Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Epická akční sci-fi o bojovém robotovi, kterého najde jednoho dne doktor na vrakovišti. O robotovi, který nemá paměť, ale dokáže bojovat. Legendární manga, u které už několik let uvažuje James Cameron o filmovém zpracování, přináší nejen monumentální souboje, ale i propracovaný sci-fi příběh a velmi silné emoce. Příběh zranitelného, ale přitom smrtícího robota, který byl svržen z nebes na zem a hledá svoje místo v životě, k tomu přímo vybízí.

Obsahuje knihy GUNNM #01 - Rusty Angel (září 1991) a GUNNM #02 - Iron Maiden (únor 1992)

Scénář
Yukito Kishiro
Art
Yukito Kishiro
Obálka
Yukito Kishiro
Lettering
Štěpán Brož, Marie Novotná, Jakub Škraban, Darya Subotsina
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dystopie, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-495-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 28 mm
Tisk
černobílý
Váha
550 g
Stran
452
Cena
489 Kč
Originál
GUNNM #01, GUNNM #02 (Kodansha Ltd., 1991, 1992)
  • martin28
    Film jsem si užil a o to více jsem byl zvědav na komiks. Jelikož je to moje první zkušenost s mangou, a ač mám v lásce anime, nikdy jsem se k tomuto žánru nedostal. Alita si mne hned získala svou lidskostí, ačkoli je zároveň mašinou na zabíjení. Kresba je velmi sympatická, některé akce jsou sice nepřehledné, avšak o to více razantní, autor skvěle vyzobrazuje Alitinu sonickou rychlost. Souboje s bossy jsou lahůdkou, napěchované po okraj zrůdností a násilím. 90%
  • tom173
    Po Berserkovi moje druhá manga série do které jsem se nějak vážněji pustil a zase je to trefa do černého. Postavy působí, i přesto že většinou mají pár částí těla z kovu, velice lidsky a rychle si tak čtenáře získají. Za to můžou hlavně skvělé dialogy a na mangu opravdu detailní kresba. Příběh je až béčkový, ale vůbec ničemu to nevadí. Zkažená společnost plná kyborgů, vrahů a zlodějů, nad nimi se tyčí záhadný Salem, město v oblacích, do kterého se většina touží dostat. V tomto světě opraví doktor-mechanik Ido kyborga Alitu, která je stejně tak naivní jako vražedná. Kniha se skládá ze dvou příběhů, přičemž první o Makakuovi se mi líbil trochu více. Ve druhé části o Hugovi se tempo vyprávění trochu zpomalí a kluk do kterého se Alita zamiluje mi by docela protivný. Konec je ale dost emotivní a skvěle pracuje s panelováním, čímž příběh úžasně graduje. Natěšenost na další díl je teda velká, i když je tady hodnocený hůř. No uvidíme. A ještě jedna věc, nevím jak to vycházelo v originále, ale díky Crwi, že máme 4 tlusté bichle a ne 8 polovičních.
  • Good Games
    Good Games mecenáš9.12.2020 20:42Bojový anděl Alita #01: Zrezivělý anděl
    Bojový anděl Alita 01: Zrezivělý anděl je skvelou akčnou sci-fi mangou. Hlavnú hrdinku a detailnú kresbu som si zamiloval a síce je hlavne zo začiatku akcia občas neprehľadná, postupne sa to zlepší. Prekvapili ma aj fungujúce emócie, ktoré sú hlave v druhej polovici knihy neočakávane silné. Som veľmi zvedavý, či autor udrží vysokú kvalitu aj v ďalších knihách. =►Celá recenzia◄=
  • Multiverzum
    Manga, ktorú si zamilujete. Alitka je zlatíčko, ktoré dokáže rozmlátiť Optima Primea, ale aj dojať vaše srdiečko.

    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/jukito-kisiro-bojovy-andel-alita/
  • Negan
    Miluji mangy a film byl super, takže jsem si tu knihu prostě musel koupit a nelitoval jsem=BOMBA.
