Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Alita tu už nebydlí. Po Hugově smrti opouští krásná kyberdívka jediný domov, který znala, a stejně tak svou práci lovkyně zločinců. Nově se totiž hodlá věnovat brutálnímu sportu zvanému „motorball“, při kterém kyberkončetiny létají vzduchem a nejednoho hráče už odvezli z arény rovnou do šrotu. Alita však na nebezpečí nehledí – motorball pro ni neznamená jen únik před smutkem nad ztrátou přítele, ale také cestu za poznáním sebe sama.

Obsahuje knihy GUNNM #03 - Killing Angel (červenec 1992) a GUNNM #04 - Ars Magna (květen 1993)

Scénář
Yukito Kishiro
Art
Yukito Kishiro
Obálka
Yukito Kishiro
Lettering
Štěpán Brož, Marie Novotná, Jakub Škraban, Darya Subotsina
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dystopie, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-495-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 31 mm
Tisk
černobílý
Váha
588 g
Stran
450
Cena
489 Kč
Originál
GUNNM #03, GUNNM #04 (Kodansha Ltd., 1992, 1993)
  • martin28
    Hlavní část knihy pojednává o Alitině hledání sebe sama, když se vrhne na motorball. Tímto se příběh promění v jednu velkou akci, kterou bych srhrnul do dvou slov: "Twisted Metal". Tímto kniha získává poněkud monotónní nádech, který opadne až ve chvíli, kdy se Alitě vrací střípky vzpomínek z dřívějšího života. Děj graduje až v samém závěru knihy, když Ido navštíví tajemnou laboratoř, kterou vlastní profesor Desty Nova. Posledních pár stránek čtenáře nakopne s takovou razancí, že máte chuť ihned sáhnout po další knize.
  • tom173
    Skvělé pokračování cyberpunkové mangy. Děj trochu zvolní a většina knihy se soustředí na motorball, sport plný adrenalinu a násilí. Je nám tedy zase odkryta nová část tohoto světa i když tentokrát to nepůsobí tak osudově. Kresba je na mangu velice detailní, akce občas trochu nepřehledná. Na jednotlivých závodnících bylo použito spousta dobrých nápadů a daří se kombinovat různé bojové styly. Konec se jakoby vrací k hlavní lince a je to i docela napínavé takže jdu hned na další díl.
  • Good Games
    Good Games mecenáš5.1.2021 21:59Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl
    Bojový anděl Alita 02: Smrtící anděl je tentokrát o úroveň slabší diel, ako ten prvý. Môže za to hlavne motorball, ktorého je tu až príliš veľa a okrem poriadnej dávky akcie toho neponúka po príbehovej stránke veľa a tak tu dej prešľapuje na mieste. Aj napriek tomu je to však stále dostatočne pútavé a veľmi kvalitne kreslené. Som zvedavý, kam sa príbeh posunie tretím dielom. Celá recenzia
  • Liborius
    Akční pokračování Bojového anděla nepřináší zásadní posun v ději, ale zásadně pozvedne adrenalin každému čtenáři, jenž ocení kvalitní akční mangu. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/bojovy-andel-alita-2-smrtici-andel/
  • karl173
    karl173 mecenáš16.2.2019 16:06Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl
    Už první díl mě velice bavil a druhý díl není výjimkou, ale kdybych si měl vybrat, který z těchto dvou mě více nabudil na sledování filmu, řeknu rozhodně druhý díl. Druhý díl je totiž plný akce a to díky jistému sportu zvaný motorball. A tento sport a všechna akce kolem něho mě neskutečně chytla. Do toho se tu řeší i osobní problémy a Alita poznává sebe samu. Prostě paráda. Někomu může vadit, že se příběh o tolik neposune. Ale koho to zajímá, pokud dostanete skutečně živoucí svět, který je tak zajímavý. Za mě veliká spokojenost a těším se jak na film, tak na další díl mangy. 85%
  • Fry
    Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl - Od Hugovy smrti a Alitina útěku z domova uplynul již celý měsíc a my sledujeme ztrápeného Ida potloukajícího se skrz vrakoviště za účelem nalezení Ality a současnému dovedení ji zpět domů. Nicméně Alita mezitím naprosto propadla brutálnímu sportu zvanému 'motorball' a z nováčků z třetí ligy má jako jediná ambice dostat se až do prvoligového zápasu s nepřekonatelným Džašuganem. Nevím jak to ten Kishiro dělá, ale tahle série je dle mého vrcholem novodobé sci-fi počátku devadesátých let ... Za mě 5*!
