Koupit
Přichází jeden z nejmocnějších mytologických hrdinů všech dob, neuvěřitelný Herkules! Tento hrdina z veliké hory Olympu je skutečným ztělesněním síly.

Pověsti o Herkulově hrdinství rezonovaly lidovou tvorbou celé věky. V roce 1965 tento polobůh vtrhl i na stránky marvelovských komiksů a tak se zrodil nový Avenger. Nejdřív vám představíme jeho kolosální debut , v němž Herkules změří síly s mocným Thorem, a pak se vrhneme na jedno z jeho největších dobrodružství v kritikou oslavovaném komiksu Bohové Brooklynu.

Obsahuje příběhy:
Souboj titánů
Bohové Brooklynu

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Journey Into Mystery Annual (Vol. 1) #1 a Herc #1-6


Scénář
Stan Lee, Greg Pak, Fred Van Lente
Art
Neil Edwards, Scott Hanna, Jack Kirby
Ink
Vince Colletta (Vinnie), Cory Hamscher
Barvy
Jesus Aburtov
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
599 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Fear Itself: Herc (Marvel)
  • trudoš
    Na to, že jde o třetího houslistu v páté řadě orchestru zvaném Marvel, mě Herkulovo představení docela bavilo. Teda až na ty vysvětlující vtípky, které jsou jak pro pitomce. On vůbec humor tady občas působí, že je cílený na pologramotné žáky večerní školy. Jinak ovšem jednohubka, která když už nic jiného, alespoň trochu nastíní, co je Hercules (ten Marvelovský samozřejmě) vlastně zač, ačkoli pravdou je, že to nejlepší, co jsem s ním kdy četl, byly týmovky s Adamem Cho, kdy se ti dva vzájemně naprosto dokonale doplňují.
    Šestidílní Bohové Brooklynu nejsou vyloženě špatní, je to taková solidní pouliční řezačka šmrncnutá urban fantasy, navíc hezky dotvářející atmosféru zmaru, předcházející událostem Samotného strachu. Problém je, že jde o očividnou výplňovku bez větších ambicí, což dokazují i nelogické zvraty a odfláknuté charaktery vedlejších postav. Na druhou stranu, já mám pro tuhle tématiku smrtelného poloboha v kulisách velkoměsta docela slabost, takže v důsledku jsem byl spokojený.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:38Nejmocnější hrdinové Marvelu #036: Herkules
    Séria NHM nie je dokonalá a na DKK alebo UKK sa nechytá, ale jedno jej musím uznať: svoj účel (zoznamovať nás s menej slávnymi superhrdinami a antagonistami) plní ukážkovo. Že nejde (väčšinou) o žiadne svetoborné scenáre v tomto prípade zas až tak za dôležité nepokladám, hoci inak som na scenáre sviňa. Herkules ako marvelácky hrdina? O tomto budú mnohí čitatelia dozaista počuť prvý raz. „To myslia vážne?“ budú sa pýtať. Ale keď to fungovalo s Thorom, prečo by nemohlo s Herkulom? Mňa najviac na komikse prekvapili dve veci: že je prekvapivo dobrý (aj keď o žiadnu extra pecku pochopiteľne nejde, ale to od NHM dávno neočakávam) a že Herkules sa od Thora razantným spôsobom líši, hoci by sa mohlo zdať, že ide o jeho kópiu. Prvý raz sa v Marvele objavil Thor a Herkula začali používať až práve po zamyslení sa, či by ich univerzum neznieslo ešte jedného mytologického hrdinu. Prvý príbeh (príznačne nazvaný Souboj titánů) je retro. Ide o historicky prvý výskyt Herkulesa v Marvele. A rovno sa v ňom symbolicky zrazil s Thorom. Taká tá strašne retro vec, akú v DKK dávajú na koniec a ktorú je úžasné vlastniť, ale čítať už ani zďaleka nie. Našťastie je krátka, takže som ju zvládol. Druhý príbeh zaberá 80% knihy a je moderný, dynamický, pôsobivo nakreslený. Hoci zároveň tak nejako... ako by som to... typicky? Bez prekvapenia? Každopádne fajn. Po scenáristickej stránke je to bohužiaľ priemer (vrátane záporáka, ktorý už asi neoriginálnejší byť nemohol, však pán scenárista?). Trocha ma potešilo aspoň to, že sa scenár obtiera o dôsledky udalosti „Samotný strach“ a že sem scenárista zakomponoval Herkulove trademarky (špecifická zbroj, mytologickí nepriatelia, slávne úlohy, ktoré kedysi musel splniť). Problém je v tom, že práve aj vďaka tomu je komiks možno až príliš rozprávkový, detský. Potešil ma zmysel pre humor (počúvanie sťažností od spoluobčanov), ale okrem ústrednej postavy ma žiadne (záporné ani kladné) nebavili (Kingpin a Hobgoblin majú len pár stranové cameá).
  • Jack
