Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Komiksová událost roku 2016, kniha Znovuzrození hrdinů DC, ohlašuje novou éru vyprávění ve světě DC Comics. Byla vřele přijata fanoušky i komiksovými kritiky a představuje nezbytný úvod do budoucnosti vesmíru DC.

Wally West – někdejší Kid Flash a později Flash – je uvězněn mimo prostor a čas. Je ztracen v mezeře mezi dimenzemi, v důsledku Bodu zvratu, který způsobil jeho mentor, Barry Allen. Vznáší se v nicotě a jako jediný vnímá záhadu zahalující celý vesmír. Kdo jim všem ukradl deset let?

Wally se musí vrátit na Zemi a ke svým milovaným, kteří mu vždy sloužili jako bleskosvod, ale ať už se snaží kontaktovat kohokoliv, sklouzává dál a dál, blíž k naprostému nebytí.

Osud vesmíru závisí na Wallym Westovi a jeho Znovuzrození...

ISBN 978-80-7449-611-0 (Crew)
ISBN 978-80-7595-039-0 (BB/Art)


Scénář
Geoff Johns
Art
Gary Frank, Phil Jimenez, Ivan Reis, Ethan van Sciver
Ink
Joe Prado, Ivan Reis, Matt Santorelli
Barvy
Brad Anderson, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Alex Sinclair, Jason Wright
Obálka
Gary Frank
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-611-0 (BBart s.r.o.)
978-80-7449-611-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
262 g
Stran
80
Cena
99 Kč
Originál
DC Universe: Rebirth (DC Comics, 2016)
  • Sagikkun
    Sagikkun11.8.2023 12:02Znovuzrození hrdinů DC
    Čteno po letech znovu v rámci přípravy na Hodiny posledního soudu. A je to sakra rozdíl. Před těmi několika lety, kdy u nás spíše vycházel jenom Batman (a i z něho jsem měl načteného jen pár kousků) jsem do tohohle naskočil v domnění, že se bude jednat o kompletní restart. Ono se pak sice na konci vysvětluje, o co ve skutečnosti jde, ale propagovalo se to hlavně jako „ideální start pro nové čtenáře“, na což jediný jsem slyšel a pak si s tímhle namlátil hubu. Znovuzrození bylo novou kapitolou, jenž nic nemazala, naopak se snažila napravit to, že se mnohé smazalo předtím. Takže ano, jednalo se o novou kapitolu DC, ale o ideální start moc ne, jelikož v praxi jste museli stejně mít načteno, abyste se v tomhle přehršeli odkazů alespoň trochu zorientovali. Hodně načteno. Že jsou na konci knihy vysvětlivky je rozhodně fajn, pro člověka s tehdy jenom pár přečtenými Batmany to ale stále byly pouze nicneříkající odkazy na „tohle se stalo tam a tam“, a to ještě s chybami. Nicméně, po těch letech už načteno mám. Pochopení veškerých souvislostí i smyslu celého projektu (který po již většímu vytvoření si vztahu k DC a vnímání problémů The New 52 pouze vítám) už tak nebyl sebemenší problém, což však z toho nedělá nějakou pecku. Je to opravdu čistě jenom prolog, úvod do úvodu. Něco se připomene z dřívějška, něco se lehce předpřipraví na budoucí dění. Jo, má to fajn mysteriózní atmosféru, hype na Strážce a především natěšení, že se konečně začnou dávat po letech věci do pořádku, nicméně jinak tu o nic víc než rozestavění figurek nejde a proto nemůžu s hodnocením výše než na čistý průměr.
  • faster86
    faster8627.7.2023 16:51Znovuzrození hrdinů DC
    Celkem zbytečná věc ne? Ať už to má ukazovat cokoliv tak to ukazuje buď špatně, nebo to nechápu. Půlku postav neznám, důlku odkazů neznám, takže k čemu to jako je?
  • Yimp
    Yimp20.2.2022 18:04Znovuzrození hrdinů DC
    Skvělá kresba, ale jinak pro mě – jako člověka DC nepolíbeného – zmatečný a místy až směšný děj. Díky vysvětlivkám na konci jsem se aspoň částečně chytal, ale označit to jako ideální vstup do univerza DC, to ani omylem.
  • czeeri
    czeeri15.7.2021 21:02Znovuzrození hrdinů DC
    Jelikož je to úvodní díl, tak musím říct, pěkně zpracovaný a přehledný a vzadu s vysvětlením spojitosti na předchozí díla. Použití kid flashe, který se ocitá mezi paralelním a minulým světem a popisuje nastalé změny mi přišel jako celkem pěkný nápad.
