Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Rocket je možná hrdinou, zachráncem vesmíru, ochráncem nevinných a objektem vášní všech žen v okolí, ale není mu to nic platné, když je obviněný z vraždy a vržený do vězení! Nezbývá mu, než se odtamtud dostat a – s policií a lovci lidí za zády – se, spolu se svým parťákem Grootem, pustit do hledání skutečného viníka.

Dokáže ho najít dřív, než z něj bude mývalí čapka?

Rocket je poslední svého druhu. Je to hrdina všech utiskovaných, bojovník za dobro, odvážný zastánce všech ctností... a bouchaček. Ale jeho dobrodružný život možná právě narazil do betonu. Byl obviněn z vraždy. A policie není jediná, kdo se mu drží na chvostu! (Chápete? Chvostu!) Někde venku řádí další mýval Rocket... a pro dva takové není náš vesmír dost velký. Zvláště když je tajemný zabiják vždycky o krok před Rocketem. Náš hrdina a jeho přítel Groot musí odhalit pravdu. Což nebude žádná legrace, když mají na krku Macho Gomeze a armády ex-terminátorů. Přežije Rocket a očistí své jméno?

Komiksová superhvězda Skottie Young předvádí, co v něm je. Na tohohle člověka tahle série celé roky čekala. Protože, řekneme si to upřímně, Rocket a Groot jsou jediní Strážci galaxie, kteří vás zajímají, že ano?

Obsahuje sešity série Rocket Raccoon (Marvel NOW!) #1-6

Scénář
Skottie Young
Art
Jake Parker, Skottie Young
Barvy
Jean-Francois Beaulieu
Obálka
Skottie Young
Lettering
Jeff Eckleberry, Josef Ládek
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Sana Amanat, Filip Gotfrid, Devin Lewis, Kateřina Skokanová
Žánry
humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-503-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
379 g
Stran
144
Cena
329 Kč
Originál
Rocket Raccoon #01: A Chasing Tale (Marvel Comics, 2015)
  • ludek.n
    Je chlupatý, ozbrojený, nebezpečný, a samozřejmě také poslední svého druhu. V podání Scottieho Younga je Rocket navíc neskutečně zábavný. V prvních čtyřech navazujících sešitech je to opravdová jízda na tobogánu. Hláška stíhá hlášku, jedna skeč je lepší než druhá a zásahů do černého je tolik, že je ani nestihnete všechny pobrat. Kresba výborná, plně v duchu onoho šíleného Rocketova dobrodružství. Pátý samostatný sešit už přece jen v tempu trochu zvláční a zpomalí… jak také jinak, když jde o vyprávění samotného Drooda, jehož slovník je neobyčejně pestrý. V závěrečném šestém sešitě usedl za kreslící podložku Jake Parker, jehož styl je oproti Scottiemu Youngovi o něco jednodušší a ne tak „drsný“. Také scénář tohoto příběhu vykazuje podobné charakteristiky, stále se ale najde plno skvostných momentů. Tenhle Chlupatý a nebezpečný komiks byl moje první seznámení s univerzem Strážců Galaxie, a jako takový nedopadl vůbec špatně. V budoucnu budu muset naplánovat nějaký další vstup.
  • Copak(:-chceš
    Copak(:-chceš7.2.2021 10:59Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Tady to vyšlo na 4,5. Skvělý humor, taková oddychovka. Č. 1 a 2 jsem četl najednou. Proto je tam těch 5*.
    Dvojka byla slabší, ale dostala 4*.
    Kresba pěkná, ale příběh byl asi moc dlouhý a měl tak spoustu odboček. Např. Útěk z vězení.
    I tak se to všechno celkem povedlo.
    A sešit na konci(6) bych dal až do druhé knihy, protože ve druhé knize je na něj hodně odkazů.
    85%
  • MerkatTV
    MerkatTV27.11.2019 18:45Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Okrem peknej kresby a historky s Grootom je celý komiks nudný a nezaujímavý.
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:12Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Zrejme som fanúšik vážnejších vesmírnych príbehov z univerza Marvelu. No napriek tomu si ma kresba tohto komiksu získala, či už štýlom, alebo svojou farebnosťou. Ale až na pár vtipných odkazov a jeden veľmi dobrý nápad mi však komiks nemal po scenáristickej stránke čo ponúknuť. V konečnom dôsledku nejde o zlý komiks, akurát od neho netreba veľa očakávať.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/rocket-chlupaty-a-nebezpecny/
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger6.8.2019 16:43Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Scottieho kresbu mám rád, ale jako scénárista pohořel. Sice je to fajn příběh (cílovka - 12 let?), ale ne na víc jak na 3 až 4 sešity. Ale, alespoň je to lepší začátek série než GotG od Bendise nebo Deadpool. 55%
  • Spacecore
    Spacecore15.6.2019 19:20Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Tady vidím velký špatný.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars15.6.2019 18:51Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Nic moc špatná kresba,tupý humor, nezajímavý příběh
  • R3nd4
    Úžasné tohle prostě plní svůj účel naprosto bezchybně až teda na útěk z vězení to bylo hodně WTF tak třeba povídka byla mega top.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD3.6.2018 21:18Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Rocket Raccoon jede sólo a přináší s sebou hodně akce. Pobavil mě příběh s Grootem, ve kterém vypráví storku vlastním způsobem.
  • mearez
    Na začátek řeknu, že nesdílím místní nadšení. Tenhle komiks je fajn, ale po třech sešitech jsem chtěl, aby to už skončilo. Scotti Young má skvělou kresbu, ale příběh je špatnej a na mě (mimochodem já jsem člověk, kterýho rozesměje jen málo věcí) jsou vtipy špatný, pomaloučku začínají být trapný a celá ta série ve mě vyvolala dávivej reflex. Nejhorší superhrdinská série od Marvelu, co jsem kdy četl, nechápu, jak jsem za to mohl dát 3 kila. Crew by klidně mohla vydat lepší sérii, která je víc zajímavá, má lepší výtvarné týmy a je obecně kvalitní. Nejlepší část knihy jsou obálky na konci, to je pastva pro oči. No, další díl si rozhodně nekoupim, a doufám, že Spider-man/Deadpool nebude stejná sračka.
  • perak
    Akční, celkem konsistentní příběhy a především vtipné. Od knih tohoto druhu asi těžko očekávat něco více a to, co jsem od Rocketa očekával, jsem i obdržel v míře vrchovaté. Armáda po zuby ozbrojených ex-přítelkyň pobavila, ale za mne určitě nejlepší byl Grootův příběh. Z komiksů typu "vtip musí být na každé straně" rozhodně jeden z těch lepších kousků.

