Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V druhém příběhu se James Bond ocitá v pasti ve městě Los Angeles, kde spolu s další agentkou MI6 musí čelit útoku jedné zpravodajské služby (a dost možná i více než jedné), která by je ráda viděla v márnici s visačkou na palci.

Situace se nezlepší ani s jejich návratem do Británie. Mrtvých přibývá a záhadní fantomové vystupují z mlžného oparu vysoké politiky...

Autory jsou legendární scenárista Warren Ellis (Transmetropolitan) a kreslíř Jason Masters (Strážci galaxie).

Obsahuje sešity série James Bond #7-12

Scénář
Warren Ellis, Ian Fleming
Art
Jason Masters
Barvy
Guy Major
Obálka
Dom Reardon
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Ladislav Niklíček
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-88152-43-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
550 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
James Bond #02: Eidolon (Dynamite Entertainment, 2016)
  • louza
    louza9.9.2023 09:19James Bond #02: Fantom
    O třídu lepší než první kniha. Zápletka je správně špionská, rozplétání má ten správný rytmus a záporák sympatické motivace. Násilí si sice Ellis podržel, ale kresba už nepůsobí tak prkenně. Je zajímavé, že si autor evidentně připravoval půdu pro tuhle část už od začátku předchozí knihy. Povedla se ale o poznání více.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.6.2023 20:25James Bond #02: Fantom
    Ja neviem. Mám Warrena Ellisa celkom rád a ilustrátor Jason Masters odviedol dobrú prácu (detto farbiar Guy Major). Ale ako pri jednotke, ani pri dvojke si nie som istý, či je takéto smerovanie ságy slávneho agenta OO7 správne, nesprávne, originálne alebo je na každom z nás, aké. Na jednotke som kritizoval, že proti krvavým komiksom a priori nemám nič, ale k takej „staromódnej“ postave, akou James Bond nepochybne je, sa gore skrátka nehodí. V dvojke k tomu pristupujem podobne. Výbuchy násilia sú nečakané, šokujúce a drastické (lámanie krkov som asi ešte nevidel a to som v hororoch videl a čítal už ozaj všeličo), no k tejto postave sa mi to pod Ellisovým vedením (ne)hodí podobne, ako stvárnenie samotného ústredného hrdinu. Ten vyzerá zameniteľne a nezaujímavo a aj sa podľa toho správa. Hlavne mi pripadá nijaký, bez charizmy, bez chuti, či aspoň zápachu. Občas prehodí kvázi vtipnú hlášku, ktorá mu zjavne nejde cez pery, inokedy sa správa ako fušer (upozornenie na seba v podzemnom depe). Je to skôr profesionálny gigolo so zbrojným preukazom. Zlepšenie oproti jednotke vnímam v zápletke. Kým v nej sa mi nepáčilo, že sa špičkový anglický špión zapodieva takou podradnou témou, ako drogový kartel, v dvojke bol nepriateľ č. 1 zvolený predsa len dôstojnejšie, správnejšie, atraktívnejšie a sálal z jeho nemilosrdnosti rešpekt. Trocha divné (bitkárske) finále.
  • sedw
    sedw11.2.2023 16:59James Bond #02: Fantom
    První díl mě nijak zásadně nezaujal, ale tady už to bylo o poznání lepší. Příběh, který měl napětí, akci a zajímavou zápletku, doplněný kresbou, která dodala příběhu tu pravou atmosféru. Dobře jsem se bavil.
  • Palebras
    Palebras26.8.2021 09:27James Bond #02: Fantom
    Příběhově o stupínek lepší než v případě Bondovky Vargr a rozhodně opět dobře provedená akční pohodovka. Ellisův druhý Bond v pořadí přináší hlavně zajímavější příběh, který dokáže více vtáhnout do děje, avšak někdy jsou dialogy relativně komplikované a několikrát jsem se přistihl, že jsem daný rozhovor pročítal několikrát, než jsem rozklíčoval kdo s kým, kde a přes co tečou peníze a kdo pro jakou agenturu vlastně pracuje. Ve své podstatě se nejednalo o nijak důležité informace pro celkové pochopení příběhu, ale lehce to rušilo. Kresba opět dynamická, plná dobře nakreslených akčních scén. Co se Bonda týče, doufám, že v dílu Hammerhead již nebude onou divokou mašinou na zabíjení, protože dvakrát stačilo a byl bych rád za návrat daleko elegantnějšího 007. Přes pár neduhů se ale jedná o kvalitní Bondovku, která se nese v duchu klasických příběhů a rozhodně nedělá celému universu ostudu.
  • Blackthunder
    Blackthunder29.10.2019 01:12James Bond #02: Fantom
    Tak tohle už bylo jiné kafe než předchozí díl.
    Kresby se mi zdály, být mnohem živější, příběh zábavnější a zajímavější a Bond snesitelnější (i když se mi pořád zdá, že je až moc brutální. A máme tu i Bond girl, takže rozhodně zlepšení.
    Jestli to bude takhle pokračovat dál, tak se mám na co těšit.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.8.2019 09:54James Bond #02: Fantom
    Nechápem. Naozaj nechápem ako môže vzniknúť tak nudná komiksová séria na tému James Bond? Veď každý jeden film je preplnený krásnymi exotickými lokáciami, v každom jednom sú nádherné ženy, poriadne hnusní záporáci a nápaditá akcia. Čo obsahuje komiks? Škaredé a nudné lokácie, hnusné ženy a nezaujímavú akciu. Kresba sa mi nepáči a farby to má príšerné. Druhý diel mal ale aspoň oproti tomu prvému lepšiu zápletku, preto hodnotím o jeden stupeň lepšie, ale výhra to teda nie je žiadna, stále sa totiž jedná o fakt slabý komiks, ktorý má s Bondom spoločné len názvy postáv a organizácií.
  • karl173
    karl173 mecenáš24.3.2019 10:27James Bond #02: Fantom
    Podobné jako v předchozím díle, jen s tím rozdílem, že zde už jsem věděl co čekat. Opět se jedná akční jednohubku, kterou přečtete za hodinu jak nic. Nebudete u toho muset moc přemýšlet a pokud nebudete čekat nic velkolepého tak budete spokojeně otáčku stránku za stránkou bez jakýkoliv zádrhelů, ale taky překvapení. Příběh se dá snadno prokouknout hned po pár stránkách. Bond také ničím nepřekvapí a zůstává stále tím plochým zabijákem jako v prvním díle. Kresba je sice příjemná, ale na zadek si z ní také nesednete. Zkrátka, lehký nadprůměr, který se po ránu dobře čte. 65%
  • rewkon
    rewkon27.10.2018 20:15James Bond #02: Fantom
    Tento komiks je výrazně lepší jak první díl ,ale furt si celou dobu říkáte ,že vám tam prostě něco nesedí at už je to nějaká chemie postav nebo to ,že záporaci se chovají pomalu jako druhořadí gauneři .Jinak dík hezké kresbě se pomalu cítíte jako kdybyste se koukali na film a to ten komiks drží lehce nadprůměrem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.5.2018 15:36James Bond #02: Fantom
    - "To zahodíte nabitou zbraň jen tak do koše?"
    - "Jsme v Americe. Nemám čas ji darovat dítěti nebo mentálně postiženému, takže si ji budou muset najít sami."


