Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Animované světy kresleného seriálu o želvách z Nickelodeonu a Batman: The Animated Series se poprvé střetly!

Batman má problém. Z Arkhamu záhadně zmizeli jeho nejnebezpečnější protivníci... a nikde v Gothamu nejsou k nalezení. Úplně totiž opustili jeho svět - a objevili se v New Yorku, kde žijí tajemní želví nindžové"

"Tahle série je úžasná." - Bleeding Cool
"Povinnost pro každého fanouška klasických seriálů!" - Weird Science
"Dokonalá kniha pro jakýkoliv věk!" - World of the Nerd
"Jízda od začátku do konce!" - Batman-News

Obsahuje sešity série Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures #1-6

Scénář
Matthew K. Manning
Art
Jon Sommariva (Red J)
Ink
Peter Laird, Serge Lapointe, Sean Parsons
Barvy
Zac Atkinson, Heather Breckel (Angieness), Sean Galloway, Matt Herms, Leonardo Ito, Jason Millet, Anthony J. Rauch Jr. (John Rauch / J. Rauch / Soto's John Rauch), Tomi Varga
Obálka
Jon Sommariva (Red J)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, dětský, dobrodružný, superhrdinský, týmovka
ISBN/ISSN
978-80-7449-542-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
284 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures (IDW Publishing, 2017)
  • Jonas Woodsman
    Jonas Woodsman 10.8.2023 09:21Batman / Želvy nindža Adventures
    Toto bol môj úplne prvý komiks, ktorý vlastním (predtým som čítal len z knižnice).
    Ako malý som bol z neho taký nadšený, že som ho prečítal 5-6 krát a extrémne ma bavil, ani nie kvôli korytnačkám ale hlavne kvôli batmanovi. Batmana som mal veľmi rád a vlastne ho mám rad až doteraz a rodiča mi nechceli vôbec dovoliť čítať Batmana (je nevhodný a brutálny) a jediného Batmana ktoreho mi dovolili bol Batman Adventures. No ale Batman Adventures bol len po anglicky a ja som mal iba 10 rokov a po anglicky som moc nevedel. A tak som uvidel na Martinuse tento komiks a hneď som si ho prial na narodeniny. A bol som z neho úplne nevšedný. Tento komiks mám veľmi rád ale komiksová realita je krutá - komiks má ľahko stupídny pribeh a... Batman sa tam stretol s korytnačkami!!! :-D Čo k tomu dodať.
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš7.6.2022 07:21Batman / Želvy nindža Adventures
    Musím se přiznat, že mě překvapilo, jak moc mě tento komiks bavil. Zřejmě u mě zabrnkal na nostalgickou strunu, protož jsem si připadal jako malý kluk při sledování starých animáků. Příběh stylem přesně odpovídá klasickým epizodám těchto starých seriálů. V tomto komiksu nelze hledat nic hlubokého, je to zkrátka oddechovka.
  • Palebras
    Palebras24.3.2021 14:38Batman / Želvy nindža Adventures
    Celkově vyvedená oddychová zábava, cílící převážně na mladší čtenáře. Příběh je většinu času jednoduchý a příjemně odsýpá. Hlášky jsou někdy lepší, někdy horší, ale nesklouzávají k trapnosti, což je určitě v komiksu tohohle typu velké plus. Je pravdou, že se v příběhu mihne docela velké množství postav, ale dle mého se nejednalo o nic zásadně špatného a průměrný čtenář Batmana a Želv se v pohodě zorientuje. Kresba je příjemně cartoonová a celkově zde sedí perfektně. Solidní zábava na odreagování, buď společně s prckem, nebo jako fajn dárek mladšímu čtenáři. Rozhodně ale neurazí ani náročnějšího čtenáře či milovníka klasických animáků. Za 4*!
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš7.8.2019 12:59Batman / Želvy nindža Adventures
    Veľký chaos s asi 100 postavami z oboch svetov. Hlavne zo začiatku je na každej druhej strane nová postava a je to dosť otravné. Ako keby chceli autori natlačiť do jedného komiksu všetkých protivníkov a sidekickov. Humor veľmi nefunguje, príbeh je slabučký a celkovo je to skôr pre menšie deti. Nebavilo ma to.
  • trudoš
    trudoš editor11.11.2018 22:50Batman / Želvy nindža Adventures
    Překvapivě zábavné čtení (myslím v rámci mých negativistických očekávání), přičemž v mnoha ohledech funguje lépe než vážně míněný crossover od Jamese Tyniona IV. Tomu hlavně přispívá fakt, že Matthew K. Manning záměrně cílí na mladší čtenáře, takže si může dovolit nejedno odlehčení. Jenže jak komiks funguje v humorné rovině, kardinálně selhává v té dějové. Kulantně řečeno, ta zápletka se zkrátka moc nepovedla. Opomenu-li, že není příliš originální, je i krapátek zmatená, nudná a nepřehledná. Jakoby autoři usoudili, že když je to pro adolescenty, může jít smysluplnost k šípku. Nemluvě o tom, že logiku otvírání a zavírání portálů jsem doteď nepobral, stejně jako kde se vzaly a kdo s nimi původně operoval. Jinak ovšem milá legrácka, špičkování mezi postavami funguje na jedničku, především proto, že si autoři umějí do lecčeho a leckoho kopnout. Obzvláště jsem se bavil u posledního příběhu, ve kterém Želvy maličko pubertálně dotírají na nového Robina, který od posledka změnil identitu.
  • perak
    Zpočátku mne to celkem bavilo, akce, sem tam nějaká hláška, vzájemné poznávání Batmana a TMNT. Postupem času se ta alo stávalo čím dál více zkratkovité, nepřehledné, bez nápadu a nakonec i těch vtipných hlášek ubylo. Myslím, že toto dětské čtenáře moc oslovit nemůže. Atraktivní potenciál střetu těchto komiksových postav nebyl využit.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger14.10.2018 13:50Batman / Želvy nindža Adventures
    Poněkud dětinský komiks, který mě ale docela bavil. Kresba je styl animáků a scénář jednoduchý. Jako odpočinkové čtivo to postačí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.4.2018 19:14Batman / Želvy nindža Adventures
    Hm, kdybych byl menší, tak mě to možná baví. Pro děti to může být slušný exkurz do určité části popkultury s jejich populárními hrdiny, určitě se na mnoha místech zasmějí. Já jsem se k uzoufání nudil. S tím, že má být komiks "jízda" a "pro každý věk" moc nesouhlasím... kresba hrozná.

