Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Vydejte se s námi na dobrodružnou výpravu do evropské minulosti! Od času lovců, kteří pronásledují stáda mamutů na zasněžených pláních doby ledové – až po nejžhavější události dneška. Potkáme slavné hrdiny a krále, geniální učence i lačné piráty a bankéře. S humorem a nadsázkou zatočíme s každou otázkou! Dějiny Evropy přehledně seřazené do 80 kreslených kapitol. Každá epocha je pro odlišení nakreslená jiným výtvarníkem. Zábava, poučení, užitečná pomůcka. Klíč k minulosti – a tahák na každý den.

80 komiksových příběhů barvitě líčí historické mezníky Evropy a volně navazuje na populární Obrázky z českých dějin a pověstí. Proč se zhroutila Římská říše? Kdy se pes stal nejlepším přítelem člověka? Nebo jak se z Evropy stala technická velmoc? Vydejte se na vzrušující cestu a poznejte důležité okamžiky evropského kontinentu, které utvářely náš dnešní svět. Malované dějiny Evropy vás přesvědčí, že historie může být pořádná zábava!

Scénář
Vít Haškovec, Ondřej Müller
Art
Vojtěch Domlátil, Bohumil Fencl (Bof), Johana Hrabíková Vojnárová, Barbora Kyšková, Matyáš Namai, Zuzana Vízková
Obálka
Jindřich Kovařík
Redakce
Alexandra Horová, Petra Mejstříková, Ondřej Müller
Žánry
dětský, historický, naučný
ISBN/ISSN
978-80-0004-991-5 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
165 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
558 g
Stran
200
Cena
299 Kč
Varianty
Malované dějiny Evropy (2. vydání) (2023)
Malované dějiny Evropy (2018)
  • pechna
    pechna mecenáš21.2.2021 19:29Malované dějiny Evropy
    Příjemné čtení. Není jednoduché shrnout dějiny na 200 komiksových stránek.
  • Viking
    Viking mecenáš1.8.2018 17:57Malované dějiny Evropy
    Ke knize jsem přistupoval s velkou nedůvěrou a i koupi za poloviční cenu v akci jsem poměrně dlouho zvažoval. Ale pak jsem si řekl, že to zkusím a dám knize šanci. První část o "pravěku" mou nedůvěru jen prohloubila, ale čím více jsem se do knihy začítal, tím více mě začínala bavit. Možná i proto, že mě historie zajímá. Jasně, v knize je spousta nepřesností a jednotlivé události dějin Evropy jsou spíše nastíněny, než jakkoli do hloubky rozebrány, ale myslím, že to odpovídá širokému časovému i geografickému záběru publikace, která do 200 stran směstná vývoj Evropy od Pravěku po Evropskou unii. Myslím, že i člověk se znalostí historie má šanci v publikci objevit něco nového a určitě je to ta správná kniha, která může pár (zejména dětských čtenářů) přivést k zájmu o dějepis a historii, stejně, jako kdysy mě k zájmu o ně přivedly "Obrázky z Českých dějin a pověstí". Pokud máte rádi české ilustrátory a neujíždíte výhradně na zahraničních komiksech z dílny Marvelu a DC, pak určitě dejte této knize šanci. Myslím, že nebudete litovat... ;-) Hvězdy dávám "jen" 4, ale jsou to velmi pěkné 4 hvězdy, blíže k 5 než ke 3. :-)
  • mcleek
    mcleek7.5.2018 19:52Malované dějiny Evropy
    Dva měsíce po vydání a žádný komentář? Tak to zkusím napravit... ;-)
    Albatros po vydání několika dílů Obrázků z českých/československých dějin (které mám doma všechny a mám je docela rád) pokračuje ve vyprávění evropských dějin. Proč ne, řekl jsem si a knížku si také koupil.
    V jedné knížce má být všechno od pravěku po současnost. Některé informace jsou proto dost zjednodušeny, některé podstatné chybí, některé jsou minimálně diskutabilní. Když do evropských dějin vstoupí dějiny české, je zaděláno na chyby skoro vždy (Hus na koncilu či napřažené zbraně pod okny proti defenestrovaným v roce 1618).
    Publikace má dva autory a šest (!) výtvarníků, kteří se vystřídali na malování vždy nějakého úseku dějin. Jejich styl je zcela rozdílný a jejich umělecké kvality také. Knížka je tak kvalitativně dost roztříštěná. Zdá se také, že si výtvarníci (a výtvarnice) dost upravovali scénář, protože se styl vyprávění proměňuje.
    Já byl spokojený tak napůl - půlka výtvarníků mi fakt sedla a číst příběhy od druhé poloviny týmu mě trochu iritovalo.
    Otázkou je, pro koho je knížka určena. Nemyslím si, že by se styl malování líbil mladším dětem, než cca patnáctiletým. Dospělí zase budou většinu obsahu znát a bude pro ně málo podrobný a ne příliš zajímavý.
    Moje hodnocení je po přečtení dost rozpačité (různá kvalita různých kapitol knihy), ale celkově bych dal asi 70%.
5