Koupit
The Brave and the Bold: Vládci štěstí (Původně vycházelo od dubna do října 2007)
Někdo ukradl Knihu osudu, všemocný artefakt, který poskytuje svému držiteli kompletní vědomosti o minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Batman a Green Lantern musí vytvořit spojenectví s mnoha statečnými šampiony, včetně Supergirl, Blue Beetla, Loba a Legie superhrdinů, aby získali knihu zpátky a napravili tkanivo reality.

The Brave and the Bold #50 (Původně vyšlo v listopadu 1963)
Úplně první týmové dobrodružství, ve kterém vystupují Green Arrow a lovec lidí z Marsu.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií The Brave and the Bold (Vol. 1) #50 a The Brave and the Bold (Vol. 3) #1-6


Scénář
Robert G. (Bob) Haney, Mark Waid
Art
George Pérez, George Roussos (Bell)
Ink
Scott Koblish, Bob Wiacek
Barvy
Tom Smith
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-975-7 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-975-7 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
176
Cena
229 Kč
Originál
The Brave and the Bold: Lords of Luck (DC Comics)
  • Ivan Kucera
    Pekná divočina. Scenáristicky, aj vizuálne. Jeden z tých DC komiksov (ďalej napr. Válka lotrů alebo Flaspoint), ktoré nie sú určené nováčikom, ale hardcore fanúšikom. A pravdupovediac aj spomedzi tých nie všetkým, pretože takéto scenáre určite nesadnú každému. Na to je tam toho priveľa. Všetkého. Postáv, udalostí, akcie a aj šialených zvratov, ktorým na prvé prečítanie nepochopíte. Palec hore za divoké kombinácie typu Batman/Green Lantern, aj keď mňa najviac zaujalo spojenie posledného czarnianského motorkára Loba, ktorého ak si najmete, zacvakáte špeciálny príplatok za to, že môžete vdychovať jeho smrad a odzbrojujúcej Supermanovej 17-ročnej sesternice, čo je duo, ktoré spolu prekvapivo dobre, hladko a zábavne funguje. Trocha zvláštny pocit som mal z epizódy, v ktorej hrdinovia navštívia kasínovú planétu; táto etuda mi pripadala ako kópia podobnej zo Storma: Pirátov z Pandarve. Bieda to bola aj s kyborgizáciou Batmana (čo je super nápad, ktorý ale nebol patrične šťavnatým spôsobom zužitkovaný) a so scenárom, ktorý od istého bodu začína byť značným spôsobom nezrozumiteľný a finále je jednou extrémne nudnou a nezáživnou akčnou scénou (niekedy by možno menej bolo viac a odporúčal by som finále postaviť na dialógoch a postavách a nie na tom, kto komu viac namláti). Na strane druhej, ako to už v komiksoch často býva, po druhom prečítaní to dostane väčší zmysel a zapadnú do seba veci, ktoré vám na prvý raz nedávali zmysel alebo vám proste ušli. Každopádne stále platí, že posledných 30% príbehu (s neskutočne mdlou Légiou superhrdinov z 31. storočia) je katastrofa. Napriek tomu som rád, že Vládci štěstí vyšli a že som si ich prečítal. Z čisto strategického hľadiska má ich umiestnenie do DC kompletu zmysel, nakoľko sme sa vďaka ním mohli zoznámiť s u nás neznámym konceptom The Brave and the Bold. Ale inak žiadny zázrak.
  • trudoš
    Týmovka, v jádru podobná komiksu Avengers: Na věky věků Kurta Busieka, ale přehlednější, zábavnější a pochopitelnější. Přes množství postav, které pro mě byly často neznámé, jsem neměl problém s jejich zařazením do univerza, přičemž se tu tlučou ikony jako Lobo, Osud, Supergirl či Blue Beetley. Všechno tu ovšem má svoje místo, každá odbočka smysl a zároveň toho není tolik, aby se v tom jeden ztratil a to i navzdory nějakému tomu putování časem. Snad jediným nepěkným jevem je závěrečná čtveřice hrdinů, tzv. Vyzyvatelů neznáma, kteří rozhodnou o všem, přestože o nich český čtenář ví nula nula prd. Batman jinak perfektní a skvěle mu přitom sekundují Green Lantern i Blue Beetley. A opomenout nemohu ani etudu s Lobem a Supergirl. Možná právě kvůli tomu řemeslně zvládnutému humoru mě to celé tolik bavilo.