  • Mitsuko
    Oproti prvnímu dílu srážím jednu hvězdičku, protože většina volumka se věnovala jen zápasům v motorballu. I ty byly fajn, ale bylo jich už prostě moc, navíc tak v celé první polovině byly veškeré scény mimo motorball utlumené na minimum, i když se třeba nějaké nabízely. Ve druhé polovině se nějaké začaly konečně objevovat. Na konci se to celé zlepšilo, a kdyby byl celý díl jako posledních pár kapitol, určitě bych hodnocení zvedla. Každopádně na pokračování je hodně dobře našlápnuto a věřím, že tam půjde zase hodnocení nahoru. :-)
  • perak
    Oproti prvnímu dílu se zde za celou knihu v hlavním ději moc neposuneme. Většina děje se točí kolem motorballu, který je zpočátku prezentován spíše jako normální sport, kde se soupeři dlouhodobě utkávají a případně postupují či sestupují do jiných lig, avšak v této knize je z toho spíše boj o konečnou eliminaci co nejvíce soupeřů. Děj je tak zajímavý především ve vedlejších liniích příběhu a hlavně na konci, kdy už skončí motorball a kdy se opět více vracíme k Salemu. Jinak technologický svět vykreslený v knihách o Alitě opět výborný, někde jsem četl srovnání s Ghost in the Shell a pro mne tedy určitě toto o hodně lepší.
  • Azalin
    Azalin mecenáš10.7.2018 07:39Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl
    Tak ty motorballové díly je nutno přežít. Já mám teda rád i je, ale z celé první série jsou suverénně nejslabší..
  • jardoom
    Alito, ty jedna nezbednice, přestaň si hrát s robokoulema a zase nám ukaž, že stoprocentně stojíš za povšimnutí, protože tvůj dnešní výkon nebyl až tak jednoznačný.

    http://www.comixzone.cz/view/2437-bojovy-andel-alita-2-smrtici-andel
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.7.2018 23:00Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl
    Velká část kapitol je zabitá motorballem, který mě teda moc nebral. Mám rád ty "lidské" dimenze příběhu, sem tam humor, ale zdejší akce je průměrná mangovská záležitost.

    Celkový dojem: 50%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.4.2018 19:03Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl
    Je to divné, ale tenhle "díl" mě opravdu moc nezaujal, na rozdíl od toho prvního. Přijde mi to, jako diametrálně odlišný příběh, který čirou náhodou má stejnojmennou hrdinku. Motorball mě fakt nudil a čekal jsem, až to nějak vygraduje. Naštěstí občas to bylo prokládané nějakou hlubší myšlenkou nebo zkrátka jiným prostředím, ale pořád to bylo dokola a unikal mi smysl takto dlouze psát o nějakém Motorballu. Navíc Alitě to bylo jedno, zda-li vyhraje atd., čili jakým směrem se příběh ubíral. Pak ten finální souboj s Džugašanem, to jsem taky nedával, jak to vlastně skončilo. Nějak jsem se dovtípil, ale stejně, absolutní změna bez jakéhokoliv náznaku rozuzlení, a najednou do toho o 2 roky později, dítě v pozadí a z ničeho nic se tam objevuje nějakej odpornej ksicht, z kterého se časem vyklube Zapan. A tam to začíná být zajímavé, jakmile se pokročí v ději k doktorovi Dasty Novovi, tam už to začíná mít Aliťácké grády, jenomže - TO BE CONTINUED.... Nevím, jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. Jsem na vážkách. 3 značí průměr, což úplně nesedí, kresba mě bavila a zase mi nabídla jiné spektrum a vymoženosti Kiširova umu. 4 značí dobré až na drobnosti, ale to taky ne, mě to totiž fakt nebavilo a v tom Motorballu paradoxně stojí za zmínku ony závody bez bublin a textu. Zkrátka čistá a holá akce. Tak co s tím. Do toho nemůžu říct, že se jedná o naprosté zklamání, spíš to nesplnilo má očekávání. Nicméně, zase vygradovat ten hned 2. knihou v Salemu nebo něco takového je také nesmysl, nota bene, že vím o dalších knihách, které vyšly, tudíž vyjdou u nás a do toho to je manga a ta si potrpí na dlouhé vypravování. Hmmm..... co s tím. No co, je to pořád Alita a ve finále (suma sumárum) jsem se stejně bavil i přes počáteční brblání viz výše a je dost možné, že v širším spektru, až budu mít všechny knihy pohromadě, to třeba bude házet jiné světlo. Dám 4, protože bagr.. ne protože ALITA!
