Koupit
Země 2 (Původně vyšlo v září 2000)
Ultraman, Owlman, Superwoman, Power Ring a Johnny Quick tvoří Americký zločinecký syndikát, zkorumpovaný superkriminální spolek existující ve světě velmi podobném tomu našemu. Když záhadný cizinec přenese z jiné reality jejich ušlechtilé protějšky, ohrozí to veškeré jejich kruté jistoty. Dokáže zločinecký syndikát zvítězit nad Americkou ligou spravedlnosti? A dokáže svou říši zla rozšířit i do světa Supermana, Batmana a Wonder Woman?

The Flash #123 (Původně vyšlo v září 1961)
Barry Allen, Flash z moderní doby, provibruje v jednom z nejzásadnějších příběhů Stříbrného věku DC Comics do paralelního světa Země Dvě, kde se setká se svým protějškem ze Zlatého věku, původním Flashem, Jayem Garrickem.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií JLA: Earth 2 a The Flash (Vol. 1) #123


Scénář
Gardner Fox, Grant Morrison
Art
Carmine Infantino, Frank Quitely
Ink
Joe Giella
Barvy
Wildstorm FX, Carl Gafford (Doug Jones, Gaffy), Laura DePuy Martin
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-845-3 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-845-3 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
464 g
Stran
144
Cena
229 Kč
Originál
JLA: Earth 2 (DC Comics)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:24DC komiksový komplet #020: JLA: Země 2
    „Když se snažíš zlepšit svět, nemůžeš se snažit až moc. Ve jménu svobody nemůžeš nikdy křičet příliš hlasitě.“ JLA práve zachránila lietadlo pred haváriou, ale všetkých 300 ľudí na palube bolo dávno predtým mŕtvych, mali pri sebe bankovky, na ktorých nebol vyobrazený George Washington, ale akýsi Benedict Arnold a majú srdcia umiestnené napravo. JLA tak prichádza na stopu existencii paralelného sveta, v ktorom je všetko naopak. Kým tu je leto, tam je zima. Kým tu je dobrý Batman, tam je zlý Owlman. Kým tu je Lex Luthor záporák, tam je Alexander Luthor klaďas. Je to rovnako naivné, ako zábavné a vlastne aj svojím spôsobom celkom originálne. Síce nechápem, že keď je „tam“ všetko naopak, tak prečo tam za dobrých kope iba Luthor a nie napríklad aj Joker alebo Ra´s Al Ghul. Ale OK, nalejme si čistého vína: v DC tímovkách logika nikdy nebola dôležitá. JLA: Země 2 je slušná jednohubka, u ktorej ma prekvapilo, aká je krátka. S prižmúrenými očami by sa azda dalo povedať, že bonusy (skicáre, obálky a bonusový retro komiks) sú dlhšie, než hlavný príbeh. Čo je možno aj lepšie. Ale inak fajn, taký nenáročný a fajn úvod do témy paralelnej/zrkadlovej Zeme.
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 12:09DC komiksový komplet #020: JLA: Země 2
    Aj keď nemám rád príbehy o cestovaní medzi dimenziami a rôzne prepojené svety, ktoré náhodou kolidujú, Země 2 ma prekvapivo zabavila. Škoda, že príbeh nie je dlhší, nakoľko zrkadlové postavy ku známym hrdinom by si zaslúžili viac priestoru a my viac informácií o ich pozadí. V podstate ide o klasický príbeh, dokazujúci, že dobrí hrdinovia sú jednoducho dobrí a tak je to správne. Avšak, spracovaním, kresbou a tempom som tento diel DC zhltol ako nič. Škoda toho konca.
