster8614.9.2018 18:15James Bond #01: Vargr
    Vyrůstal sem na Bondovi v podání Brosmana a 1st/3rd person střílečkách. A tohle spojuje oboje. Drží si to styl filmového Bonda s nesmrtelností v počítačových hrách. Neposadí vás to na prdel, ale jako lepší alternativa k superhrdinským komiksům je to dobrý.
  • mearez
    mearez16.7.2018 07:40James Bond #01: Vargr
    Nejsem takovej fanda Bonda. Ale tenhle komiks stojí za to. Příběh má drajv, je delanej v tom správném Bondovskem stylu, příběh obsahuje spoustu akce a Bond je správný sympaťák. Kresba je asi hlavním mínusem tohoto bloku, není z ní cítit akce, což je u akčního komiksu o tajném agentovi chyba. Ale musím přiznat, že navzdory hateu podemnou, se mi tento kousek líbil.
    V
    Tenhle komiks si užijí hlavně fandové Bonda s Danielem Craigem, kterého já osobně považuji za jednoho z nejlepších Bondů. Za mě 4*.
  • Ruw
    Ruw22.4.2018 16:30James Bond #01: Vargr
    Nechce se mi věřit, že někdo, kdo stvořil Transmetropolitan a Fell, je tvůrcem i žalostného Bonda. Scénář na úrovni telenovely, akce bez jakéholiv nápadu, byť se táhne na několik stránek, kresba zcela tuctová. Postavy ploché, bez schopnosti vyvolat emoce a evidentně byla snaha vyhnout se označení rasově nevyvážené, neboť tolik černochů v zásadních rolích se v jednom komiksu moc nevídá.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.3.2018 22:30James Bond #01: Vargr
    Jeden z najhorších komiksov, aké som kedy čítal. Od Bonda som čakal trochu viac, ale príbeh je slabučký, zle napísaný, lokácie v ktorých sa dej odohráva sú nezaujímavé, kresba je škaredá, akcia obyčajná, bez dobrých nápadov a takto by som mohol pokračovať. Veľká nuda a skoro som na tom zaspal. Absolútne nechápem (teda asi chápem - sila značky a vidina zárobku...ale aj tak nechápem) Comics Centrum, že sa do takejto nekvalitnej série pustil. Škoda miesta pre tento komiks v ich edičáku.
  • perak
    perak26.2.2018 21:32James Bond #01: Vargr
    Akce zvládnutá celkem dobře, ale příběh mne neoslovil. Zápletka jednoduchá a 007 bez větších obtíží je schopen cokoliv překonat, např. zlikvidovat celou posádku na lodi a pak i loď samotnou. Chyběly tomu klasické Bondovy atributy, takto to mohl být jakýkoliv hrdina, který má zlikvidovat nepřétele.
  • 3DD!3
    3DD!314.2.2018 12:31James Bond #01: Vargr
    Vargr nese obvyklé Ellisovy úlitby nebezpečí moderních technologií, ale nic navíc. Příběh má spíše znaky Flemingovy školy než filmových dobrodružství. Mastersův vizuál hodně minimalistický, akce nápaditá. Bond vypadá jako Brosman křížený Lazenbym.
  • Darker
    Darker mecenáš17.12.2017 20:38James Bond #01: Vargr
    Nebavilo mě to. Je to dějově docela chudé, Ellis se ani nesnažil, i když zápletka obstojná, tak jsem se nudil. S filmovým Bondem to taky moc společného nemá a překvapení se nekonají. Kresba mě neoslovila, ale je fakt, že akční pasáže jsou pěkně zpracované a líbili se mi asi nejvíc. No, tak v tomhle pokračovat asi nebudu.