  • willis
    Strašně studené, bylo mně jedno jak to s postavami dopadne. Naštěstí to není zmatečné jako Ghost, ale že bych měl zájem si přečíst pokračování,to ne.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.1.2019 20:21Bojový anděl Alita #01: Zrezivělý anděl
    Tak musím především říct, že na to kolik má tato knížka stran se to přečte vcelku rychle. Je to rozhodně díky tomu, že je to čtivé a že je v tom hodně akce. A když jsem zmínil akci, tak rovnou zmíním i první výtku. Při akci jsem se celkem ztrácel. Nevyznal jsem se v tom co se děje. Ne tedy pokaždé, ale jakmile tam bylo akce moc, jakože výbuchy a tak, tak jsem byl věru ztracený a zjistil jsem co se stalo, až když to sám někdo řekl. A nebo až něco někomu upadlo. Dá se na to zvyknout a vypadá to, že to tak i má být, aby byl čtenář napnutý co se vlastně stalo, ale na mě to minimálně zpočátku působilo spíš špatně a kazilo mi to zážitek z akce. Jinak jsem byl ale s kresbou spokojený. Umí navodit tu správnou atmosféru a panely jsou hravě řešené. Co se týče příběhu, tak ten je už od začátku velmi poutavý a svižný. Postavy jsou zajímavé a dá se snadno vžít do jejich pocitů. Ovšem někdy byl příběh trochu zbytečně moc přímočarý. Navíc od příchodu Huga se mi moc nelíbilo chování postav a měl jsem chuť všem nafackovat. Beru to ale jako záměr a pokud autorovi šlo o to aby měl z toho čtenář takový pocit, tak se mu to povedlo. Alita na mě tedy rozhodně udělala slušný dojem a určitě si rád přečtu i další díly. Ovšem na plný počet to zatím nevidím. Kousek ještě scházelo k dokonalosti. 80%
  • perak
    Zajímavě vykreslený postapo svět s uceleným příběhem nešetřícím emocemi. Postavy maji celkem hloubku, Alita má v průběhu knihy určitý vývoj a přestože je děj dostatečně akční, tak se najde i místo na nástin vážnějších témat o životní cestě za svými sny a ceně za dosažení takových cílů Oproti Ghost in the Shell je vše srozumitelné a mnohem čtivější. Kresba pěkná, detailní, vyvážená a až na výjimky jsem u každého políčka věděl, co znamená (což se mi u mang ne vždy daří:)). Z mang, které jsme četl rozhodně jedna z nejlepších, přesto dávám jen 4*, protože zůstalo hodně nedovysvětlených otázek. Tak snad budu moci dát plné hodnocení u pokračování.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2018 09:32Bojový anděl Alita #01: Zrezivělý anděl
    Tak zase jako:)) Jde o vyloženě průměrnou záležitost, byť na mangu velmi zábavnou, akční a čtivou. 400 stran uteče jako nic a mně se to v podstatě docela líbilo. Ale dělat z toho komiksové veledílo nechci:) Jinak souhlasím - pro začátečníky s mangou, případně pro ty, co mangou opovrhují, je toto asi ideální start.

    Celkový dojem: 60%
  • Mitsuko
    Beru zpět, co jsem napsala u GITS - kyperpunkový svět je fajn. A Alita je prostě skvělá. Kresba je úžasná, líbivá, zvraty jsou zajímavé a velmi se mi líbí idea vzdušného města Salemu, který i mě samotnou láká prozkoumávat (doufám, že v dalších dílech se o něm dozvíme víc). Vše je srozumitelné a přehledné, v postavách se člověk neztrácí.
    Pokud mám vznést nějakou výhradu, přišlo mi, že vztahy mezi postavami se vyvíjí trochu moc skokově a stejně tak skokově Alita učiní hned někdy při začátku rozhodnutí stát se lovkyní lidí (nikoli překvapivě, o tomto se zmiňuje i anotace, přišlo mi to spíš jako takové chvilkové rozhodnutí, aniž by ji k tomu něco opravdu táhlo), ve výsledku jsem si ale na tenhle styl vývoje celkem zvykla. Rozhodně to není nějaký degradující zápor, stále ve velkém převažují klady.

    Na druhý díl se velmi těším.
  • kaylin
    Pokud se v dalších dílech něco více o světě odhalí, mohla by to být i pecka. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/12/1589-bojovy-andel-alita-1-zrezively.html
  • Vojtěch 393
    Prostý fakt – tato přehlídka poutavých sekvencí panelů je ideální i pro ty, kteří mangu dosud neokusili a neví, z jakého konce japonské komiksy uchopit.
    Nemá smysl chodit kolem horké kaše. Tohle je klasika nejen v Japonsku. Těším se na film. http://kulturio.cz/recenze-komiks-bojovy-andel-alita-1/
  • GORERATED
    Příběh "červa" byl naprosto parádní. Po dlouhé době, kdy mě v komiksu něco opravdu dostalo a záporáka mi bylo i líto. Baví mě hodně propojení kybernetiky a lidské existence, a tohle podle mě zvládá trochu více než GitS. Baví mě ale oboje, proto doufám že dojde i na Akiru apod.
