Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Kroky zavádějí lorda Baltimora do malého rakouského městečka sužovaného řáděním ďáblem posedlých upířích jeptišek z nedalekého kláštera, do jejichž čela se postavil samozvaný černokněžník. Ten pro uskutečnění svých světovládných záměrů potřebuje oživit jistou mocnou čarodějku. A právě za tím účelem ukrývá ve stínech klášterních kobek toho, jehož jednonohý mstitel lord Baltimore tak divoce pronásleduje!

Obsahuje sešity série Baltimore: The Curse Bells #1-5 (srpen 2011 - prosinec 2011)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek, Martin Trojan
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-46-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #02: The Curse Bells (Dark Horse Comics, 2012)
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit7.2.2022 10:09Baltimore #02: Prokleté zvony
    4,5/5 - Výborné. Druhý díl už pomalu napravuje to čeho jsem se bál po prvním díle. A to je to, že Baltimore celou sérii sám neutáhne. Nyní už začínám chápat jak to mají autoři vymyšlené. V každém díle Baltimore potká nové postavy a vždy se nějaká z nich pro tuto danou knihu k Baltimorovi připojí. Ok proč ne, když ty postavy budou zajímavé, tak nemám problém. Zároveň je nám tu představován Inkvizitor, což je jakýsi záporák? který se snaží Baltimora vystopovat. Zprvu jsem si říkal: To jsem zvědavý jestli bude zajímavý. A ejhle... Je boží! Je to hrozný sviňák a měl jsem totálně husí kůži z toho co v této knize dělá. To podle mě dělá dobrého záporáka a hrozně se těším co s ním autoři vymyslí dál, protože ten jeho styl je šílený. Kresba je stále velmi atmosférická a k danému žánru totálně sedne. Asi bych si přál nějaké vetší Emoce a nosnější myšlenky (proto 4,5/5) ale jako celek se jedná o super nadprůměr. Doporučuji!
    P.S. Jediné co mi přišlo vyloženě Debilní, tak byl flashback fanatického kněze, který přišel v absolutně nevhodný moment, vůbec v danou chvíli nedával smysl a čtenáře to ZBYTEČNĚ vytrhne ze skvělého atmosférického momentu. Zbytečný je proto, že ta postava vám je u zadku, vůbec vás jeho minulost nezajímá a navíc je to nejspíš jeho poslední výskyt.
  • Denis
    Denis18.11.2021 16:04Baltimore #02: Prokleté zvony
    Presne ako píše sedw prekonaný prvý diel zase prečítane na jeden záťah a už sa teším na 3.
  • sedw
    Druhý díl překonal už tak výborný díl první. Velmi temný příběh s maximální hororovou atmosférou, která mě opravdu vtáhla do děje. Top v ranku hororových komiksů.
  • karl173
    karl173 mecenáš15.5.2021 20:54Baltimore #02: Prokleté zvony
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha druhá: Druhý díl přidává už k tak hutné atmosféře a musím uznat, že i na podruhé jsem se velice slušně bavil. Co na to říci, tady je zkrátka děj poskládán tak dobře, že i po opakovaném čtení baví stále stejně.
    Navíc budu se opakovat, ale kombo Stenbeck/Stewart je jednoduše řečeno fenomenální. Tady jednoznačně 5*
  • faster86
    faster867.3.2021 22:20Baltimore #02: Prokleté zvony
    Baltimore není žádný hrdina, je jen zaslepený pomstou, ale je to badass, stejně jako inkvizitor který je mu v patách. A jeptišky jsou tu fakt cool.
  • VanTom
    VanTom6.1.2021 14:07Baltimore #02: Prokleté zvony
    Krásně stylová, krvavá a ponurá zastávka lorda Baltimora na jeho urputné honbě za pomstou jej zavádí do rakouského kláštera s upířími jeptiškami, černokněžnickými experimenty a prokletou zvonkohrou. Hlavní postava dostává kromě obrysů i výplň, když její charakter uzavřená zápletka podrobuje zkoušce, zatímco fanatický, nemilosrdný Inkvizitor drží stopu (všemi "božími" prostředky).
