Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Slavný pirát ve zcela novém dobrodružství!

Kapitán Hastings zmizel kdesi v zemi Inků, kam vyrazil za obřím pokladem. Po vychladlé stopě se vydává jeho žena, toužící získat důkaz o jeho smrti, aby se mohla konečně znovu vdát. Bohužel, coby kapitána na tak nebezpečnou výpravu dokáže získat jednoho jediného muže. Neblaze proslulého pirátského kapitána Johna Silvera, který má s Hastingsem nevyřízené účty ještě z minula. A tak vyráží na cestu, ze které se nejspíš už nikdo nevrátí...

Obsahuje původní dvě alba série Long John Silver, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Dlouhý John Silver #01: Lady Vivian Hastingsová (Long John Silver #01: Lady Vivian Hastings, 2007)
Dlouhý John Silver #02: Neptun (Long John Silver #02: Neptune, 2008)


Scénář
Xavier Dorison, Mathieu Lauffray
Art
Mathieu Lauffray
Barvy
Mathieu Lauffray
Obálka
Mathieu Lauffray
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-476-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
350 g
Stran
112
Cena
249 Kč
Originál
Long John Silver #01: Lady Vivian Hastings, Long John Silver #02: Neptune (Dargaud, 2007, 2008)
  • SickNail
    SickNail mecenáš30.10.2022 14:25Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Z príjemne pomalého začiatku, kde sa vám otvorí celé zákulisie, sa rozbieha zaujímavý pirátsky príbeh. Ten končí vo chvíli kedy ste už začítaní a potrebujete vedieť čo sa s postavami udeje ďalej. K ním si v prvej knihe možno nevytvoríte nejaké silné puto, no to sa čoskoro zmení. Skvelá kresba, výborne napísané.
  • mkolar
    Toto vybral jako první příběh z modre CREW, žádné piráty sem ještě nečetl a po prvním nudnějším příběhu kdy se vše rozjíždí se to solidně rozjelo a přečetl jsem to "jedním dechem" super.
  • Fry
    Modrá Crew #06 - Dlouhý John Silver #1, 2 - Začátek byl slabý, první album dle mého úplně nenaplnilo svůj potenciál a velmi mi vadily skoky v ději a to dokonce i v rámci pouhé jedné normované strany. S druhým albem se však situace značně zlepšila, skoky v ději už nebyly tak evidentní a celé zápletce hodně napomohl rozvrat na lodi Neptun kvůli jedné 'nešťastné' nehodě ... Za mě 3*!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:27Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Sequel Ostrova pokladov??? A prečo nie!!! Vlastne super nápad. OK, miestami je to skôr remake (mapa k pokladu, exotické lokácie, vzbura, manipulátor John Silver v kuchyni), ale aj tak je to skvelé komiksové čítanie. Zo začiatku sa budete troška strácať v postavách, vzťahoch medzi nimi a ich motiváciách, ale v strede sa chytíte a ku koncu si uvedomíte, že sa strašne dobre bavíte. Plus krásny vizuál, tú stovku strán je proste božie otáčať, kochať sa nimi, rozplývať sa nad plnou a sýtou kresbou a ovoniavať rozvoniavajúci papier a obálka je proste nádherná. Otázkou je, či bolo správne si za hlavnú postavu vybrať vlastne dosť solídnu mrchu. Ale tak či tak sa teším na dokončenie príbehu. Nejde síce o nič výrazne explicitné, ale pomerne na dennom poriadku sa tu pracuje so sexom a umieraním, čiže rozhodne nejde o čítanie pre deti.
  • Netorack
    Za mě rozhodně ano, je to zase něco jiného. Kresba moc pěkná, sice je to hlavně o sceneriích a větrem ošlehaných tvářích drsných mužů, ale i nějakého toho výstřihu a nohou se dočkáme. Příběh řekl bych klasický a tudíž velmi se hodící do "universa" Dlouhého Johna. Mě se, možná na rozdíl od ostatních, líbila více ta čistě lodní část v první polovině. Poctivé čtyři hvězdy.
  • tom173
    Má to docela pomalej rozjezd, ale časem je to lepší a lepší. V druhé půlce už se nacházíme na lodi, atmosféra houstne a příběh je hodně napínavý. Charaktery jsou napsány dobře a dialogy mají náboj. Skvěle nabudí na pokračování. Prosím více pirátských komiksů.