  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse30.1.2018 22:18Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Rocket byl jeden z mích "jistých" vánočních dárků, koupi jsem zvažoval 5 minut a pak už bylo jasno.
    Kresba: Povedená, barevná a "hravá".
    Zábavnost: Pár momentů jsem se usmíval (většinou to byli spíš ty "dospělejší" vtipy), ale po zbytek času jsem se soustředil jen na příběh a akci.
    Výtka k překladu: Trochu mě vadilo, že překlad je provedený "spisovnou" češtinou, přeci jen by Rocketovi seděla víc ta nespisovná (pro příklad, nejde o citaci: řekl vs řek, divné vs divný)... Ve filmu přeci jen Rocket mluví trochu víc "drsně", tím nemyslím sprostá slova... To ne, to mi nechybělo.
    Příběhy: První se rozjel docela zajímavě, ale jeho rozuzlení mě poněkud zklamalo, i když konec byl fajn. !!Pozor možný SPOILER!! (Je Rocket "canonicky" poslední svého druhu nebo ne?)
    V druhém "kraťasu" jsem v podstatě nevěděl oč jde, snažil jsem se, ale nešlo mi to. Příběh se dá určitě pochopit, ale jeho průběh jsou jen vize beze slov. Na konci jsem měl pocit, že kdyby to bylo 3 minutové video byl by to skvostný skeč.
    Třetí příběh o robotovi byl fajn, lehce jednou věcí navázal na první příběh a byla to akce a pár hlášek.