    Celkový dojem: 20%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.4.2018 21:46Batman / Želvy nindža Adventures
    No, nevím. Když vyšla první kniha (NE díl), tak jsem si říkal, že další zářez musí být stejně dobrý. Hmmm, není a nebude. První a potažmo i druhá kapitola se ještě dá a docela slušně uvádí čtenáře do děje. Karikaturní a až přehnaně dětinská kresba to docela dobře doplňuje a zkrátka očekáváme dobrou porci humoru, byť spíš pro děti. Budiž, to mi nevadí, ale co mě dostalo, je naprostý a totální zmatek, který nastupuje od 3. kapitoly. Absolutně, i na podruhé, jsem se ztrácel, co mi chce vlastně scénárista říct. Přišlo mi to jako změť nahodilých shotů doplněné o nějakou frázi, hlášku, apod. a to je vše. Děj se jakoby rozplynul a sestává pouze z dílčích záběrů. Dokonce to přestalo být i vtipné a kouzelná atmosféra Batman TAS byla ta tam. Nicklodeon TMNT nebudu komentovat, pro účely komiksu jsem byl schopen to akceptovat a brát to v potaz, ale to prostě nešlo. Pro mě je toto naprosto zbytečná kniha a může snad pobavit jen skalní fanoušky, i když i zde pochybuji, a nebo mládež, což zase chápu. Dnešní tvorba pro mládež je ve stylu rychlého prostřihávání mezi jednotlivými sekvencemi a tento příběh mi přijde přesně takový. Ve finále je tam jakýsi epilog, který mi tam ale vůbec nepasoval, a celá kniha mi přišla jako promo video k předávání Oskarů, kdy pak netrpělivě čekám na South Park verzi Brooke Shieldsové, která nám pak poví, jak si uprdla při natáčení Modré laguny.

    Asi největší pecka z toho všeho je předělávka Batman TAS intra v podání Michaelangela - koho jiného, že asi. Ten je asi na tom všem nejzábavnější a tím to taky celé končí. I přes počáteční nostalgii mě to prostě nebavilo a nudilo. První kniha a právě vycházející její druhý díl (zatím v USA a v sešitech) je něco čemu říkám - MEZI DVĚMA SVĚTY - a přesně to sedí. Tady NE!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin3.4.2018 23:13Batman / Želvy nindža Adventures
    Fajn jednohubka. Já prostě miluji želví polévku. A netopýří křidélka. Ňam.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.4.2018 12:53Batman / Želvy nindža Adventures
    Prekvapive docela sympaticke, i kdyz pri prvnim prolistovani jsem mel trochu obavy (papir, cartoonova kresba).
    75%
516972
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.5.2018 07:56Batman / Želvy nindža Adventures
    Tak hlavně je to i pro fanoušky starého a doufám že i oblíbeného seriálu Batman: The Animated Series. Bez znalosti tohoto seriálu může tento komiks fakt odradit. Věděl jsem do čeho jdu po kresebné stránce, pak už to bylo horší. Prostě je to pro děcka. Mrzí mě spíš na tom to, že bych to rád měl ve sbírce, ale už jsem tento žánr překonal. Každopádně pár pasáží je fajn a povedly se, viz můj komentář. Nerad haním a ani nechci "hejtovat", jsem rád, že i pro mládež vychází poměrně slušné komiksy.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin7.4.2018 20:59Batman / Želvy nindža Adventures
    Jedna kniha no. A já mám nejradši Raphaela. A pak Leonarda, chudáka zodpovědnýho.
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse7.4.2018 13:45Batman / Želvy nindža Adventures
    Tohle má jen jednu knížku, že jo?
    Tyhle želvy mám rád... Hlavně Donnieho a Mikeyho :D Rapha můžu a Leonardo je děsnej... Toho mám rád snad jen v původních filmech z 90. let...
  • Draco nobilis
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin4.4.2018 15:31Batman / Želvy nindža Adventures
    Hm. No řekla bych že je to tak pro osm plus... pro šestiletý to úplně nejni. Je to asi pro tak starý děti, co baví klasickej Titeuf. Ale zkusit to můžeš a je to levný. A ty se asi pobavíš. Hele, pak vydali speciál Liga spravedlnost a Scooby Do či čo a to už bylo pro mě trochu moc nablblý, ale vím, že brácha takový věci žral jako malej.
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.4.2018 11:28Batman / Želvy nindža Adventures
    Je to pro děcko, co půjde letos do 1.třídy? A umí číst.
Četl/a (66)
Al0f0k, anka, BadBoy, Badgu.y1902, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Devlin2, Draco nobilis, farnhajt, Georgíno J., gwen666, Harlequeen, Hugin, invape, jankie, japes, Jay-jay, jh666, JohnyG, kallenved, kaylin, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Lachvos, Ladinek82, LookAss, Lord Baltimore, Mamut12, Mercurio, mindstormjak, MonsterGyre, MP, NecRoman, oleav, Palebras, pearlxjam, perak, Pista, punisher, raenius, RaptoR, Schimi85cz, Schirru, Schramm, seneke, Shpeckk, Spike, Staník, tacmud, TheoDread, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Ukko, utresyby, vita, YARYNN, Zbysek2410
(94)
afri, Al0f0k, Alfred, anka, BadBoy, Badgu.y1902, bboorreekk, blackJag, borknagar1, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Deži, disclose, doophy, Draco nobilis, dvoracekpetr1, farnhajt, filemon, Fox01, Georgíno J., gwen666, Hebled, Hugin, invape, jankie, japes, Jay-jay, jh666, Jonas Woodsman , Joshua_T, kallenved, Karel Sec, kaylin, kindanerd, Knowho/Wullcann38, Krvavý Patejl, Lenny, lifi, LookAss, Mamut12, markic, Maty48, Mercurio, mindstormjak, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Olesh, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Pista, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, Ricarderon, Schimi85cz, Schirru, Schramm, seneke, Shpeckk, Skot, Spike, Staník, tacmud, Tialster, Tiba, Till, Tommar, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ukko, utresyby, vita, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (11)
Azik2586, ComicBookGuy, deadpool, deefha, DracoAn, gezic, hahahoho, henrycruel, James, nx, Radkos
Shání (3)
deefha, gezic, namdnas
Nabízí (1)
filemon