  • sedw
    Parádní pirátský komiks, který na našem trhu chyběl. Funguje zde všechno - tvorba atmosféry, napětí, propracovaný příběh, správný pirátský feeling a nádherná kresba. Parádní záležitost.
  • Norri
    Norri mecenáš17.9.2019 21:24Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Ostrov pokladů jsem nikdy nečetl a z filmových adaptací jsem viděl celou asi jenom animovanou sci-fi verzi. Přesto mám pocit, že ten příběh dobře znám a poznával jsem ho v prvních dvou dílech Dlouhého Johna Silvera (Modrá Crew #6). Není to špatně vyprávěné, ale chybělo mi tam napětí z neznámého. Závěrečné dva díly (Modrá Crew #7) byly v tomto ohledu mnohem lepší a více jsem si je užíval. Děj má najednou grády, odehrává se v epických scenériích a hrdinové zjišťují, že věci se nemají tak, jak očekávali. Kresba je “evropsky pěkná” - v malém formátu Modré Crwe nenadchne, ani neurazí. Chtěl bych to vidět na papíře v původním formátu.
  • VanTom
    Zlatokopecká výprava vyplula do širých oceánských dálav tak nějak standardně a bez překvapení, čekal jsem větší nápor větru, intrik i pirátství. S výjimkou nelítostného kapitána mne neoslovily hlavní postavy, lady Vivian představovala jen další emancipovanou a panovačnou slečinku, která neví, do čeho se žene, ale musí být po jejím, doktor tam vůbec být nemusel a démonizovaný Silver se víceméně držel na uzdě ve stínech. K čemuž mu dopomáhala i tmavá, zahuštěná, místy snad až nepřehledná kresba. 70%
  • trudoš
    Poctivé námořní dobrodružství, kde není nouze o krvežíznivé hrdlořezy, dámy lehkých mravů a důstojníky posedlé mocí. Po výtvarné stránce francouzská klasika, detailní a přitom jednoduchá kresba Mathieua Lauffraye je dokonalá v námořních expozicích a zároveň živá v obličejové mimice. Oproti tomu Xavier Dorison tentokrát nezabředává do konspiračního balastu, ale soustředí se pouze na příběh a motivace. Návaznost na Ostrov pokladů je přitom volná, člověk ho znát nemusí, ale když ano, perfektně mu zaklapne charakter Johna Silvera. Zpočátku jsem měl sice trochu problém orientovat se v postavách, hlavně ty ženské se mi neustále pletly, ovšem bravurně zvládnuté tempo příběhu, kdy gradaci neposouvají vpřed krkolomné akční scény, ale potřeba aktérů dosáhnout svých cílů, tenhle drobný chaos rychle smetla ze stolu. Pro jednou dvaapadesáti stránkový komiks, který svůj rozsah využívá bezezbytku. Osobně jsem hodně zvědav, kam nás další díly zavedou, protože tajuplná Amazonie, to je něco pro mě.
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.5.2018 14:53Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Drsné pirátské dobrodrůžo, v kresbě, která mi přijde moc rozvrkočená. Má to spád a tohle pokračování Ostrova pokladů rozhodně není pro děti školního věku. Po nepříliš povedeném Třetím zákoně poměrně osvěžující příběh.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.5.2018 09:15Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Jsem velmi mile překvapen, poctivé námořní dobrodružství, které je napínavé, zdařile nakreslené a slušně odvyprávěné. Absence kladného hrdiny zajímavě poukazuje na nečernobílost lidských charakterů. Tohle můžu.

    Celkový dojem: 80%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.4.2018 07:07Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Na první čtení zmatené a prostřihy mezi scénami jsem si musel kolikrát domýšlet, až to rušilo. ALE... na podruhé to dopadlo daleko lépe. Už to tak neruší a docela se v tom dá zorientovat. Kresba je pěkná a přesně vystihuje námořně-pirátský život a styl. Zkrátka takhle bych si to představoval. Náhled do jejich života je docela vkusně nastíněný a dostali jsme porci od všeho trochu. Pravda, začátek byl trochu natažený a místy jsem si už říkal, tak jdeme jdeme, pohni! přesto nějak to ve mně nechalo příjemný dojem, že to je docela dobré čtivo. Čekal jsem něco trochu jiného (asi více klasického - chápete ne, John Silver...), ale na druhou stranu proč ne takto. Je to drsné a nikdo se nikoho na nic neptá. Tvrdý a drsný život je docela vidět a kresba ho vystihuje. Kniha taková potřebuje pokračování, proto v celku by se to hodnotilo jinak. Nejsem vyloženě nadšený, natož zklamaný, ale prostě jsem vlastně rád, že jsem si to mohl přečíst. Zajímavé, moderní, francouzské, docela drsné a dobrodružné až na kost. Gradace a postupné odhalování reálií a děje je fakt vydařené, ale až na druhé čtení mě to chytlo.