  • Comicsmaniaczone
    Comicsmaniaczone28.4.2021 10:23Znovuzrození hrdinů DC
    Vlastně je to docela dobré.
    Co za ty prachy chtít. Víme co se chystá v budoucnu atd.
    Koupeno kvůli vydání doomsday clock v Česku.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.12.2020 06:30Znovuzrození hrdinů DC
    Ohromujúce. Obávam sa ale, že skôr spletitosťou, než vizuálnou stránkou (ktorá je ale fajn) a scenárom (chytil som sa až niekde po ubehnutí prvej polovice). Všetko je so všetkým prepletené a nejako súvisí, desiatky postáv, stovky udalostí, rôzne verzie a alternatívy reality. Kto DC nesleduje aspoň posledných 10 – 15 rokov, tak si neviem predstaviť, že ho tento úvod do novej DC série môže strhnúť. A aj u tých, ktorí sledujú, je to do značnej miery otázne. Bežne tu padajú vety ako „Minulý týždeň som hlboko v temporálnej nanoštruktúre časovej osy zaznamenal poruchu.“ a „Barry zabránil sám sebe zmeniť minulosť“, z čoho si asi sami urobíte názor, či niečo také chcete čítať. Na konci sú síce dodatky, ktoré sa to snažia vysvetliť, ale je tam písané napr. „na strane 12 sa môžete dočítať o...“, čo je ale problém, lebo jednotlivé strany v tomto zošite nie sú číslované. Takže prajem pevné nervy. Proste guláš. Pekne nakreslený, ale guláš. Rozhodne ale oceňujem „uvítaciu“, mimoriadne priateľskú cenu pohybujú sa v priemere tak do troch eur.
  • MarvelLover
    MarvelLover2.5.2020 17:24Znovuzrození hrdinů DC
    Není to špatný úvod do Znovuzrození hrdinů DC. 50%
  • Palebras
    Palebras7.10.2019 05:15Znovuzrození hrdinů DC
    Jako úvod do Rebirthu dobré.. Člověk, který má něco od Dc načteno se nějakým způsobem chytí, i když u nás spoustu věcí nevyšlo česky, takže v hodně věcech člověk tápe... Ale jako předvoj pro Batman/Flash - Odznak dobrá věc a člověka to správně naladí … Ale jako ideální start pro nové čtenáře tohle opravdu nevidím ..
  • SteveCZ
    SteveCZ29.9.2019 20:12Znovuzrození hrdinů DC
    7.5/10 Druhá část mého sobotního čtecího bloku.
    Hele nejsem člověk který by vyjmenoval každou velkou událost v DC univerzu nebo všechny postavy. I tak jsem si tuhle nudli docela užil. Možná tu budete trošku zmatení jako Wally West, ale jinak je to dobrý. Dál už nevim co o tomhle napsat, těch 80 stránek je docela málo na okomentování. Snad jen že je to hodně povedený úvod do celýho tohohle restartu.
  • Multiverzum
    Multiverzum4.8.2019 10:55Znovuzrození hrdinů DC
    Skvelý začiatok ambiciózneho projektu, ktorý nemá v našich končinách obdoby. A nováčikovia nech sa neboja, s trochou snahy dokáže naskočiť každý.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/znovuzrozeni-hrdinu-dc-aj-v-nasich-koncinach/
  • PKD
    PKD31.3.2019 16:29Znovuzrození hrdinů DC
    Za mě,paráda. Ale pro nové čtenáře DC,kteří nevědí,co bylo před tímto a neznají podrobnosti tohoto dalšího restartu,to není. Zde se totiž jedná u neúplný restart,páč rebirth (nyní již dávno DCU) upravuje a vychází z vesmíru new52,a zároveň se vrací koncepčně až před něj. Přiznám se,že zakomponování Watchmenů do DCU mě zprvu iritovalo a považoval jsem to za něco jako svatokrádež,ale po čase a po přečtení pár dílů Doomsday Clock,už s tím problém nemám. Ale...pokud bych měl volit,já bych to nedělal. Nu,stalo se. Někomu to sedne,někomu ne.
  • sedw
    sedw23.1.2019 23:45Znovuzrození hrdinů DC
    Pro mě, jakožto osobu DC neznalou, se jednalo o poměrně velký zmatek, především v ději. Možná, že mi vše časem začne dávat smysl, ale v současné době jsou to maximálně 2 hvězdy (od jedné uchránilo titul to, že i přes zmatečný děj jsem se celkem bavil).