    Sečteno a podtrženo, můj názor je, že je to skvělý oddechový komiks na zamračené odpoledne (který projasní barvy a akce), trochu mi evokuje svět z her Ratchet and Clank, ale na víc jak na slabší 4* to není. Bez "spisovné" mluvy by to bylo na silné 4* (lépe hovoří 80% procentuálním hodnocením, nebo 8/10*)
  • Doncek4321
    Doncek432127.1.2018 14:05Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    To,že Rocket bude dělat bordel bylo jasné. Takže děj byl nalinkovaný dopředu. Dost se mi spíš líbila kresba.
  • Tyfus
    Šílená akční jízda od začátku do konce. Skvěle jsem se bavil, hlavně u příběhu vyprávěného Grootem.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš29.12.2017 10:14Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Víc komiksů od Skottie Younga!
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.11.2017 20:47Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Velmi příjemná akční oddychovka, Skottie válí
    http://bit.ly/2in6uZM
  • S4TW
    Komiks, který velmi dobře vystihuje podstatu postavy Rocket Raccoona (a vlastně i Groota). Kniha je totiž jedna velká nadsázka, bláznovina, prostě obrovská ulítlost. Počínaje ztřeštěným scénářem, kdy se autor snaží o vtip pomalu na každé stránce. Bohužel mě tento styl humoru dost míjí, ale těžko to vyčítat, jelikož vím, že je značná základna lidí, co po téhle srandě jde. Humor je totiž podobný Lobovi a mě přijde mírně trapný, jsem spíš fanoušek Deadpoola, ale jak říkám, to už je o chuti. Naopak výborný mi přišel sešit, kde Groot vypráví příběh, to mě upřímně pobavilo a je to to nejlepší, co tato kniha nabízí. Obrovsky silnou stránkou knihy je kresba. Naprosto parádní karikaturistická, zábavná, vtipná, veselá kresba. Výborně to podtrhují i samotná veselé a zářivé barvy. Dohromady se jedná o skvělý psychedelický zážitek plný nepravděpodobných a snových výjevů. Dále chválím úžasné “zvukové efekty“, které jsou výborně přeloženy. Ale jo, váhal jsem mezi 3 a 4, ale tenhle komiks je prostě povedená oddychovka, ač mě humor docela míjí. Navíc když kresbu považuji za perfektní, tak přeci nedám průměrné hodnocení (zajímavé je, že často dost přimhouříme oko u kresby, když je příběh skvělý, ale naopak to nebývá moc obvyklé).
  • Gustik5
    Tohle je zkrátka perfektní definice toho, jak má vypadat spin off a povedená sólovka. Rocket: Chlupatý a nebezpečný nejen že funguje sám o sobě, ale je i perfektní volbou pro ty, co nemají moc načteno, líbily se jim filmy a chtěli by se o svých oblíbených postavách dovědět o něco víc. Ostatně právě těmto čtenářům je komiks určen, ačkoli nenásilně buduje půdu pro pokračování (na která se těším) a je především neskutečně zábavnou taškařicí, která se čte jednoduše sama. Pokud tedy chcete sáhnout po nějaké oddechovce, jež se nese přesně v duchu Strážců galaxie, tohle je nejlepší možná volba. A jelikož Crew chystá pokračování (což je jedině dobře), máme tu vedle již stávajících hlavních Strážců galaxie od scénáristy Bendise výbornou vedlejší řadu, která má už ve svém počátku slušný potenciál stát se zábavnou, vyvíjející se stálicí, jež si bere to nejlepší z obou světů (tedy jak komiksového, tak filmového), a přetváří to v nenáročný, ale o to zábavnější funkční celek. A takový počin nelze než vítat a kvitovat. Více zde: http://nafilmu.cz/2017/11/komiks-rocket-chlupaty-nebezpecny-2017-oddychova-jizda-dvema-milovanymi-strazci-galaxie/
  • Norri
    Norri mecenáš23.10.2017 11:38Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Mega zábavná jízda s parádní kresbou. Rozhodně doporučuju! Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/rocket-chlupaty-nebezpecny
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš19.10.2017 21:47Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Prvý dlhší príbeh ma bavil. Hravá kresba s krásnymi farbami a občas nejaký ten vtípek. Príjemné oddychové čítanie. Škoda, že je príbeh Já jsem Groot zbytočne dlhý, ako vtip na 4 strany by to bolo ok, ale ako príbeh na 20 strán je to teda riadne prepálené a miesto vtipnosti už trápne. Posledný príbeh ma tiež nezaujal. Zhrnutie - dobrý začiatok, zlý stred, slabý koniec. Čiže 2,5*, ale za tú peknú kresbu zaokrúhlim na 3*.
  • Fry
    Fry admin12.10.2017 19:56Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný - Co si budeme nalhávat, čekal jsem to teda daleko lepší ... Strážce Galaxie popravdě moc rád nemám, jejich první film považuji za úplné dno filmové produkce a na dvojku, která překvapivě až tak hloupá nebyla, jsem prakticky šel právě jen kvůli Rocketovi a Grootovi. Proto jsem se těšil i na tuto knihu od které jsem čekal epická vesmírná dobrodružství mých oblíbených hrdinů, a nakonec z toho vylezlo jen pár odlehčených příběhů, z čehož nejlepší je určitě krátká povídka s názvem 'Já jsem Groot' ... Za mě 3*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2017 17:24Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    "Já-jsem-grootovská" povídka celkem pobavila, ale jinak mě to nebaví. Průměrná akce s průměrným humorem.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    Skottie Young ukazuje, že má smysl pro humor a podařilo se mu do knihy přenést scény, které jsou skutečně vtipné a u nichž budete mít pocit, že to není jen humor trapný, ten se popravdě do příběhu propašovat moc nepovedlo, což je super. Vzhledem k tomu, že jsem jen den po knize "Rocket 1: Chlupatý a nebezpečný" začal číst nového "Loba", myslím, že "Rocket 1: Chlupatý a nebezpečný" je z hlediska humoru lepší volba. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1540-rocket-1-chlupaty-nebezpecny-70.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš2.10.2017 23:55Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Celkem sympaticka oddechovka.
