Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Finále velkolepého pirátského příběhu! John Silver konečně dorazil ke svému cíli… a s ním i zbytek těch, kterým se povedlo přežít. Ovšem hrůzy oceánu nejsou nic proti tomu, co je čeká v amazonské džungli. A co teprve, když se do hry zapojí zrádní domorodci, zlovolní bohové a nebezpečí skrývající se v hlubinách prastarých měst. Tohle místo má s hrdiny své plány. A není to rozhodně nic příjemného.

Obsahuje původní dvě alba série Long John Silver, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Dlouhý John Silver #03: Smaragdový labyrint (Long John Silver #03: The Emerald Maze, 2010)
Dlouhý John Silver #04: GuyanaCapac (Long John Silver #04: Guiana Capac, 2013)


Scénář
Xavier Dorison, Mathieu Lauffray
Art
Mathieu Lauffray
Barvy
Mathieu Lauffray
Obálka
Mathieu Lauffray
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-547-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
358 g
Stran
116
Cena
249 Kč
Originál
Long John Silver #03: The Emerald Maze, Long John Silver #04: Guiana Capac (Dargaud, 2010, 2013)
  • SickNail
    SickNail mecenáš1.11.2022 14:05Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Ahooooy držte si klobúky (alebo skôr plachty) lebo tu sa nám vietor riadne rozfúkal a všetko naberá spád. Neskutočne napínavé čítanie ktoré som hltal stránku za stránkou. Záver parádne vygradovaný až do veľkého finále. Jeden z najlepších komiksových príbehov aké som v poslednej dobe čítal.
  • brkowycz
    Podle mě b se tahle řada měla jmenovat: "Průměrné světové komiksy česky". Přiznám se, nečetl jsem úplně všechno... ale zatím každý kousek z téhle série balancoval na hraně průměrnosti, spíše se nakláněl do propasti špatného díla... Na základě poměrně vysokého hodnocení tady jsem sáhnul opět po další knize z téhle řady... a zase zklamání. Jako není to vyloženě špatné, spíš by se mi v životě nic nestalo, kdybych si to nepřečetl.
    Autorovi musím uznat snahu o vytvoření komplikovanějších postav, někde se to podařilo více, někde méně, kolem dokola je celkem fajn. Co se ovšem bohužel nepodařilo vůbec je nějaká přehlednost děje, plynulý tok vyprávění... skrze celé čtyři díly se strašně skáče od události k události, kresba tomu moc nepomáhá, kolikrát jsem musel luštit, co se na panelech vlastně děje... má to asi čtyři konce... z nichž nejvíc se mi líbil ten, který připomínal jakousi pirátskou verzi Apocalypse Now. Žádný z těch konců není moc dobře vystavěný, často se odehraje strašně rychle, jen aby se začal řešit jiný konec... nevím. Navíc uzavřít mytologickým způsobem příběh, který tři a půl svazku se o nějaké mystice vůbec nezmiňuje... to také není podle mě nejšťastnější.
  • Fry
    Modrá Crew #07 - Dlouhý John Silver #3, 4 - Druhá polovina výpravného příběhu za pokladem nedozírné hodnoty, na jejímž konci všechny přítomné z velkou pravděpodobností (?) čeká jedině zkáza, překonala veškerá má očekávání. Sice pár nejasností jsem nacházel i tady, některé pasáže jako by z děje úplně vypadly, ale po dočtení jsem tedy rozhodně zklamán nebyl ... Za mě 4*!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.12.2020 06:32Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Ešte lepšie, ako prvý zošit. A už ten bol super. Prostredie džungle ma však bavilo viac, pripadalo mi atraktívnejšie a ilustrátorovi umožnilo poriadne sa predviesť vo vytváraní parádnej, dusnej, exotickej, mystickej a mysterióznej atmosféry. Kým mnohé postavy v prvom zošite pôsobili jednorozmerným dojmom, tak pod vplyvom drsných okolností, aké sa začnú diať preživším členom posádky lode Neptún v pokračovaní, sa z nich stávajú hrdinovia, ktorých si môžete obľúbiť, začnú vám byť sympatickí a čím ste bližšie ku koncu, tým je vám viac ľúto, že umierajú. To nie je spoiler, to je džungľa a džungľa je miesto, ktoré sa správa mimoriadne nemilosrdne k ľudskému životu. Na konci zostáva smútok za starými, navždy stratenými nostalgickými časmi, ktoré sa už nikdy viac nevrátia. Čo mi vadilo? Vlastne nič, je to pecka.
