Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Pustý ostrov a na něm tajuplný zámek plný duchů, obrazů a podivných hostů. Když kapitán Orkolora pozve na své honosné sídlo jako vystřižené z filmového hororu příbuzné a známé, aby společně strávili letní dovolenou, dospívající osiřelá Agnes ještě netuší, že ji tu čeká nejen první pusa, ale i celé klubko záhad. Co taky čekat od místa, kde vám postele stelou bezejmenná trojčata a kde se po chodbách promenádují lišky? Jenže pobledlá dívka s prořízlou pusou a našpicovanýma ušima se jen tak něčeho nezalekne a každému se dostane na kobylku, i když přitom občas odhalí něco, co by snad ani vědět nechtěla. Protože na Orkolorově ostrově straší nejenom na zámku, ale taky někomu pořádně ve věži. Komiks Agnes a sedmý host rozhodně nezapře svůj severský původ. Barvy jsou chladné a humor černý jako půlnoc. Ale jeho naoko otrlou, v duši však citlivou hrdinku si zamilujete dřív, než řeknete... spiritismus.

Scénář
Kati Närhi
Art
Kati Närhi
Lettering
Designiq
Překlad
Jitka Hanušová
Redakce
Designiq, Jakub Sedláček, Vojta Sedláček, Michal Švec
Žánry
horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7432-852-7 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
174 x 245 mm
Tisk
barevný
Váha
555 g
Stran
146
Cena
299 Kč
Originál
Seitsemäs vieras (Werner Söderström Ltd, 2015)
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.6.2023 13:04Agnes a sedmý host
    Koupil jsem v Levné Knize a jelikož má malá narozky dneska, rozhodl jsem se jí to dát a tudíž to před tím ještě přečíst. Atmosféra i kresba je potemnělá, co taky čekat od někoho, kdo žije půl roku v polární noci, že;)? Je to vystavěné zajímavě, tajemně, přišlo mi to ale celé jakési nedotažené, očekávání vystavěna, záhady rozmístěny a pak to celé tak nějak vyšumělo, i když se příběh uzavřel. Ale je to duchařina, tajemno, lišky, uvidíme, jak se to bude líbit 11-leté holce, která bude pro tento komiks jistě větší cílovkou, než já. A pokud 6 let další díl nevyšel a koupil jsem to v LK, tak s nějakým pokračováním u nás nepočítám.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.10.2022 00:36Agnes a sedmý host
    Našel jsem v levných knihách, zaujal mě styk kresby a prvních stran, co působí mysteriózně. Před koupí jsem četl recenze zde (což normálně nedělám), abych nekoupil nějakou hovadinu, ale nakonec jsem za Agnes to kilo dál, ač s předzvěstí "frašky".

    Asi po půl roce jsem teď přečetl a je to jak píší ostatní. Začne to zajímavě, postupně se zajímavost a mystérium spolu s atmosférou vytrácí až se z příběhu stane takový letní pobyt v domě na ostrově s podivnými lidmi, z nichž každý převypráví svůj životní příběh. Na konci dojde k rozuzlení všech předešlých tajů. Grafická stránka má svůj osobitý namodralý styl říznutý Timem Burtonem. Trochu mi to připomnělo nějaké průměrné abc komiksy, Agnes je asi určena holkám v abc věku, tj. 8-13?

    Jeden f(!)típek byl fajn - Aurora a její výběr být milenkou režiséra + poutač v pozadí :)
    Dávám tak tak 3*, čte se to fajn, závěr ok, někdy je fajn si nechat vše říct jak pro blbečky. :)
  • choze
    choze3.8.2020 10:09Agnes a sedmý host
    Kresebně fajn, má to atmosféru, ale dějově je to okázale o ničem, takže jsem to někde v polovině vzdal.
  • puml
    puml11.12.2019 17:09Agnes a sedmý host
    Začátek je opravdu dobrý ale postupně, kdy jsou nám předkládány různá tajemství, se nic moc neděje a poslední dvě kapitoly to celé posouvají do roviny frašky. Škoda, protože atmosféru to rozhodně má a kresba je výborná, včetně povedených dialogů. Taková rádoby duchařina, která ale vyšumí do ztracena. Není to špatné, ale ani nijak výjimečné.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin3.3.2018 18:57Agnes a sedmý host
    Četla jsem to už třikrát a pořád se nemůžu nabažit. Tenhle komiks je jako život sám. Žádná pořádná spiknutí, ilumináti ani Bilderberg nám nevládnou, jsou to jen hlasy v našich hlavách a pocity v našich představách... Let´s do the time warp again!
  • PAK
    PAK mecenáš31.12.2017 17:24Agnes a sedmý host
    Kresba a atmosféra je příjemná, horší to pak je, když si uvědomíte, že ta atmosféra nemá nosný příběh. Komiks pro pobavení pubescentního čtenářstva, pro starší už to příliš není. Jen babička Ema je k sežrání.
  • kaylin
    kaylin20.12.2017 08:57Agnes a sedmý host
    Komiks "Agnes a sedmý host" má ze začátku docela dobrou atmosféru, dokonce by se zdálo, že to je atmosféra příjemně mysteriózní, ale jakmile se začne odhalovat více, najednou ten příběh ztrácí své kouzlo a skoro to vypadá jen jako popis jedné trochu divné cesty, která v sobě má náznaky různých zajímavých tajemství, ale nakonec se nedostalo na žádná pořádné odhalení, všechno tak nějak vyšumělo do ztracena. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/12/1593-agnes-sedmy-host-45.html
  • Koci
    Koci17.12.2017 10:02Agnes a sedmý host
    Kresba je nádherná a celková atmosféra komiksu je super. Dal by se na tom vystavět parádní detektivní, lehce hororový příběh, bohužel tady se vše odehraje strašně rychle, nic se vlastně nestane a moc to nedává smysl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2017 11:52Agnes a sedmý host
    Atmosféra komiksu mě ihned pohltila - velký tajemný dům na skále na opuštěném severském ostrově, co více si přát? Skutečně jsem byl dlouhou část knihy celkem zvědavý a napjatý, ale postupně mi začal vadit dětinský styl vyprávění podepřený trochu dětinskou kresbou (která by mi jinak nevadila!). A konec a celkové vyznění zápletky mě totálně zklamalo. Škoda, tohle mělo podle mě ohromný potenciál, který byl ovšem trestuhodně promrhán.

    Celkový dojem: 50%
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.10.2017 15:24Agnes a sedmý host
    To zas jednou lituju ze jsem neco koupil. :( Vypada to, ze se na comicsove vlne chce svezt kazdy a tak se vydava prakticky cokoliv co nekdo napise/nakresli.
    Podprumerne "dobrodruzstvi" bez dobrodruzstvi. Je tam spiritismus (naprosto samoucelny), hromada scen (taky samoucelne) a trivialni pribeh.
    50%
141231