  • JohnyG
    JohnyG2.1.2019 10:39Znovuzrození hrdinů DC
    K velkému restartování složitých komiksových vesmírů čas od času prostě dojde. Od 60. let to v DC udělali už po čtvrté. Kontinuitu příběhů z posledního relaunche NEW52 nyní ale přetnuli už po nějakých 5 letech. Tenhle sešit v rámci možností smysluplně vysvětluje, jak k tomu došlo. Noví čtenáři budou zmatení, ale tomu se vyhnout asi nedá.
    Více na: http://www.batmankomiks.cz/znovuzrozeni-hrdinu-dc/
  • Fry
    Fry admin2.1.2019 10:13Znovuzrození hrdinů DC
    Znovuzrození hrdinů DC - Jak lépe odstartovat nový rok, než událostí, která změnila celý vesmír DC na několik následujících let ... Rebirth je ve své podstatě skvělým nápadem, který nás vrací k událostem předcházejícím New 52, aniž by jakkoliv popíral události z tohoto krátkého období. Superman je mrtvý, Darkseid poražený a Wally West se po několika letech uvězněných mimo prostor a čas snaží dostat zpátky domů. Nicméně nebylo by to DC Comics, kdyby vedle této hlavní linie nepostavilo celou dekádu naprosto zbytečných dějových odboček ... Za mě 4*!
  • baatcha
    baatcha7.11.2018 13:03Znovuzrození hrdinů DC
    Ale jo, Geoff Johns se s tím popral slušně a má to emoce i spád. Není to nic víc než úvodní díl k nekonečnému seriálu, ale na nic jiného si to ani nehraje. Oříškem je ale děj tohohle "pilotního dílu". Napřed jsem tady chtěl psát litánie, jak je to totálně nepřehledný guláš, než mi došlo, že coby trailer a rychloúvod do světa DC to funguje dobře a ve výsledku bude potenciální nový čtenář zvědavý na to, co bude dál (a co bylo předtím). Takže bác no, nový čtenáři, co nevíš, že existovala asi miliarda Flashů, tady máš ve zkratce vztahy mezi nimi, tady je celá historie DC a jejích alternativních vesmírů, tady máš shrnuté události z New 52, tady máš náš ediční plán, šikovně zamaskovaný do scénáře, jo a přečti si Watchmeny. Ovšem Watchmeni, to je od Johnse strašná prasárna a kopanec do Mooreovy zadnice.
    Sečteno a podtrženo, když u toho vypnete mozek, je to příjemná dynamická jízda, která ve mně vyvolala touhu přečíst si příště radši něco lepšího. Třeba Mooreův Kameňák.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars9.8.2018 11:47Znovuzrození hrdinů DC
    Nedá se to považovat moc za superhrdinský komiks pro nováčky se to nehodí kresba se mi líbila a za 99kč proč ne:D
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš21.7.2018 17:04Znovuzrození hrdinů DC
    Nováčkům jako já bych moc nedoporučil, comics odkazuje na spoustu událostí, v kterých se začínající čtenář neorientuje . Jinak pěkný , dávám plus za vysvětlivky na konci knihy.
  • Norri
    Norri mecenáš16.6.2018 19:39Znovuzrození hrdinů DC
    Vesmíry jednotlivých komiksových vydavatelství jsou neuvěřitelně složité a spletité a vyznat se v nich není nic jednoduchého. To se plně projevuje v této knize. Vesmír DC nemám dostatečně načtený a tak jsem se během čtení komiksu často nechytal. Je dobře, že jsou na konci přidány vysvětlivky, které spoustu věcí ozřejmí. Škoda jen, že stránky nejsou číslovány, když se na čísla stránek tyto vysvětlivky odkazují. Příběh této knihy se příliš hodnotit nedá, protože tam moc ani příběh není. Je to prostě úvod do nových příběhů a otevírají se zde nové otázky a záhady (asi). Konec je docela dojemný. Je zajímavé, jak se Johnsovi podařilo uplést nový příběh z věcí, které už byly odvyprávěny a jsem docela zvědavý, co z toho na konci bude.