  • Netorack
    Za mě rozhodně ano, je to zase něco jiného. Kresba moc pěkná, sice je to hlavně o sceneriích a větrem ošlehaných tvářích drsných mužů, ale i nějakého toho výstřihu a nohou se dočkáme. Příběh řekl bych klasický a tudíž velmi se hodící do "universa" Dlouhého Johna. Mě se, možná na rozdíl od ostatních, líbila více ta čistě lodní část v první polovině. Poctivé čtyři hvězdy.
  • tom173
    Oproti prvnímu dílu jsme rychle hozeni do akce, které je tu opravdu spousta. Celkově je to mnohem méně ukecané a máme tu i více epických celostránek. Příběh samotný se vyvíjí velice nepředvídatelně a dá se přečíst jedním dechem, během čtení mě několikrát napadlo že by si to zasloužilo filmové zpracování. Kdo má rád džungli jako prostředí děje, si tady přijde na své. Je tu vykreslená správně temná a plná neznámého nebezpečí. Hlavní hrdinové už mi nebyli tak nějak ukradení jako v jedničce a musel jsem jim fandit. Co bych ještě vypíchnul - styl vyprávění očima doktora Liveseyho je parádní a Dorison to celé píše poutavě a s myšlenkou. Poslední dvě stránky mají opravdu něco do sebe a vlastně vystihují jak romantický svět plný dobrodružství postupně mizí. Jako celek je John Silver skvělé pirátské dobrodružství, které si v blízké době dám rád znovu.
  • sedw
    Po prvním díle, kterému nemám co vytknout, zde mírný propad, a to kvůli poslednímu dílu. Celý komiks byl poměrně uvěřitelný a říkal jsem si, že toto se opravdu mohlo stát, což poslední sešit mírně pokazil. I tak byla četba Dlouhého Johna Silvera super zážitek a ke komiksu se rád vrátím.
  • Norri
    Norri mecenáš17.9.2019 21:25Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Ostrov pokladů jsem nikdy nečetl a z filmových adaptací jsem viděl celou asi jenom animovanou sci-fi verzi. Přesto mám pocit, že ten příběh dobře znám a poznával jsem ho v prvních dvou dílech Dlouhého Johna Silvera (Modrá Crew #6). Není to špatně vyprávěné, ale chybělo mi tam napětí z neznámého. Závěrečné dva díly (Modrá Crew #7) byly v tomto ohledu mnohem lepší a více jsem si je užíval. Děj má najednou grády, odehrává se v epických scenériích a hrdinové zjišťují, že věci se nemají tak, jak očekávali. Kresba je “evropsky pěkná” - v malém formátu Modré Crwe nenadchne, ani neurazí. Chtěl bych to vidět na papíře v původním formátu.
  • Multiverzum
    Tu sa nie je príliš o čom baviť. Dlouhý John Silver 3 - 4 je supiš-pupiš pecka. Keď ju budete mať doma, určite to nebudete ľutovať. Je dokonca možné, že sa ňou budete brutálne a veľmi arogantne chváliť pred kamarátmi. Sám som bol troška prekvapený, že dávam maximálne/najvyššie hodnotenie, ale toto je proste nezastaviteľná šupa, ktorá ma hrozne, príšerne a strašne bavila.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/dlouhy-john-silver-3-4/
  • willis
    Krásná kresba, ale postavám jsem nějak na chuť nepřišel. Osud žádné z nich mně nějak moc nezajímal. Možná by pomohlo rozepsat příběh ještě tak na více dílů, protože některé věci jsou strašně zkratkovitý... (konec lorda Hastingse, to bylo co?)