    Hvězdu méně dávám jen kvůli občas chaotickým bitkám, kdy si opravdu nejsem kolikrát jistý co se má v "okénku" dít.
  • krvinka56
    Tak tohle se povedlo je to podle mne nejlepší techno manga co u nás vyšla. U mne vede jednoznačně i nad Ghost in the Shell který má taktéž roboty a odehrává se v budoucnosti , ale Alita rozhodně vede jak v ucelenosti příběhu citech nebo uvěřitelnosti světa. Rozehrává se tu velice emotivní příběh jedné dívky která se ve futuristickém světě snaží najít své místo lásku i původ. Ty které baví souboje si taktéž přijdou na své. Manga je perfektně nakreslena a nehrozí že si nebudete jistí na co se vlastně díváte. Kresbu si opravdu užijete místy opravdu detailně promakaná. A postava samotné Ality vám hned od začátku přiroste k srdci. Je zde přehršle perfektních nápadů a dobře vykreslený svět se kterým autor umí pracovat ale i s postavami které tento svět obývají. Rozhodně se nejedná o žádnou tupou akční mangu. Opravdu si ji užijete a bude se těšit na další díly.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.11.2017 08:48Bojový anděl Alita #01: Zrezivělý anděl
    Od té doby co Cameron avizoval, že bude po Avatarovi natáčet nějakého Battle Angela, v mé hlavě to znělo něco jako zajímavého a hustého. Pak jsem si tehdy přečetl, že to nějaká manga, která mě tenkrát vůbec nebrala, ale podle rychlého pročtení si pár informací, jsem si řekl, že film by mohl být dobrý. Dlouho NIC, Avatar 2 nikde, Battle Angela dělá nakonec Robert Rodriguez (což ničemu nevadí, ba naopak), mangu jsem mezitím vzal na milost a do toho prásk, u nás vyjde Battle Angel. Tak jsem si řekl, že to prostě musím přečíst, abych prostě věděl, co na tom toho Camerona a potažmo Rodrigueze tak bere, a už to chápu. Je to krásný příběh, který v podstatě pátrá po tom, co je to člověk a jaké má místo na zemi. Ta touha autora vyjádřit, co dělá hranici člověka a co už člověka přesahuje je v tomto daleko lépe a srozumitelně uvedena, než je tomu v Ghost in the Shell. Neberte mě špatně, ten komiksu zbožňuji, ale některé věci v něm prostě nejsou jasné. V Battle Angel ano, a do toho to je napěchováno doslova až po strom skvělými akčními scény. Jak to moc nemusím, tady mi to nevadilo, protože si někdo dal záležet na kvalitě a proporcích těla (nejen lidského) v boji. Uznávám ty autory, kteří zpochybňují naše lidství jako automatismus, že můžeme vše a vše je dovoleno a protože jsme lidé máme právo na všechno a vše nám podléhá. Tady to autor odbourává a doslova říká lidem ať zpochybňují zaběhlé koncepty o tom, co (kdo) je člověk. Dělá člověk a vše kolem něj jenom to tělo? Nebo je v tom víc. Asi to bude jeden z hlavních motivů Japonska, potažmo mangy. Tady se jenom domnívám, nemám tolik přečteno a shlédnuto, abych mohl takový soud s jistotou vyřknout. Nicméně tento motiv se často opakuje, podle mých aktuálních zdrojů. Proč ne. Měli bychom si určitých věcí více vážit. Za mě super práce. Battle Angel je fakt dobrá porce komiksu, vyváženost je ve všech ohledech. No a ta paralela na život tam nahoře mě prostě bavila, a ještě tak příhodně pojmenovaná, Salem, no koho by to nebavilo. Těším se na další díl. Doporučuji
  • Koci
    Hodně zajímavý svět a taková ta 90s techno akce. Moc se těším jak se to všechno bude vyvíjet dále.
  • Fry
    Bojový anděl Alita #01: Zrezivělý anděl - Parádní záležitost, která posouvá jak žánr, tak i samotné médium na úplně novou úroveň. Zápletky, ač mnohdy zcela banální krásně rozvíjí celý post-apokalyptický svět, ve kterém doktor Ido oživí zničenou robotí entitu, které dá následně jméno Alita. Prvních asi sedm sešitů je spíše úvodních, takže autor má dost prostoru na představení postav i hlavní zápletky. Vrcholem knihy je však až její druhá polovina, smutný komorní příběh chlapce vzhlížejícího ke hvězdám a bezhlavě zamilovaná Alita ... Za mě 5*!