    P.S. Tato kniha má být, i vzhledem k ceně, něčím, co naláká nové lidi ke čtení komiksů. Nejsem si jistý, jestli svou nepřehledností více lidí neodradí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.6.2018 11:41Znovuzrození hrdinů DC
    Tak všichni tak trochu tušíme, že restarty universa DC jsou více než úsměvné až absurdní. No a pak musejí vznikat takovéhle zmatečné kokotiny jako tenhle komiks. Odkazy na Strážce byly fajn a děkuji moc za vysvětlivky vzadu.

    Celkový dojem: 30%
  • Komiksum
    Komiksum12.6.2018 22:38Znovuzrození hrdinů DC
    Tak nevím no, chudáci lidi kteří se nechytali na to že to je "ideální start pro nové čtenáře". Nápověda, není ani trochu. Tohle je katalog pro staré dobré DC harcovníky. Plus za vysvětivky na konci knihy. Jinak průměrný příběh alá Geoff Johns, pokud se nevyznáte v DC, nekupujte.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger11.6.2018 19:28Znovuzrození hrdinů DC
    Více na: http://youtu.be/EgxT5hK1DOk
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD6.6.2018 14:33Znovuzrození hrdinů DC
    Pro nováčky strašně zmatečné. Pokud se člověk aspoň krapet nevyzná v DC, bude se hodně ztrácet. Novým čtenářům rozhodně nedoporučuji, první si radši něco načtěte.
  • MickeyStuma
    MickeyStuma1.6.2018 16:08Znovuzrození hrdinů DC
    Nové generaci čtenářů představit všechny základní postavy a jejich minulost do jedné knížky není nic jednoduchého. Mělo by to mít smysl, jednoduchost a hlavně v tom neudělat guláš. Jestli se to touto knihou povedlo, těžko říci. O příběhu zde nemůže být samozřejmě žádná řeč, neboť se jedná jen o kratičké úryvky různých dějství, tedy o narážky a odkazy na události, které mnozí nemusejí znát. A tak je při čtení velmi důležitý průvodce na konci knihy ledasco vysvětlující. Mohlo to být lepší, ale mohlo to být také horší. Kniha vypadá krapet rozporuplně, ale jak se říká, lepší než drátem do oka.

  • karl173
    karl173 mecenáš30.5.2018 19:10Znovuzrození hrdinů DC
    Tohle se velmi těžko hodnotí. Ale zkrátka jak již bylo zmíněno všude. Pro nováčky hloupý start, ale pro již alespoň trochu znalé čtenáře DC je to celkem povedená ukázka Rebirthu. Mě se alespoň vcelku zamlouvala. Dokonce i dávala smysl, což jsem dle různých komentářů čekal že dávat nebude. Každopádně se ale jinak jedná opravdu o, jen něco málo říkající ukázku s pěknou kresbou, takže tohle nemohu hodnotit jako veledílo. Hrůza to ale také není, takže jako lehký nadprůměr dávám 60%
  • MrKulda
    MrKulda25.5.2018 18:56Znovuzrození hrdinů DC
    Pochopil jsem to? Ne. Navnadilo mě to? Ano.
    Tudíž, tenhle úvodní komiks splnil svoji úlohu z poloviny - rozhodně se těším na připravované tituly, to ano. Zároveň ale nechápu, jak tohle doprdele může sloužit jako úvod pro nové čtenáře. Ten pojem "Znovuzrození" chápu, není to restart, je to spíš takový nový vzestup, ok. Ale když se všude hlásají mottem "Ideální start pro nové čtenáře", nechtěli to opravdu udělat trochu přístupnější? Já teda už od DC něco načteného mám, tenhle komiks jsem si jakž takž užil, ale fakt jsem se ztrácel a vysvětlivky na konci mi pomohli tak z části (a ikdyby mi pomohli na 100%, tak jak už jsem psal, titul co se tak hrdě hlásí s ideálním startem by se něčeho takového měl asi vyvarovat xD).
  • Koci
    Koci15.5.2018 19:22Znovuzrození hrdinů DC
    Hodně rozporuplné pocity. :D Kdybych nečetl nic od DC, tak jako solidně tápu a nepochopím asi žádný panel. Nejspíš bych to odložil a už nikdy nic od DC nečetl. Tím, že už je trochu znám tak vím, že takovéhle ptákoviny dělají celkem často. Takže solidní nachutnání takovým "záhadným" začátkem (nic ale zatím neslibuje, že z toho nakonec nebude další blbost) a velmi nešťastný start série pro nováčky, kteří vůbec nebudou vědět.