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.9.2018 08:48Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Naprosto úžasné spojení napětí, mystična, perfektní kresby a skvěle napsaných postav. Opravdu úžasné, tyhle příběhy o skrytých pokladech, zapomenutých městech a ukrytých magických míst miluji a tohle mi to dalo všechno.. výborné a na konci i dojemné, spokojenost, víc takových komiksů
  • VanTom
    Našlapaná dobrodružná jízda v amazonské džungli mě oproti knize 1 (MC6) bavila podstatně víc, včetně nadpřirozeného finále. Hlavní hrdinové vykrystalizovali ve svých charakterech (zatímco řady vedlejších výrazně prořídly) a dostáli svým rolím na přímočaré cestě za pokladem, resp. nalezením Guyanacapacu a úniku z něj. Detailní kresbě změna prostředí také svědčila, ovšem ve větším formátu by vyloženě prokoukla.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.6.2018 20:46Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Parádní dobrodružná jízda s pěkně vykreslenými nečernobílými charaktery a navíc skvěle výtvarně zpracovaná. Přesně takhle bych si danou odpočinkovou eu sérii představoval.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.6.2018 15:44Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Úžasná kresba, obzvlášť co se lodí, vody, džungle, krajin týká... napínavé a dobrodružné do konce, řemeslně bravurně zvládnuté!

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.6.2018 09:30Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Nečekal jsem, že se příběh sveze po vlně takového mysteriózna a nadpřirozena - ale ve finále proč ne. Autor všechny své postavy kvalitně vyvraždil, což mám rád a na patře nezůstala žádná pachuť. Velice příjemné pirátské dobrodružství, až jsem dostal chuť vyrazit někde do neznáma a žít jen pro dnešek. Moje žena jaksi s těmito mými touhami neměla včera úplně pochopení, takže zase sedím v robotě a místo slaného oceánského větru mě ovívá klimatizace, která mi tu přináší dobrodružné bacily z celé budovy.

    Zásadní chybou tohoto komiksu pak je, že se tam ani jednou neobjeví Mirek Kalousek, abych mohl vytrhnout z letargie jeho zdejší fun-gay-club.
  • choze
    Třetí díl od začátku správně zahušťuje atmosféru při plavbě džunglí, rozuzlení ve čtvrtém mě ale lehce zklamalo. Každopádně opět kvalitní scénář a krásná kresba a ve výsledku vynikající pirátský komiks.
  • Darker
    Darker mecenáš2.5.2018 19:18Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Budu zase za rebela a půjdu proti proudu. Mě se ten konec prostě nelíbil. Zase se objevují naboženské fantasmagorie, které jsem po skvělé práci s postavami nečekal. Asi jsem čekal závěrečný konflikt o zlato a spíš pirátskou "vybíjenou" ve stylu, čím nás bude míň, tím bude větší podíl pro každého. Toto mě moc nenadchlo. Je to sice míň přehnané než Třetí zákon a konec je takový umírněnější, ale i tak žádná sláva. Za mě lehké zklamání.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš25.4.2018 18:09Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Hodně si užívám ty pohledy na džungli, ruiny a zarostlé pradávné stavby všude kolem. Vlastně jsem se na to těšil už od začátku. A na poklad, který nakonec nesehrál takovou úlohu, jak jsem očekával. Moc mi nesedlo chování některých postav - nebo spíš co z toho vyplynulo, ale není to zas tak nic důležitého. Závěr byl podle očekávání, ale jinak bych to ani nechtěl. Líbilo.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.4.2018 22:02Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    PECKA! Aj vyvrcholenie príbehu je za plný počet. Prvá polovica je pomalšia a udržuje potrebné napätie a tajomstvá, ale v druhej polovici za z pirátskeho pomalého dobrodružstva stáva akčný dobrodružný veľkofilm plný vydarených hlášok. Veľmi sympatické postavy, perfektná gradácia a veľa nečakaných prekvapení. Tak dobrý pocit som už dávno nemal z prečítaného komiksu.
  • louza
    V druhé půlce příběhu se Dorison maličko odtrhává od klasické pirátské podstaty příběhu a přetavuje ho více do indiana džonsovna. Charaktery jsou vybudované, kostky vržené a krvavá žeň o zlato může začít. Příběh si zachovává spád a ačkoli netrpí tak břitce radikálním vyústěním jako třeba Tristanův "The Will of Captain Crown" i tak si Dorison vede skvěle vypořádává se s legendou se ctí a to s definitivní platností bez obezliček a otevřených vrátek na konci. Výborný dobrodružný komiks, jakých mnoho není.
