Ukázka
Ukázka
Koupit
Z produkce nakladatelství, které dalo světu slavnou komiksovou Hildu, přichází další knižní podívaná, plná dobrodružství, podmanivých ilustrací, kouzel, netvorů, chrabrých hrdinů a mytologie.

Představte si sbírku tak velkou a pestrou, že obsáhne ty největší a nejúžasnější poklady na světě. Najdete v ní mumifikované ostatky pradávných panovníků i blyštivé meče, jimiž se oháněli věhlasní válečníci. Jak mohl jediný člověk přijít k tak vzácným kouskům? A kdo je profesor Brownstone?

Poslyšte, jak byly získány první přírůstky do této skvostné kolekce, vydejme se společně na vikinská území, do končin oplývajících kouzelnými předměty, kde vládnou mocní bohové a zdánlivě nepřemožitelní tvoři.

Vyšlo jako první svazek ze série Bájná pokladnice profesora Brownstona.

Scénář
Joe Todd-Stanton
Art
Joe Todd-Stanton
Barvy
Joe Todd-Stanton
Obálka
Joe Todd-Stanton
Lettering
Eva Nečasová
Překlad
Naďa Špetláková
Redakce
Jakub Sedláček, Vojta Sedláček
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7432-904-3 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
197 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
406 g
Stran
48
Cena
289 Kč
Originál
Arthur and the Golden Rope (Flying Eye Books, 2016 (Londýn))
  • mike731
    mike73122.4.2018 00:30Artur a zlaté lano
    Hezká knížka pro děti, ale komiks je to jen stěží. Pěkná kresba, díky které bych si rád 'přečetl' i další díl. Jen bez profesora Brownstona (zdejší verze Crypt-Keepera) bych se obešel.

    P.S. Díky Pasece a Zackovi za výhru v soutěži, jinak bych se ke knížce asi nedostal :)
  • willis
    willis19.4.2018 18:25Artur a zlaté lano
    Knížka je pěkně udělaná ale chtělo by to více propracovat... 48 stránek není málo na to rozehrát příběh ve větším stylu, ale pokud v knížce převažují stránkové a dvoustránkové ilustrace pak tam není prostor pro vytvoření hlubšího příběhu s nějakým přesahem.
  • Norri
    Norri mecenáš29.3.2018 08:25Artur a zlaté lano
    Artur a zlaté lano je kniha pro malé děti, kterým to budou číst dospělí, a tak je k ní nutné i přistupovat. Není tam žádná složitá zápletka, je to krátké, celý děj je naivní a mytologie je notně přiohnutá, ale bude to pro děti úžasné dobrodružství. Kniha milým způsobem seznámí děti s malými drobky severské mytologie, aniž by jim cokoliv vnucovala. Vše to doplňují pěkné kresby, které by je nemusely jen tak omrzet. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/artur-zlate-lano
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš16.3.2018 18:59Artur a zlaté lano
    Bratříček Hildy se nekoná. Vizuál je sice nádherný, ale trestuhodně toho moc nevyužívá. Vyprávění je pak opravdu hodně zkratkovité a stylem mi to připomíná ty nejdětštější pohádky. Ilustrovaný příběh pro nejmenší s trošku odbytým závěrem.
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.3.2018 19:51Artur a zlaté lano
    ...z produkce nakladatelstvi, ktere dalo svetu slavnou komiksovou Hildu, ...
    Tak tomu rikam parazitovani za kazdou cenu. Srovnani s Hildou nesedi ani trochu. Hilda je komiks, ktery oslovi deti i dospeleho ctenare. Artur je urceny ciste pro deti a navic striktne vzato nejde o komiks. To ze se sem tam na nejake ilustraci objevuje bublina z toho komiks nedela. Dej je posouvam ciste vypravecem a prakticky vsechno se odehraje v textove casti. Navic se to odehraje takovym tim detskym stylem: "pak priletel drak a vsechny sezral, pak prileteli mimozemstani a sezrali draka a pak priletel Honza na kosteti a dojedl zbytky princezny" (kez by to melo alespon takovej syzet). Dejove prakticky neni o cem mluvit. Jde o mikropribeh s poucenim (opet detskym a tisickrat omletym).
    Zkratka o nejakou "dalsi" Hildu nejde a popravde ji to nesaha ani po kotniky.
    Vse vyse zminene neznamena, ze se v tom nedeji najit sympaticke momenty (hlavne ve velkych ilustracich plnych deju, postav a veci), ale jako celek je to silne neuspokojive. Jsem zvedavy co na to reknou deti.
    60%
1210