Koupit
Erica Brookse zplodila upírova zrada a pro Marvel je vojákem v první linii v boji proti nadpřirozenu. Blade vtrhl na komiksovou scénu v sedmdesátých letech a propojil marvelovský vesmír s těmi nejtemnějšími hororovými příběhy. Tato kniha začíná monumentálním prvním střetem Denního chodce se samotným Drákulou a pokračuje jedním z nejvýznamnějších příběhů, ve kterém se utkává s s Wolverinem a S.H.I.E.L.D.em...!

Obsahuje příběhy:
Jmenuje se... Blade
Zase nemrtví

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Tomb of Dracula #10 a Blade (Vol. 5) #1-6


Scénář
Marc Guggenheim, Marv Wolfman
Art
Howard Chaykin, Gene Colan
Ink
Jack Abel, Howard Chaykin
Barvy
Edgar Delgado, Petra Scoteseová (Petra Goldbergová)
Obálka
Marko Djurdjevic, Gil Kane, Tom Palmer
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Viktor Páč
Redakce
Changer the Elder, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
643 g
Stran
180
Cena
249 Kč
Originál
Blade: Undead Again (Marvel)
  • Norri
    Norri mecenáš19.9.2021 23:30Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Nuda a nelíbila se mi ani kresba a vzhled Bladea. Představte si, že by ho místo Wesley Snipese hrál Bill Cosby. Anebo kdyby Bladea natočili v Bollywoodu. Ale abych jenom nekritizoval - docela mě bavil sešit s démonem v obchoďáku. A taky Bladeův origin, který byl čtenářům odhalován po kouscích po celou knihu, byl svou atmosférou docela zajímavý. Retro sešit byl taky nuda.
  • CoVseNerdit
    Nezajímavé, nezapamatovatelné a nudné. Jediné co mi zůstalo v paměti je Spider-upír.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.3.2021 16:34Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Tradičný NHM: prostredníctvom jedného retro príbehu (prekvapivo fajn a znesiteľného... a najmä krátkeho) a jedného moderného sa zoznámime s menej známou marveláckou postavou. Blade bol v rokoch 1998 – 2004 populárny najmä na filmovom plátne, čo následne ovplyvnilo aj jeho komiksový život a podobne, ako Nick Fury (resp. Samuel L. Jackson), i Blade v istom bode získal podobu svojho hereckého predstaviteľa. Komiks ubehne rýchlo a svižne, strieda sa v ňom plno ako záporákov (Morbius, Dr. Doom, Dracula), tak hrdinov (Logan, Spidey, Maria Hill). Inkerované a nakreslené je to fakt pekne. Nedá mi nespomenúť okrem samotnej kresby i odvážnu obálku uprostred, v ktorej figuruje Bladeova hlava a Wolverineove pazúry (asi si viete domyslieť, ako to dopadne). Páčili sa mi retrospektívne pasáže, taký klasický origin, trocha klišé, ale slušne spracované a umiestnené do pôsobivého obdobia (a prekvapivo aj krajiny, Blade je... Angličan!!!).
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2019

    Nebudu si tady hrát na něco víc, ok? Úvodní číslo s představením Bladea je otřesné. Kresba odpovídá době, takže z toho jsem ani moc nebrečela. Ale já to tak mám, takže žádné překvapení. Začalo to být hodnotitelné až v druhé části. A moje hodnocení celého komiksu je vlastně hodnocení nového příběhu, těch šesti čísel.