  • VasaX
    VasaX4.12.2017 20:49James Bond #01: Vargr
    James Bond jako komiks, ač jsem tomu moc nevěřil, funguje. Ne tak úplně dobře, ale všechny slabiny se týkají věcí, které postihují i filmy a jsou (doufejme do budoucna napravitelné). Vargr je spíše moderní, akční Bond. trocha suchého humoru, hodně akce, nic moc špionáž a vzorový antagonista který je prostě ukázkový padouch. Zápletka slouží pouze jako lepidlo mezi akcí a "cool James Bond" momenty, což je škoda. Tohohle Bonda nebudu glorifikovat, ale přiznám se, že mě navnadil na další.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.11.2017 14:12James Bond #01: Vargr
    Jak jsem onehdá psal - no, bude to pár dní, možná dva tři -, že Comics Centrum vydává suprový věci, ale že jsem ještě nečetl Bonda... mno, tak je to za mnou. Je to opět nádherná kniha v pěkném hávu a pěknou obálkou. Kresba mi však neimponuje, to samé lettering. Ačkoli se někdy podařilo pěkně sekvenčně zachytit akční scénu a její dynamiku, obecně ta akce moc nefunguje. Vůbec je celá ta zápletka úplně jalová, jakési kyborg love story mě vůbec nebere, novodobý Mengele jakbysmet. Navíc, jak píše cyboy, Bond prostě někam přijde a tam to vystřílí, čau. James je tady redukován na jakéhosi tupého zabijáka všeho, co se hýbe, a proutníka bez šarmu. Tatam je jeho vytříbený humor (zůstaly pouze slabé pokusy o něj) a jeho elegance. Warren Ellis trošku zklamal.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    kaylin5.10.2017 07:09James Bond #01: Vargr
    "James Bond 007 1: Vargr" ale ukázal, že James Bond v komiksovém provedení není špatný nápad a že by to mohlo fungovat. První díl funguje, ale je zde prostor pro zlepšení. Akce je skvělá, jen příběh by to ještě chtělo trochu vyšperkovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1539-james-bond-007-1-vargr-70.html
  • Koci
    Koci18.9.2017 20:14James Bond #01: Vargr
    Musím přiznat, že Bonda jako postavu jsem nikdy moc nemusel. Tohle je však taková příjemně svižná akční rubanice. Bond je tady docela dobrý hláškař a na krvi se tady taky moc nešetří a přesně tak to mám rád :D. Záporák je takový klasicky Bondovsky přiblblý ale to asi patří k žánru. Takže za mě super úvod, určitě se těším jak to půjde dále.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.9.2017 18:52James Bond #01: Vargr
    Tak z toho jsem si teda na zadek nesednul. Mozna kdyby to bylo delsi a dejove propracovanejsi, s nejakymi odbockami, ale takhle je to proste jen akcni jizda (prestrelky na x stranek apod.) o tom, jak Bond nekam prisel, vsechny zmasil a zase odesel. Chtelo by se rict, ze o tom Bond prece je, ale az takhle trivialni figura Bond proste neni.
    Po dalsim dilu se rozhodnu jestli to budu kupovat dal.
    Zbytecne zkratkovite.
    65%
9272692
Četl/a (92)
2scha, 3DD!3, 81splinter, anka, BadBoy, batoo, binnmode, Blackthunder, borknagar1, calvin10, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, cyboy, dajik, Darker, davidek, DEmnoG, Deniskka15, dvory, erik, filemon, Final, foudy, Fox01, Garp, hellblazer, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, jindroush, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Koci, Lachvos, lacoste, Light, Lobok257, lopik, luky.kuky10, Mamut12, marek zigmund stanko, mearez, Mercurio, namdnas, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Palebras, pearlxjam, perper, Pista, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, RudyRod, S313, sala, Scaleo1, Schramm, sedw, syon, taidana, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, trudoš, VasaX, VXP, Walome, Wasps, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(138)
2scha, 81splinter, Alfred, anka, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, binnmode, blackJag, borknagar1, bourgeois, burzum, Calvin Klein, calvin10, CaptainMarty, ComicBookGuy, ConanVJ, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Dali, DEmnoG, doophy, dre, dvory, erik, faster86, fel68, filemon, Fox01, Goeger-Devil007, gongon44, grinder, hahahoho, Hartmann , Hebled, herrman, Horstik, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, jindroush, Josh, Joshua_T, kallenved, karl173, Keenkeen, kendor007, Keno, Kitykatyn, Koci, komiksák007, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, Lobok257, lopik, luky.kuky10, m.jedle, maara, Mamut12, markic, Marthy76, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, Mikei, monty.cl, MP, Mrlah, mywiel, namdnas, Nightmare, Noci, NOD82, novass, Nyxxie, oleav, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Pista, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, Rich, Rowan, RudyRod, S313, sala, Saran, Scaleo1, Schramm, Šedo, sedw, semi41, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, StanleyHu, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, TheDoctor, timek, tomned, Trevelyan, trudoš, tulipstros, vishnar, vranakx, Wasps, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (9)
Blacklarch, delsemela, DKoscik, gumidekmedvidek, MonsterGyre, NoStres, nx, SimKane, Tomzany
Nabízí (4)
bourgeois, karl173, oleav, sedw