Ukázka
Ukázka
Ukázka
Mladý povstalecký pilot Luke Skywalker zničil největší zbraň Impéria, Hvězdu smrti. Povstalci poté zahajují smělou ofenzivu v odlehlých koutech vesmíru a doufají ve své konečné vítězství. Luke však tuší, že musí kráčet po jiné cestě, pokud se chce stát plnohodnotným rytířem Jedi. Vrátí se na svou domovskou planetu Tatooine, navštíví dům mistra Obi-Wana Kenobiho a v něm objeví deník sepsaný právě pro něho. Princeznu Leiu a Hana Sola mezitím čeká další překvapení. Při pátrání po vhodném místě pro povstaleckou základnu se na dosud neznámé planetě Vnějšího okraje setkají se ženou, která se prohlašuje za Solovu manželku. Příběhy všech se pak protnou na Pašeráckém měsíci, kde dojde ke konečnému zúčtování.

Obsahuje příběhy:
Skywalker útočí (Star Wars (vol. 2) #1-6)
Z deníku starého Bena Kenobiho 1 (Star Wars (vol. 2) #7)
Zúčtování na pašeráckém měsíci (Star Wars (vol. 2) #8-12)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars #01: Skywalker Strikes, Star Wars #02: Showdown on Smuggler's Moon).
Obsahuje sešity série Star Wars (Vol.2) #1-12 (leden 2015 - listopad 2015)


Scénář
Jason Aaron
Art
Simone Bianchi, John Cassaday, Stuart Immonen, Mike Mayhew
Ink
Mike Mayhew, Wade Von Grawbadger
Barvy
Laura DePuy Martin, Justin Ponsor
Obálka
John Cassaday
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Stanislav Kadlec, Klára Nettlová
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-4224-7 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
906 g
Stran
256
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars #01: Skywalker Strikes, Star Wars #02: Showdown on Smuggler's Moon (Marvel Comics, 2015, 2016)
  • tom99
    Zase další příběh, který krásně navazuje na Epizodu IV, prohlubuje ji a udělá oslí můstek k Epizodě V. Luke po zničení 1. Hvězdy smrti logicky nabyde pocit nesmrtelnosti, ale rychle se vrátí na zem, když si uvědomí, že držet v ruce světelný meč nestačí, aby se stal Jediem. Luke si zjišťuje, že nejenže nestačí na Vadera, ale nevyrovná se ani průměrným vojákům a služebníkům Impéria. A pokud má být cenným přínosem Povstání, je nutné rozvíjet svůj talent. První část knihy je o mnoho "filmovější" a zábavnější než ta druhá. Zvlášť pátrajícího Luka na Tatooinu jsem si velice oblíbil. Nezaostává ani Han, Leia a jejich vzájemné pošťuchování. "Falešná" manželka Hana je možná malinko moc, ale alespoň to vzbudilo zájem princezny o pašeráka Sola. Z celé knihy ale opět musím vyzvednout Luka. Tady je sice hlavním hrdinou, ale hodně slabým a zranitelným, který je teprve na začátku své jedijské cesty.
  • radimisko
    Co se dělo bezprostředně po zničení první Hvězdy smrti? Jason Aaron doplňuje ságu Star Wars strhujícím dobrodružstvím, které dokonale vystihuje vše, co k Hvězdným válkám patří.
  • Norri
    S potěšením musím konstatovat, že to dostálo pověsti skvělého komiksu a maximálně to naplnilo má očekávání. Scénář je úžasná jízda od začátku do konce, nikde si to nebere čas na oddech. Má to skvělou atmosféru, která je velmi podobná původní filmové trilogii. Nechybí tomu napětí, ani humor. Dokonalá je zde výtvarná stránka. Samotná kresba, kompozice, detaily, barvy. Prostě dokonalost! V podstatě celou knihu jsem se blaženě usmíval a užíval jsem si to.
