Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Lara Croft se obává jenom jediné věci: nudy!

V touze po dobrodružství a nejvzácnějších artefaktech cestuje po celém světě (a někdy dokonce i za jeho hranicemi). Vydejte se s ní na ty nejpozoruhodnější výpravy, během nichž se utká s lovkyní pokladů z budoucnosti, bude čelit v zásvětí egyptským bohům, a v neposlední řadě bude hledat lásku.

Obsahuje sešity série Tomb Raider #16-24, 26-34 (září 2001 - listopad 2003) vydané nakladatelstvím Top Cow plus dva mini příběhy ze samizdatového sborníku "Tales of Lara Croft".

Scénář
James Bonny, Adam Hughes, Dan Jurgens, John Ney Rieber
Art
Scott Benefiel, Tony S. Daniel, Randall Green (Randy), Pop Mhan, Andy Park, Gerardo Sandoval
Ink
Crime Lab Studios, Marlo Alquiza, Kevin Conrad, Jason Gorder, Jonathan Sibal (Jon)
Barvy
James Brown, Chad Fidler, Steve Firchow, Jonathan D. Smith (J. D. Smith), Mark Sweeney, Tyson Wengler
Obálka
Eidos Core, Tony S. Daniel, Randall Green (Randy), Adam Hughes, Clarence Lansang, Pop Mhan, Andy Park
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Renae Geerlings, Sina Grace, Allyson Haller, Steve Halverson, Gabrielle Lissauer, Ladislav Niklíček, Martin Šinkovský, Sandy Tanak, Martin Trojan, Milena Vojtková, Martin Weiss, David Wohl
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-88152-37-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 325 x 46 mm
Tisk
barevný
Váha
2734 g
Stran
496
Cena
1300 Kč
Originál
Tomb Raider Archives Volume 2 (Dark Horse Comics Inc., 2017)
  • faster86
    faster8620.3.2022 21:50Tomb Raider Archivy S.2
    Znatelně horší než jednička, přišlo mi to zmatené, tak nějak nikam nevesoucí, s odřítýma ušima dávám 3 hvězdy a to jen kvůli Jurgensovi a Parkovi, bez nich by to byli jasné 2.
  • perak
    perak3.3.2021 18:26Tomb Raider Archivy S.2
    Začátek a konec byl fajn, ale uprostřed knihy jsem se u některých dobrodružství hodně nudil. Při souborném čtení jsem nabýval pocitu, že základní kostra příběhů je stejná a tak závěry bývají očekávatelné. Oproti prvnímu dílu nic nového, ale celkově slabší a tak budu hodně zvažovat, zda se pustit do dalšího pokračování, které zřejmě bude ubíhat ve stejných kolejích. Kresba v takto velkých formátech je jako vždy fajn.
  • Palebras
    Palebras22.9.2020 22:04Tomb Raider Archivy S.2
    Druhé pokračování Lary Croft přináší více stran než jeho předchůdce, ale taky podstatně více scénáristů a kreslířů. Kdo si zvykl v prvních archivech na skvělou kresbu Andyho Parka a jeho ztvárnění Lary, bude v pokračování mírně rozčarován. Někdy je Lara vyobrazena jako cartoonová postavička, aby za pár stránek změnila vizáž v anorektickou dívku s třímetrovým copem. Každopádně nebylo to nic hrozného a vzhledem ke kratším povídkám, které tuto kresbu obsahovaly se to dalo přežít. Co však považuji za slabinu druhého dílu, jsou určitě příběhy psané Johnem Ney Rieberem, protože se mi do nich poměrně těžce dostávalo. Problém totiž je, že jeho příběhy jsou propojeny se sérií Witchblade a jelikož třeba já osobně s touto sérií žádné zkušenosti nemám, byl jsem občas mírně ztracený. Jasně, tohle je moje chyba že nemám načteno. ale mírně mi to kazilo zážitek z celkového dojmu knihy. Každopádně se ale jedná opět o perfektní špalek napěchovaný akcí, dobrodružstvím a sexy Larou. Osobně mě nejvíce zaujal příběh Anděl Temnoty s kresbou Tonyho S. Daniela, která se mi k Laře perfektně hodila. Dva mini příběhy sborníku Tales of Lara Croft na konci byly skvělé a potěšily. Jako v případě prvního dílu už to není na plný počet, ale pořád je to skvělá zábava a pro fanouška Lary, jsou tyhle archivy prostě povinnost.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.1.2020 14:07Tomb Raider Archivy S.2
    Druhý díl je takový chudší bratříček toho prvního. Vše jede vlastně stále ve stejných kolejích, ale prostřední část knihy je o level až dva horší než v předchozí knize a to téměř po všech stránkách. Začátek a závěr je ale ok. Stále se to čte dobře a na oddych je to pořád fajn, ale prostě to místy drhne a tolik jsem se u toho nebavil jako u prvního dílu. Dobré 3*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.9.2018 14:14Tomb Raider Archivy S.2
    Ono se to místy opravdu nedá číst, takový John Ney Rieber píše opravdu hrozné slátaniny. Ale Lara v bikinách, kalhotkách a dokonce i bez nich, to do velké míry kompenzuje.