  • Kadin
    Kadin mecenáš12.4.2019 15:42Baltimore #02: Prokleté zvony
    Druhá kniha Baltimore: Prokleté zvony je lepší než ta první. Líbil se mi příběh tohoto booku, hlavně ten nápad udělat z jeptišek upíry, nádhera. Je to daleko krvavější, brutálnější a temnější než první kniha. Jediné minus tohoto komiksu je, že je příliš krátký a 5 kapitol vám uběhne strašně rychle. Bohužel. 9/10
  • JohnyG
    JohnyG25.3.2019 12:38Baltimore #02: Prokleté zvony
    Drsné počtení, které by citlivější či osamělé osoby neměly číst před spaním. Atmosféra temná a strašidelná. Brutální výjevy se tentokrát neomezily jen na upíry, od nichž by to člověk čekal, ale i na zcela pozemského a o to děsivějšího inkvizitora. Jen se toho po Hellboyovsku smíchává trochu moc dokupy (upíři, čarodějnice, kulty, náckové). Ale ještě si to na rozdíl od HB dokázalo udržet příjemnou kombinaci reálií a fantastiky, a tím i srozumitelnost. Kresba i barvy skvěle podtrhují rámování příběhu, prostě výborná práce všech zůčastněných. Ještě malá výtka k lordu Baltimorovi, u nějž bych si představoval větší péči na vývoji charakteru. Zatím je to přeci jen trochu plochá postava hnaná pomstou.
  • perak
    perak28.8.2018 10:18Baltimore #02: Prokleté zvony
    Výborná temná kresba vystihující atmosféru poválečného světa plného zmaru a zla ve všech možných podobách. Už to nejsou jen upíři a mor, ale i další příšery, šeredné čarodějnice s černou magií a kulty se symboly a hodnotami tak trochu podobné fašistickým. Snad ještě více než hlavní linie honby za dosažením pomsty mne baví vedlejší linie s fanatickým inkvizitorem. Jediné, co bych mohl vytknout je to, že lord Baltimore při boji se všemi možnými kreaturami prochází těmito boji jako horký nůž máslem. Možná bych těch nepřátelských postav mohlo být méně. Ale to je jen taková malá skvrna na jasně zářícím slunci.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády11.8.2018 11:23Baltimore #02: Prokleté zvony
    Je to dokonalé.
    Stenbeckova kresba kombinuje Mignolu s Corbenem a do toho dává něco svého a výsledek... kresebně je to lepší než první díl,a i ten má skvělou kresbu.
    Skrátka bych se nebál říct,že je to jeden z nejlépe kreslených komiksů na trhu.
    Samozřejmě,tady to ještě umocňují ponuré barvy Davea Stewarta a atmosféra je tak hustá ,že abyste ji rozkrájeli,potřebovali byste motorovou pilu.
    A příběh je tu taky hodně skvělý.
    Od prvního dílu zde přibylo více dialogů,takže komiks je o něco ukecanější,ale ničemu to nevadí.
    Příběh chytne a nepustí a navíc vygraduje takovým způsobem,že mi z toho běhal mráz po zádech.
    A třešničkou na dortu je výborné zpracování knížky od CC.
    100%

  • arnecht
    arnecht24.6.2018 20:45Baltimore #02: Prokleté zvony
    No jak jsem byl z jednicky lehce rozpacitej, tak tady se to uz pekne rozjelo. Slusnej akcni horor. Hodne me bavi zasazeni komicsu do Evropy v obdoby 1. Svetovy valky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2018 23:16Baltimore #02: Prokleté zvony
    Tak u jedničky jsem si lehounce, opravdu lehounce, zamručel, ale tentokrát jsem se nechal pohltit naplno tím, co jsem již vyzdvihl - atmosféra, kresba, estetika. Povedený horor, napětí, zajímavé postavy - dodávám teď. Zatím skvělá série.

    Celkový dojem: 90%
  • 3DD!3
    Příběh se konečně začíná pořádně rozbíhat. Baltimore naplno využívá Mignolovy silné stránky. Zombie jeptišky, kletby a přijde i psychopatický inkvizitor. Finále je velice osvěžující realističtějším dopadem na okolnější vesničku. Temné, ale tak nějak přijemně.
