Ukázka
Ukázka
Ukázka
Všichni jsou seřazeni na bitevním poli, a to včetně démonického pana Trnky – zdá se, že bývalý mafiánský boss Labrazio není jediný, kdo vstal z mrtvých. A na Lonely Street se vrací další známá postava. Goon se opět setká se svou životní láskou, která mu přichází sdělit velké tajemství. Ale všechna osobní dramata musí ustoupit před velkým finále, k němuž Goonův příběh po celou dobu směřoval...

Obsahuje sešity série The Goon #28-31 (září 2008 - prosinec 2008)

Scénář
Eric Powell
Art
Eric Powell
Barvy
Dave Stewart
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Martin Šinkovský, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-88152-45-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
159 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
470 g
Stran
128
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #09: Calamity of Conscience (Dark Horse Comics, 2009)
  • Django
    Django mecenáš17.1. 17:29Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Bezstarostné léta plná zábavy konci a přichází nova doba.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.3.2021 01:50Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Další emočně i akčně vypjatý Goon, u kterého si člověk nevydechne, dokud ho nedočte.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.5.2020 12:24Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Powell šlápl brutálně na plyn a komiks jede na plné otáčky až se mu vaří kola. Komiksem jsem proletěl jak uragán a skoro jsem nestíhal všechno pořádně zpracovávat. Respektive při čtení jsem problém neměl, doslova jsem to hltal. Jenže dějové linky se střídají, gradujou a uzavírají tak rychle, že se v některých případech nestihnou dostavit vytoužené pocity. Naopak to dost často vypadalo asi takto " hm, ok, a co tam máte dál? ". A to mi přišlo trošku škoda.

    Nicméně nechci aby to vyznělo, že nejsem s komiksem spokojený, naopak velmi dobře jsem se bavil. Kresba opět zabodovala na plné čáře. Zároveň zpověď Powella na konci a ukázka černobílého Goona mi připomněla jak skvělou práci odvádí Dave Stewart, díky kterému je svět Goona jaký je a nebýt jeho, možná by mě tato série tolik nebavila. Powell kreslí skvěle, ale prostě bez barvy si tuto sérii už nedovedu představit.

    Devátý díl se každopádně povedl. Sice si stále nejsem jistý tím, jak autor dupnul na plyn a ještě k tomu zmáčkl nitro, ale věřím, že díky tomu se série posune zase o kus dál a přijdou na řadu ještě mnohem zamotanější zápletky. Teď jen doufat, že se u nás dalších dílů dočkáme a že na ně nebudeme příliš dlouho čekat. 4*
  • Walome
    Walome mecenáš3.5.2019 10:40Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Teda takhle rozporuplnou sérii jsem snad ještě nečetl. Jsem u devátého dílu a pořád nevím co si o Goonovi mám myslet. Naprosto absurdní humor střídají pokusy o temné tóny, které na mě většinou nefungují. Goonovic problémy s láskou jdou mimo mě úplně, to ve mně víc emocí vyvolává troll chodící s pařezem v podpaží.

    Ale ta kresba to neuvěřitelně táhne. Překvapilo mě, že Powell preferuje Goona černobíle, protože já nejvíce žasnu nad barvami. Na to, jak kolorista pracuje s pozadím. Jak Goon působí plasticky, jak město má úplně jinou atmosféru než les. Černobílá tomu mohla sednout v úplných začátcích, ale teď už si to bez barvy nechci představovat.