    Bonusový příběh je ale docela bída, první spolupráce Green Arrowa a Martian Manhuntera je právě tak hloupoučká, jak už rok vzniku naznačuje. Na to člověk potřebuje dětský věk, aby se tešil.
  • RaggamuffinSVK
    Uf tak toto bolo utrpenie. Beriem, že pre odborníkov a znalcov DC je to zaujímavý príbeh, no pre začiatočníka absolútny guľáš. V príbehu som sa strácal v podstate už od začiatku, aj keď úvod s Batmanom a Green Lanternom bol zaujímavý. Následne sa cestovalo v čase, dimenziách a stať sa mohlo v podstate čokoľvek. Keby niet peknej kresby, zaujímavých postáv a paradoxne, trefného humoru, asi to ani nedočítam. Zatiaľ ide z môjho pohľadu o najhorší diel DC KK.
  • S4TW
    Několikrát jsem to zmiňoval, že s Waidem nejsem úplně kamarád. Já jsem jeho genialitu ještě neprokoukl. Nicméně nemohu říct, že bych si tento díl DCKK neužil. Jedná se o slušnou superhrdinskou přeháňku (po scénáristické stránce přehnané dílo). Nechápejte mě špatně, ale tohle má prostě všechno - cestování v čase, konečnou zbraň, Batmana, Loba, spoustu postav, detektivní zápletku a mnoho dalšího. Prostě se jedná o klasický superhrdinský mišmaš, který jako čtenáři tohohle žánru nejspíš vyhledáváme, ale jen jsem chtěl zdlouhavě říct, že by jste neměli čekat nějaké překvapení ve stylu Marvels či Millerova DD. Nicméně se jedná o velmi zábavnou a kvalitní suprárnu. Batman prostě táhne, ať je, kde je. To je taková DC sázka na jistotu. Týmovka s GL je trochu neobvyklá, ale vlastně zajímavá, jelikož sledujeme dva úplně jiné přístupy. Je zde zapojeno plno vedlejších, ale neméně zajímavých postav. Lobo je prostě fajn a vtipná záležitost. Supergirl je příjemné překvapení, které dokázalo, že i holka může mít koule. A další hostující hvězdičky také jen chválím - zdravím Beetleněco. Nakreslené je to velmi dobře, na můj vkus se jedná o lehce zastaralou kresbu (autor se nejspíš zastavil v devadesátkách), ale léta praxe na ní jsou znát. Retro bylo opět trochu větší wtf, ale co, je to přece jen bonus. S komiksem jsem spokojený, užil jsem si tuhle lehce bezhlavou jízdu. Rozjezd byl teda mnohem lepší, než konec, ale to u takových děl často bývá. Je to fajn věc, pokud chcete trochu vypnout po náročnějších věcech.
  • Ricarderon
    Rozhodně nejpříjemnější překvapení kompletu. Waid prostě umí být vtipný. Sice je to trochu marvelárna a je to dost ukecané, ale pár scén vážně pobaví.
  • Darth Raelchi
    Zajímavé a netradiční. Napoprvé se to nezdálo jako space opera, resp. SF přesah, ale nakonec to tak je a docela mě to i bavilo. Místy jsem se ztrácel, ale nakonec dobré. Je to velká akční jízda a líbí se mi ty průlety různými světy. Lobo má bohužel málo prostoru, ale aspoň něco. Supergirl je fakt vítanou změnou k absentujícímu Supermanovi, do toho Batman také začíná chybět a celé to stojí na někom jiném. Proč ne, já to beru a příjemně se to čte. Peréze mám čím dál tím raději. Fakt mě jeho kresba baví. Přirovnal bych ji k Byrneovi. Za mě dobrá práce.