  • Pista
    Úžasná kresba, perfektní barvy, super temný příběh. Tohle si musíte přečíst.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.4.2018 22:22Baltimore #02: Prokleté zvony
    Konečně ten druhý díl vyšel, a už chci zase třetí!!! A hned prosím!!! Tohle je přesně to, co má daná série dostat. Rozšíření univerza, více poznat postavy a více se zaobírat jednotlivými reáliemi daného světa. To jsme zde dostali. Navíc příběh je v podstatě pokračováním, ale není to takové to začínáme přesně tam kde jsme skončili v předchozím. Je evidentní, že mezitím se něco odehrávalo, což celkovému vyznění dodá na jakési časovosti, resp. časové důvěryhodnosti. pro upřesnění to lze vypozorovat většinou z filmů, že určitý postup a gradace v daných filmech v nás zpravidla vzbuzují dojem, že se vše odehrává v jednom prodlouženém víkendu - vybavuje se mi film Thor 1. Kresba si pořád drží svůj vysoko nastavený standard a není důvod jej měnit. Zvlášť bych vyzdvihl, že se Steinbeck v podstatě neopakuje, má nastavený svůj rukopis, ale povaha dílčích prvků, konkrétně prostředí kostela a jeptišek má zase jiný projev než u předchozí knihy prostředí vesnice a ostrova. Rozumějte, že jeho tvorba není zaměnitelná, např. v postavách nebo, že temno a temnota nemá stejný typ atmosférické kresby. Cítím jakousi snahu, aby každá postava, detail a pozadí měly svůj unikátní rukopis, že daný prvek si vyžaduje něco, co by jiný prvek nezvládl nebo by působil jako pěst na oko. Do toho to hraní si a přeskupení dobových reálií pro účely vyprávění našeho příběhu vždy potěší a pokud je to uděláno poctivě a zkrátka dobře od tvůrčího týmu, nikdy to nebude působit jako rušivý element. Obzvlášť je to vidět v hospodě, když se Lord Baltimore seznámí s tím pisálkem. Svět je hnusný a poválečný, resp. post-epidemický a je krásný. Tenhle typ projevu já mám rád, taková "oxymoronizace" dílčích prvků - nabízí se srovnání s Timem Burtonem, např. Mrtvá nevěsta. Skvělé a skvělé, doporučuji.
  • Norri
    Norri mecenáš10.4.2018 08:25Baltimore #02: Prokleté zvony
    V Prokletých zvonech Mignola s Goldenem prohlubují mytologii celého Baltimorova světa a ukazují, že se do budoucna máme na co těšit. S druhým dílem neztratila série nic ze své děsivé a tísnivé atmosféry. Pravě naopak. K nadpřirozenému zlu přibylo i zlo lidské. Ba co hůř – odporné kruté zlo páchané ve jménu dobra. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/baltimore-proklete-zvony
  • karl173
    karl173 mecenáš1.4.2018 19:42Baltimore #02: Prokleté zvony
    Baltimore stále jede na stejné vlně jako v první knize. Stále je to velmi atmosférický komiks, který tentokrát přidává už více z příběhu a hutnější zápletku. Každopádně autoři stále na nic nepospíchají a příběh má své vlastní tempo. Což je jen a jen dobře, protože máte tak větší možnost se do příběhu lépe ponořit. Kresba je perfektní a nabízí to správné ponuré prostředí. Prostě tohle mě zkrátka znovu bavilo a navíc ještě o něco více než první kniha. Už aby tu byla třetí kniha. 90%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.3.2018 16:59Baltimore #02: Prokleté zvony
    Ešte o niečo lepšie ako prvý vydarený diel. Kniha sleduje cestu dvoch hlavných postáv príbehu a to Baltimora, ktorý naháňa upíra a Inkvizítora, ktorý naháňa pre zmenu Baltimora, tempo je rýchle od prvej strany a stále sa niečo deje . Kým prvý diel bol vo finále trochu slabší, tak tu je to finále dokonalé. Zasadenie príbehu, viacero zaujímavých postáv a nie je tak úplne jasné, ako kniha skončí, čo dodáva pútavosť. Na scéne sa objaví viacero oblúd a je len škoda, že sú na scéne tak krátko. V každom prípade spokojnosť a je to aj pekne kreslené. Teším sa na ďalšiu časť.
  • Final
    Final mecenáš13.3.2018 06:43Baltimore #02: Prokleté zvony
    I druhý díl má hlavní motiv v Baltimorově pronásledování upíra zodpovědného za vyvraždění jeho rodiny. Ovšem děj je tentokráte košatější, svůj part si zde odehraje mnohem víc postav. Není nouze o napínavé situace a s klidným svědomím prohlásím, že hororové atmosféry má na rozdávání. V této knize šla laťka kvality rázně nahoru, scénář a kresba se tu perfektně doplňují. Za mě 90%.
