Ukázka
Další Tintinovo dobrodružství začíná neobvykle: Tintin objeví spolu s kapitánem Haddockem v modelu plachetnice lístek, který očividně vede k ukrytému pokladu. Netuší však, že o existenci pokladu vědí i nebezpeční zločinci, kteří se k němu snaží dostat za každou cenu jako první. V tomto příběhu se dozvíme ledacos o hrdinném předkovi kapitána Haddocka a dostaneme se na zámek Moulinsart, kde sídlí banda lupičů. Příběh o honbě za pokladem pokračuje ještě v dalším sešitu Poklad Rudého Rackhama.

V tiráži vedeno jako 2. vydání, v pořadí podle nového ISBN se ale jedná o třetí vydání.

V říjnu 2017 vyšlo také souborné vydání prvních 12 dílů s ISBN 978-80-00-04642-6


Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-04653-2 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
64
Cena
169 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #11: L'Étoile mystérieuse (Casterman, 1942)
Varianty
Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce (dotisk 2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce (2008)
Dobrodružství Tintina #11: Tajemství Jednorožce (1994)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2020 10:42Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce
    Parádní příběh, skvěle se tu buduje napětí a v podstatě máme krásnou detektivní zápletku. Za mě 5 hvězd. Tintin v nejlepším.
  • jh666
    Tajesmtví Jednorožce patřilo k mým nejoblíbenějším dílům už v seriálu. Komiksová verze je ale možná ještě lepší. Skvěle vyvážené jsou zde napětí a vtip (T-Kadlecové a nepřekonatelná sbírka nadávek kapitána Hadocka). Užil jsem to od začátku do konce. 100 %
  • sedw
    Po minulém díle, který mě na konci trochu zklamal je toto zase naprosto výborný Tintin. Hergé umně spojil více příběhových rovin do jedné a povedlo se mu vyhnout slabším místům. Příběh opět obsahuje spoustu vtipných momentů a celou dobu drží čtenáře v napětí a očekávání, jak se vše vyřeší. Co mi na Tintinovi obecně nesedí je přílišné vysvětlování všeho, co se v příběhu stane, ale je třeba si uvědomit, že příběhy jsou určené pro mladší čtenáře, kteří by se mohli místy ztrácet. Takhle je z toho pohodové čtení pro celou rodinu.
  • Kaluž
    Po letech jsem si připomněl již polozapomenutá dobrodružství s Tintinem. Tři příběhy, kdysi u nás vydané Egmontem, na mě v tehdejší době zapůsobily jako blesk z čistého nebe. Najednou byla čtyřka z Třeskoprsk zastíněna mladým reportérem s legrační ofinou, jeho věrným psím přítelem a věčně nalitým kapitánem. Nynější vzpomínání při obracení stránek bylo velice příjemné a nejspíš dám šanci i dalším, pro mne dosud neznámým, příběhům. Miluji Hergého obrázky, jejich hravost, barevnost. Albatrosí zpracování je na jedničku. A už se nemohu dočkat filmového přepracování od Spielberga a Jacksona, které zanedlouho dorazí do kin!
  • Ruw
    Jako není to špatný... ale nic víc.
  • The Genius
    Klasika, vzpomínky na dětství, výborné nové vydání a skvělý příběh.
  • The Genius
    Skvěle propojené paralelní dějové linie a i když to byla "pouhá příprava" na díl další, přišla mi dokonce lepší než samotné pokračování.
  • FrAnK
    Jo docela pohodovej, akorat mi pride, ze tintin obecne klesa, tak se to snad zvedne..
  • royan
    Klasický Tintin.
  • muflon
    pro mě jednoznačně jedno z nejlepších děl nejen své doby..mistr kresby i vtipu
  • KdG
    Nedávno jsem to četl, a je to klasická detektivka s prvky humoru.
  • Neutrino
    Bohužel jsem nečetl v češtině, takže překlad nemůžu posoudit, ale vím, že je to vynikající Tintinovské album, které se snad ze všech nejvíc podobá napínavé detektivce.
  • DEmnoG
    Tak to jsem cetl kdysi davno v Kvetech, ktery si kupovala matka, souborne vydani jsem si koupil nejak pozdeji a co na to rict, nez proste je to Tintin.
23164