Koupit
Silver Surfer z daleké planety Zenn-La býval Galactusovým heroldem. Ze své služby byl osvobozen a nyní léta mezi hvězdami a zažívá dobrodružství na vlastní pěst.

Poprvé vpadl Silver Surfer do komiksů v roce 1966. Živil ve čtenářích chuť představovat si, jaké zázraky asi v širším marvelovském vesmíru čekají. My vám tu převyprávíme jeden z klasických příběhů o původu strážce hvězdných stezek, a vedle něj dnes už legendární příběh Heroldův úděl. Uvidíte Surfera v jedné ze jeho nejlepších inkarnací sestavovat tým bývalých Galactusových sluhů, aby se popasovali s nejnovějším heroldem svého někdejšího pána, nesnesitelně krutým sadistou Morgem, dřív než zničí celou galaxii.

Obsahuje příběhy:
Zrození Silver Surfera
Heroldův úděl

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Silver Surfer (Vol. 1) #1 a Silver Surfer (Vol 3.) #70-75


Scénář
Stan Lee, Ron Marz
Art
John Buscema, Ron Lim, M. C. Wyman
Ink
Tom Christopher, Joe Sinnott
Barvy
Tom Vincent
Obálka
Adi Granov
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
725 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
Silver Surfer: The Herald Ordeal (Marvel)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.4.2021 09:06Nejmocnější hrdinové Marvelu #040: Silver Surfer
    Silver Surfer je výnimočná postava. Smutný bard, ktorý napriek všetkému zlému a temnému, čo sa mu v minulosti stalo, stále verí v nádej, lepšiu budúcnosť a dobro v ľuďoch (a v iných kozmických bytostiach). Filozofický trubadúr, zasnený mierotvorca, ale zároveň tvrdý bojovník, ak treba. Nedokážeme ho však (čo vnímam ako osviežujúce plus) vnímať ako stopercentného klaďasa, pretože jeho spôsoby sú miestami značne rozporuplné. „Iným“ ho robí aj jeho vesmírny pôvod. Nech robí čo robí, stále zostáva cudzincom. Pozoruhodné je, že pôvodne sa jednalo o záporáka. O herolda jedného z najmocnejších marveláckych záporákov. Až neskôr sa Norrin Radd vzoprel a stala sa z neho bytosť, ktorú keď na oblohe uvidia trpiace obete, svitne v ich srdci nádej na lepšie zajtrajšky. To je krásne. Okrem toho je báječne nakreslený. Z „kašpara na létajícím prkně“ sa stala legenda. Bohužiaľ to, že je to skvelá postava, automaticky ešte neznamená, že ide aj o skvelý komiks. Kniha obsahuje dva a viac ma oslovil prvý, starší a kratší, ktorý báječne vystihuje Silverov svet a jeho dušu a povahu. Druhý (dlhší a modernejší) už zďaleka nie je nič svetoborné. Naopak, jedná sa o obrovské klišé, kedy hlavný hrdina okolo seba musí zoskupiť tím ďalších klaďasov a potom spoločne vyrazia proti spoločnému nepriateľovi. To je jednak strašne neobjavné, jednak sa do popredia dostáva akcia, ktorá je však nudná, a jednak členovia Silverovho zoskupenia sú nezaujímaví. Takže dávam len 3*. Ale som presvedčený o tom, že to Norrin pochopí.
  • MerkatTV
    Skvelé NHM o super postave ktorá má veľmi dobrý Origin príbeh. Príbeh Heroldův úděl ma bavil. Bolo mi len ľúto, že pár dejových línii vedľajších postáv nebolo vysvetlených (Nebula a záhadný týpek v kaštieli). Kresba sa mi v oboch páčila. Silver Surfer patrí určite medzi lepšie NHM možno najlepšie.
  • 159753258x
    Co k tomu říct celkem svěží a poctivé scífko z 90.let. Rychle to odsejpá, děj je taková klasika nic extra originálního, ale přesto to je slušná jízda. Kresba na tehdejší dobu je velmi solidní. Jasně, scénář není nic extra, občas tam jsou chybky, ale na nudné odpoledne, proč ne?
    +slušná kresba
    +heroldi, galactus (prostě postavy)
    +velmi příjemně se čte