  • perak
    Opravdu zdařilé využití literární klasiky pro vytvoření volného pokračování. Sice v druhém díle díky tomu, že se již příběh neodehrává na moři, ubylo něco z té tížívé sevřenosti konfliktu odehrávajícího se na omezeném prostoru paluby, ale dané je mírou vrchovatou nahrazeno tísní z neznámého při putování džunglí a následně při dosažení konečné destinace. Finálové rozuzlení příběhu podtrhuje Johna Silvera jako legendu, na níž se bude přátelům dobře vzpomínat a nepřátele bude budit ze sna. První díl se mi líbil o maličko více, ale i tak s tímto kouskem z Modré Crwe velká spokojenost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.4.2018 07:15Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    No, tohle už je o poznání lepší a klidně to mohlo začít tímto a první kniha mohla být v podobě flashbacku a reminiscencí, nebo snad i lamentování. Proč ne, ale i tak je to tady to drží pohromadě a teprve až tady vidím ten drsný pirátský život a jeho stinné stránky. Fakt, tady už to je to, co jsem si představoval, o čem má být Dlouhý John Silver. Kresba džungle a Guyanacapacu se povedla na výbornou. Dobrodružství je svižné a graduje až vygraduje a to velmi nečekaně. I ten závěr jsem čekal jiný a ne tak prozaický. A že to nebude nakonec o pokladu se dalo tak nějak tušit, přesto jste si pořád říkal, že ne, jde o poklad, a ono se to celé tak pokroutilo. To se fakt povedlo. To vše kolem. Každopádně k 5 hvězdám mi prostě něco chybí. Je to prostě kvalitní a slušný komiks. Má své místo v mé sbírce. Možná až si přečtu někdy jindy, budu to zase vidět jinak.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.4.2018 20:45Modrá CREW #07 - Dlouhý John Silver #3, 4
    Tak tentokrat zklamany nejsem (jako jsem byl u Tretiho zakona). Sice prichazi ke slovu trocha toho nadprirozena a nabozenskeho tresteni, ale celkove to nevadi a pribeh drzi pohromade. A Silver? Silver je proste legenda. ;)
    90%
4453131
Četl/a (177)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfred, anka, BadBoy, Balů103, ben_bella, blackJag, brkowycz, Bronn, Bubákolog, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, choze, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, daon, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Davispear , Destiny666, Dezodoo, Doppelganger, Dzoglik, erik, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fort, Fos4, foudy, Fox01, Fry, Future-Death, Géba, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, goldschmidchen, Grrr, guseppe, gwen666, Hanussen, Himlik, Horstik, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, JaggedSK, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Lord Baltimore, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, massilia, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, mkolar, Mleako, monte walsh, motycond, MP, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paja78, Paldini, paulmuaddib, Pavel2222, pearlxjam, pechna, PeNNy, Pepé13, perak, petrSF, Pista, Pjenkus, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, rooty, S313, Scaleo1, schefik, Schramm, sedw, SickNail, Sikk, SkillJam, Skot, start05, Stlucius, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tiba, tom173, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, vankobra, VanTom, vita, vranakx, VXP, wittos, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(280)
2Hitman3, 2scha, 7eleven, adevr, Alfi, Alfred, anka, arnecht, Askalon, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, Bronn, Bubákolog, Buchtic, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, choze, cobe, Const.ex, Corvus, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, DanQ, daon, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, delsemela, Destiny666, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Erich, erik, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, Goldfinch, goldschmidchen, Golem, gongon44, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, herrman, Himlik, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, ivo84, J.Connor, Jabba, JackOneil, JaggedSK, Jahunda, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kokuun, komik.sx, Kraken, krupan, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lenny, libcenko, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mikina, mineralk, mirec, Mitak, Mitthrawnuruodo, mkolar, Mleako, moiqpiom, moris.cz, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Orbeek, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Pepé13, perak, Pista, Pjenkus, plema, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Ragnarog, rajot, RaptoR, Rezet, Ricarderon, rooty, Rowan, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schramm, sedw, seezeethree, SHORTY, SickNail, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, slothest, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, tom173, Tomas024, Tomate, Tomket.Tom, tomned, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, Viking, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, VXP, Wakker, Wasps, willis, wittos, worf, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (10)
Badgu.y1902, barthez, deadpool, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Kamoš, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, TenCoJeZbytečnej
Nabízí (2)
Himlik, Jahunda