  • Scaleo1
    velmi slibný začátek sci-fi manga série, o které jsem toho dost slyšel, ale nikdy jsem se k ní nedostal. ani se nedivím, že chce z toho Cameron udělat film. tohle je příběh stravitelný pro většinu lidí a ne jen pro mangisty. akorát jsem měl pocit, že některé situace v příběhu se mohli vyřešit rychleji a účelněji. vypadalo to, jako kdyby autor natahoval scény, aby zaplnil počet stran v časopise. trochu se obávám druhé knížky, protože jestli má Alita soutěžit celé dva díly ve sportovním turnaji, tak to pro spoustu lidí asi nebude zrovna moc zajímavé. ale kdo ví? Motorball vypadá zajímavě podle těch ukázek, co jsem viděl :D
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.10.2017 22:06Bojový anděl Alita #01: Zrezivělý anděl
    Neveril bych ze neco podobneho nekdy napisu, ale tohle je prvni manga, ke ktere nemam vaznejsi vyhrady. Ano, je to relativne jednoduche, ale neni to hloupe. Duvod proc jde o snadno stravitelne cteni vedouci k vyhlizeni dalsiho dilu je pomerne jednoduchy - ma to evropsky/angloamericky styl. Stejne jako Murakami nebo Rushdie jsou dobri protoze nam serviruji svuj svet na podnosu z evropske, resp. angloamericke literatury, tak i tady je videt typicky zapadni linearni mysleni. Postavy maji hloubku (nebo se o ni alespon snazi), dej nevypada jako nahodna a nahodne sestrihana kolaz napadu, ale jede po predem vymezene trase a celkove tak jde o pomerne konzistentni zazitek.
    Jsem zvedavy jestli autor udrzi latku i v dalsich dilech.
    Aby bylo jasno - Strazci nebo Z pekla to nejsou a asi se k tomu nebudete kazdou chvili vracet, ale zarucene to zabavi/pobavi.
    85%
342323
Četl/a (98)
0r0b0r0s, 2Hitman3, AlmightyMates , batoo, Benny, ben_bella, binnmode, blackJag, borknagar1, Cabal, calvin10, charvos, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Deniskka15, desto, Dexir, Doppelganger, erik, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hawwwran, IndyP, invape, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kaaos, Kadin, kallenved, Kamoš, kapicka, karl173, kaylin, Keno, kinak, Kiwi1902, Koci, L4MIOzZ, Ladinek82, lantan1, Le Porello, Lobok257, Lokusta, martin28, Martinb, massilia, Matthew, Maty48, Michal, mimo_provoz, Mitsuko, monocyt, motycond, Mr.Plysh, Mysak92, Negan, NikkiKonig, NylKasbri, Osimchin, pearlxjam, PeNNy, perak, Plechy, Poseidon1978, Premek, Qvestor, RadimNemec, RaptoR, Róbert Nagy , robertsedmik, rockyt, Sagikkun, Schimi85cz, seneke, Sir_Pete, start05, syon, the.kasztan, tom173, trudoš, tukak, Vojtěch 393, VXP, xflori01, Yefery, yogi, ZD3H, zlejzmrd
(163)
2Hitman3, 665+1, Abe, akrijus, Al0f0k, alchymista5, Alfi, AlmightyMates , Awakener, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, Buchtic, Cabal, calvin10, charvos, cobe, Corvus, cyboy, Dali, desto, Dexir, Doppelganger, dvory, erik, farnhajt, filemon, Final, Fox01, Foxized, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, GORERATED, Hades, Hawwwran, IndyP, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kadin, kallenved, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, kinak, Kiwi1902, Koci, Kouzelnik7, krvinka56, kucik, L4MIOzZ, Lamahe, Le Porello, lifi, listr, Lobok257, Lokusta, LuckyLjuk, maara, markic, martin28, Martinb, Maty48, Mitak, Mitsuko, moiqpiom, monocyt, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, mrkirby, Mysak92, mywiel, Negan, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, NylKasbri, Osimchin, OwerLord, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, Plocan, Poseidon1978, Premek, punisher, puolpm, RadimNemec, RaptoR, Rich, Róbert Nagy , robertsedmik, rockyt, sabca.0207, Sagikkun, Saiko-chan, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, smazenapikantniskeble, songoku, Stara.kryta, start05, syon, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, tom173, Tomate, Toren, trudoš, tukak, vevera6, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VXP, Were-chan, worf, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, ZD3H, zlejzmrd
Chce (12)
arnecht, Badgu.y1902, barthez, besikv, delsemela, Himlik, kisuke93, polika36, Schramm, sleepless, Tiba, tuzexchrist
Nabízí (2)
bourgeois, www.foxbazar.cz