Koupit
Superman / Batman: Supergirl (Původně vycházelo od května do října 2004)
Batman na dně Gothamské zátoky objevil cosi zvláštního... a vzápětí se zdá, že záhadná a mocná dospívající dívka hodlá zničit celý Gotham. Není divu, že brzy upoutá i pozornost Supermana, Wonder Woman a dokonce i Darkseida a jeho Fúrií. Jak její osud souvisí se Supermanem? Proč ji chce Wonder Woman před celým světem ukrýt? Kdo je ta dívka a na čí straně skončí?

Action Comics #252 (Původně vyšlo v květnu 1959)
První vystoupení Supergirl, Kary Zor-El, Supermaqnovy sestřenice z Kryptonu.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Superman / Batman #8-13 a Action Comics (Vol. 1) #252


Scénář
Otto Binder, Jeph Loeb
Art
Alfred John Plastino (Al), Michael Turner
Barvy
Peter Steigerwald
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-979-5 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-979-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
488 g
Stran
160
Cena
229 Kč
Originál
Superman / Batman: Supergirl (DC Comics)
  • Sagikkun
    Jeden z mých nejmilejších DC kompletů. Stejně jako v Nepřátelé státu, i tady jsem si užil odlišné myšlenkové pochody, které tak skvěle definují Batmana a Supermana a rozdíly mezi nimi. Zatímco v předchozí zmiňované knize šlo především o jednu velkou akci, tady je příběh velice osobní - čte se to dobře, motivace postav jsou pochopitelné a odsýpá to. Pro mě nejlepší část knihy byla jednoznačně výprava na Apokolips; Batman se vším tím vybavením a Darkseid - prostě pecka. Kresba je pak neurážející mainstream.
    Není to nikterak přelomové či geniální dílo, ale ani si to na to nehraje. Chtěl jsem si znovu přečíst fajn DC jednohubku, sáhl jsem po tomhle, a nelitoval.
  • Sajmon
    Jedná se zcela jistě o povedený komiks. Jepha Loeba mám opravdu rád jelikož umí psát, a jeho podání batmana a supermana se mi líbílo. Kresba je taky dobrá, co však musím vytknout je že postavy někdy vypadaj dost wtf, obzvláště tedy star girl a ženy. Truner jim má tendenci kreslit dlouhý ruce a tělo. Občas mě to tedy rušilo ale není to nic opravdu špatného. Je to taková fajn jednohubka jak už to tu ostatně řekl komentující podemnou.

    Hodnocení: 7,5/10
  • louza
    Objevuje se Supergirl. Klark je z toho nadšený. Bruce je podezřívavý. Příběh je rozhodně zajímavě podaný v přídavných panelech dialogem dvou protikladných charakterů, ale kdo zná Loeba, ví že je to celkem běžný trik z jeho repertoáru. Je sice zábavné sledovat hloubku postav a jejich motivací na pozadí superpřesdržkové. Problém je v tom, že ta hlavní linie je...tak strašně superhrdinská, až se tají dech. A někomu se možná i úplně zastaví. Dobře napsaný, skvěle vypadající komiks, který se možná zavděčí všem, ale zapíše se do málokoho. Bonusový sešit je jak už bývá v dobovém kontextu zvykem naprosto ukrutný.
  • Palebras
    Tohle mi přišlo jako hodně solidní jednohubka.. Kresba je hodně příjemná, hlavně co se týče všech příslušnic ženského pohlaví od Amazonek počínaje až po Supergirl konče.. Co se týče příběhu nejedná se o nic světoborného, ale přítomnost Darkseida a Fúrií je příjemná a jak jsem psal na začátku, jedná se o fajn jednohubku, kde všechno odsýpá, nikdo se s nikým a ničím nemaže a vše prostě šlape.. Co se týče retra, tak tady není moc co hodnotit, je to typická blbůstka z konce padesátých let, ale já mám tyhle komiksy v podstatě rád.. Prostě u nich vypnu a jen se bavím co se kdysi četlo. Je to vždycky fajn bonus.. Suma sumárum pohodička na jedno odpoledne která potěší
  • Cinema Ranger
    Rozhodně lepší, jak Public Enemies.
    Origin i hlavní příběh s Darkseidem je příjemné čtení.
