Koupit
Přichází velkolepý Beast! Mrštnějšího, inteligentnějšího a ikoničtějšího mutantského hrdinu, než je právě Hank McCoy, byste hledali jen stěží.

Pro jednoho z nejvýjimečnějších mutantů začíná zcela nová životní etapa. Pod vedením legend Marvelu Gerryho Conwaye a Toma Suttona se s ním vydáme na výjimečné dobrodružství, které dnes patří ke komiksové klasice. A na závěr se přidá i neuvěřitelný Hulk, jehož bitku s Beastem vám ukážou Steve Englehart a Herb Trimpe!

Obsahuje příběhy:
Zrození bestie
Za obzorem číhá smrt

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Incredible Hulk #161 a Amazing Adventures (Vol. 2) #11-16


Scénář
Gerry Conway, Steve Englehart
Art
Bob Brown, Frank Giacoia, Marie Severin, Tom Sutton, John Tartaglione, Herb Trimpe
Ink
Frank Giacoia, Frank McLaughlin, Jim Mooney, Michael George Ploog, Sydney Shores, John Tartaglione, Sal Trapani
Barvy
George Roussos (Bell)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
619 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Beast (Marvel)
  • ludek.n
    Hank McCoy alias Beast započal svou kariéru marvelovského hrdiny jako člen Xavierových X-Menů. Jeden z nejnadanějších studentů Školy pro nadanou mládež následně prošel řadami Avengers, Secret Avengers, Defenders i X-factor. Přestože nikdy nezískal svou vlastní samostatnou sérii (nepočítáme-li Amazing Adventures featuring Beast) je postavou, která se zlatým písmem zapsala do komiksové historie a je těžké si bez něj představit jakoukoli inkarnaci X-Menů. Nejmocnější hrdinové Marvelu ho představují v otvíráku Gerry Conwaye a Toma Suttona Zrození bestie a v navazujících pěti sešitech Amazing Adventures z pera Steve Engleharta, které doplňuje příběh Neuvěřitelného Hulka s názvem Za obzorem číhá smrt. Při hodnocení těchto komiksů je nutno vzít v potaz skutečnost, že se jedná a sešity, které vznikaly v 70. létech (konkrétně v letech 1972-1973), a tak je potřeba se smířit s prostoduchostí scénářů (všechny tvořené podle jedné šablony) a s kresbou, odpovídající technickým možnostem doby a nijak se nesnažící změnit status quo. Nicméně, budeme-li upřímní, kniha ničím nepřekvapila ani nijak výrazně nezaujala.
  • VanTom
    Klasicky pitomoučký a ukecaný scénář s unáhlenými činy i emocemi pod směšnými záminkami v průměrné kresbě – asi už si na ty superhrdinské retrokomiksy zvykám, holt je to historie a při dávkování 1 sešit denně se dá. Pro postavu Beasta se jedná, vzhledem k jeho odchodu od X-Menů a změně podoby, o zásadní počin, byť to neznamená sevřenou minisérii, jen standardní epizodky nelogického boje s tímto obskurním tady a tamtím dementním támhle; mnoho linek pak zůstává neukončených a zapomenutých (Baxterovo vyšetřování, tajná zlá agentka Linda, tč. Hankova přítelkyně). Jinak první sešit vyšel také v UKK 100.
  • karl173
    karl173 mecenáš12.2.2018 22:06Nejmocnější hrdinové Marvelu #031: Beast
    Upřímně po přečtení všech recenzí a celkovému hodnocení se mi do toho moc ani nechtělo. Bohužel to že jsem si nejdřív přečetl recenze mi ale spíše nepomohlo. Při vědomí že se jedná o brak se mi to totiž hůř četlo a i hůř se mi to teď hodnotí. Vezmu to ale od začátku. Příběhy v těchto sešitech převládají nelogičnostmi, ale zase na druhou stranu v těchto starých komiksech se jen těžko hledají kousky kde velí logika. V tom bych tedy problém ani neviděl. Dokonce se autorům v několika případech povedlo příběh dostat do lepších míst, jenže často se jim pak nějakou blbou myšlenkou nebo zvratem vše zase rozpadlo v rukou. Ke konci jakoby si toho autoři už i všimli začalo se jim dařit skládat příběh lépe, jenže to zase neměli žádnou pořádnou zápletku která by dokázala držet konzistentní děj. Navíc museli pro každý sešit vymyslet něco dalšího aby se pokusili šokovat čtenáře. Jak jsem již zmínil ke konci už se to v některých ohledech i zlepšovalo a nečetlo se to nějak špatně, ale bylo to už bohužel celkem nudné čtení. Stejně na tom je i kresba, která místy je za mě i dobrá a nedívá se na ní zle, ale často pak tyto místa nahradí mdlá šeď. Poslední příběh sice dokázal dojít ke konci jisté záhadné zápletky z předchozích sešitů a Hulk lehce přidá, ale stále se jedná o průměrnou zápletku s průměrnou kresbou. Komiks bych tedy celkově zhodnotil jako něco co nemusí být vždy až tak vyloženě špatné a dá se to přečíst, ale bohužel to nedokáže vytvořit nic nadprůměrného a zapamatovatelného. 45%
  • S4TW