    75%
  • Koci
    Krásná kresba a ztřeštěný akční děj. Přesně co jsem od Rocketa očekával. Možná mě trochu ovlivnilo, že jsem dočetl Incal a vrhl se hned na tohle, ale bylo skvělé pro jednou zas nemuset nějak moc přemýšlet a jen si tu jízdu užívat :D. Pro mě je to v rámci tohoto žánru za 90%.
16401582
  • Darker
    Darker mecenáš1.12.2017 17:32Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Lepené... ne nemusíš... jo kup to, je to rocketové :)
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse1.12.2017 17:22Rocket #01: Chlupatý a nebezpečný
    Je to lepený, nebo vázaný s měkkou vazbou? Musím mít přečtený Strážce Galaxie od Bendise? Přemýšlím o koupi k vánocům... Když se prej chystá i 2. díl :)
Četl/a (123)
66pepo66, ADM1, Al0f0k, anka, BatmanGetEm, Becko, Blackhand47XD, borknagar1, Bronn, calvin10, chuckboris, Cinema Ranger, Copak(:-chceš, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, deadpool, Devlin2, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, filemon, Fox01, Franta z Čokolády, frantisekcap1, FrostyPozarnik, Fry, fvalek1, Garp, gezic, Gregory47, Gustik5, Hønzza, Harlequeen, Hawwwran, HK-47, IndyP, Izmir Čupr, James, james dixon, japes, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, kapicka, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, Koci, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lijem24, Lobok257, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Lukyn2810, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Mato, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mindstormjak, miuanek, Mr. Baboon, Mr.Bolt, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, onfr300, Osimchin, PatrikTheMighty, pearlxjam, plaštěnkář, PrastenejCitron, punisher, R3nd4 , raenius, RaptoR, rewkon, Rezet, S4TW, Sagikkun, schefik, Schimi85cz, Sorbony, Spacecore, SteveCZ, Strachi, Sv1hl1k, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, Tomate, Tomzany, trudoš, tukak, Tyfus, Ukko, Vajper, Venomslav12stars, VskPrzk, VXP, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(182)
66pepo66, adam.ra, ADM1, Al0f0k, Alfi, Alfred, anka, BadBoy, Becko, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, calvin10, Caylen-Tor, chuckboris, ConanVJ, Copak(:-chceš, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, deadpool, DegiCZ, Denis1996, DKoscik, Doncek4321, Doppelganger, dvoracekpetr1, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Franta z Čokolády, frantisekcap1, Fry, fvalek1, gezic, Goeger-Devil007, Gregory47, Gustik5, Hawwwran, HK-47, hugosnowden, ikshorm, IndyP, invape, IV, Izmir Čupr, JackOneil, Jak, James, james dixon, Jáňa, japes, jerry67, jh666, jindroush, kallenved, kapicka, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Koci, koudak89, Krvavý Patejl, kucik, lacoste, Lenny, Lijem24, Lobok257, Loxin, Lukis89, luky.kuky10, Lukyn2810, M4rsellino, Mamut12, Mariomichal, markic, Martin.imr, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Mato, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, Michal Opitz, mimo_provoz, mindstormjak, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mywiel, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noovakpetr, Norri, Olesh, onfr300, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, pk123x, plaštěnkář, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, R3nd4 , Radek Blacksad, Radkos, raenius, Ragnarog, RaptoR, rewkon, Rezet, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rowan, Rumburaq, Ruw, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, schefik, Schimi85cz, semi41, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Sorbony, SteveCZ, Stlucius, Strachi, suricattaontheway, Symbi, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, tesilosaurus, TheDoctor, Tialster, Till, timek, Tomate, tomned, Tomzany, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ukko, Vajper, vallyslayer, Venomslav12stars, Viking, Vojtěch 393, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (14)
Azik2586, Blacklarch, deefha, DracoAn, hahahoho, Kitykatyn, KoLixvx, kybl, RedButton, Schramm, Sebastian the wise, TenCoJeZbytečnej, TIM.biker, tomasko33
Shání (5)
deefha, Kitykatyn, namdnas, pavel, surikata
Nabízí (5)
Al0f0k, Fox01, frantisekcap1, karl173, tukak