Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Rovnováha sil v Londýně je ohrožena!

V žilách parou poháněného viktoriánského Londýna proudí magie skřítků, kteří skryti očím běžných smrtelníků obývají město po tisíce let.

Avšak oddíly ocelových automatonů unesly královnu všech skřítků ve městě a hrozí tak zapudit všechna skřítčí kouzla. To by pro město znamenalo katastrofu. Kdo vládne těmto nebezpečným mechanickým stvůrám? Nebezpečný vyhnanec z Férie, jednoruký šermíř Coelwulf? Nebo i on je jen loutkou v rukách někoho úplně jiného? A podaří se nepravděpodobným spojencům pod vedením kapitánky parní vzducholodě Elly van der Wilde zasáhnout včas a zachránit Londýn?

Vzpoura Automatonů je nový původní komiksový příběh zasazený do osvědčeného steampunkového prostředí Příběhů Impéria. Vstupte s touto knihou do světa poháněného parou a magií!

Video upoutávka: http://vimeo.com/240021897

Scénář
Kryštof Ferenc, Jonáš Ferenc
Art
Kryštof Ferenc
Redakce
Jakub Maruš, Tereza Nováková Tomášková, Jiří Reiter
Žánry
dobrodružný, fantasy, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-87761-33-5 (Mytago)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
282 g
Stran
80
Cena
329 Kč
  • JohnyG
    Genderově převážený komiks, muži jsou záporaci a ženy hrdinky. Příběhy Impéria mají však rozhodně potenciál. Zejména v prostředí (viktorianský okultismus, počátky mechanizace...), další komiks v tomto světě bych uvítal. V tomto vyprávění mě ale mátlo to skákání v čase a prostoru, např. kde je ta Férie? Když tam byli schopní dojít britští vojáci, tak to asi nebude jen kouzelný prostor "za zrcadlem". Bylo to takové zmatené, proč potřebovala královna ten konkrétní meč? Atd. Né že by to bylo úplně špatné, ale vzhledem k prostoru pro vysvětlování to chtělo určitě komornější příběh. Kresba e originální, ke světu sedla.
  • flynander
    Rozporuplné pocity po dočtení. Kresba je cajk, nikterak mě neurazila. A třeba obálka a bonusy na konci se mi líbily. Co se týče stylu vyprávění, tak ten je moc zkratkovitý. Troufám si říct, že to co je tu na osmdesáti stránkách by dokázalo utáhnout kratší komiksovou sérii. Člověk se ani nestačí rozkoukat a už se děje tolik věcí. Dialogy a vyprávění jsou poměrně kostrbaté, celé se to nečte moc plynule. Dlouho se mi nestalo, že bych musel číst některé bubliny tolikrát podruhé, abych se úplně neztratil. Celkově by to chtělo mnohem více prostoru, jak píší uživatelé pode mnou.

    Prostředí je bezesporu zajímavé a neokoukané, slušelo by mu nějaké plnohodnoté dílko. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.1.2018 18:07Příběhy Impéria: Vzpoura automatonů
    Tolik ženských hlavních postav, že by holky z LDC měly radost:-) Jakože svět, zápletka, kresba - vše ok. Svým způsobem milé a půvabné. Ale obsah bublin je někdy dětinský, tempo vyprávění zběsilé a až skoro špatně zvládnuté. Tolik věcí se uděje na tak málo stranách, scéna střídá scénu. Příběh je v podstatě docela jednoduchý.

    Celkový dojem: 50%
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.12.2017 00:50Příběhy Impéria: Vzpoura automatonů
    Jako neni to spatne a dokonce by to mohlo byt i dobre, kdyby to nebylo tak strasne zkratkovite. Proc jste kluci nemohli vic pracovat s postavami a dejem a misto toho zbesile skacete mezi scenami? Mit to 120 stran, tak by to podle me bylo ok.
    Pristi pocin si koupim a snad bude i delsi.
    65%
281