  • S4TW
    Poslední čísla DCKK je jedno lepší než druhé. Ono není divu, když se podíváme na autory jednotlivých kousků. Tentokrát mě čekal složitý a často velmi těžko pochopitelný Morrison. U tohohle autora musíte mít NAČTENO a někdy ani to nemusí stačit. Já osobně nemám moc problém s tím, že bych nechápal jednotlivé propojenosti s historickými kousky, když mě něco zajímá, tak si to dohledám. Ovšem horší to je s tím, že mi často uniká význam v přechodu mezi jednotlivými panely, to se mi u jiných autorů tolik nestává. Prostě jakoby další (navazující) panel úplně přeskočil nějaký úsek, jako kdyby tam chyběl mezipanel. Nevím čím to je, jestli slabší překlad, moje dlouhé vedení, a nebo styl psaní Morrisona, ale místy mě to trochu rušilo. Nicméně i tak jsem byl poměrně dost nadšený. Je fajn vidět, jak by vypadali největší superhrdinové na té druhé straně. Navíc to má i celkem slušný cliffhanger. Příběhově jsem byl spokojený, styl psaní lehce rozhozený, ale mám rád, když musím trochu zapojit mozek a přemýšlet. No a kresba? Ta je hrozně zvláštní. Quitely má prostě svůj styl, toho autora hned poznáte, jakmile uvidíte jeho obrázek, to je opět vlastnost, kterou si na kreslířích cením. Nicméně některé jeho obrázky / scény působí vyloženě hnusně, ale pak přijde nějaký vesmírný výjev a ten je zase naprosto parádní. Prostě hodně kontroverzní kreslíř, ale je zajímavý, to bezpochyby. A aby toho nebylo málo, tak lehce kontroverzně na mě působilo i samotné retro, opět super nápad se scénářem, na retro to má příjemný šmrnc a nápad, ale pak je to spousta vyloženě hloupých scénáristických berliček, které dnes působí vyloženě směšně, ale i tak hodnotím lehce nadprůměrně. Celkově se jedná o velmi zajímavou knihu, ke které mám pár výhrad, ale svým zvláštním způsobem jsem za tyto výhrady rád, protože v tomto případě oba hlavní autory docela dobře definují.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 21:49DC komiksový komplet #020: JLA: Země 2
    Fakt nuda a naprosto zbytečné. Mě ty alternativní dimenze a cokdybytory nikdy moc nebavily. Tady tomu není výjimkou. Snad jen tvůrčí duo vnímám pozitivně, ale je to strašně chaotické a u spousty věcí mám otazníky, jak k tomu a onomu došlo. Nejasné a nelogické, smysl postrádající. Prostě ne.
  • Luigim
    Docela zvlaštní pojetí.
  • Doncek4321
    Záporák překvapil, ale slabota. Kresba se mi vůbec nelíbila. Děj mi přišel dost ohraný. Takže průměr.
  • Mleako
    Mleako mecenáš13.10.2017 22:49DC komiksový komplet #020: JLA: Země 2
    Je to dobré, ale dalo by se z toho vymačkat určitě mnohem víc. Flash taky pobavil - hlavně Fiddlerovo auto :)
  • Horstik
    Pokřivený svět tak, jak ho neznáme. Dobré je to.
  • kaylin
    Komiks "DC komiksový komplet 20: JLA - Země 2" baví, a to je moc dobře, navíc je chytře napsaný a skvěle nakreslený. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1537-dc-komiksovy-komplet-20-jla-zeme-2.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš2.10.2017 23:58DC komiksový komplet #020: JLA: Země 2
    Morrisona povazuju za vyslovene arogantniho autora a ani v teto knize me neprekvapil.
    65%
  • Ter
    Fajn pribeh, ale ta kresba je humus na grcanie
  • Tyfus
    Příjemné čtení, já jsem spokojený. Akorát mi příjde trošku škoda, že nebyly více rozvedeny rozdíly mezi zlým protějšky JLA. Jinak Supr!
  • petrsimcik
    Tohle je pro mě velmi příjemné překvapení. Týmovky většinou moc nemusím protože jsou překombinované a nedávají hrdinům ani padouchům dostatečný prostor. Ale v tomhle případě to bylo fajn, strohé až na dřeň, bez zbytečných odboček.
939295
Četl/a (140)
2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Bedou, borknagar1, BraceGirdle, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, Crics, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, duri, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., guseppe, gwen666, Hannibal, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, japes, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, kotouczech, Kubix, Lachvos, lantan1, Leo159, LookAss, lopik, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, Mates17, Mato, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mitthrawnuruodo, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Negan, NoStres, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, Raul, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, SekyCZ, seneke, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, Symbi, the.kasztan, tom173, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(301)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, beanek, Bedou, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, BraceGirdle, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, čozek, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, guseppe, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jjjirik, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kubix, kucik, Lachvos, Lenny, libormatejka, listr, Lobok257, LookAss, lopik, Luigim, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, Mato, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Saran, SASAN_KING, Schirru, SekyCZ, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, smazenapikantniskeble, Snorri_JBC, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, Jack, nx, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (3)
Fr3d_K, honza2457, karl173