  • Spike
    Spike13.5.2018 16:00Znovuzrození hrdinů DC
    Hodnocení zrovna u tohoto komiksu může být velmi zcestné, přeci jen se jedná spíše o takový trailer k celému Rebirthu, než o samostatný příběh... ale jako takový funguje parádně, takže s plným hodnocením nemám problém. Nebudu předstírat že úplně všechny narážky a odkazy jak na věci minulé, tak budoucí jsem pochytil a pochopil, ale díky vysvětlivkám na konci jsem se chytal o dost lépe. Hodně zmiňovaných komiksů ze kterých Znovuzrození vychází, u nás má teprve vyjít, ať už od BB Artu nebo v rámci DCKK, takže celá kontinuita nám dá jasnější smysl teprve až za nějaký čas, ale rozhodně jsem v tom neměl takový guláš jak jsem se obával.
    Pokud bych měl hledat výtky, určitě bych zmínil že když už jsou vzadu vysvětlivky ke konkrétním stranám, bylo by rozhodně přehlednější ty strany i číslovat - kolikrát jsem musel stránky počítat znovu od začátku, abych si byl jistý k čemu konkrétně je která vysvětlivka... Dále bych byl také raději, aby některá jména a názvy zůstaly v originále - takový Flashpoint je notoricky známý, chvíli mi trvalo než mi došlo že ten zde zmiňovaný 'Bod zvratu' je právě překlad Flashpointu... Taky bych se obešel bez toho, aby Flashova Nemesis - Reverse Flash - musel být překládán jako 'reverzní Flash'. Trošku zbytečné, ne?
    Pak už tu jsou jen jisté výtky které přímo nesouvisí s tímto komiksem - a sice pomalé tempo BB Artu ve vydávání již rozjetých sérií. Být jimi, co nejvíce bych teď uspíšil dovydání rozjetých sérií z New 52, a pak by se k těm sériím z Rebirthu co tu vychází mohly přidávat další a nebyl by v tom takový nepořádek, jako když tu naráz budou vycházet např. dvě série Harley Quinn... Nejvíce urychlit by se měla hlavně New 52 Liga Spravedlnosti, za chvíli tu vyjde Válka velké trojky, pak zbývají řadové knihy Forever Heroes, Injustice League, bokovka Forever Evil (důležitá k pochopení souvisejících událostí), Darkseid War vol.1 a 2 a Darkseid War: Power of the Gods. Nechtěl bych aby se to vleklo tempem jedna JL ročně... Ostatní série do konce naštěstí tak daleko nemají, z Detective Comicsu zbývají booky Anarky, Blood Of Heroes a Gordon At War. All Star Western má do konce též 3 knihy - Gold Standard, Man Out Of Time a End Of The Trail. U Harley Quinn (A Call to Arms, The Joker's Last Laugh a Black, White and Red All Over) a Sebevražedného Oddílu (Death is for Suckers, Discipline and Punish a Walled In) zbývají také tři knihy, a pokud se bude pokračovat ve vydávání Wonder Woman z New 52, tak tam jich u nás ještě zbývá vydat celých sedm... No, je toho dost, ale rád bych to uspíšil aby tyto série byly co nejrychleji za námi a my získali co nejdříve kontinuitu k Rebirthu. Tam by se mohly přidat série jako Superman a Action Comics (podle mě docela zásadní, možná Superman netáhne tak jako Batman, ale nepochybuju že se zaplatí a navíc to bude ideální pro návaznost v rámci celého projektu, vynechat ve vydavatelském plánu tak zásadní postavu jako Superman je dle mě dost chyba), minimálně jedna ze sérií Green Lantern (Green Lanterns a Hal Jordan and the Green Lantern Corps), rozhodně Aquaman, neboť ke konci roku tu máme jeho filmovou sólovku a jeho inkarnace z New 52 a Rebirthu je hodnocena jako jedna z nejlepších, takže bych se toho určitě nebál, řekl bych že už i čeští čtenáři jsou připraveni připustit si že Aquaman nemusí být jen pro smích, tyto časy jsou již pasé. Taky bych hrozně rád zase viděl Hellblazera, ale ještě radši než toho Rebirthového, tak hezky od začátku jeho původní sérii z 80. a 90. let, ale to už bych si toho přál moc naráz... Hlavně dovydat co nejrychleji to co tu máme rozjeté z New 52, a když už se nám tu tak krásně rozeběhl ten projekt Znovuzrození, neomezoval bych se a skutečně bych to rozjel ve velkém. Časy kdy se spoléhalo hlavně a jen na Batmana už máme snad za sebou, ne? ;)