    Nízké hodnocení chápu. Takže takhle. Každej už bude vždycky vidět Bladea jako toho s ksichtem Wesleyho Snipese a většina z nich nemá tušení, že "on je z komiksu". Jenom škoda, že nevybrali pro seznámení trochu lepší příběh. Tohle byl suchej průměr. Co oceňuji je vkusné zapracování flashbacků do děje. Ale tenhle komiks zapadne v mojich vzpomínkách. Dám ho dozadu do knihovny, aby nezabíral místo jiným. A rozhodně už znovu číst nebudu.
    Jo, málem bych, já popleta, zapomněla na hodnocení kresby. Z toho asi je jasný můj názor na ní. Obyčejná, nezajímavá, zapomenutelná stejně jako děj.
  • Negan
    Je to v poho oddychovka.
  • mearez
    Nebylo to tak špatný, jak jsem čekal. Retro je cajk, což jsem nečekal, ale Bladeovo kostým je celkem vtipnej. Hlavní příběh je super, neni bezchybnej, ale je super. Začnu pozitivy. Obálky jsou skvělý. Příběh, jako nenucenej tie-in k Civil War, je dobrej, Wolverine je tam nenuceně zasazenej, S.H.I.E.L.D. je pěkná kulisa, a hlavně Bladeovo backstory je super zasazený do děje. Mezi negativa patří kresba, ale když si na ní člověk zvykne, tak si komiks užije na plno. Já tomuhle komiksu dávám 4*.
  • Komiksum
    Hodně lidí na tenhle komiks nadává a tak, ale musím uznat, že mě to bavilo. Filmovou ani komiksovou postavu Bladea moc nemusím, nakonec jsem byl touto knihou obdarován a jsem tomu rád. Ano vidím na tom příběhu chyby a fakt velký WTF momenty. Ale zase, výlety do minulosti či setkání s "Rosomákem" mě bavilo. Je to průměr, ale sakra dobrej průměr!
  • Doncek4321
    No Blade co v komiksu moc nezabíjí upíry... Každou druhou stránku se vracet do minulosti? PROČ? No ja nevím, číst se to dalo, nebylo to špatné, ale ani dobré. Nevím dal bych tak 45%
  • karl173
    karl173 mecenáš13.1.2018 18:02Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Tuctové příběhy s tuctovím hrdinou. Sice mám ve filmovém podání Weleyho Snipese Bladea rád, tak zde nemá hrdina takové charisma. Je to tím že autor moc dobře nepodchytil potenciál této postavy. Naštěstí styl vyprávění už je lepší a díky flashbackům dostává Blade zajímavější příběh. Ke konci to už navíc vypadá velmi zajímavě a je škoda že v tom nejlepším to končí a já se nedozvím kam to autoři nakonec dotáhli. Potěšila mě návštěva Wolverina, která nebyla bezúčelná. Co mě moc nepotěšilo byla ale kresba. Povětšinou se jedná o maximálně průměr a někdy mi přišlo že kreslíři buď ujela ruka, nebo neměl chuť se s tím moc vymalovávat a Blade má díky tomu v některých panelech na krku něco jako prasečí hlavu podobné té lidské. Co se týče retra, to splnilo jen historický význam, protože příběh byl velmi slabý a naivní. Kresba byla naopak to co retro trochu zvedlo. Celkově knihu hodnotím jako průměrnou, takže 50 %
  • disclose
    retro potesilo ale hlavni pribeh kravina a ta kresba no proste hnus...al
  • S4TW
    Ani ryba, ani rak. Komiks, o kterém nemohu říct, že mě vyloženě nebavil, ale bůhví jaká jízda to také nebyla... Retro sešit byl celkem fajn, hlavně kresba mi sedla, takový jemná, bez ostrých linek. I ten příběh nebyl vůbec špatný. Ovšem moderní dílo bylo takové divné. Přišlo mi, že komiks šel odnikud nikam. První sešit nakousl nějakou zápletku ohledně rodinného příslušníka, pak tam byla tuna zbytečné vaty, občas nějaký útržek, který poodhalil část hlavní příběh a pak poslední sešit, který nám jen lehce na něco odpověděl, ale vlastně skončil v tom nejlepším. Navíc ani sám Blade tu není nějak zvlášť chytlavou postavou, ani hrdina, ani záporák, ani vtipálek... Dále tu chybí pořádný záporák. Velmi měl bavil souboj s Wolverinem. Vlastně celou dobu jsem byl tak nějak napjatý, jak to vlastně celé dopadne, a pak to v tom nejlepším utnou. Prostě příběhově tu je spousta zbytečné vaty, která se do NHM vůbec nehodí. Jo a kresba je fakt podprůměrná a zachraňují jí jen obálky. Celé to bylo prostě takové nijaké, ale zase to nebylo špatné, možná bych věděl víc po druhém přečtení, ale do toho se mi teda rozhodně nechce...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.10.2017 14:21Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Na první seznámení s Bladem je to super komiks. Nicméně, je to klasická marvelovka říznutá pulpem, čili kdo očekává něco smysluplného nad marvelovské poměry, bude trošičku zklamán. Četl jsem jiné Blade komiksy, např. Blade: Black & White, Tomb of Dracula vol. 3, aj. a to má grády. Mně osobně se komiks líbil, zvlášť ten první z Tomb of Dracula. Mám rád Bladea a proto si takovou četbu nikdy nenechám ujít, i když vím, že tam venku jsou zajímavější kusy.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš21.10.2017 11:54Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Vlastně mě to bavilo, až na tu kresbu. Jen je to už týden, takže si moc nepamatuju, o čem to bylo. Ano, takový je to asi komiks.