    Není to zle. Ale zase nič extra . Greg Pak píše dobre . Kresba je tiež celkom dobra. Zaporak je taký typický. Event samotný strach je tiež v pohode. Ja mu dávam 3-3,5/5
  • adevr
  • karl173
    karl173 mecenáš29.1.2018 21:46Nejmocnější hrdinové Marvelu #036: Herkules
    Co na to říct, není to vyloženě špatné, ale hlavní příběh se někde v polovině začne zbytečně zamotávat a řekl bych že hlavní myšlenka se autorům tak trochu vytratila. A nebo si jednoduše řekli. Kašlem na to. Uděláme z toho akční jízdu kterou nikdy nikdo neviděl. Jako především díky dobré kresbě je to místy epické a velkolepé, ale přijde mi že tak nějak jednotvárně. Prostě až moc jednoduše se z toho z ničeho nic stane Apokalypsa. Tohle zkrátka autorům dost uskočilo. Jako akční jednohubku bez přemýšlení to ale můžete brát za dostačující. První retro sešit beru jako fajn záležitost na doplnění historie, ale jinak se jedná o spíše průměrné dílko, které se Kirbymu povedlo pěkně nakreslit. Za mě tedy lehce nadprůměr díky kresbě a díky tomu, že jako akční jízda to funguje ještě dobře. 60%
  • rewkon
    Lehká vtipná oddechovka která je nabalená na velký event neurazí ,ale nezaujme potencionál nevyužit.
  • S4TW
    Retro je klasika, kdy se proti sobě postaví dva superhrdinové, aby si poměřili pindíky. Je to laciná, ale funkční akce a jako jeden sešit to rozhodně uvítám. Kirby zde předvedl spíše svůj průměrný výkon. Hlavní příběh začal celkem slibně. Hercules si to tu rozdá se záhadným gangem a postupně nám jsou představeny jeho magické zbraně. Má to takovou tu temnou, městskou atmosféru, působí to záhadně a ponuře a celkem slušně to funguje. Ještě druhý sešit se nese v podobném duchu, ač tentokrát si to rozdá s béčkovým padouchem - Hobgoblinem, bitka je to ovšem slušná a pořád jsem si říkal, že by se mohlo jednat o slušný kousek. Pak se to bohužel celé zvrhne a sesype jak domeček z karet. Začnou se do toho přimíchávat nesmyslné, nelogické věci, hlavně teda spousta mytologie, která působí spíš hloupě a vznikne z toho taková nic neříkající slátanina. Hercules je takový neslaný, nemastný, ani zábavný, ani drsný, ani bůh, ani člověk, prostě od všeho trochu a dohromady nic. Ostatní postavy jsou snad ještě hloupější, hlavně ty řecké pipiny. Hlavní padouch je rádoby macho, ale ve finále je z něj tak trochu blbeček. Ostatně celé finále je vážně špatné. Aspoň ta kresba je celkem slušná. Jako ve finále je to aspoň akční jízda, ale zároveň je to taková hloupá slátanina. Úplný brak to rozhodně není, ale podprůměr určitě.
  • cyboy
    Prakticky naprosty souhlas s Kocim i Tyfusem.
    45%
  • Tyfus
    Nic moc postava, nic moc příběh. Tyhlety sólové příběhy Céčkových postav nabalené na větší eventy mě moc neberou.
  • Koci
    Přidat do Marvelovského vesmíru Herkula už samo o sobě zní hodně špatně, ale tenhle komiks tomu dal úplnou korunu. V některých místech jsem se musel opravdu hlasitě smát, protože to byla strašná blbost (Herkules kříčící "Brooklyn je moje město!"). Ve své podstatě to je unikát, protože to naivitou děje překračuje i leckteré retro z 60. let. Fakt mazec!
582562
Četl/a (74)
2scha, Abbott, adevr, Alfred, Azik2586, BraceGirdle, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, ConanVJ, cyboy, dajik, Dexir, Doppelganger, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, Hugin, hypermlok, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jack, JanSekeraCZ, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Lachvos, lantan1, Lukis89, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, me, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, namdnas, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, petrSF, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, trudoš, Tyfus, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(206)
2scha, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, bmc75, BraceGirdle, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Choky86, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Koci, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, vallyslayer, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
delsemela, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Nabízí (4)
CSE_AC/DC, Fox01, Fr3d_K, www.foxbazar.cz