    -děj tuctovy, ničím extra originální
    -místy nelogické
    -surfer občas otravný
    70%
  • Franta z Čokolády
    Tak tohle byla fakt příjemná klasika.
    Jasně,najdou se tam chyby tehdejšího Marvel universa(např.každý ufoun je humanoid a každý mluví stejným jazykem)
    První sešit je klasika,sice hloupoučká,ale dá se číst.
    A Heroldův úděl je též příjemné čtení.
    Příběh je o tom,že Galactus se rozhodne,že vytvoří ultra herolda,který je ale psychouš a tak se ho rozhodne náš surfař zastavit.
    Není to nic extra,ale slouží to hlavně jako důvod,aby se hrdinové porvali.Ano,surfař na to nebude sám.
    Scénář je ok,ale kresba je hodně pěkná a hezky se na ní kouká.
    Pokud budete mít možnost si to přečíst,tak jen do toho jděte.
    78%
  • Venomslav12stars
    Skvělé!! Pro mě nejlepší nhm první sešit nic moc ale příběh:heroldův úděl byl top finální souboj s morgem byl prostě úžasný!!!!tohle si musíte koupit
  • Hunter
    Paráda. Jeden z nejlepších originů a Heroldův Úděl dost dobrá věc. Na seznámení s postavou hodně super.
  • louza
    Devadesátá léta v komiksu nejsou zrovna Mekka do níž by se čtenáři a zejména scenáristé měli a chtěli vracet. Silver Surfer je však výjimkou potvrzující pravidlo. Jednoduchý ale řemeslně dobře zvládnutý příběh spojuje všechny bývalé Galactusovy heroldy, aby umravnily svého bývalého pána i jeho nového nohsleda. Příjemná, na čtení nenáročná a dobou mírně poznamenaná kniha, která určitě dobře rozšíří obzory mladším čtenářům a těm starším zavane nostalgií.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.3.2018 22:13Nejmocnější hrdinové Marvelu #040: Silver Surfer
    Podobně jako u Warlocka, fakt mi to přijde dost podobné. K tomu zajímavý příběh s heroldy. To je asi to nejzajímavější na tom všem. Prostě takový ryze vesmírný příběh, který mi vůbec nevadí. Kresba příjemná a 90-ková. Takové oddechové čtení. Z NHM to lepší, ale ale... Nevím, pořád mi ta série přijde taková dokola. Proto možná tento komiks zapadne. Měli tam dát Parable od Moebia.
  • karl173
    Velké překvapení. Moc nechybělo a tenhle komiks mohl dostat klidně i plný počet. První retro sešit je Origin, který jsem já osobně četl před pár dny, jelikož jsem si čtení naplánoval tak, abych měl k tématu blíž. Již před pár dny jsem zmínil, že se jedná o jeden z nejlepších Originů staré retro doby co jsem zatím četl. Nic se samozřejmě nezměnilo. Pak už ale přišlo zase něco nového. Příběh s názvem Heroldův úděl. Tento příběh mě velice mile překvapil tím, jaká to byla skvělá vesmírná jízda. Vše parádně odsýpá a čte se to bezesporu parádně. Autora musím pochválit. Kresba na to že se jedná již o 90.léta se může zdát trochu zastaralá. Ale tento retro styl, který je ale plný detailů je již vypracovaný do pomyslného maxima retro stylu. Vesmírné obrazce jsou pastvou pro oči a velké panely tomu dodávají ten správný pocit. Co se týče postav, tak u nich jsem byl mile překvapen. Ačkoliv jsem se s většinou postav setkal poprvé, tak mi velice sedli a v této podobě je velice rád znovu uvidím. Když se ještě vrátím k příběhu, tak ten si nastolil jasný cíl, který má čtenáře upoutat a bavit. Ale nic víc, nic míň. Mě tohle ale rozhodně nevadí, jen předkládám důvod, proč se tato kniha nakonec nevyhoupla až na 5 hvězd. Tuto knihu tedy mohu vřele doporučit. Jen je škoda, že více příběhů z této série asi mít v ČR už nebudeme. 80%
  • S4TW
    Silver Surfer je bezesporu jedna z nejzajímavějších a nejoriginálnějších postav marvelovského universa. Norrin Radd velmi rád filozofuje, uvažuje nad smyslem bytí a nad cenou lidského života (nic mu není cennější), v podání Stana Leeho místy působí až božsky. Je vidět, že Stan se na této postavě velmi vyřádil a její psaní si užíval (první sešit této knihy), origin byl opravdu velmi povedený a já si ho užil i díky skvělé kresbě Buscemy. Hlavní příběh opět nedopadl vůbec špatně. Podle mého ztratila postava trochu ze své pompéznosti a vesmírné rozmáchlosti, působí trochu obyčejněji (v porovnání s ostatními se to možná zdá úsměvné, ale v porovnání se SS od Leeho tomu tak je), což mě lehce mrzelo. Nicméně se jedná i tak o parádní vesmírné dobrodružství (tohle se Marvelu musí nechat, většina jejich vesmírných dobrodružství patří ke skvělým sci-fi komiksům) s chytlavým příběhem, kdy nás Surfer bere napříč vesmírném, aby se postavil hrozbě v podobě