Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Jako každý rok tráví holčička prázdniny u dědečka. Jednoho dne za ní ale přijede nečekaná návštěva. Vždycky měla dědečka, zahradu, pole, jezero i slunce sama pro sebe, a teď se o všechno musí podělit s tím podivným nemotorou, kterému každou chvíli něco vypadne z chobotu a který si myslí, že by se mohl stát jejím kamarádem. Je to otrava. Až do té doby, než spolu všichni vyrazí na slavnost... V nejnovější knize se Blexbolex zbavil slov, a vytvořil tak obrazovou poctu prvním komiksům z počátku 20. století.

Scénář
Blexbolex
Art
Blexbolex
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-7515-057-8 (Baobab)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
155 x 220 mm
Tisk
barevný
Stran
128
Cena
370 Kč
Originál
Nos Vacances (Albin Michel Jeunesse, 2017)
  • trudoš
    trudoš editor29.10.2020 09:20Prázdniny
    Uznávám, že jsem zmlsaná papula, protože nebýt očekávání výraznější nadstavby, s klidným svědomím bych Prázdninám dal i pět hvězd. Výtvarné zpracování je totiž fantastické, přičemž velké plus je, že autor dokáže odvyprávět sto dvacet stran bez pomoci jediného slůvka. Klobouk dolů. Zklamala mě však pointa, lépe řečeno absence originálnějšího ponaučení. Jistě, základní vzor tam je, ale pro dětského čtenáře je to poněkud sofistikované - musel jsem večer svým dětem vysvětlovat, ale možná s tím má co dělat jejich chápavost, ne autorská komplikovanost. Dospělý by zas podle mne uvítal něco víc, než očekávanou tečku, k níž se děj schyluje od prvního konfliktu.
    Jinak ale spokojenost, listy jsem hltal jeden za druhým a umělcova fantazie mi v mnoha ohledech učarovala. Tenhle Blexbolex, kdyby se pustil do hororu, o noční můry bych měl postaráno - ta kombinace dětské nevinnosti, jasných barev, neurčitých motivů a roztomilých detailů, by z jeho příběhů totiž mohla udělat nádherně strašidelnou jízdu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.12.2017 12:11Prázdniny
    Půvabně výtvarně zpracovaný roztomilý příběh o poněkud nevychované holčičce.

    Celkový dojem: 80%
22