Koupit
Johnny Blaze uzavřel smlouvu s ďáblem... a prohrál!
Teď křižuje zemi jako Ghost Rider, velkolepý rychlý přízrak!

Ghost Rider si prokopal cestu na výsluní v roce 1972 a rozpálil celý komiksový svět! Seznamte se s původem vynikajícího kaskadéra Johnnyho Blaze, zatímco vám Dům nápadů představí zbrusu nový typ superhrdiny.
Pak se přidáte k Johnnymu na cestě skrz temnou stranu marvelovského vesmíru, když jeho planoucí zuřivost přetrhne řetězy Začarovaného kruhu, aby znovu vyjel!

Obsahuje příběhy:
Marvel Spotlight: Ghost Rider
Začarovaný kruh

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Marvel Spotlight (Vol. 1) #5 a Ghost Rider (Vol. 6) #1-7


Scénář
Gary Friedrich, Roy Thomas, Daniel Way
Art
Richard Corben, Michael George Ploog, Javier Saltares, Mark Texeira
Ink
Michael George Ploog
Barvy
Dan Brown, José Villarrubia
Obálka
Mark Texeira
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
701 g
Stran
180
Cena
249 Kč
Originál
Ghost Rider: Vicious Cycle (Marvel)
  • ludek.n
    Kaskadér Johnny Blaze se díky neuvážené smlouvě s ďáblem stal monstrem jménem Ghost Rider. Celé to odstartoval v roce 1972 sešit Marvel Spootlight č. 5, který pak záhy následovala samostatná série a nejrůznější klony, reuniony a hostovačky nás provázejí v podstatě až do dnešních dnů. Příběhy Začarovaný kruh a Pekelný dluh z let 2006-2007, obsažené v této knize, má na svědomí scénárista Daniel Way, za kreslící podložkou mu asistovali Javier Saltares, Mark Texeira a Richard Coben. Základními elementy obou vyprávění jsou zlost, vina a pomsta. Plynulost a sourodost děje tu rozhodně nejsou hlavní veličinou, zabýváme se spíš dílčími myšlenkami a jednorázovými nápady, které drží pohromadě jen silou vůle a člověk se zde ztratí pouhým otočením stránky. Problémem je už vlastně samotná postava Ghost Ridera, jehož od základu nenávistný a agresivní postoj buď akceptujete, nebo nad komiksem rovnou zlámete hůl. Kresba solidní, pár ohromujících panelů, ale povětšinou rutina, v případě Pekelného dluhu už téměř karikatura.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2018

    První komiks byla sice stará škola, ale hodně dobrá. Stručný příběh, jak se z Johnnyho Blaze stal Ghost Rider. Příběh dobrý, i když lehce naivní (ta myšlenka, že ďábel nenajde cestičku pro podraz...protože písmena na smlouvách s ďáblem jsou ještě menší než u lichvářů), celý zrod Ghosta se mi v základu líbí. A jsem za tyhle části v sérii ráda. Kdo o něm nic nevěděl předtím, ví teď, a druhou část si užije (i když i v něm je tomu pár stran věnováno).
    Druhá byla jiné maso. Bavila jsem se. Kresba ve většině sešitech dobrá, vlastně hodně dobrá. Líbilo se mi jak bylo kresbou rozděleno časové střídání, protože ke konci se skáče hodně, ale v hlavě to neudělá maglalz. Naopak, bylo to přehledné. Po stránce příběhu průměrné, ale nemyslím si, že šlo vymyslet něco jiného. Naopak oceňuji konec. Když vám dojde, že... (no, přečtěte si to a dojde vám to i bez mojí pomoci...)