    Proč, proboha, zrovna tohle vychází v rámci NHM? Vždyť je to to nejhorší, co tu od Marvelu vůbec vyšlo a série byla tak špatná už v té době, že jí zrušili, tak proč nám to cpou tady? Jsem přesvědčený, že se Beast objevil v několika lepších příbězích, kde hrál klíčovou roli, tak nechápu tenhle brak. Tohle je krásný příklad toho, co je tak špatné na retro superhrdinských komiksech, tenhle má všechno a ještě něco navíc. Příběh má absolutně debilní zápletku, kdy se postavy chovají více nelogicky než obvykle (proč by si sakra geniální vědec jako Hank bral sérum, o kterém toho zatím moc neví a mohlo by/má pro něj fatální následky? Jen kvůli jednomu špiónovi, sakra, vždyť to je bývalý X-Man!!!). Záporáci jsou přehlídka těch největších prapodivných a absurdních strašáků. Samotný Beast vypadá opravdu trapně a směšně, hrozně hnusně nakreslený. Vůbec kresba je silný podprůměr i na tu dobu. Kvanta textů, balastu, nesmyslů, hloupostí. No, a když už se teda vyvrbí nějaká více zajímavá zápletka širšího kontextu, tak je příběh useknutý a ukončený. Ptám se znovu, proč to tu jako vyšlo, to si někdo skutečně myslel, že to je aspoň průměrně dobré? Ten nejhorší příběh z dnešní doby by nebyl takhle špatný. Jediné plus je poslední sešit, kde je Hulk, který je aspoň průměrný, jak po stránce kresby, tak příběhu. Bonus již delší dobu stojí za prd, taky to už dost šidí. Rozhodně nejhorší NHM a možná nejhorší komiks, co jsem četl.
  • Tyfus
    Nekonečné opakování toho,jak schová vgumové masce své nové chlupaté tělo, hodně naivní příběh plný děr a v podstatě žádné finále. Beast sám o sobě je jedním z méně atraktivních X-menů a jeho spin-off je hrozný. Retro mám občas rád, ale tohlebylprostě balast. Snad brzy příjde něco lepšího, tohle jsem četl asi měsíc.
  • kaylin
    Tohle není dobře napsané, naopak, je to hodně špatné a směřuje to někam, kam ani nechcete dojít. Ani kresba vás nevytrhne. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/11/1562-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-31.html
  • Carnage
    Rozhodně to slabší z NHM...tahle kniha moc nevylepšuje jméno X-menům jako celku (a to je Beast jedinej X-men kterej v NHM u nás vyjde) a pak člověka nemrzí že tam těch X-menů neni víc což je chyba. Příběh mě z počátku celkem bavil, protože jsem opravdu nevěděl kdy přišel ten bod v Hankově životě kdy se změnil na své chlupaté já. Bohužel příběh je opravdu plnej nelogických a hodně nerealných věcí jako např. latexová maska na krytí identity, člověk tak nějak neví jak Hank vyřešil že už nepracuje v Brandu, nevíme jak vysvětlil svojí přítelkyni proč s ní nebude a sama prostě zmizela a v závěru knihy v infu čteme, že Beast číslo 16 byl poslední před zrušením jeho série a neni to žádný překvapení...příběh nemá vlastně ani důstojné zakončení, alespoň podle mě. Chápu že na knihu jenom o Beastovi se nejlépe hodí existující solo série a zároveň náhled na to jak získal víc zvířecí vzhled, ale po tomhle prvnim komiksu bych to přeskočil na nějakou modernu raději...ale to by pak už nebyla kniha o Beastovi ale o jednom z týmů kde pouze figuruje, nevim jestli tedy vůbec šlo vybrat lepší sešity.
  • Koci
    Pro hodně skalní fanoušky Beasta to může být super náhled do minulosti, ale podle mě je to nejhorší NHM zatím. Beast je jako postava nakreslený škaredě, děj je strašně nudný, nic se tam nestane (až na několik nelogických blbostí), takže se to člověku nechce číst, protože za týden stejně nebude vědět.
  • cyboy
    cyboy mecenáš20.10.2017 22:52Nejmocnější hrdinové Marvelu #031: Beast
    Juuu, to bylo tak super! Bravurni dialogy, zapletka u ktere si proste musite ohryzavat nehty a paradni zaver pribehu.
    Jo a po docteni vubec nelitujete tech dvou hodin casu. Vic takovych svazku v NHM.
    :(
    55%
2414226
Četl/a (75)
2scha, Abbott, Alfred, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, deadpool, Doppelganger, dvory, erik, Fox01, Gustik5, gwen666, hromotlk, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, lantan1, Leo159, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, namdnas, Paldini, PatrikTheMighty, petad, petrSF, Pista, polika36, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, Toi, trudoš, Tyfus, VanTom, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(210)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Choky86, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lenny, Leo159, Lobok257, Luigim, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, plema, polika36, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, vallyslayer, VanTom, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
delsemela, JanSekeraCZ, Keno, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz