Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Čas běží a na nikoho nečeká. Od útoku na úkryt Aogiri uběhlo půl roku a hodně se za tu dobu změnilo – především Kaneki, který teď za pomoci Bandžóa a Labužníka pátrá po doktoru Kanóovi. ÚPG však také nezahálí. Řady inspektorů se rozrůstají o nové tváře, a v rámci pátrání úřad naváže spolupráci s někým, kdo jim už v minulosti pomohl, a z koho bude mít Kaneki ještě hodně těžkou hlavu.

Scénář
Sui Ishida
Art
Sui Ishida
Obálka
Sui Ishida
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-516-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
230 g
Stran
204
Cena
199 Kč
Originál
Tokyo Ghoul #09 (Shueisha Inc., 2013)
  • Fort
    Fort29.1.2023 17:21Tokijský ghúl #09
    Díl ve kterém se nic moc nestane, namísto toho dochází k rozvinutí příběhu trochu do hloubky a spíš dává najevo co očekávat příště.
  • Fry
    Fry admin7.8.2020 21:39Tokijský ghúl #09
    Tokijský ghúl #09 - Posouvání v čase obecně u jakýchkoliv sérií moc rád nemám, nicméně zrovna zde mi to paradoxně naprosto vyhovuje. Je to možná i tím, že se autor nerad zdržuje nad zbytečnými dialogy, i když konkrétně v této knize je jich i tak víc než dost. Všechno to ale nějakým způsobem dává smysl, jsou nám představeny nové charaktery, Kaneki už nepůsobí jako ustrašená rybička a získáváme prostor k nahlédnutí do dějové perspektivy i ze strany ÚPG. Popravdě jsem čekal nějaký propad v kvalitě, každopádně zatím se tak nestalo ... Za mě 5*!
  • Netorack
    Netorack15.1.2020 11:13Tokijský ghúl #09
    // Společný komentář ke všem dílům. Obsahuje lehounké SPOILERY //
    Na sérii jsem se vcelku těšil (námět super, prvotní zápletka taky) a vcelku to i vypadalo dobře, ale podle mě se to zase dostalo do té typické mangové rozplizlosti, kdy se kupí stránky, kapitoly a celé knihy a zas tak moc se toho neuděje. Pořád souboje na život a na smrt, ale nakonec se stejně oba válečníci rozlezou každý do své zotavovny. Komentáře zde na comicsdb jsem si četl až po přečtení celé série, takže ten názor, že souboje jsou strašně nepřehledné, jsem si vytvořil sám. Šlo to až tak daleko, že některé kratší souboje jsem prostě přeletěl očima a až na konci jsem se z bublin snažil vydedukovat, co kdo komu udělal. Úplně to křičí třeba v porovnání s Gantz, kde jsou klidně za kapitolu dvě citoslovce a tři výkřiky, ale člověk prostě ví, co se komu stalo.
    Další věc, co mě žrala, jsou ty betlémy postav, chvílemi to vypadá, že se autor rozkračuje k sáze minimálně rozsahu Hry o trůny. A ten konec nekonec... aspoň trochu zakončení si těch čtrnáct knih zasloužilo. Dávám všem dílům tři hvězdy, těm, které mě zaujaly trochu více (1, 7, 8) pak čtyři.
  • Plocan
    Plocan30.3.2019 13:24Tokijský ghúl #09
    Oproti předchozímu dílu o dost ukecanější díl, který představil další vedlejší postavy a celkově byl jakousi předehrou pro nově se rozbíhající příběhový arc. Líbí se mi, že Išida dává prostor jak ghúlí dějové lince, tak se zaměřuje i na inspektory ÚPG - konkrétně na Amona, jehož charakter konečně vykreslil trochu víc do hloubky (přesto by se mu ale ještě pár flashbackových kapitol nadělit mohlo). Madóova dcera je také zajímavým přírůstkem a Džúzó mě zkrátka a dobře baví. Na druhé straně barikády bere Kaneki věci do vlastních rukou a pátrá po doktoru Kanóovi, což je zajímavé, obzvlášť konec poslední kapitoly navnadil na okamžité přečtení dalšího dílu. Timeskip po Aogiri arcu příběhu dle mého názoru prospěl, tak uvidíme, jak se věci vyvinou dál.
  • Mitsuko
    Mitsuko10.6.2018 16:12Tokijský ghúl #09
    Moje hodnocení zde je mírně rozporuplné. Skoro celá první polovina byla taková vlažná, hodně jsme se soustředili na novou postavu Akiru (která mi tedy zatím není příliš sympatická). Kdybych měla hodnotit jen tuhle část, byl by to fakt jen průměr a 3* jak vyšité. Druhá půlka to ovšem značně vylepšuje, když se znovu přesouváme ke Kanekimu a jeho „týmu", kteří mě fakt baví. Jsem ráda, že si Kaneki drží svůj drsnější mód. V tomto volume není žádná akce, držíme se spíš na psychologické lince, získávání a vyměňování informací a podobně.

    A co mě opravdu hodně potěšilo a skoro jsem s tím už ani nepočítala, je konečně větší zapojení Hideho! Hurá, celou dobu si říkám, že jeho postava má potenciál pro vytvoření zajímavých zápletek a konečně nám tu nějaká vzniká.

    Možná je to právě tou „ukecaností", ale právě u tohoto volume jsem opravdu pocítila ten rozpor boje, který zdánlivě probíhá mezi dobrem a zlem, my ale vidíme, že zlem v tomto případě vlastně není ani jedna strana.

    (PS: Doufám, že bude někdy uvedena na pravou míru nesrovnalost, o které jsem psala u #08 s Jednookovou sovou)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.5.2018 18:29Tokijský ghúl #09
    Autor si zde hraje se svým stvořeným universem, líbí se mi, jak se snaží vylíčit celý ten souboj Holubice vs ghúlové jako nečernobílý (na obou stranách jsou klaďasové), ale obecně trávím raději čas nad něčím jiným, než jsou tyhle manga telenovely. Nicméně tahle patří stále k těm nadprůměrným.

    Celkový dojem: 60%
  • p3tris
    p3tris9.4.2018 21:42Tokijský ghúl #09
    Díl, ve kterém se po dlouhé době nedočkáme žádné akce. Jde vlastně o detektivku, která nám dává postupně nahlédnou do psychologie postav A to Išida umí. Na scéně se také objevují nové důležité postavy jak na straně ghúlů, tak inspektorů. Poslední panel představuje pořádný příslib do dalšího děje.
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.4.2018 18:24Tokijský ghúl #09
    Hodne uzvaneny dil, kde se dohromady nic moc nestane. Je to evidentne mezihra a kvalita je setrvale prumerna.
    65%
3812