  • louza
    louza12.3.2018 17:56Baltimore #02: Prokleté zvony
    Lord Baltimore pokračuje v tažení proti svému upířímu protivníkovi skrze jediný celistvý příběh i ve druhé knize. A záškodného krvesaje dostihne v klášterním městečku. Ačkoli není síla snížit hodnocení byť jen o píď, protože objektivně si ho kniha zaslouží, přiznám se, že se mi nečetla zrovna dobře. Mignola totiž řádně přitlačil na pilu. Likvidace zombíckých potápěčů posledně je jedna věc, ale dějství v klášteře a následné vyústění je opravdu spíš pro silnější povahy už jen proto, že přestává být zřejmé, kdo je tady vlastně ten zlý. Uff.
  • Fimi
    Fimi mecenáš10.3.2018 23:16Baltimore #02: Prokleté zvony
    Výborné, Baltimore se dostává mezi pořádnou házku upírů, akce je výborná a ta kresba prostě fenomenální. Tady ani nemusí být text, prostě atmosféru ponurého starého strašidelného hradu to vystihuje krásně. První kniha mě nadchla a ta druhá mě prostě vzala a uplně ponořila do děje. Výborné, další skvělá serie, která u nás vychází. Mimochodem jsem hodně zvědavý, jak se to vyvine s Inkvizitorem
  • erik
    Lepšie ako úvodný diel. Ide o príjemnú akčnú a priamočiaru vec, k pôvodnej knihe (tej nekomiksovej) sa toho dá dopisovať neúrekom a autorom to zatiaľ ide. Mám rád rúbanie upírov a príbuznej hávede, do toho atmosféru silno "Mignolovskú", som spokojný.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.3.2018 11:15Baltimore #02: Prokleté zvony
    Prvni dil se mi libil hodne a druhy me vyslovene dostal. Po dlouhe dobe souhlasim s nejakou predmluvou. Skutecne jste po par stranach po usi v hutne atmosfere a krasne ponurem deji, kde nic dobre nekonci.
    90%
81252
Četl/a (170)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Aldo26, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, Berry669, binnmode, borknagar1, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Covenant, CoVseNerdit, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, DANT3_, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Denis, desto, Dezodoo, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, figis, filemon, Final, flipflop, Flowtek, foudy, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Hønzza, Hanussen, hellblazer, Himlik, hromotlk, Hugin, Hulik, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, James, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kitykatyn, Koci, kubanec13, kubosos, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Martinb, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Palebras, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, petad, Petrkoll, Pista, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rajot, Raul, robertsedmik, rooty, RudyRod, salamandr, Schramm, sedw, Sir_Pete, SNUFKIN, Spike, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tomzany, Tony TwoDee, Triša, trudoš, tukak, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vita, Vojtěch 393, vonKocourkov, vranakx, VXP, Wasps, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(276)
123peta, 2scha, 81splinter, A1akhai, adam.ra, Agiru, Aldo26, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, arnecht, Ash Pointak, Awakener, AwatarDK, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, Buchtic, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, CaptainMarty, Carnage, Caylen-Tor, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, DANT3_, Darker, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, doophy, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, gongon44, grinder, Hades, hahahoho, Hanussen, Hartmann , Hebled, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, Honzin, Hugin, hugosnowden, Hulik, hyba1991, Idy, Infarkt, invape, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Kokuun, komiksák007, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, max brod, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, misa, MisaSutcliff, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Netorack, Noci, Norri, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, Petrkoll, Pista, plema, porculan, Poseidon1978, psramek, punisher, Radek Blacksad, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, robcornick, robertsedmik, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Salien, Saran, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, semi41, ShadowJuice, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, SNUFKIN, songoku, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vita, Vojtěch 393, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (20)
Badgu.y1902, barthez, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, gumidekmedvidek, Komiksum, M4rsellino, monty.cl, Nightmare, nx, plaštěnkář, Premek, Radkos, Sebastian the wise, spot, tankgirl
Shání (3)
Al0f0k, Malachias, Nightmare
Nabízí (4)
flipflop, MindReader, tukak, Vrenn