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.4.2018 13:22Bojový anděl Alita #02: Smrtící anděl
    Opet se mi libila manga. Alita ma hlavu a patu, i kdyz tady je zcasti hlavne dejova vata v podobe toho motorballu a hlavni pribeh se posune jen trochu. Ale i tak to bavi.
    Vzhledem k tomu, ze Alita vychazela v 90. letech, tak se nabizi prime srovnani s Ghost in the shell a tady Alita vyhrava na cele care. Ma to dej, ktery plyne od A do B, autor nemoralizuje, neoblazuje nas uvahami o likvidaci zdravotnickeho odpadu apod. a hlavne ta technika tady dava pomerne smysl a celkem slusne obstoji i dnes.
    Jinymi slovy - Alita prezila zmenu poroty, GIT ne.
    80%
162411
Četl/a (77)
0r0b0r0s, 2Hitman3, AlmightyMates , Benny, ben_bella, binnmode, Cabal, calvin10, charvos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, desto, Doppelganger, erik, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Good Games, Hønzza, IndyP, invape, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, Keno, kinak, Kiwi1902, Koci, L4MIOzZ, Ladinek82, lantan1, Lokusta, Martinb, Matthew, Maty48, Mitsuko, monocyt, Mr.Plysh, Mysak92, NylKasbri, Osimchin, pearlxjam, PeNNy, perak, Plechy, Poseidon1978, Premek, Qvestor, RadimNemec, RaptoR, Róbert Nagy , robertsedmik, rockyt, Sagikkun, Scaleo1, Schimi85cz, seneke, Sir_Pete, start05, the.kasztan, tom173, trudoš, VXP, xflori01, Yefery, ZD3H, zlejzmrd
(133)
2Hitman3, Abe, alchymista5, Alfi, AlmightyMates , Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, Buchtic, Cabal, calvin10, charvos, Corvus, cyboy, Dali, desto, Doppelganger, erik, farnhajt, Final, Fox01, Foxized, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, GORERATED, Hawwwran, IndyP, invape, Jak, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kadin, kallenved, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, kinak, Kiwi1902, Koci, Kouzelnik7, krvinka56, kucik, L4MIOzZ, Lamahe, lifi, listr, Lokusta, LuckyLjuk, maara, markic, martin28, Martinb, Maty48, Mitak, Mitsuko, moiqpiom, monocyt, motycond, Mr.Plysh, Mysak92, mywiel, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, NylKasbri, Osimchin, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, Plocan, Poseidon1978, Premek, RadimNemec, RaptoR, Róbert Nagy , robertsedmik, rockyt, Sagikkun, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, songoku, Stara.kryta, start05, syon, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, tom173, Tomate, Toren, trudoš, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VXP, Were-chan, worf, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, ZD3H, zlejzmrd
Chce (13)
arnecht, Badgu.y1902, besikv, delsemela, duri, filemon, Himlik, kisuke93, monty.cl, sleepless, Tiba, tukak, vevera6
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (1)
bourgeois