    Celkový dojem: 50%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš23.8.2018 17:31Tomb Raider Archivy S.2
    Druhá kniha mě oproti první úplně nevzala za srdce. Možná to bylo častějším střídáním různých tvůrců a roztříštěností scénářů. Ale i tak fajn. Pobavil mě příběh s (ne)mrtvým egyptským faraonem. Přibyl jeden zajímavější záporák, ale jinak už se to drží v zajetých kolejích jak vyprávěním, tak snahou o nabuzení čtenářovy vizuální fantazie.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD2.6.2018 23:52Tomb Raider Archivy S.2
    Druhá Lara se od té první příliš neliší, příběhy jsou opět na jedno brdo, ale stále v oné fantastické kresbě. Nebýt jí a pěkně tvarované Lary, po komiksu by neštěkl ani pes.
  • kaylin
    kaylin23.11.2017 07:12Tomb Raider Archivy S.2
    "Tomb Raider Archivy S.2" nabízí v podstatě to samé jako kniha "Tomb Raider Archivy S.1". Není to vyloženě špatné, ale mě to prostě nestačí. Přijde mi to místy až moc jednoduché. "Tomb Raider Archivy S.2" obsahuje komiksy, které jsou hlavně na efekt. A že se postavy různě zjevují a mizí, to k tomu prostě paří. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/11/1574-tomb-raider-archivy-s2-60.html
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2017 09:27Tomb Raider Archivy S.2
    Přiznám se, že když měla vyjít S.2, tak jsem si říkal, aby to bylo podobně dobré, ale zároveň ne úplně to samé. Přece jenom, nikdo nechce doma mít ve finále 4 velké 400-500 stránkové bichle se stejným obsahem. Do toho mé nadšení dostávalo ránu pod pás, když jsem zde četl komentář, který zrovna nebyl příznivý (PROSÍM, NECHCI SE ZDE NIKOHO DOTKNOUT, KAŽDÝ MÁ PRÁVO NA SVŮJ NÁZOR! - DĚKUJI). Pak jsem se bavil s panem Dortem, a ten má zase na věc úplně jiný názor. Jelikož jsem měl včera docela dlouho volnou chvíli, cca. 2,5 hodiny odpoledne. Nedalo mi to a pustil jsem se do čtení. Chtěl jsem prostě vědět, zda-li je to co jsem zde včera ráno četl, nebo zda-li je to to co mi řekl pan Dort, popř. něco mezi. Dneska jsem to konečně dočetl a prostě WOW, už včera jsem byl unešený. Jedno slovo prostě: WOW! Četl jsem tuto edici opravdu co nejdůsledněji dovedu a líbí se mi, že série, tehdy ještě pod Top Cow, úplně změnila směr ve vyprávění příběhů. Z ryze akčních scén s porcí násilí a hlášek, se stala poměrně slušná a místy i náročná četba zajímavých příběhů. Z pouhé honby za dobrodružstvím a senzacemi, se stala i filosofická pouť za hledáním sebe sama a své podstaty, viz série se záporákem Vymesem. Tolik zajímavých nadpřirozených jevů a pochodů přesahující běžný svět jsem od Lary Croft nečekal. Opravdu se zde scénáristi vyřádili. Původní obavy, že Dan Jurgens a Andy Park nepokračují ve mně v době čtení zanechávalo neklid, ale bylo to vyvráceno. Kdyby oni zůstali a jeli ve "stejném", asi by se nic nestalo a pořád by to byla skvělá zábava, akorát v jiném prostředí a s jinými postavami. Právě proto jsem rád, že došlo k obměně, a to opravdu k lepšímu. Každý příběh je jiný, i ty co mají ústřední motiv. Pastva pro oči, kteří mají rádi různorodost kreseb. Pro mě to byla cesta do kunsthistorie, protože se v S.2 setkává minimálně 6 kreslířů. Nepočítám další odborníky v dodatečných úpravách. I obálky byly daleko poutavější a tématicky odlišné. Fakt se to povedlo. Bonus v podobě 2 undergroundových komiksů je prostě pecka. Mám rád černobílou kresbu. Na závěr musím ještě k celé sérii dodat, že byla víc "sexy" než S.1 - mám skutečně na mysli Laru Croft a scény, kde je více odhaleno než v S.1. Není to okázalé, natož pornografické, ale opravdu je to příjemně náznakově erotické a samozřejmě vzrušující. Můj kamarád, umělec, mi kdysi řekl, že dobře nakreslené proporce rukou a nohou u žen, jsou daleko vzrušující než přímá nahá fotografie. Něco na tom bude, na tom náznaku a domýšlení si, protože se jedná skutečně o krásné ztvárnění ženského těla. Opět se budu opakovat jako u S.1, že tato edice je výhradně pro tombraiderovské a komiksové nadšence. Snad je malá výtka na závěr, onen chybějící 25. sešit, by měl být nějak shrnut, resp. celá ta crossover série s Darkness pod názvem Endgame by mohla být před číslem 26 aspoň na jedné straně stručně shrnuta s nějakým obrázkem. Tady Marvel UKK dělá dobrou práci, i když na to mají lidé, včetně mě, odlišný názor.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.11.2017 13:44Tomb Raider Archivy S.2
    O trochu slabsi nez prvni svazek, ktery sice trpel sem tam nelogicnostmi, ale mel takovy drajv, ze bylo velmi snadne je ignorovat. Druhy dil prinasi zmeny na pozici scenaristy a kresliru a musim uznat, ze nektere scenare mi prisly takove kostrbate a taky kresba me v nekterych sesitech spis rusila (hlavne tam kde Lara vypada jako plastova panenka po plastice).