  • Doncek4321
    Vůbec jsem nevěděl co od toho čekat. Ano překvapilo mne to a líbilo se mi to.
  • karl173
    Tato kniha je pro mírně příjemné překvapení a fajn čtení. Zápletka i když disponuje velkým množstvím postav, vesmírným cestováním i souboji na vás nevyvrhne nic příliš složitého, ale překvapivě nesložitý zato příjemný příběh s několika zajímavými myšlenky a zvraty. Krom konce, který mi lehce zklamal a zanechal tak po dobrém čtením trošku slabší tón je tento komiks pohodovým a zábavným čtením. Co se týče části retra, tak to je svou dobou vydaním klasicky naivní a trochu hloupé, ale tentokrát je i docela zábavné. Jedním slovem bych ho popsal takto: neurazí. Kresba je v hlavním příběhu povedená a je hezky propracovaná. Vesmír měl své mouchy, ale světy byli zpracované na jedničku. Kresba retra je takovyý klasický průměr. Za mě 80%
  • salamandr
    slusna jizda, hrdinove se mydli s padouchy i mezi sebou. Lobo bali super girl a cestovani casem neni nijak sileny. Ale tento pribeh jiste zapomenu a zapadne mezi spoustu dalsich
  • PKD
    Vtipné a bezchybné,klasická kresba alá Curt Swan. Moje Kara a Lobo,naprosto vedou! :-)
  • Lenny
    Na týmovkovou knížku skvěle odvedená práce. Chemie mezi postavami funguje a překombinovanou zápletku Waid zvládá zdárně ukončit.
    http://www.youtube.com/watch?v=6ybyTiaa1Gg
  • Fimi
    V půlce mě to přestalo totálně bavit, o je prostě Osud...
  • mike731
    Tuhle děsnou nudu vytahuje na průměr jenom špičkování Supergirl a Velkého Šéfa a supr souboj Batmana s Legií fracků se superschopnostma.
  • mearez
    Větší nádor DCčka jsem nikdy neviděl
  • kaylin
    Průměrná mainstreamová jednohubka, která ve vás moc nezanechá. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1544-dc-komiksovy-komplet-21-brave-and.html
  • mcleek
    Taky mi to přišlo dost přeplácané a překombinované... ale několik silných míst a supr hlášek se tomu upřít nedá.
  • cyboy
    Njn, tak holt budu zase jedinej komu to prislo zmateny a prekombinovany. Ale epizoda Supergirl s Lobem byla fajn.
    65%
  • Horstik
    Tak tohle byla naprostá bomba. Všechny postavy jsem si užil aniž bych zrovna uvedenou verzi postavy, nebo vůbec postavu (či tým) znal do podrobností. Příběh taky plyne skvěle, bez hluchých míst. Kresba jednoduše (samozřejmě hlavně v případě Supergirl :D) sedla jako zadel na hrnec.
  • Tyfus
    Perfektní jednohubka! Přečteno na jeden zátah!
  • petrsimcik
    První setkání s "týmem" bylo opravdu fajn. A to fakt nemusím když se komiks hemží postavami, ale spolupráce Super Girl a Loba nebo Batmana a BlueBeetla opravdu skvěle funguje a příběh, ač jde o cestování časem dává smysl. Konečně se mi DC komplet začíná zamlouvat.
11332563
Četl/a (131)
2scha, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Bedou, borknagar1, Bronn, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ComicBookGuy, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, DoctorHarpy, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., gwen666, Hannibal, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Kubix, Lachvos, lantan1, LookAss, lopik, Lukis89, Majkl151, malylada, Mariomichal, Mates17, Mato, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Negan, NoStres, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(296)
2scha, Abe, adam.ra, adevr, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, beanek, Bedou, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, ComicBookGuy, comicsland, ConanVJ, čozek, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jjjirik, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Kubix, kucik, Lenny, libormatejka, listr, Lobok257, LookAss, lopik, Luigim, Lukis89, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, Mato, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, razielus, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Sajmon, Salien, Saran, SASAN_KING, Schirru, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, SpiderJerusalem, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, Viking, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, Draco nobilis, nx, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (3)
Fox01, Fr3d_K, karl173