    O hodně vtipnější a napínavější druhý díl, nežli nevydařená první část. Stále nevím, jestli je pro Bonda komiks vhodné médium, ale docela jsem se bavil.

    Celkový dojem: 60%
  • 3DD!3
    3DD!38.5.2018 11:38James Bond #02: Fantom
    Ellis se konečně pořádně rozjel a druhá bondovka tu první hravě překonává jak v zápletce, tak v kvalitě hlášek. Akce je strohá, naturalistická u bitky ve výtahu jsem si vzpomněl na Vlčí něhu od Kota. I díky Mastersově na plynulém pohybu založeném vizuálu. Nechybí ani mučení a konečně pořádné bond girls. Série s jednoznačně stoupající kvalitou.
  • Pista
    Pista25.3.2018 17:59James Bond #02: Fantom
    Mnohem lepší než první díl. Super akce, super dialogy, fajn kresba. A vydava to ComicsCentrum, takže je to super I co se vazby a kvalitu papíru týče. Za mne 7-8/10
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.3.2018 11:11James Bond #02: Fantom
    Zadny velky posun oproti prvnimu dilu. Vlastne jsem se tim pronudil. Sice se v tom mluvi o neco vic, nez v prvnim dilu, ale je to spis na skodu. Ve finale je to zase jen o tom, ze Bond prijde, zmasi a zmizi. Motivace zaporaku jsou tak trapne jednoduche, ze vlastne uz ani jednodussi by nemuzou. Zkratka porad chybi poradna zapletka, ktera by byla promyslena a nebyla psana na prvni dobrou.
    60%
819143
Četl/a (63)
2scha, 3DD!3, 81splinter, anka, BadBoy, binnmode, Blackthunder, borknagar1, calvin10, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, cyboy, dajik, davidek, DEmnoG, erik, Final, foudy, Fox01, Hulik, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jankie, jindroush, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, kendor007, Kitykatyn, Koci, Lachvos, lacoste, Light, Mercurio, namdnas, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Palebras, pearlxjam, perper, Pista, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, rewkon, RudyRod, Scaleo1, sedw, taidana, terrordemon, trudoš, VXP, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(113)
2scha, 81splinter, Alfi, Alfred, anka, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, borknagar1, bourgeois, Calvin Klein, calvin10, ComicBookGuy, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DEmnoG, doophy, dre, erik, faster86, fel68, filemon, Fox01, Goeger-Devil007, grinder, hahahoho, Hartmann , Hebled, Horstik, hugosnowden, Hulik, hyba1991, invape, Jabba, Jak, James, jankie, jindroush, Josh, Joshua_T, kallenved, karl173, Keenkeen, kendor007, Kitykatyn, Koci, komiksák007, koudak89, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, maara, Mamut12, markic, Marthy76, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, monty.cl, MP, Mrlah, mywiel, namdnas, Noci, novass, Nyxxie, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Pista, plema, Poseidon1978, punisher, raenius, rewkon, Ricarderon, Rich, Rowan, RudyRod, S313, Saran, Scaleo1, Šedo, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, StanleyHu, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, timek, trudoš, tulipstros, vishnar, Wasps, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (8)
delsemela, DKoscik, gumidekmedvidek, MonsterGyre, Nightmare, NoStres, nx, sala
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (3)
bourgeois, karl173, www.foxbazar.cz