    Jinak ještě zpět k samotnému komiksu - kresba je klasický líbivý mainstream, pro tyto účely dokonale vhodně zvolený. Když jsem se začetl rozdíly v kresbě jsem ani nevnímal, je to sladěné a nebije se to spolu, ale když už si pak člověk jen listuje, poznává už styly jednotlivých kreslířů. Na závěr snad jen k tomu propojení s Watchmen - nevím jestli je dobrý nápad na toto nedotknutelné dílo sahat, ale stalo se. Teď už jen doufat (protože je jasné že kdybychom celý Doomsday Clock a Rebirth vůbec brali jako sequel, samostatně by stejně nefungoval a komplexnosti a genialitě originálu se nevyrovná) že to má DC skutečně dobře promyšlené a celý tenhle crossover dopadne jako stylová pocta jak Moorovu veledílu, tak historii hrdinů z DC Comics. Do té doby tu snad i v rámci DCKK i od BB Artu vyjde co nejvíce knih ke kterým tahle sága bude odkazovat abychom tomu všemu co nejlépe porozuměli. Ano, DC má tak bohatou historii, že vyznat se občas ve všech těch dávných i nedávných restartech a časových veletočích, alternativních Zemích a realitách je oříšek, ale dokud se k takovým knihám budou přidávat nezbytné vysvětlivky, a časem tu vyjde co nejvíce komiksů díky kterým to všechno konečně začne do sebe zapadat jako hodinový strojek na první straně zde hodnoceného komiksu, nemám s tím problém. Celé universum DC miluju, a teď se konečně rýsuje reálná šance že veškeré ty zásadní události a booky si nebudeme muset jen googlit, ale budeme je mít hezky doma v češtině. Držím palce a půjdu do celého Rebirthu. Za tu cenu (a navíc kdo hledá, najde tyto už tak levné booky ještě podstatně levněji) to nebude vůbec problém.
  • Hunter
    Hunter13.5.2018 13:10Znovuzrození hrdinů DC
    Pokud jste začínajicí čtenář DC a chcete superhrdinský komiks za 99 kč tak se vám to líbit fakt nebude. Budete se ztrácet a místy absolutně nechápat co se děje nebo o čem se mluví. Na nakouknutí do DC Rebirthu je to super a Johns opět nezklamal
  • mearez
    mearez9.5.2018 23:17Znovuzrození hrdinů DC
    Nejdřív bych chtěl říct, že DC nemám rád. Jejich postavy jsou podle mého špatné.ALE! Tenhle komiks mě přesvědčil k tomu, abych dal DCčku další šanci a začal od začátku. Sakra, to je tak super komiks. Nevim proč, ale jsem z něho nadšen. Popravdě je pro mě Johns mrtvej autor, ať si zůstane u točení filmů, ale tohle je důstojnej odchod od psaní kvalitních komiksů (Doomsday Clock byla pěkná pitomost). Jednou pro vždy ukázal, jak krásně umí vyprávět příběhy tím, že otevřel tolik nových příběhů jen na několika panelech. Kresba je super, jsem rád, že do toho nenacpali Jima Leeho. Za mě absolutní spokojenost, těšim se na další komisky z této řady. Jo a mimochodem, chtěl bych Hellblazera... Za mě 5*
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.5.2018 21:19Znovuzrození hrdinů DC
    Jako představovačka to tak nějak splnilo účel, ale jde na tom jasně vidět, že se o žádný Znovuzrození nejedná, prostě člověk, který nečetl nic před tím, se v tomto bude ztrácet....tak za mě spokojenost
  • rewkon
    rewkon7.5.2018 15:07Znovuzrození hrdinů DC
    Nádherná kresba panely k kterým nepotřebujete mapu . Úvodní příběh který vás navnadí i slza u Kapla tak si představuji dobrý mainstream a jsem rád , že bude v ČR vycházet.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.5.2018 16:07Znovuzrození hrdinů DC
