Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Králičí samuraj Miyamoto Usagi dorazí na svých potulkách do kraje terorizovaného gangem Červeného škorpiona - a na jeho zločiny naráží prakticky na každém kroku! Poprvé zkříží meče s gangstery vydírajícími místní rolníky na úpatí hory, na jejímž vrcholku roste velmi nezvyklá svatyně. Následně je sám obviněn, že je členem tohoto gangu, a tak mu nezbyde nic jiného, než si vyrovnat účty se samotným Červeným škorpionem. V knize se objeví rovněž všemi mastmi mazaná zlodějka Kitsune a záhadný Pán sov!

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #132-138 (říjen 2010 - červen 2011)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-536-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
308 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #28: Red Scorpion (Dark Horse Comics, 2014)
  • VanTom
    Prostě se nedá říct nic jiného než "další skvělá Usagiho/Sakaiova kniha", setrvávající kvalitou opět bodující a uchvacující. Povídkami (od skvělé úvodní o výrobě obřího bubnu Taiko) se jako nit vine řádění nepolapitelného gangu Červeného škorpiona v oblasti, netriviálně rozřešené v trojdílném finále.
  • Multiverzum
    Červený Škorpión je priemerne akčný komiks, ale so skvelými epickými scénami. Nenaplnil však svoj potenciál.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/usagi-yojimbo-28-cerveny-skorpion/
  • sedw
    Další parádní Usagi. Při rozumném dávkování se nemůže přejíst. V tomto případě se mi obzvláště líbilo, že byla kniha složena ze samostatných příběhů, které byly ale velmi umně propojeny hlavní linkou, která se v poslední části dočkala svého rozuzlení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2018 10:06Usagi Yojimbo #28: Červený škorpion
    Usagi jede ze setrvačnosti, ale jede stále dobře.

    Celkový dojem: 90%
  • S4TW
    Ač mám někdy pocit, že se série trochu točí v kruzích a přináší věci, události, zápletky, které jsme měli možnost několikrát číst v předchozích dílech, tak pokaždé Stan přijde s něčím novým, originálním, čímž daný příběh pozmění a dá mu svou tvář. Každá jednotlivá povídka je bohatou studnou, ve které je velké množství informací, zajímavostí a odkazů na Japonskou, jeho kulturu a historii. Závěrečný komentář autora nám navíc pomáhá tyto informace lépe zpracovat. Díky tomu mám pocit, že čtením tohoto komiku se vlastně vzdělávám, což je nesmírně fajn. Zároveň je to pro mě odpočinkové, pohádkové čtivo, které je ovšem doplněno o výbornou akci, decentní humor a parádní postavy. V tomhle daném případě mě bavily všechny povídky. První je takové venkovské melodrama, které hodně hraje na city a daří se mu to. Druhá je zase o dost vtipnější, příjemnější, čili absolutní změna nálady. Pak nastává takové mysteriózní drama plné záhad. A závěrem vyšetřujeme kdo a co je Červený škorpión, přičemž nás čekají dvě velká odhalení. První pár stran jsem se opravdu obával, že mě série začne lehce nudit, ale závěrečné strany jsem byl přikovaný ke knize. Super!
  • p3tris
    Znovu vynikající Usagi. Povídka o ropuším oleji pobaví a Kitsune je okouzlující. Ústřední příběh je na začátku předvídatelný, ale vyústí celkem překvapivě. A v dodatcích se dozvíme, že sepuka je celkem věda. Už se těším, až se děj vrátí do hlavní dějové linie.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.3.2018 21:35Usagi Yojimbo #28: Červený škorpion
    Usagi je stále ve forme, i kdyz musim uznat, ze uz bych ocenil nejaky posun v hlavnim pribehu. Neni to nejlepsi dil serie, ale dobry je.
    80%
  • louza
    Po několika fádních recyklačních knihách přichází opět zlepšení. Sakai sice stále ignoruje hlavní linii a opírá se o povídky. Jde ale o povídky v rámci série vcelku originální (buben), nebo alespoň dobře uchopené, viz. zajímavě pojatá detektivní linka červeného škorpióna na kterou si pár sešitů před tím ušlapával půdu. Sakai je zpět a je celkem ve formě. A to i té kresebné. Kvalita některých panelů mile překvapí.

24101
Četl/a (64)
anka, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Doppelganger, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hromotlk, Hulik, invape, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, kaylin, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, Light, Masinfira, massilia, mgeralt, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Pista, Poseidon1978, S4TW, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, start05, tacmud, the.kasztan, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(130)
81splinter, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azbest, BadBoy, bboorreekk, binnmode, BlackDragon, blackJag, Bob, borknagar1, Calvin Klein, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, faster86, fel68, Final, Fox01, Georgíno J., GORERATED, Grrr, hahahoho, Hanussen, herbert, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, M4rsellino, maara, Maličká, Mamut12, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, petrSF, Pista, pk123x, Poseidon1978, Ruw, S4TW, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, Skot, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (19)
afri, Askalon, barthez, bobo666_2005, burzum, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, Iggy Pop, Kapis, Lojza, Maty48, Miriyak, monty.cl, Nightmare, plaštěnkář, raimi, Samurai-Jack
Shání (5)
afri, Al0f0k, Corvus, namdnas, Nightmare