    Ghost Ridera znám pouze od Ennise. Ten děsnej film jsem fakt nedokoukala a potom Agenti, takže jsem si zase trochu doplnila díru ve vzdělání.
  • Ter
    Kresba je pastva pre oči, príbeh je tiež fajn, len škoda, že pokračovanie príbehu tu už nevyjde. Určite jedna z kníh NHM, ktorá sa vydarila.
  • Komiksum
    Tak jsem si protrpěl další NHM, tentokrát v hlavní roli s Ghost Riderem. Retro sešit mě nenadchl, a novější příběh už vůbec ne. Daniel Way který je známý jako ten kdo píše relativně nekvalitní komiksy mě nezklamal a fakt psal solidní koninu, nevím jestli je GR idiot nebo Way, výběr ponechám na vás. První sešit byl průměr, ale po druhým to šlo hodně rychle dolů až jsem se musel přemáhat to dočíst. Bohužel ani kresba to tentokrát nezachránila (Corbene, no fuj..). Určitě nedoporučuji.
  • Kabukiman
    Corben je dobrej, ale tady ne-e....Jak nastoupil Corben,tak šla kvalita dolu...A pak příběh...ten byl sice fajn, ale v nejlepším je to useklé a tak se nedozvíme jak pokračovalo seskupování Lucifera a to je velká škoda....
  • autokineton
    Fakt jsem se tesil a pro me tedy strasny zklamani... Nuda a navonena bida, kterou trochu zachranuje kresba... Halt Ennis to neni... 40%
  • S4TW
    Retro je taková docela dobré, ale má dost škraloupů. Příběhově se jedná o velmi povedený sešit, kresba taky celkem šlape, má to jistý hororový nádech, spád, zajímavou zápletku, lidská dramata, ale samotné postavy se chovají prapodivně a nelogicky. Jak se to snaží narvat spoustu emocí na pár stránek, tak jsou tam prapodivné převraty chování a tohle mi lehce zkazilo jinak celkem příjemný zážitek. Hlavní příběh určitě překvapil a dostal jsem něco, co jsem tak úplně nečekal. Především exkluzivní, originální a atmosférická kresba Saltarese mě dostala, dost mi připomínala mou oblíbenou kresbu ze Skalpů (ono i to prostředí tam něco z nich mělo). Ale i příběh je zajímavý mix všemožného. Místy jsem měl pocit, že čtu parodii, psychologické drama, horor, komedii či spirituální něco. Těžko říct, co všechno byl autorův záměr, ale prvních pět sešitů jsem si nesmírně užíval, i když se jedná spíše o takovou odlehčenou jízdu (doslova). Zmasakrovat několik lidí, to Wayovi určitě nedělá problém. Pak přišly závěrečné dva sešity a dost mi zkazily celkový zážitek, respektive teď nevím, co si o tom celém mám myslet. O kresbě rovnou říkám, že mi přišla hrozně hnusná (vím, je to určitý styl, ale pěkně hnusný) a do tohoto příběhu mě vůbec nesedla. Ale příběhově se to zvrtlo v jakousi zvláštní nadsázku a změna tempa je znatelná. Možná, kdybychom dostali i následující sešity, tak nám to dá větší smysl a najednou by to byla pecka, ale takhle jsem jen zmaten. Ale celkově musím říct, že se jedná o velmi slušný díl NHM a není důvod ho nedoporučit.
  • karl173
    Začnu retrem. To je tentokrát i přesto že má klasicky jen jeden sešit více obsáhlé a i díky tomu to nabízí mnohem víc, než obvyklé první štěky hrdinů. Navíc to má skvělou kresbu, která patří k začátkům 70. let a musím se přiznat že kresba v této době se mi líbí poslední dobou čím dál více. Retro kousek má i dobré příběhové seznámení s tímto anti-hrdinou. Za mě tedy bezva. Pak přichází 7 sešitů už moderního Ghost Ridera. I když spíše bych řekl že jen 5 sešitů, ale k tomu se dostanu. Příběh začíná velmi dobře. Je to skvělé akční a svěží čtení, u kterého se budete výborně bavit. Kresba je také skvělá a velice dobře doplňuje děj svojí pekelnou atmosférou. V posledních dvou sešitech, ale nastává zlom. Příběh jakoby uhnul na jinou odbočku a začne probíhat zcela jinak. Není špatně odvyprávěný, ale možná vás zmate a já osobně jsem takovou změnu moc nepochopil. Aby jste si toho, ale všimli hned na první pohled dopomůže vám k tomu kresba, která je už bohužel naproti příběhu velice nepovedená a místy až hnusná. Je to škoda, protože tato kniha měla skvěle našlápnuto, ale poslední dva sešity mi celkový dojem zkazily. I přesto se ale jedná stále o skvělou jízdu s Ghost Riderem. 80 % “
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.1.2018 19:46Nejmocnější hrdinové Marvelu #038: Ghost Rider
    Z NHM a obecně z Marvelu si myslím, že to je z té lepší stáje. Určité nedostatky nejvíce vnímám v příběhu, kdy se jakoby nedokážu ničeho chytit. Je tam nšjaký flashback z Johnnyho minulosti a nějak se příběh snaží nás vtáhnout do celého zákulisí děje, ale nějak mi to nejde zacvaknout. Každopádně je to krásná a přímočará jízda, tentokrát, z pekla a ne do něj. Proč ne, nějaký smysl to dává, ale je asi potřeba znát jisté předchozí příběhy - takhle mi to přijde. Kresba v obou případech je vynikající a Corben je fakt až zábavný, přitom ctí předlohu. Origin příběh má jiné barvy než v Počátcích 70. léta - jestli jste všimli, a tady ta víc černá je lepší a snesitelnější. Celkově je to nakonec povedená sbírka a hlavní příběh je fakt pro mě originální - jistým způsobem.
  • hroubek
    Ghost Rider je zajímavá a dobrá postava a celkem mě mrzí, že jsem toho s ním moc nečetl. Takže, mě udělalo celkem dost radost, když se v tomto kompletu objevil. A teď k samotnému komiksu. Starý sešit je fajn a příjemně nás zanese do příběhu o Johnny Blazeovi. Hlavní příběh mě dost bavil, měl fajn kresbu a byl celkem zajímavý. Po scenáristické stránce to byl trochu bordel, ale když se čtenář bude trochu soustředit, tak to není nic složitého. Můj největší problém jsou poslední dva sešity, který mě doslova zkazily zážitek ze čtení. Po příběhové stránce jsou zajímavé, ale ta kresba mě vůbec nesedla, ale hlavně po příběhu Začarovaného kruhu jsem tyhle dva sešity ani nepotřeboval číst. Tyhle dva poslední sešity udělaly celému komiksu velkou medvědí službu. Jen tak, tak to je na čtyři hvězdy.
  • mearez
    Skvělá série, pěkný odlehčení od Ennisovo Ridera, jen doporučuju. Není tam nic, co bych vytknul, ale zase z toho nejsem tak vystříkanej, jako ostatní.
  • Carnage
    Tomuhle musim dát plnej počet už kvůli nostalgii jakou cítím když tohle čtu. Kdysi jsem přečetl celej tenhle run od prvního čísla do čísla 35 a pak ještě pokračování Heavens on fire. Maximální spokojenost a suprová záležitost z Riderovo mytologie, ale to mluvim o celym tom runu. U nás sice vyšla Cesta do Zatracení a Cesta Slz která má luxusní kresbu ale tohle je pro mě srdcovka která pro mě nezestárne. Poslední dva sešity mají sice hroznou kresbu ale dá se to. Moc jsem si to nepamatoval protože je to fakt dlouho co jsem to četl. Takže za mě super.
  • cyboy
    Vazne prekvapeni. Doted jsem Ghost Ridera moc nemusel, ale ono to bylo hlavne tim, co uz vyslo. Historicky sesit uz jednou vysel a tahle recyklace mi zacina trochu vadit, ale je fakt, ze v tomto pripade to dava smysl.
    80%
  • Fimi
    No musim říct, že něco takového jsem nečekal. Moc se mi to líbilo, jak ten starý příběh, tak ten novější včetně kresby a že na Riderovi dělal i Corben, to mě nikdy nenapadlo. Bylo to takové příjemné čtivo a nejednou se mi vybavil Careyho Lucifer i když do něj má Rider hodně daleko, ale kdyby někdy chtěl někdo psát něco na způsob Lucifera u Marvelu, byl by to jistě Ghost Rider. Konfrontace mezi Johnym a Luciferem mě bavila a rozhodně nenudila, já si to užil, bylo to uplně něco jiného než ten Ennisův Rider a to je dobře, že jsme nedostali to samé a viděli konečně i něco hlubšího z Johnyho života, pocitů a psychiky. Já jsem spokojenej maximálně a samozřejmě klasická chyba NHM a UKK, prostě to není uzavření, takže to opět končí v nejlepším. Nevím proč nejdou cestou některých UKK, které byly na dva rozdělené na díly jako např Zimní voják či Hulkova planeta...velká škoda
13321951
  • karl173
    petrsimcik: Jasné no. Každý má jiný vkus. Ale třeba já osobně mám rád skoro každý styl, a i tento by mi nevadil, ale prostě nikdo není dokonalý a každý kreslíř občas nakreslí něco hnusného. Takže je možné že tohle bude třeba zrovna jeden z tich případů. Nemohu ale srovnávat, takže nevím. Ale mě osobně se to zdálo opravdu hnusné. Hlavně ty velké hlavy mi přišli divné. Taky to dost umocňuje je že po celou dobu byla kresba v úplně jiném stylu a pak najednou taková změna. To není zrovna můj šálek čaje.
  • petrsimcik
    karl173 & hroubek - to je klasický Corben :) někdo ho nesnáší a nelíbí se mu a jiný, například já jsem to koupil prakticky jen kvůli těm jeho sešitům, protože ta kresba je prostě BOŽÍ :)