  • kaylin
    Vzhledem k tomu, že toho s Bladem u nás moc nemáme, je škoda, že nebylo vybráno něco lepší. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1536-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-29.html
  • Tyfus
    Rychlovka, přečteno na jeden zátah, nicméně k Bladovi se asi vracet nebudu. Příběh odsejpal, ale nutkání přečíst si pokračování fakt nemám. Nedivím se, že tahle postava upadla na 20 let v zapomnění a že tady s ní až na jeden crossover se Spideyem nikdy nic nevyšlo. Na Bladovi je nejzajímavější první film se Snipesem, jinak je to černošská variace na Punishera lovícího upíry.
  • louza
    První výskyt Bladea je přesně tou klasikou u níž si čtenář řekne, že jako na tu dobu hezký, ale ve skrytu duše je rád, že ta doba už je dávno pryč. Moderní příběh Bladea se snaží působit nahláškovaně a cool a místy se mu to i daří. Problém je v ději, který, ač evidentně s vyššími než popkornovými ambicemi, působí kostrbatě stejně jako poměrně ukrutná kresba snažící se patrně následovat Albuquerqueho. Nic naplat. Snaha byla. Ale kniha kde monstrózní Dr. Doom vypadá sedíc na trůně jak kdyby seděl na záchodě se legendou nestane. 50%
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.9.2017 10:14Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Kresba fuj, scénář taky žádná sláva. První dva příběhy jsou příšerné, pak se to naštěstí mírně zvedá a začíná to být čitelné.
    Zklamání, Blade absolutně nezajímavý a bez charakteru.
  • jh666
    Co se týče scénáře, je to takový neškodný průměr, který neurazí, ani nenadchne. Nahoru by to mohla vytáhnout kresba, ale ta naopak sráží, protože je doslova a do písmene hnusná.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.9.2017 21:58Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Souhlas s Kocim.
    Celkem slabota.
    60%
  • Koci
    Jako seznámení s postavou je tento díl koncipován celkem v pohodě. Jinak musím říct, že příběh mi nepřišel nijak převratný. Pár pěkných momentů tam bylo ale celkem dost mě tentokrát trápila kresba (krom geniálních obálek), kde prostě postavy vypadaly občas fakt nepřirozeně divně. Takže příjemná rychlovka, která neurazí, ale že bych hned teď potřeboval číst něco dalšího s Bladem, tak to zas ne.
41837133
Četl/a (109)
159753258x, 2scha, Abbott, ADM1, Alfred, AlmightyMates , autokineton, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Doncek4321, Doppelganger, dvory, erik, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, hromotlk, Hugin, hypermlok, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jack, Jáňa, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Lord Baltimore, Lukis89, marek zigmund stanko, Mariomichal, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, NecRoman, Negan, NikkiKonig, Norri, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, petrSF, Pista, polika36, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, seneke, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Tomski, trudoš, Tyfus, Ukko, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zek, zlejzmrd
(244)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , autokineton, Azbest, Badgu.y1902, batoo, beanek, Beng.D, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, Luigim, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, plema, polika36, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, Schramm, semi41, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Snorri_JBC, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Valis, vallyslayer, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, Zek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, delsemela, JanSekeraCZ, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Nabízí (7)
Al0f0k, Fox01, Fr3d_K, Norri, Pán rostlin, StressCZ, www.foxbazar.cz