Další dobrodružství nekromanta Červa a jeho přátel. Hrdinové kouzelnického spolku Harpyjí budou muset čelit skřetí invazi v Praze, zachránit Čarodějnici a postavit se mocnému nepříteli, kterého již jednou potkali.

Scénář
Trimbuon Beladrung
Art
Trimbuon Beladrung
Obálka
Trimbuon Beladrung
Žánry
fantasy, underground
ISBN/ISSN
978-80-905072-1-0 (Blacklichking - Tomáš Drahoňovský)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Tisk
barevný
Stran
64
  • Trimbuon
    Trimbuon1.11.2018 15:04Čaromor #02: Obléhání Prahy
    Tak se do toho pusťme. Komiks vypadá na první pohled dost infantilně až dětinsky. Banální zápletky se střídají s krátkými dialogy, které by měly být vtipné. Kresba je možná až příliš jednoduchá a syrová a dalo by se říci že až řeže do očí. O barvách nemluvě. Naprosto zde chybí uhlazenost a bravura, stylová vytříbenost a soudržnost. Vzhledem ke složitosti čtení a celkové nesourodosti díla se zase na druhou stranu jeví komiks jako příliš složitý, řekněme že je až příliš intelektuální. Vzhledem k takto rozdílným a často až protichůdným nárokům na porozumění tomuto spisu se nabízí otázka, pro koho je vlastně určen. A je proto možné, že si toto dílko nenajde žádného čtenáře. V každém případě zde pravidelný čtenář komiksu rozhodně nenajde to, co od komiksu zpravidla očekává.

    Hodnocení hvězdičkami v tomto případě nepovažuji za přiměřené. Raději zvolím systém, kterým v roce 1708 francouzský akademik Roger de Pyles známkoval díla svých současníků i starých mistrů od 0 do 20 (přičemž 18 = nejvyšší počet bodů):
    Kompozice: 9
    Kresba:18
    Barva:4
    Výraz:12

    Co říci na závěr? Komiks není možné přečíst rychle. Naopak doporučuji se čtením nespěchat a přečíst maximálně 3 strany za den. Kniha skrývá mnohá tajemství, která je v podstatě nemožné na první pohled odhalit. Rozhodně nelze tento spis označit za spotřební zboží. Svého diváka bude spíše trápit otázkami než by na otázky okamžitě odpovídal.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2.2018 16:37Čaromor #02: Obléhání Prahy
    Mno. Nějaký ten obrázek zachytil mou pozornost, ale jinak... Chaos, zmatek, guláš.

    Celkový dojem: 20%
12
  • Trimbuon
    Trimbuon1.11.2018 15:04Čaromor #02: Obléhání Prahy
    Slyšte, slyšte! Čaromor je opět zde!! Spektabulární, vejcucní a hadopřísežná podívaná! Ovocnotropské, olevandrické, bez prebend i výslužek! Velmi okošmacké a koumácké.
    Ošoužvelné, lykantropní, fontánní!!!

    Tento spis vznikal několik dlouhých let a s láskou. A co již v druhém dílu komiksu Čaromor najdete? Genealogii českých trpaslíků, podrobné mapy všech čtyřech sfér (Pekla, Nebe, Záhrobí a Podsvětí) a samozřejmě nová dobrodružství nekromanta Červa! Také zde naleznete odpovědi na otázky, proč je Praha oblíbeným místem ďáblů nebo proč nosí trpaslíci modré fousy! Ukázky obrázků zde: http://www.blacklichking.com/komiks.html

    Objednávejte ve skřetím opchotě zde: http://www.blacklichking.com/opchot.html
    Využijte předvánoční akce se slevou a vlastnoručním obrázkem od autora! Ve skřetím opchotě najdete i další hry a kouzelné předměty ze světa blacklichkingu!
  • mcleek
    mcleek12.2.2018 18:43Čaromor #02: Obléhání Prahy
    Tomu říkám odvaha... ;-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.2.2018 17:17Čaromor #02: Obléhání Prahy
    U jedničky je tak výživná diskuse, že si to musím oboje přečíst:))