Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Zbrusu nová dobrodružství dvanáctého Doktora!

Dvanáctý Doktor se právě regeneroval - ale vesmír mu nedopřeje ani minutu klidu! Ne, když se na teraformované ledové planetě objeví agresivní hvězda na válečné stezce. A to Doktor ani netuší, že ho ještě čeká prastarý mimozemšťan, vydávající se za bohyni Kálí, který se snaží provraždit až ke svému zmrtvýchvstání v roce 2314!

Strhující autor Robbie Morrison (Drowntown, Spider-Man, Soudce Dredd, Nikolai Dante) se spojil s nezapomenutelnými kreslíři Davem Taylorem (Batman: Death by Design) a Marianem Laclaustrou (Dark Horse Presents), aby pořádně rozjeli zbrusu nová komiksová dobrodružství Dvanáctého Doktora a Clary - tak, jak je hrají Peter Capaldi a Jenna Colemanová!

Obsahuje sešity série Doctor Who: The Twelfth Doctor #1-5 (říjen 2014 - únor 2015)

Scénář
Robbie Morrison
Art
Dave Taylor
Barvy
Luis Guerrero, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Obálka
Alice X. Zhang
Lettering
Jakub Škraban
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jana Jůzlová, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, postapokalyptický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-535-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
353 g
Stran
128
Cena
329 Kč
Originál
Doctor Who: The Twelfth Doctor - Terrorformer (Titan Comics, 2015)
  • Spider-man
    Spider-man16.12.2021 20:42Dvanáctý Doctor Who #01: Terorformace
    Takový průměr. První příběh s Hyperiosany je komplikovaný a zbytečně přeplácaný. Druhý příběh je už o dost lepší, jako by se autor začal vypisovat. Viz další díl, který je o dost lepší. SPOILER! A vidět bohyni Kálí v těle Clary bylo fajne.
  • mearez
    Tahle kniha mě teda vůbec nebavila. Než jsem si zvykl na kresbu, chvíli to trvalo a ani příběhy mě moc nechytly. Po komiksu jsem upřímně sáhnul jen protože Capaldiho Doctor je moje nejoblíbenější část celého sériálu. Ano, komiks funguje jako kvalitní doplnění seriálové verze, ale nic víc to není. Za mě 2*.
  • Lawer de Sanctis
    Lawer de Sanctis31.10.2019 17:50Dvanáctý Doctor Who #01: Terorformace
    Konečně dorazil slavný Doktor i do našich končin. Byl jsem fakt zvědavej, jaký příběhy tu tahle klasika naservíruje a není to špatný začátek, jeden rychle pochopí o co tu jde a vo tom to tak nějak přece je... Kresba neurazí, nečekal bych, že tou bude nějak voslňovat, ale ta jeho vosobnost jednoho fakt pobaví. Mám asi slabost pro tyhle vševědoucí týpky, ale jako solidní počtení.
  • Multiverzum
    Dvě nová dobrodružství Doktora, která skvěle vystihují titulního hlavního hrdinu v podání Petera Capaldiho. Fanoušci seriálu Doctor Who se mohou radovat a urychleně nastupovat do TARDIS. Stejně jako tato loď maskovaná za telefonní budku, je i kniha Terorformace uvnitř větší, než se na první pohled může zdát.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/dvanacty-dr-who-terorformace/
  • Norri
    Norri mecenáš3.6.2019 09:47Dvanáctý Doctor Who #01: Terorformace
    Moje úplně první setkání s Doctorem Who. První povídka s Teraformací byla docela slabá, ale ta druhá, s bohyní Kálí, to už bylo jiné kafe a docela mě to bavilo. U Teraformace jsem cítil humor podobný mému oblíbenému Douglasi Adamsovi, ale nějak to nefungovalo. U Kálí byl zajímavější scénář a mělo to i nějakou hloubku. Takže nakonec celkem dobré, ale pokračovat v dalších dílech nebudu.
  • adevr
    První co mne , po otevření komiksu, zarazilo, byla ta kresba. Jako z pozdějších Komet. Příběhy byly docela fajn... Knížku jsem navíc dostal jako přílohu v časopise Pevnost, tak co bych si stěžoval...
  • perak
    Seriál neznám, četl jsem jen knížku povídek, kde jednotlivé povídky měly proměnlivou úroveň a lásku k DW ve mne nevyvolaly:) Takže jsem Doctorem Who celkem nepolíben a moc jsem od této knížky nečekal. O to příjemnější bylo poměrně zábavné čtení, sem tam nějaká hláška, především v druhé povídce i cestování časem a vyprávění ve dvou dějových rovinách. Kresba mne úplně nezaujala, ale znalci seriálového DW ji možná ocení. Každopádně jako lehké nenáročné čtivo se mi líbilo a určitě si někdy dám další díl.
  • Gustik5
    Autorům se celkem dobře podařilo zachytit nahláškovanou spolupráci mezi dvěma ústředními postavami, ačkoli to samozřejmě na papíře, ruku v ruce s poněkud zjednodušující kresbou plně nezachycující mimiku, není úplně ono. Já si tak neustále říkal, jak by to bylo o mnoho lepší v podobě seriálové epizody. Musím přiznat, že celý komiks je u mě spíš lehkým zklamáním a jen lehounkým nadprůměrem, kde má šanci nadchnout hlavně barvitost a nápaditost prostředí. V případě prvního příběhu pak i celkem zajímavá nová rasa a její historie, v případě druhého příběhu zase trošku svérázněji (rozuměj mimozemsky) pojatá indická mytologie. Proč ne. Komiks jako takový celkem věrně odráží podstatu seriálu.

