Ukázka
Ukázka
Táňa Ruskov je 28-letá agentka KGB, která místo případů, řeší neustále jen svou věčně neukojitelnou žízeň. A navíc je, po rozchodu s Tonym Depkou, jako neřízená střela. Jednoho dne je pak svým šéfem vyslána do minulosti, aby sejmula Rasputina, který v budoucnu začne znovu ohrožovat vládu Ruska. Ale nebyla by to Táňa, aby historické události ještě více nezamotala. Už tak nepovedený atentát na Rasputina se totálně zvrhne... A zvrhne se i Tánin absťák! Na suchu se totiž necítí zrovna nejlíp... Její mysl mele z posledního... A má pocit, že se všechno proti ní spiklo.
Byla vůbec někam vyslána a nebo je všechno úplně jinak?

Scénář
Marianus
Art
Marianus
Obálka
Marianus
Žánry
akční, underground
ISBN/ISSN
Marianus comics
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
černobílý
Váha
76 g
Stran
12
Náklad
3000ks
  • Norri
    Kdysi jsem na youtube zahlídl demo verzi a celkem mě to zaujalo. Tak jsem rád, že se mi do ruky dostala tahle promo verze. Tahle snaha autora dostat svoje dílo mezi lidi než rozjede (asi) crowdfunding je mi celkem sympatická. Na promo je to zpracované vážně pěkně. Co se týče obsahu - je to o věčně ožralé a kozaté zrzce. Je to o chlastu, je to slušný úlet a je to celkem zábavné. Nevím, jestli bych přežil celou knihu, ale tohle mě bavilo. Hodně se mi líbí, jak autor pracuje s panely. Jo a nesnáším piercing a Táňa ho má po celém ksichtu..fuj!
  • cyboy
    Prakticky naprosty souhlas s Darth Raelchim. Ale bylo to zadarmo, tak mnourim oci.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.4.2018 23:28Táňa Ruskov - Stíny absolutna (promo verze)
    No, je to takové milé a úsměvné, ale v podstatě už mám docela tuto éru takových příběhů za sebou. Nechápejte mě špatně, je to krásně (až moc) nakreslené a Marianus fakt umí, ale nějak mě to celé nechává chladným po příběhové stránce. Je to takové ve stylu, hmm to znám, to už tu bylo (kolikrát mi přijde, že moderní tuzemský komiks nabízí buď toto a jemu podobné anebo vážná, popř. vážná válečná témata - až na výjimky pochopitelně). Nic nového, nic převratného a říct, že to dělám jen ze srandy a že to je parodie a ono to vlastně je jakoby vtipné a to tak musíš vlastně chápat, nebo bůhvíco, už mě asi dnes nedonutí utratit za to peníze. Takových všelijakostí už jsem viděl, slyšel a četl neúrekom. Nechci se navážet do autora, ale pokud bych tvořil něco velkého a více-stránkového, což poslední strana slibuje, že asi bude, vydal bych se asi jiným směrem. Možná je toto ryzí ochutnávka a pak to bude celé jiné, ale tak, jak je to prezentováno zde, mě už prostě nezajímá. Ženská ošklivá a nesympatická, leje do sebe kde co a má to být vtipné?! Kozy jako vozy, asi fakt to typické společenské pravidlo, dívejme se do očí (hmm.. v podstatě na kozy!!!) a je jedno, jaký má baba ksicht! - OMLUVTE mé expresivní vyjadřování, ale já si nemůžu pomoct. Nedokážu pochopit účelovost nakreslit (udělat) ošklivou ženskou, která má tzv. nenápadný záměr být vlastně sexy nebo hezká - NE, to už tu bylo a tato Alkeholská éra je už za námi (PAMATUJETE!!!: chci pít nonstop, já chci pít nonstop, tadadá tata-tada-dadá). Do určité míry se čtenář s hlavním hrdinou ztotožňuje a pokud ne, tak je něco špatně. I záměr udělat takovou postavu, aby se s ní čtenář neztotožnil je vlastně to samé jako předtím, ale poukazuje na to z druhé strany. Jinými slovy, nemyslím si, že toto má být cílená avantgarda, dekadence nebo i jiná moderní či postmoderní tvorba. Ta okázalost a hraní si s béčkovými tématy je na výše zmíněné moc mainstreamová, nebo chcete-li pulpová. Působí to zde přemoudřele, ale prostě já už toto zbytečné přehánění nedávám a kresba to tady v tomto případě nezachrání. Prosím, ať je to ve finále jiné než tady, ať je tam aspoň nějaká hloubka, smysl, pointa, gradace, klidně i jistá dávka absurdity, ale ne jen prachsprostá účelová vykradačka béčkových klišé a témat.

    Přes to všechno, nechejme se tedy překvapit, s čím Marianus přijde. Budu rád, když bude tvořit dál a věřím, že tento komiks, až vyjde, si své čtenáře najde, ale tak, jak je to tady, není pro mě. Pokud to bude jiné a v celém spektru odlišné od PROMO ukázky, tak samozřejmě nemám problém podpořit český komiks. Musím každopádně vyzdvihnout kresbu - ta je opravdu epesní, taková Sláineovská. Jsem i přesto rád, že mám doslova tento vzorek doma a jako zajímavost je to příjemné se tím zabývat. Přeci jen jsme rozmanitá kultura a máme toho hodně co nabídnout, ale můj názor to na tento komiks nemění, za předpokladu viz výše.
  • S4TW
    Promo si získalo mojí pozornost a o to nejspíš šlo. Těžko hodnotit takto po pár stránkách bez nějakou většího rozuzlení. Vypadá to na zajímavý nápad, je to vtipné, ba dokonce jsem se jednou upřímně rozesmál. Trochu se bojím, aby to nesklouzlo k trapnosti, ale zatím se to dobře drží. Prostředí dobré, nápad fajnový, Táňa vypadá na parádní postavičku, do toho špetka historie... Navíc to má fakt šmrncovní kresbu, nádech undergroundu a osobitého stylu, i barvy musím pochválit. Určitě půjdu do celé knihy.
  • Ukko
    Super,uz se tesim,jak to dopadne a kolik toho vypije.
  • deefha
    Asi se těším na plnou verzi, bude-li tedy.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin7.3.2018 16:13Táňa Ruskov - Stíny absolutna (promo verze)
    Boží koží zboží co dobře složí do hloží a pak se samo naloží do Vantroku.
597