    Koupě není špatná volba. 80%
  • karl173
    V porovnání s Nepřátelé státu byl tenhle komiks rozhodně lepší. Příběh je velmi dobře poskládaný a svou přímočarostí je zcela pochopitelný. Moderní přerod Kary Zol-El do Supergirl je za mě příjemné jednohubkové počtení, které má navíc i velmi podařenou mainstreamovou kresbu. Pro mě značka ideál. 4*
  • RaggamuffinSVK
    Opäť sa musím priznať, že som mal nejaké predsudky. Neviem prečo, ale vždy som ku sidekickom mal negatívny vzťah. Zakaždým som ich vnímal len ako nejaký doplnok či prívesok ku hlavnému príbehu, kde už autori nevedia niečo nové vymyslieť. A tak, ako som sa mýlil pri Robinovi, som sa mýlil aj pri Kare. Superman/Batman: Nepřátelé státu sa mi veľmi páčil a podobne som si užil aj Supergirl. Vlastne zisťujem, že toto je presne to tempo, ktoré mi pri superhrdinských komiksoch vyhovuje. Vyvážené množstvo akcie a rozhovorov, pár dejových zvratov a epické kresby na celé dve strany. Tentokrát som si vychutnal aj retro príbeh, ktorý dnes pôsobí naozaj komicky. Poslať svoju sesternicu do sirotinca a požívať superschopnosti na upratovanie, to by v dnešnej dobe teda neuspelo.
  • S4TW
    Začnu retrem. Asi už mě ani nemůže překvapit, že komiks z padesátých let bude takhle špatný. Tohle období se v dnešní době v podstatě nedá číst. Hloupé, naivní, trapné, ale zároveň to nemá to kouzelnou dávku nostalgie jako čtyřicátá či šedesátá léta. Navíc i kresba je nehezká. Hlavní příběh je o mnoho lepší. Darseid je prostě kulervoucí záporák, přičtěte klasickou trojku v podobě B+S+WW a notnou dávku Loebova umu a máte nadprůměrně kvalitní superhrdinský kousek. Vlastně nejhorší na tom všem byla kresba. Jako chápu, že tohle na počátku milénia celkem frčelo, ale dnes mi tenhle styl přijde hrozně prvoplánový, přehnaně sexistický, všichni jsou hranatí a vlastně je to hrozná tuctovka. Jako sorry, ale kdy nosili normálně holky vytažené tangáče do půlky břicha? Jako neříkám, že se nerad dívám na pěkně nakreslený výstřih či upnutější obleček, ale čeho je moc… A přitom některé bojové scény jsou skvěle nakreslené. No, nicméně po příběhové stránce je to hodně fajn, výborný úvod do nové (staronové) postavy. Není zde hned nastřeleno, co si o ní máte myslet, ale chvilku nechává autor pracovat vaši fantazii. Úplně nejgeniálnější na téhle sérii (i v předchozím booku to bylo) je to, jak to máme dva naprosto odlišné pohledy na superhrdinství v podobě Supermana a Batmana. Líbí se mi, jak se vzájemně respektují, obdivují, ale stejně si jdou to svou cestou, kterou považují za správnou, tohle se Loebovi hrozně povedlo.
  • matty87
    Tak tohle mi vážně sedlo hned na první pokus. Na jednu stranu se dokážu ztotožnit s pocity Clarka, který konečně našel někoho z jeho vlastního rodu, což ho částečně zaslepilo a také podle toho jedná. Mnohem bližší mi byl ale opět postoj neustále skeptického Bruce, který to všechno tak jednoduše nevidí, což nás dostává do zajímavé názorové rozepře mezi těmito přáteli. Přidejte k tomu totálně bad-ass záporáka Darkseida a taky fakt, že slabší povahy u této kresby dost možná slepí pár stránek k sobě, vyjde vám z toho celkem fajn knížka.
  • Fanda
    Nečekal jsem že to bude tak dobrý a bylo to skvělý. Užil jsem si výpravu na Apokalypsu. Celý příběh krásně odsýpá a konec byl velmi zajímavý.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 22:02DC komiksový komplet #025: Superman / Batman: Supergirl
    Až na trochu urychlený a popohnaný závěr je to skvělý příběh. Už ho nějaký pátek znám z dob DC UK - Batman Legends - a pořád mi ten příběh nezestárl. Supergirl je sexy a zapadá mi do konceptu. Michael Turner připomíná Jima Leeho, ale jde to. Postavy se mi od něj velmi líbí, působí nekonkrétním dojmem v obrazu, ty přesahující černé čáry tužkou tomu silně napomáhají, a celé to na mě působí autentičtěji a plastičtěji. Postavy jakoby ožily a nepůsobí statickým dojmem. Daleko to přesahuje dětinskost v předchozím příběhu Superman/Batman. Tady obraz dýchá. Příběh je zajímavý a nabízí další roviny a směry v příběhu dál za tuto knihu. Jen konec byl trochu odfláknutý, nějak moc rychle to skončilo, gradujeme postupně a pozvolna a najednou bum, Darksedi, Apokolips, Furie, Kansas, mrtvoly, konec. Přesto pořád dobré a čtivé.