  • mkolar
    můj první SW komiks, naprostá pecka
  • Good Games
    Skvelé komiksové Star Wars, ktoré prinášajú fanúšikom naozaj zaujímavý a nápaditý fanúšikovský servis. Komiks ponúka dva príbehy plné akcie a nápaditých súbojov, ktoré som ja osobne vždy chcel vo filmoch vidieť a ani som o tom nevedel. Napríklad Darth Vader versus kráčajúci kolos z Impérium vracia úder alebo Luke Skywalker versus Boba Fett. Bavil som sa naozaj dobre a myslím si, že fanúšik Star Wars nemôže byť týmto komiksom sklamaný. =►Celá recenzia◄=
  • faster86
    I když nejsem žádný velký fanoušek sw tak mě to bavilo, celou dobu jsem měl takový feeling filmového zpracování
  • Palebras
    Tak tohle byla opravdová jízda. Aaron prostě umí a dává to náležitě najevo. Příběh je od začátku nabitý skvělě napsanými dialogy, dobrým a inteligentním humorem a hlavně akcí, která doslova vystupuje z jednotlivých stránek. Scénář skvěle pracuje se všemi ústředními postavami, hlavní hrdinové dostávají uměřené množsví času na scéně a celkově je všechno výborně propleteno až do samotného vyústění. Opravdu dobrá práce. Kresba je také skvělá, akce díky ní působí dynamicky a hlavně větší a výbušnější potyčky jsou oku lahodící. Rozhodně také potěší pevná vazba s počtem stran, který na nějaký ten delší večer vystačí a to je v případě téhle hvězdné party jen a jen dobře.
  • trudoš
    Bezkonkurenčně nejlepší Hvězdné války od dob základní trilogie. Nevím, jestli je to láskou Jasona Aarona k původnímu materiálu, nebo mým vlastním nostalgickým vztahem k snímkům George Lucase z let 1977-1983, ale tady dokonale funguje všechno to, co v dalších filmech selhávalo – sympatické postavy, bezděčný humor a nápaditá akce, která neztrácí dech po celých dvě stě padesát stran. Perlí obzvláště C-3PO, ovšem skvěle fungují všechny ikonické figury, jejichž charaktery jsou stejné jako před čtyřiceti lety na plátnech kin. Je pravdou, že autor nejde po nových motivech a kráčí cestou vyšlapanou jinými tvůrci, ale vůbec to nepůsobí jako absence vlastní invence, spíš jako úcta ke kánonu, do něhož už není třeba zasahovat, či jej nějak vylepšovat. Navíc tu parádně funguje návaznost na filmy, kdy dobrodružství propojuje pátou a šestou epizodu, přičemž se vysvětlují drobné mezihry, ke kterým logicky muselo dojít. Tohle je zkrátka přesně ta předaleká galaxie, jakou si pamatuji. A kterou miluji.
  • Kazumaki
    Překvapivě solidní zábava rozšiřující původní svět SW. Psát scénář k něčemu takovému musí být těžký úděl, když se vlastně jen vyplňuje prostor mezi jednotlivými milníky. Nicméně daří se to a komiks hezky odsýpá. Mezi textem a atraktivní kresbou je vhodný poměr, takže nikde není tuna textu a postavy jsou věrné svým filmovým protějškům. Bavilo mě hlavně pátrání po odkazu Bena Kenobiho a Grakkusova aréna.
  • JohnyG
    Fanoušci nemůžou mít snad nic moc proti. Je to pěkně nakreslený akční dvoupříběhový hardback s trochou zábavných konverzačních výměn obsahující důležité klaďasy i zloduchy, u nichž se vše věrně drží šablon jejich charakterů. Je to málo? U mě to splnilo očekávání, takže mi to prostě stačí. Sice se nic moc nového z pozadí kánonu nedozvíme a všem je jasné že Han, Leia i Luke prostě neutrpí ani škrábnutí, ale trávit čas s těmito stránkami byla i tak radost a o to jde především.
  • karl173
    Kdo chce komiksové Hvězdné války, přesněji Star Wars tak by neměl přehlédnout tento komiks. Aaron sice většinou píše trochu drsnější příběhy, ale u Marvelu co se mu dostane pod ruku, to zvládne. Přijde mi že neexistuje žádná série nebo značka se kterou by si tenhle chlapík neuměl poradit. Jeho scénář je svěží a při čtení budete mít ten správný pocit jako by jste sledovali samotný film. Jasně, nešlo by to bez kresby, která je vskutku bravurní. Detaily, barvy a povedené akční sekvence pomáhají k filmovosti vskutku hodně. Atmosféra díky tomu na vás jen čiší. Nic ale není dokonalé a samozřejmě i tento komiks Star Wars má své neduhy. Jsou to ale povětšinou již známé výtky, že proč tohle a proč tamto. Ale když přestanete kroutit hlavou nad některými rozhodnutími postav či chování postav, tak zjistíte, že přesně tohle je zkrátka ten pravý Star Wars. Nevidím důvod proč tomuto komiksu neudělit plný počet, jelikož já se bavil od začátku až do konce a na to kolik má tento mazlík stran, jsem to zhltnul jak malinu. 90%
  • Cinema Ranger
    Zapomněl jsem dodat jednu výtku. A to, že se nemusíme bát o postavy, protože jsou to hlavní postavy, které se objevují poté ve filmech. Takže tedy 85%
  • Cinema Ranger