    Naštěstí je to dobré celé ale to je pro mě takový bonus tomu Corbenovi.
  • Fimi
    Carnage: právě že ta Corbenova kresba je skvělá, má svoje kouzlo. Corben kreslil třeba u nás Hellboye nebo Duchové mrtvých od Poea, mně se to líbí, ale chápu že to nesedne každému
Četl/a (99)
2scha, Abbott, Aldo26, Alfred, autokineton, BraceGirdle, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Dexir, Doppelganger, Drozd, dvory, Fida, Fox01, GreyArrow, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, IV, Izmir Čupr, Jack, James, Jáňa, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, Joker189, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, ludek.n, Mariomichal, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr.Bolt, NikkiKonig, Olesh, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petad, petrSF, petrsimcik, Pietro26, punisher, raenius, raimi, Rezet, Rinter, roswelll, S4TW, Schimi85cz, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, the.kasztan, trudoš, Tyfus, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(233)
2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Artin, Azbest, batoo, beanek, blackJag, Blackmoor, bmc75, BraceGirdle, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drozd, Dzoglik, Elizabeth, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, GreyArrow, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, IV, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, Joker189, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Kubik.aa, kucik, Laik, Lenny, Librarian, Lobok257, Lord Baltimore, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr.Bolt, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Pietro26, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, Schimi85cz, Schramm, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Sorklinos, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, delsemela, JanSekeraCZ, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Nabízí (2)
Librarian, www.foxbazar.cz