    Jako celek je to ale porad celkem slusna zabava.
    80%
  • Norri
    Norri mecenáš9.11.2017 13:08Tomb Raider Archivy S.2
    Dějem i kresbou je kniha důstojným pokračováním prvního dílu. Změna scénáristy nemusí být všemi čtenáři dobře přijata, ale to je subjektivní dojem a jiným čtenářům to může vyhovovat. Mám pocit, že je v druhé knize méně emocí a méně kontaktu s běžnými smrtelníky, což by ty příběhy udělalo uvěřitelnější. Zato je tam více akce a střílení. Ale přes všechny ty dojmy a pocity se můžete spolehnout, že Lara Croft zůstává krásná a že se s ní nudit nebudete. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/tomb-raider-2-bestie-demoni
523183
  • Velkej šéf
    Velkej šéf11.11.2017 13:48Tomb Raider Archivy S.2
    PROSÍM, NECHCI SE ZDE NIKOHO JAKO DOTKNOUT, KAŽDÝ MÁ PRÁVO NA SVŮJ NÁZOR HELE JAKO JO! - DĚKUJI
    jen bych rád řekl, že "Z pouhé honby za dobrodružstvím a senzacemi, se stala i filosofická pouť za hledáním sebe sama a své podstaty" mi vážně zlepšilo den.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš9.11.2017 15:04Tomb Raider Archivy S.2
    Ja niekedy nechápem, podľa čoho sa vyberajú tie ukážky z komiksov (viem, že sa to preberá od vydavateľov, čiže to nie je chyba CDB), ale tie ukážky by mali na komiks nalákať a tieto obrázky s motorkami a škaredým domom a starou ženou sú snáď najhoršie strany z celého tohoto komiksu. Hrôza a des. Tomb Raider, kde je hlavnou postavou takmer stále polonahá Lara a do ukážok je vybratá stará ropucha, škaredý dom a motorky :-D to bude asi dáky vtip či čo
Četl/a (75)
2scha, adevr, Azik2586, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, calvin10, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deefha, desto, Dezodoo, DracoAn, duri, dvory, faster86, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., invape, Izmir Čupr, Jabba, Jahunda, James, jankie, jh666, Jimbeam90, kallenved, Kamoš, karl173, kaylin, Khagrael, Kitykatyn, lacoste, lantan1, Mamut12, Martinb, me, Mercurio, mineralk, Miss Amphipolis , MonsterGyre, NecRoman, Norri, Olesh, Palebras, perak, PH79, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, rewkon, Rezet, robertsedmik, RudyRod, schefik, SekyCZ, Spike, taidana, the.kasztan, Tommar, trudoš, TZcomics, Unerr, Velkej šéf, Wasps, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(215)
2scha, 665+1, adevr, Alfi, Alfred, Anton Whatever, Azbest, Azik2586, BadBoy, batoo, bboorreekk, beanek, Benji, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, burzum, calvin10, Caylen-Tor, ComicBookGuy, comicsland, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Davispear , Deckard, deefha, DegiCZ, delsemela, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, DracoAn, duri, dvory, Dzoglik, Elnie, farnhajt, faster86, Fida, filemon, Filip123, filosh, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gongon44, grinder, hahahoho, Hartmann , Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, hlavathor, hugosnowden, ikshorm, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack043, Jahunda, Jak, jakub186, James, jankie, jardoom, jh666, Jimbeam90, jiskra, Josh, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kamoš, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Kitykatyn, komiksák007, komiksak1, koudak89, kucik, lacoste, lantan1, Lenny, libormatejka, Lobok257, Lojza, ludek.n, luky.kuky10, Macek78, Mamut12, markic, Marthy76, Martinb, me, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, miuanek, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, NOD82, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, PH79, Poseidon1978, Premek, punisher, Radkos, raenius, Raido26, rewkon, Rezet, Ricarderon, Rich, RicHard. , robertsedmik, Rowan, RudyRod, Salien, Saran, schefik, Šedo, SekyCZ, semi41, skepsi, Skot, sleepless, slothest, Sole, songoku, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Till, timek, Tomasino79, tomasko33, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, tomned, Tomzany, Trevelyan, trudoš, tulipstros, TZcomics, utresyby, Valdaufinka, Valis, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, VskPrzk, VvV, Wasps, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (9)
Abe, charvos, deadpool, dvoracekpetr1, Maty48, monty.cl, R3d, skepsi, TenCoJeZbytečnej
Nabízí (3)
Jahunda, komiksak1, Mildaha1