    Po osmičce, která mě bavila hodně, mi devítka přišla utahaná a vlastně i trošku hloupoučká. Vedlejší postavy se tam střídají jak na orloji a mám k nim minimální vztah. Ještěže to táhne Franky a celý ten svět, ve kterém se tahle taškařice odehrává.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš4.1.2019 21:02Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Zatiaľ jeden z najlepších Goonov a dosť ma to prekvapilo, lebo posledné časti ma až tak nebavili. Pohroma jménem svědomí je však plná brutálnej akcie, hlášok a má veľmi rýchly spád. Podarená vyvražďovačka.
  • Fry
    Goon #09: Pohroma jménem svědomí - Pamatuje si ještě na tu zábavnou sérii jménem Goon? No, tak ta už je dávno pryč ... Po minulém střetnutí s krysou donášející Labraziovi se Goon rozhoduje sjednat pořádek dřív, než se někdo další rozhodne změnit stranu. Mezitím Krkavec rozehrává finální plán na poražení jejich nynějšího nepřítele pomocí Pátera Monster a do města navíc směřuje i Goonova bývalá láska Elisabeth. Nicméně své poslední slovo ještě neřekla ani Mirna, která stále cítí pachuť vůči Goonovi za smrt jejího bratra ... Za mě 4*!
  • 3DD!3
    Tajemství, zničené trosky lásky a pomsta. Ta nesmí chybět. Powell vyhrotil konflikt s Labraziem do neuvěřitelných výšin. Páter je už vážně jenom přicmrdnávač, ale stále dokáže překvapit. Dvě Goonovi ženy se vrací, aby mu uštědřili poslední ránu a jemu to zničí duši.
  • sedw
    Nejlepší díl Goona, co u nás vyšel? Dost možná! Parádní temný díl, zásadní posun v příběhu, atmosféra by se dala krájet. Goon je jedna z nejlepších sérií, která u nás vychází a stále mi nejde do hlavy ten nezájem čtenářů.
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.5.2018 08:18Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Tak (aspoň za mě) ne Čínská čtvrť, ale až tato kniha konečně poslala Goona na vrchol a groteskní obludáriová mlátička se finálně změnila v temnou bažinu plnou krve a emocí. Myslím si, že když Powell začínal s Goonem, vůbec netušil, kam až to povede - ono je to asi stejné u všech tvůrčích procesů - a pomaličku budované pozadí jednotlivých postav, jejich postoje, motivace a povětšinou temná historie se tady spletly v jeden gordický uzel, který musel být rozseknut velice razantně. S napětím jsem otáčel každou stránku a i bez Rákosníčkovy mlhy bylo napětí přímo ke krájení. Strhující tempo ke konci gradovalo a autor své milované postavy vůbec nešetřil. Nelze než zatleskat a vyseknout Ericovi poklonu - už teď vyhlížím další díly.

    Výjimečně mě nadchly i bonusy vzadu, protože těch pár "náhodných" černobílých stránek osvěžilo pár věcí, které proběhly v dílech, které jsem četl už před lety a tudíž pozapomínal - a v této knize dostaly konečně význam a vysvětlily se, když své nitky přidaly do toho již zmíněného uzlu. Vysvětlení autora k čb/barevné kresbě u mě rozšifrovalo poslední otazníky - a to proč byly první knihy kresleny detailněji, především úžasná pozadí, která jsou v dalších dílech méně precizní. Ale i tak jsem rád, že Goon vychází v barvě, kolorista odvádí neskutečně kvalitní práci.

    Goone, jááá jsem s tebóóůů, neopustííím těěěě
    počítéééj dyckýýý se mnoůůůů
    bo jsem tvůůůj fánouuušééék

    Jednoznačných 100%.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.4.2018 12:36Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Tentokrát zpátky v hlavní dějové lince, zpátky v brutálním masakru.

    P.S. Nic proti samotnému názoru autora na konci, ale jsem rád, že je Goon v barvě.

    Celkový dojem: 90%
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.4.2018 14:30Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Finale? Zdaleka ne, ale nekolik dejovych linii konci (nebo to tak alespon vypada). Temne a atmosfericke.
    90%
31143
Četl/a (91)
123peta, 3DD!3, adevr, AlmightyMates , andro_animal, BadBoy, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, borknagar1, calvin10, cyboy, dajik, Davidos402, DEmnoG, Django, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, figis, Filip123, flipflop, foudy, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Hades, Hanussen, hromotlk, Hulik, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, Jimbeam90, jindroush, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, koudak89, Librarian, Light, LookAss, luky.kuky10, Mercurio, mgeralt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Onkel 1928, pechna, perak, Pizza Guy, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, robertsedmik, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, sedw, Sikk, SNUFKIN, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tomzany, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Walome, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(174)
123peta, adam.ra, adevr, Alfi, AlmightyMates , alois13, Anton Whatever, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Černá Krysa, chcita, cobe, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, faster86, figis, filemon, Filip123, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Glumal, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hanussen, Hebled, herbert, Honzin, hromotlk, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Kokuun, komik.sx, koudak89, kucik, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, Mamut12, Marthy76, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, Miriyak, MisaSutcliff, Mitak, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, robertsedmik, RR, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saint of Killers, Saran, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, SNUFKIN, Son-Goku, spot, StanleyHu, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vojtěch 393, Wiruss, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (7)
Askalon, Benji, deadpool, dvoracekpetr1, filosh, gezic, Maty48
Shání (2)
Al0f0k, gezic