Ukázka
Poslední dokončené dobrodružství zavede slavného Tintina znovu do smyšlené jihoamerické země San Teodoros. Generál Tapioca, který tam vládne jako diktátor, uvěznil zpěvačku Bianku Castafiore, protože údajně připravovala proti němu spiknutí. Tintin váhá, protože se obává, že jde o léčku, ale přesto se vydává spolu s kapitánem Haddockem a s profesorem Hluchavkou do Jižní Ameriky, aby slavnou zpěvačku zachránil.

První vydání v roce 2011

V listopadu 2017 vyšlo také souborné vydání druhých 12 dílů s ISBN 978-80-00-04667-9


Scénář
Hergé
Art
Hergé
Barvy
Kateřina Vinšová
Obálka
Hergé
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-04666-2 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
64
Cena
169 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #23: Tintin et les picaros (Casterman, 1976)
Varianty
Tintinova dobrodružství #23: Tintin a Los Pícaros (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #23: Tintin a Los Pícaros (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #23: Tintin a Los Pícaros (2011)
  • Django
    Nejhorší Tintin. Bože jak já tenhle poslední komiks s tintinovim dobrodružstvím nesnáším.
  • Spider-man
    Když jsem jako kluk čítal Tintina v časopisu Květy a sledoval animák ( v té době na nově), myslel jsem, že Tintin bude mít příběhy hlavně o dobrodružství, pátrání po pokladech, artefaktech apod. Ale Hergé vlastně většinu příběhů řeší politiku...zákulisní machinace, převraty, totalitní režimy apod., což je pro mě trochu škoda. Abych shrnul i ostatní příběhy...Tintin má jednu velkou "nevýhodu"....nemůžete ho v půlce odložit, musí se číst na jeden zátah, pořád se tam něco děje. Zde je jedna zápletka, týkající se prášku, který zabrání Kapitánu Haddockovi pít whiskey...domníval jsem se, že se jedná jen o dočasný účinek léku, ale jak se dozvídáme v Tintin a Alf-art, je to zřejmě trvalé.
  • Sv1hl1k
    (SPOILER)výborný nápad se zrušením kapitánova alkoholismu
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.1.2020 21:15Tintinova dobrodružství #23: Tintin a Los Pícaros
    Jak jsem to kdysi nemusel při prvním čtení, tak teď jsem si to užíval. Příjemná jednohubka, které jede na vlně klasického Tintina. Lepší "konec" Tintin dostat nemohl - Alf-art tam nepočítám, protože to je nedokončené. Vrací se známé postavy a tento díl je snad nejvíc politický z těch posledních. Krásně popsané machinace v zákulisí politiky. Škoda, že další Tintinova dobrodružství už dál nejsou. Alf-art vyšel v nějakém zpracování komplet a je to zajímavé, ale je vidět, že tam chybí Hergého ruka. Takže toho moc nemáme a snad se dočkáme dalšího filmového zpracování. Za mě určitě plných 5 hvězd.
  • kaylin
    Hergé se v tomto posledním sešitu vrací ještě k některým postavám, které jsme mohli potkat například v Bordurii při "Případu Hluchavka". Kruh s postavami se pomyslně uzavírá. Hergé ale stále měl plány. Dokonce začal trochu rozvíjet postavy. Haddock jako člověk, který nesnese alkohol, mimochodem se zde ukáže, jak silná závislost může být. Tintin dostal nové kalhoty a také nějaké koníčky - doma cvičí a venku jezdí na motorce. Příběh je pak poměrně velikášský a navazuje na to, jak si Hergé dělal legraci z revoluce v komiksu "Ulomené ucho". Jedná se jednoznačně o skvělé rozloučení se sérií. Sešit "Tintin a Los Pícaros" sice obsahuje politická témat, ale zaměřeno je především na zábavu, a to je dobře. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/216-tintinova-dobrodruzstvi-23-tintin.html
  • Jambo
    Skvělí díl Tintina který důstojně zakončuje celou sérii.Vřele doporučuji přečíst.
  • royan
    Poslední dokončený Tintin za Hergeho života. A ani tentokrát mě nezklamal. Zprvu nezajímavá zápletka se díky Hergeho invenci stala tradiční zábavnou podívanou plnou klasických zvratů a eskapád.
  • Dorcus
    Ano,asi je to nejhorší díl ale zas tak špatné to není
  • Big G
    Nejhorší díl vůbec? Dost možná ano...
12821