    Nechtělo se mi do toho a dlouho jsem odolával. Pro mě byla tato série od prvopočátku další 2-3 metry dlouhá řada v mé knihovničce. Nicméně, jsem si trochu pozjišťoval, jak to je s tím Rebirthem, kolem kterého komiksáci nadšeně krouží už nějakého půl roku (+/-). Přiznám se, nezajímá mě ta série, mám rád prostě Batmana a Watchmeny. Nakonec jsem tedy sáhl i po tomto výtisku a musím uznat, že pro mě jako pro nefanouška a až tak velkého nenadšence této série, je toto dobrý pokus, jak trochu osvětlit určité věci, dobře navázat a přitom navnadit. Dál asi nepůjdu, až na Batmana, ale tohle doma zůstane. Jednak je tam nějaký stručný přehled a bonusy na konci tohoto minialba a hlavně je tu jakýchsi 5 nastíněných příběhových linií. Vím, že by nás všechny Alan Moore asi zabil, jak se furt někdo vrtá ve Watchmenech, jenomže já je mám fakt rád a i Before Watchmen je vskutku povedená a kvalitní série. Doomsday Clock si šetřím, až bude celé a je jasné, že Rebirth se pustí i do toho. Mám trochu obavy, tyto světy by se srazit neměly, nicméně mě to ze zvědavosti zajímá a kdo ví, třeba to bude umně vytvořené. Poslední věc k minialbu je slušná kresba a to ne jenom od jednoho kreslíře. Místy je zaměnitelná, ale není to až tak hrozné. Gary Frank se u mě zapsal Supermanem a beru ho. Uznávám, že na české poměry je toto slušný velkoprojekt. Už z toho důvodu ho nemám problém podporovat, ale po svém. Určité věci už pro mě nejsou, to ale neznamená, že to platí pro všechny a přece jenom, bude Batman!
  • Doppelganger
    Doppelganger5.5.2018 08:42Znovuzrození hrdinů DC
    když jsem četl v době vydání, byl jsem z úvodního sešitu Rebirth dost nadšený, protože to vypadalo, že se DC konečně oprostí od nesrovnalostí vznikých díky/kvůli New 52. Teď po druhém přečtení, tentokrát v češtině, mám opět pozitivní pocit.
    Samozřejmě tento komiks nesnese srovnání s klasikami žánru jako Návrat Temného rytíře nebo All-Star Superman, ale když ho hodnotíme jako "pilotní epizodu" a ochutnávku věcí, které nás čekají, jedná se o poctivou a skvěle odvedenou práci a proto dávám absolutní hodnocení.
    Lidi, je to aktuální superhrdinský komiks, v rámci mainstreamu skvěle napsaný a nádherně nakreslený, ve skvělé české úpravě a navíc za 99 Kč. Já už nevím, co byste ještě chtěli. :)
  • mike731
    mike7311.5.2018 21:58Znovuzrození hrdinů DC
    Krátký emotivní příběh o návratu jednoho oblíbeného hrdiny zkombinovaný s takovým 'Kdo je kdo' v DC vesmíru kreslený hvězdným týmem kreslířů. Jen ten Gary Frank to tentokrát trochu odfláknul.

    Nejsem si ale jistý, pro koho je tahle kniha vlastně určená. Spíše než pro nováčky (jak naznačuje i cena) se mi zdá zaměřená na staré fanoušky, kterým DC říká 'Hele, opravili jsme New 52! Můžete zpátky! Prosím.'
  • P.G.
    P.G. mecenáš1.5.2018 21:48Znovuzrození hrdinů DC
    Kresba tedy nic moc. Příběh taktéž. Když jsem útlý sešit dočetla, měla jsem naprosto stejný pocit, jako tehdá, když se Pam probudila ...
  • perak
    perak1.5.2018 17:09Znovuzrození hrdinů DC
    Kresba byla fajn, ale příběh mne neoslovil. Možná někdo s hlubokými znalostmi historie DC hrdinů to ocení více, ale mne asi mnohé unikalo. Asi autor chtěl zakomponovat co nejvíce postav a navnadit čtenáře na jednotlivé série, ale na tak malém prostoru, který kniha poskytuje, to bylo dosti zkratkovité.
  • hroubek
    hroubek27.4.2018 14:33Znovuzrození hrdinů DC
    Geoff Johns je srdcař. Dýchá pro DC a je vidět, že ty postavy a ten celý svět miluje. A chce abychom ho milovali také. A taky by byl rád, abychom znaly kořeny toho světa, do kterého se on zamiloval. Znovuzrození hrdinů DC není jednoduchý komiks. Jde hodně do historie, a pro českého čtenáře, je dost špatně čitatelný, protože nezná spoustu důležitých informacích(a spoustu z nich ani znát nebude, pokud nebude googlit). Naštěstí jsou tam vysvětlivky, které tomuto zmatku pomáhají dát tvar. Co se týče samotného komiksu, tak ten je velmi dobrý a dost mě potěšil. Wally West je dobrý hrdina a jeho osud je zajímavý. Samozřejmě mě potěšilo, že nezůstalo jen u něho. A z toho konce jsem měl husí kůži. Jsem zvědaví jak to bude pokračovat. Za mě palec nahoru.