nového herolda Galactuse, postupně poznáváme ostatní heroldy. Vesměs o všech se dá říct, že jsou zajímavé postavy s různorodými a nelidskými charaktery. Hlavní plus v knize ovšem vidím v kresbě, která je vesmírně monumentální, úchvatná a plná velkých panelů s galaktickými dálavami. Nechybí ani epické souboje, barevné efekty. Co ovšem kvituji nejvíce je to, jak se kreslířům povedlo vdechnout postavám život, pracovat s jejich mimikou a pomocí obličejů vyjadřovat jejich pocity a nálady (na tohle se já osobně dost zaměřuji). Trochu mě zklamali obálky, které jsou nudné a někdy až ošklivé, ale to beru jako podřadné mínus. Další slabinu vidím v závěru, který si autoři dost ulehčili a výborně vypracovaný, postupný vývoj lehce odbudou nepřesvědčivým vyústěním. Nicméně bych v sérii i tak rád pokračoval, neb jsem si to jako sci-fi jízdu užíval.
  • hroubek
    O Silver Surferovi by se dalo napsat mnoho, ale jednu věc určitě napsat nelze, že je to špatný komiks. Ale na druhou stranu o žádné veledílo, taky nejde. Silver Surfer je fajnový komiks, který má zajímavé nápady, ale jejich provedení je malinko horší. Úvodní komiks je dobrý, jen je hrozně ukecaný a natáhnutý. Hlavní příběh odstartuje parádně, vytvoří se konflikt, u kterého jsem byl zvědavý jakým způsobem bude gradovat. Problém byl pak, že se čtyři sešity opakovalo to samé dokola a to mě pak přestalo bavit. Poslední sešit má alespoň trochu zajímavý konec a pointu. Je to škoda, jelikož, kdyby byla propracovanější prostřední část, tak by to parádní komiks. Takhle je to lehce nadprůměrný.
  • Carnage
    Bavilo mě to víc než jsem čekal, první sešit který byl a pokračoval v UKK mě totiž hrozně nebavil a celá ta kniha se Surferem byla hrozná nuda se sebelitujícím a lidstvo litujícím a násilí nevyhledávajícím hrdinou...ale druhej hlavní příběh tady v NHM docela překvapil je neuvěřitelný jak ty devadesátky jsou buď průměr nebo dost dobrý, alespoň u všech NHM to tak mam, že většinou jsou pro mě devadesátky hodně dobrý. 4 hvězdy.
  • Tyfus
    Příjemné čtení. Zajímavý příběh, který se dá číst i bez znalostí předchozího děje. Poprvé se v češtině objevují i jiní Galactusovi heraldi než Surfer. Nejde o nic hlubokého, ale jako čtení na večer neurazí. Kresba je perfektní. Po delší době zase jednou zajímavé NHM.
  • cyboy
    Prvni historicky sesit uz tady vysel a tentokrat je to opakovani celkem zbytecne. Zbytek se cte celkem rychle, ma to tempo, ale vsechno desne kazi Galactusovo naprosto nelogicke chovani. Nejdriv pozira jednu civilizaci za druhou a je mu to sumak, zradi ho x "heroldu" a tak si vytvori "uberherolda" a nakonec si proste pokeca se Surferem a s argumentem, ze nebude mit klid se rozhodne z uberherolda udelat zase obycejnyho smrtelnika. Nejmocnejsi bytost ve vesmiru se boji ze prijde o klid? Jakoze fakt?
    60%
9241342
Četl/a (81)
159753258x, 2scha, Abbott, Alfred, BIGheadd, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, dvory, electricfret, Elnie, Fida, Fox01, Franta z Čokolády, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, Hunter, hypermlok, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JanSekeraCZ, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, lantan1, Lukki22, Mariomichal, Martinb, Mato, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr.Bolt, Paldini, PatrikTheMighty, Peppa, petrSF, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Schimi85cz, SekyCZ, Sick666, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(211)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Azbest, batoo, beanek, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deathwing, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, electricfret, Elnie, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, Hunter, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, JanSekeraCZ, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukki22, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Bolt, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, RicHard. , Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Salien, Saran, Schimi85cz, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Sorklinos, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, delsemela, Jason2808, Marthy76, Premek, RedButton, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
Mates17, NikkiKonig
Nabízí (2)
Fr3d_K, www.foxbazar.cz