    Fanoušky celá věc patrně potěší, lidi předlohy neznalé pak minimálně zaujme a třeba i přiměje se o výchozí látku zajímat, nebo jim to celé nic neřekne. Ani jednu skupinu ale, troufám si tvrdit, dílo vyloženě nenadchne. Dvanáctý Doctor Who: Terorformace, je především lehce nadprůměrnou a celkem povedenou žánrovou jednohubkou, která mi jako fandovi seriálu udělala ohromnou radost. Nic víc, nic míň. Nicméně těším se na další komiksy s Doktorem a doufám, že budou kvalitativně mnohem výš a budou mít úspěch, aby Crew třeba sáhla hlouběji, třeba i ke starším kouskům s jinými představiteli Doktora.

    3 a půl *

    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/05/komiks-dvanacty-doctor-who-terorformace-2018-kultovni-sci-fi-serial-v-komiksove-podobe/
  • karl173
    karl173 mecenáš6.5.2018 20:09Dvanáctý Doctor Who #01: Terorformace
    Seriál nesleduji a nečetl jsem ani jednu knihu. Díky mé přítelkyni, která ale svět Doctora Who miluje něco málo vím a protože rád čtu komiksy tak jsem chtěl skrze ně vstoupit do toho světa tak trochu také. To se povedlo ale jen tak na půl. Oba příběhy jsou psané jako seriál ( na to stačilo vidět pár dílů ) . Je to poznat jak v dialozích tak i v příběhu, kdy jakoby autor simuloval 40 minut dlouhý příběh a nechtěl z toho udělat něco delšího jako film. Oba jsou si díky tomu i dost podobné. Objeví se nějaké zlo, pak se Doctor se svojí společnicí Clarou snaží vše vyřešit a nakonec to skončí finálním konfliktem.Nic víc. První příběh je ale každopádně slabší než ten druhý. V prvním mi přišlo všechno moc narychlo a než jsem se stihl nějak vžít do postav už byl vlastně konec. Druhý je poněkud propracovanější a i zajímavější, ale konec mi bohužel přišel také zbytečně uspěchaný. Co se týče kresby tak ta není nejlepší a ani nejhorší. Bohužel je to s ní občas jak na houpačce a dokáže vám dát někdy hezkou podívanou a někdy nezajímavou a trošku ošklivou podívanou. Dá se na to ale určitě zvyknout. Celkový dojem mám takový, že se jedná o komiks určený spíše hlavně fanouškům než nováčkům což je možná trochu problém. Komiks dále nabízí jen takové jednohubky, které umí i pobavit, ale skončí dříve než se stihnout rozjet. 50%
  • Fr3d_K
    Příběhově ještě obstojné, ale ta kresba mě osobně vůbec nesedla. Doslova mi knihu zkazila.
  • doomista
    Na komiksu mě nejvíc zklamala kresba, ve které jsem měl občas problém identifikovat postavy, které se jen málokdy podobají své předloze. V knize jsou dva příběhy, ten první je takový zbrklý, nic moc zajímavého se v něm nestane, spíš prohlubuje postavu Clary, což taky není na škodu. Druhý příběh je delší a scénárista si tam víc vyhrál s Doktorovou schopností pohybovat se v čase a také s indickou mytologií. Prvnímu příběhu bych dal tak 70%, druhému 90%.
    Koupě vhodná pro fanoušky DW. Pro nefandu DW tohle není ten správný start. Především proto, že na ten typ humoru si člověk musí zvyknout a taky to chce mít aspoň nějaký přehled o mytologii seriálu, o které se zde nedozvíte v podstatě nic.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.3.2018 11:31Dvanáctý Doctor Who #01: Terorformace
    Ja vlastne nevim jestli se mi to libilo. Cetl jsem to tesne po novych Assassinech a pak by se i detske leporelo jevilo jako zrale na Eisnera. Cely ten fenomen Doktora Who me vyslovene minul, jedine co jsem vedel bylo, ze ma telefonni budku, takze jsem k tomu pristupoval s panenskyma ocima. A je to takove zvlastni. V komiksu jsou dva uzavrene pribehy, pricemz oba nejak pracuji s mimozemstany a Doktor mezi nimi se svou pomocnici pobiha a snazi se odhalit co maji za lubem a porazit je. K tomu obcas trousi radobyvtipne (vyjimecne i vtipne) a sem tam i radobydrsnacke hlasky a to je vlastne vsechno.
    Pokud je komiks derivatem drwhoovskeho fenomenu, pak mi neni uplne jasne, kde se tento fenomen vzal.
    Ciste ze zvedavosti si koupim dalsi dil a treba me to chytne, ale po precteni Terraformace me vlastne prilis nezajima co bude s Doktorem dal.
    Par (skoro doslova) sympatickych momentu se tam ale najde, to zase ne, ze ne.
    65%
2101652