  • perak
    Pro mne určitě dosud nejlepší Modra Crew. Trochu jsme měl obavy, jak se autoři popasují s odkazem původního Ostrova pokladů a musím konstatovat, že se jim to povedlo skvěle. Dobře zvládnuté charaktery jednotlivých postav, především pak samozřejmě DJS. Příběh plný napětí, intrik, ponuré atmosféry rozbouřeného moře, který však přesto dává pocit, že je pouze předehrou velkého finále. Kniha se dá číst i bez znalosti Ostrova pokladů, ale povědomí o tom, co tomuto příběhu předcházelo, jistě neuškodí.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš15.3.2018 09:32Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Velmi příjemná záležitost. Drsný příběh s pirátskou cháskou, jednou lady, bláznivým indiánem a cestou za zatracením v podobě nejistého příslibu hory zlata kdesi v povodí Amazonky.
    Zpočátku se jedná spíš o drama, které přeroste v komorní námořní dobrodružství. Zdá se, že každá postava trpí nečistým svědomím, takže konflikty na sebe nenechají dlouho čekat. Precizní kresba, atraktivní prostředí, pochmurné vyhlídky, charaktery s dostatečnou hloubkou. Modrá Crew povýšila.
    Těším se na další díly, a snad někdy i na Nářek zpustošených zemí. Orbital bych ale taky bral. Kingsmana ve výběru tří nějak nechápu, ale aspoň mi ulehčuje volbu mezi ostatními dvěma.
  • rajot
    No vida, tak dlouho se Crew obavala vydat "nechtene" piraty, az si je lidi vybrali sami a je z toho zrejme dosud nejlepsi Modra crew. Fakt skoda, ze todle nevyslo v MDEK, zaslouzilo by si to pekny souborny vydani. Davam ctyri hvezdy, kdyby byl dalsi dil jeste lepsi.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.3.2018 20:57Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Zpočátku mě trochu ovládala skepse, protože oba výchozí motivy se již objevily ve dvou mnou adorovaných filmových dílech. Pokračování Ostrova pokladů jsem zbožňoval v britské TV produkci Silverův návrat na ostrov pokladů a zničující pátrání po Eldoradu je vskutku mistrovsky zachyceno v Aguirre, hněv Boží. Z banální historky stále mě nutící vzpomínat na dva zmíněné klenoty se však zakrátko vyklubala strhující dobrodružní jízda se skvěle vykresleným démonem Silverem.
  • Fimi
    Tak takhle jsem si už dlouho neužil žádný komiks. Nádherná skoro až umělecká kresba a temný mrazivý příběh. Pro mě osobně si DJS najde místo mezi deseti nejlepšími komiksy roku a já se nemůžu dočkat na další část. Tohle mělo vyjít v MDEK...
  • choze
    Chytrý scénář, luxusní kresba, velká spokojenost. Škoda, že to nevyšlo komplet a v pevné vazbě.
  • Thurin
    Velmi dobrá žánrovka vystavěná na pozadí slavného Stevensonova příběhu, který si ale užijí i čtenáři neznající původní příběh Dlouhého Johna Silvera.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš31.1.2018 20:55Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Zatiaľ najlepšia Modrá Crew. Pútavý príbeh, ktorý má perfektne napísané dialógy, silné postavy (Johna Silvera si lepšie neviem predstaviť), všetko dáva zmysel, každá z hlavných postáv má jasnú motiváciu a síce tu je málo akcie, príbeh má perfektne vystavanú funkčnú gradáciu a udržuje čitateľa v napätí. Nezľaknite sa tunajšej galérie, síce nepatrí John Silver k tým najkrajším komiksom, ale vypadá oveľa lepšie na papieri a niektoré strany či okná sú vážne premakané. Toto bude dlhé čakanie na finále :(
  • Darker
    Darker mecenáš30.1.2018 21:24Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Jak mě Třetí zákon nebavil, protože byl překombinovaný, těžko čitelný a na závěr až příliš epický, tak tímhle si mě Dorison získal zpět. Postavy jsou dobře představené, jejich motivy jsou čitelné. Celkově je to dobře napsané, promyšlené a hodně mi to připomíná filmy jako Master a Commander nebo piráta Rescatora, kterého jsem jako malý zbožňoval, když už jsem se v televizi musel dívat na Angeliku. Tak a jak psali ostatní, teď jen nepokazit konec :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.1.2018 15:05Modrá CREW #06 - Dlouhý John Silver #1, 2
    Velke prekvapeni. Cekal jsem ze to bude dobre, ale ne ze to bude az takhle dobre. Snad to posledni dve knihy nezkazi (jako se to Dorisonovi povedlo u Tretiho zakona).
