Koupit
Za devatero muchomůrkami a devatero červy žili byli stále hladoví sourozenci. Na rozdíl od Jeníčka nepropadla Mařenka dětinské fascinaci červíky. A možná právě proto ukradne jednoho dne klíče, díky nimž otevře příběh, jenž nás přivede k peci, dortu a useknuté hlavě.

Scénář
Katarzyna Zawadka (Zavka)
Art
Katarzyna Zawadka (Zavka)
Lettering
Kamil Macejko (gabinet.co.uk), Katarzyna Zawadka (Zavka)
Překlad
Jan Jiřík
Redakce
Marcela Magdová, Michał Słomka
Žánry
horor, parodie, pohádka, underground
ISBN/ISSN
978-83-63892-59-3 (Centrala)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
176 x 248 mm
Tisk
barevný
Váha
110 g
Stran
24
Cena
99 Kč
Originál
Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia (Centrala, 2017)
  • Kapis
    Tak jsem ještě dokončoval uložení nějakých komiksů do krabic a tohle na mne vykouklo, tak jsem to rychle zpucoval a musím říct, že opravdu bardzo fajne :) Takhle brutálně asi nebyli napsání ani původní Hänsel und Gretel, promícháno s houbičkami a máme na světě povedenou čamaládu z ojczyzny. Moc jsem od děje nečekal, ale dokonale mě zakončení krátkého příběhu překvapilo. Pěkná androšovina na 7 minut, ještě se dívám na doslov a jejj uups, autorka s přezdívkou Zavka získala cenu za grafiku na festivalu, no považte, pššššš, v Rusku!!!! Tak volám do zbraně, probuzení pražští hipsterští bolšánci!!! Na protestní nótu či petici do Centrály to určitě je, na bojkot jejich produkce taky, neztratí se ani nějaký sprostý profitransparent a jak už nic, tak minimálně aspoň ozvučit na sockách, naplivat tam na ni pořádně a počastovat hromadou odporných nadávek!! :))
  • Fry
    Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka - Totální bizár, tohle nechcete číst svým dětem, natož sobě. Jako underground je to však velmi povedené a v mysli mi to zůstane asi ještě ještě dlouho. Vlastně je to taková paralela na klasické upozornění že byste neměli brát drogy, protože můžou mít doslova fatální následky nejen pro vás, ale bohužel i na vaše blízké, rodinu a okolí ... Za mě 4*!
  • trudoš
    trudoš editor13.4.2021 15:02Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka
    Bizarní legrácka na deset minut, přičemž textu obsahuje snad ještě méně, než tento komentář. Má to bezesporu svoje kouzlo, obzvláště užije-li vás na underground a klasické pohádky o perníkové chaloupce už máte od věčného předčítání plné zuby. Škoda jen, že polská výtvarnice Katarzyna Zawadká (alias Zavka) příběh trochu nerozvedla, protože potenciál a možnosti tu rozhodně byly. Takhle to vyznívá jen jako kouzelná úchylárna za pět peněz, ovšem v důsledku nic víc. Rovnou ale přiznám, že rozlousknutí některých detailů na mě teprve čeká, poněvadž listovat tímhle sešitem střízlivý není pro komplexní pochopení úplně ideální. Každopádně určitě nic pro útlocitné povahy a jemňoučké duše, Jeníček s Mařenkou tu jsou vykresleni jako dva pořádní haranti, kterým pomalu všechny ty nesnáze i přejete. Finální masakr pak žádnou uvědomělou maminku asi zcela nepotěší, takže je dost pravděpodobné, že jednoho dne se tohle dílko dočká zákazu. Takže kupujte a čtěte, dokud ještě můžete. A pozor na houbičky!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin6.6.2018 10:55Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka
    Je to fajn a dobře se to čte (aka příběh existuje a má jasný narrativ!), což je u androše celkem výjimka.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš15.1.2018 22:26Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka
    Sympatický bizár androš.
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.10.2017 15:05Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka
    Tak to je slusnej ulet. :)
    75%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.10.2017 15:04Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka
    Taková blbůstka jednohubka, ale zároveň originální a vtipné zpracování a převyprávění klasické pohádky. Já jsem se, musím říct, slušně pobavil. Bardzo fajne.

    Celkový dojem: 80%
124