    Já Star Wars mám velmi rád, a proto jsem si tento komiks nemohl nechat ujít. Je velmi příjemný, současnému kánonu neškodí a skvělé je nejenom, že je skvěle napsaný, nakreslený celkem třemi kreslíři a vychází u nás 2 příběhy v souborném vydání a navíc v Hardbacku za skvělou cenu 499,-. Skvělé je i to, že si ho užijí všichni fanoušci Star Wars. první příběh se mi líbil více, ale druhý je také skvělý. 90%
  • Komiksum
    Moc fajn Star Wars komiks za kterým stojí v současnosti velmi známý scénárista Jason Aaron. V této knize máme 2 booky, přičemž z nich je jednoznačně lepší Skywalker útočí ze kterého přímo čiší klasické Star Wars. Všechny postavy se chovají tak jak známe z filmů a i tak vypadají což je ohromné plus. Ovšem druhý book zůčtování na pašeráckém měsíci už je poněkud slabší, hlavně pár momentů je dost WTF. Slabinou toho komiksu je fakt, že pojednává o známých postavách které se ještě objevovali v dalších filmech a proto o ně nemáme vůbec žádný strach. Co mě určitě mrzí je změna kreslířů, z trojice Cassaday, Bianchi a Immonen vypadá prostě nejlépe první jmenovaný (i když zbytek nekreslí vůbec zle). Za slušné peníze dostane nový super komiks z nového kánonu a to za to určitě stojí, mohu doporučit nejen fanouškům Star Wars.
  • jh666
    Obsah, provedení, cena. Tady není o čem. Jen tam mohlo dát galerii obálek, ale i tak 100 %.
  • cyboy
    Tak od tehle knihy jsem cekal jednoduchy vyplach a ono to je celkem dobre. Misty to ma trochu slabsi momenty, ale jako celek to funguje. Ne, ze by to Aaron neumel lip, ale libilo. Ma to SW spirit a to jsem necekal.
    75%
23432
Četl/a (101)
2Hitman3, 2scha, Alfi, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, borknagar1, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, Cvrdoool, cyboy, dajik, Darker, deadpool, Deckard, Dekssan, desto, dvory, Dzonik, Erich, ErraticCamp, farnhajt, faster86, flyboj, Fox01, Fr3d_K, Garp, Georgíno J., Giskard, Good Games, gumidekmedvidek, Hønzza, hellblazer, Hlousks, invape, Izmir Čupr, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Ježek_22, jh666, Jimbeam90, JohnyG, Joker189, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Kazumaki, Keenkeen, kendor007, komiksák007, Komiksum, L4MIOzZ, lantan1, Lijem24, LuckyLjuk, Lukasitch, luky.kuky10, Macek78, malylada, Matthew, mineralk, MP, Mrtvejbazen, Noci, noovakpetr, Norri, oleav, Olesh, ondra kenway, Palebras, parado, pearlxjam, Plechy, Poseidon1978, PrastenejCitron, radimisko, raenius, Rinter, Sebastian , Sebastian the wise, Sikk, slavik38, Snegis, štěpin_8, t0mas, tom173, tom99, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, VskPrzk, xxSIMIxx, YARYNN, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(162)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Agiru, Alfi, Alfred, BadBoy, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blair, borknagar1, burzum, calvin10, Captain Collar, CaptainL, CaptainMarty, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Dani El, Daw8ID, Deckard, DegiCZ, Dekssan, Denis1996, desto, Devilek, disclose, DKoscik, dvory, Dzonik, Erich, ErraticCamp, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hønzza, hellblazer, herbert, Hlousks, hugosnowden, invape, Izmir Čupr, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Ježek_22, jh666, Jimbeam90, Joker189, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kallenved, kapicka, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, Komiksum, kubanec13, L4MIOzZ, Lamahe, lantan1, Lenny, Lijem24, LuckyLjuk, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, markic, Matthew, Mauglí, mcleek, me, Mighty_Morphine, Mikei, mineralk, misa, Mitak, mkolar, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, NecRoman, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Palebras, parado, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, plaštěnkář, Plechy, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, RicHard. , Rinter, Rowan, S313, saja, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, Spider-man, štěpin_8, suricattaontheway, tacmud, Thurin, Till, timek, tom99, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommar, Tomzany, Toren, trudoš, Tyfus, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (20)
Alfray, Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, delsemela, Dexir, DracoAn, Fida, Final, Himlik, James, Keno, Kitykatyn, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, polika36, Schramm, TenCoJeZbytečnej, vteco
Shání (3)
buscheer, namdnas, Nightmare