  • PKD
    Pro mě,jako totál fandy a sběratele (mám její kompletní comicsy od r.1959-teď), Kary/Supergirl další zásadní book. Kterýžto mám též už dlouho v orig. Ale u cz vyd.a za takovou cenu+její velmi srandovní origin (kde mě pokaždé nadzvedne to,jak její vlastní krev šoupne do sirotčince svou jedinou žijící příbuznou z vybuchlé planety),jsem nemohl odolat. Kresba+příběh,stále bezchybné. Trošku mě rozesmívá to,že Fimiho rozesmívá to,co uvedl. Já si totiž takových věcí obvykle nevšímám. Zvláště,když mě story pohltí. A to,co jeho rozesmívá,mě naopak úchylně hřeje.:) Jen trochu lituji české čtenáře,kteří (pokud si to sami nezjistí na netu a neumí anglicky),nemůžou vlastně vědět,co na jistých str.(kde je text jen v kryptonštině),co se tam jaksi říká. V originálním booku je totiž,jak překlad,tak kompletní kryptonská abeceda.:) Tohle je jeden z prvků,který v DCKK nemají vůbec dotažený. A to,že u každého booku,automaticky chybí(!) předmluva autora/autorů.,které jsou automatickou součástí,každého US booku,co jsem kdy četl,to už je úplně mimo mísu. Ale co byste chtěli za 2 kila,že? Místo toho,se na úvod (často) dovíme horu nepodstatných žvástů a konkrétně u tohoto sv.,na konci dokonce to,že Kara Zor-El se ve skutečnosti jmenuje Kara Jor-El,což znamená,že nám v DC celých 58 let,lhali! A taky to tedy ukazuje to,že Kara a Kal,jsou vlastně sourozenci a ne bratranec a setřenice. Jen tak dál...
  • salamandr
    pěkná kresba
  • P.G.
    Pro mě zatím nejlepší z doposud vydaných svazků kompletu. Teď vážně, hodnotit takovouto knihu je hodně obtížné, protože je v ní vše, co mám na komiksu tak ráda - postavy, akční scény, barvy; a to vše v podání M. Turnera! Co více si přát? Dobrý děj... Máme tu nový origin SG, akčně se řítící vpřed, který se ale tu a tam neobejde bez berliček a zkratek. A to je vlastně to jediné, co mi na celém díle vadí asi ze všeho nejvíce. Chápu, že kdyby jich nebylo, měl by origin o dost více sešitů a asi by nebyl tak akční a čtivý. Retro příběh představující původní origin SG je místy opravdu naivní a hloupoučký, ale to už tak u těchto starých příběhů občas bývá (někdy více, někdy méně).
  • kaylin
    Bohužel Loeb tady rozhodně nedokazuje svou velikost, což je škoda. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/12/1595-dc-komiksovy-komplet-25.html
  • mcleek
    Komu se líbili Nepřátelé státu, užije si stejným způsobem i tento komiks. Já hodnotím jako průměr.
  • cyboy
    Neznat to z animaku, tak bych si to uzil vic, kazdopadne jde o nicim neurazejici zazitek (snad az na posledni historicky sesit, ktery je misty vyslovene pitomy).
    80%
  • Fimi
    Origin SG byl celkem standartní origin v rámci retra a ničím nevybočoval. Hlavní příběh se mi hodně líbil, byl tam Darkseid, akce Trinity a samozřejmě Kara. Jako bylo to příjemné čtení ale co mi vadilo nebo spíš rozesmálo byl ten důraz na erotickou notu. Opravdu jen kousek chybělo a byl by to lehce lesbický erotický komiks...tady představa, že by takto hrdinky běhali po městě, opravdu nahání úsměv na rtech... pěkné, Loeb ukazuje že Batmana a Super girl/mana umí.
1945171
Četl/a (139)
2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, Azik2586, BadBoy, borknagar1, Bronn, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, Crics, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doctor_Sk, Doncek4321, doomista, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, GreyArrow, Gustik5, gwen666, Hannibal, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, koudak89, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Majkl151, malylada, Mariomichal, Mart74, Mates17, Mato, Matthew, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mitthrawnuruodo, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Negan, ondra kenway, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rezet, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(305)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, bboorreekk, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daon, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doncek4321, doomista, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, GreyArrow, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kucik, Lenny, libormatejka, Librarian, lifi, listr, Lobok257, LookAss, Luigim, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mart74, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Pafouk, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, Plechy, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, razielus, rewkon, Rezet, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stara.kryta, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Till, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Valis, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
barthez, deadpool, delsemela, NoStres, nx, plaštěnkář, Premek, Sebastian the wise, TenCoJeZbytečnej
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, karl173, Librarian