    90%
  • louza
    Nářez! Absolutní a totální. Jedno z nejmistrovštějších děl evropského komiksu, které paradoxně nevyšlo v té správné MDEK edici. Nejde ani tak o to, že je to jen půlka příběhu, že není v pevé vazbě ale ve zmenšené broži, že grafické zpracování (kromě nádherných obálek) je "jen" lepší evropský standard. Jde o to, že se Dorisonovi povedlo přesně podchytit atmosféru pirátského etalonu a navázat na něj s charaktery tak ikonicky propracovanými, že by i sám Stevenson zůstal zírat v němém úžasu. Xavier bere podstatu z klasického Ostrova pokladů a přidává k ní vlastní nápady v tak dokonale bezvatovém a vygradovaném tempu, že si čtenář nedokáže představit pokračování legendy přežívající staletí jinak než takhle. Neskutečně silný příběh putování známých i nově vymyšlených archetypů za zlatem tajemného města v amazonské džungli. Kniha o níž se už dopředu vědělo že bude pecka mě sejmula ve skutečnosti ještě mnohem víc než jsem čekal.
4162101
Četl/a (183)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfred, anka, BadBoy, Balů103, ben_bella, blackJag, Bronn, Bubákolog, Cabal, calvin10, Captain Collar, Cemino, charvos, choze, cobe, Const.ex, Covenant, Crics, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, daon, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Davispear , Destiny666, Dezodoo, Doppelganger, Dzoglik, erik, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fort, Fos4, foudy, Fox01, Fry, Future-Death, Géba, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, goldschmidchen, Grrr, guseppe, gwen666, Hanussen, hellblazer, Himlik, Horstik, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, ivo84, J.Connor, Jabba, JaggedSK, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, Kaaos, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Lord Baltimore, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, massilia, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, mkolar, Mleako, monte walsh, motycond, mozzu, MP, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paja78, Paldini, paulmuaddib, Pavel2222, pearlxjam, pechna, PeNNy, Pepé13, perak, petrSF, Pista, Pjenkus, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, rooty, S313, Scaleo1, schefik, sedw, SickNail, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, start05, Stlucius, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, tom173, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, vankobra, VanTom, vita, vranakx, VXP, wittos, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(291)
2Hitman3, 2scha, 7eleven, adam.ra, adevr, Alfi, Alfred, anka, arnecht, Askalon, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Balů103, beanek, BeeSee, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bourgeois, Bronn, Bubákolog, Buchtic, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Caylen-Tor, Cemino, charvos, choze, cobe, Const.ex, Corvus, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, DanQ, daon, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, delsemela, Destiny666, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Erich, erik, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, Goldfinch, goldschmidchen, Golem, gongon44, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, Hebled, herrman, Himlik, holubdema, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, ivo84, J.Connor, Jabba, JackOneil, JaggedSK, Jahunda, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, jh666, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kokuun, komik.sx, Kraken, krupan, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lenny, libcenko, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, maara, maco, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mikina, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, Mleako, moiqpiom, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Orbeek, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Pepé13, perak, Pista, Pjenkus, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, Ricarderon, rockyt, rooty, Rowan, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schramm, sedw, seezeethree, SHORTY, SickNail, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, slothest, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, tom173, Tomas024, Tomate, Tomket.Tom, tomned, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, vallyslayer, valon, vankobra, VanTom, Viking, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, VXP, Wakker, Wasps, willis, wittos, worf, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (10)
barthez, deadpool, Draco nobilis, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Radkos, Ragnarog, TenCoJeZbytečnej
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (2)
Himlik, Jahunda