  • Mleako
    Mleako mecenáš27.4.2018 13:36Znovuzrození hrdinů DC
    Když jsem to dočetl, tak jsem si řekl, jakej to vlastně mělo smysl. V podstatě je to jen hromada poslepovaných odkazů na starší DC komiksy pak nám Wally řekne, že někdo ukradl všem x let života a vůbec není jasné, kdo v tom má prsty, když poslední záběr jsou hodinky a Mars, že... Na Rebirth projekt jako takový se těším a doufám, že prodeje budou pro Crew dostatečně vysoké, že budou v podobných věcech pokračovat. Ale úvodní book jako takový je celkem nuda.
  • deefha
    deefha mecenáš26.4.2018 10:04Znovuzrození hrdinů DC
    Přijde mi to jako když X let sledujete seriál, který se po mnoha sezónách tvůrci najednou rozhodnout kompletně změnit, takže vám nejdřív nabídnou radši jen takovou trochu zmatenou ochutnávku, abyste se zkusili připravit na to, co vás teprve čeká. Navíc ochutnávku s mnoha odkazy, které bych - a to se klidně přiznám - bez relativně obsáhlých textových vysvětlivek moc nedával (protože jsem ten hypotetický seriál třeba nesledoval dostatečně pozorně a taky jsem ho už polovinu zapomněl, protože se vysílá už opravdu dlouho). No, takže... jsem docela zvědavý, ale na druhou stranu se bojím, jestli se mám vůbec na co těšit. Takže se nechám překvapit :-)
  • krvinka56
    krvinka5626.4.2018 00:16Znovuzrození hrdinů DC
    Nudný rádoby příběh se sterilní kresbou a bez jakéhokoli dobrého nápadu či legendárního odhalení. Prostě nuda.
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.4.2018 19:41Znovuzrození hrdinů DC
    Rozhodně nemůžu říct, že by mě pan Johns nějak výrazně zlákal k četbě navazujících sérií. Možná tak Hellblazera, ale ten se zrovna neplánuje.. :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.4.2018 17:38Znovuzrození hrdinů DC
    Dosti ukecane a s vysvetlivkami. Tomu rikam restart, kdyz k tomu jsou potreba vysvetlivky. Jako na nejaky prunik se Strazci bych i byl zvedavy, ale obavam se, ze pod rezijni taktovkou babraka Johnse z toho bude zas akorat opulentni pru..r.
    60%
154168254
  • S4TW
    S4TW15.6.2018 08:56Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Pravdu díš. Hezky ty to napsal :-)
  • Doppelganger
    Doppelganger13.6.2018 09:03Znovuzrození hrdinů DC
    tyjo, kdo z nás začal číst (superhrdinské) komiksy nějak logicky a chronologicky? Odvážím si tvrdit, že nikdo. Všichni jsme prostě jednoho dne vzali nějakého Spider-Mana nebo Batmana a kromě klasického "s velkým radioaktivním pavoukem přichází velká smrt strýčka Bena" a "vracíme se z divadla prásk, perly spadnou, rodiče mrtví, rychle se jdu převléct za netopýra" jsme nevěděli vůbec nic. Až za pochodu jsme se dozvěděli další detaily a naše znalosti postupně rostly a nabalovaly se další a další. Představte si, že když jste do ruky poprvé vzali "Batman: Ticho", hned by vám někdo řekl, že si nejdřív musíte přečíst to a to a to, abyste věděli, kdo je Killer Croc a Harley Quinn, a že přece nejdřív musíte přečíst Smrt v rodině, abyste věděli, že Jason Todd je mrtvý, a ještě předtím přečíst Teen Titans, abyste věděli, že Dick Grayson je dospělý, atd atd atd.
    Tady tento příběh je "start pro nové čtenáře", ne kvůli tomu, že vysvětluje všechny detaily jako nějaká encyklopedie, ale protože je to prostě políčko číslo jedna, nový status quo, od kterého se odvíjí příběhy této éry DC. Proto přece Marvel i DC neustále dělají všechny ty relaunche, restarty a rebooty - aby noví čtenáři měli možnost, naskočit od "jedničky" a ne od čísla 573.
    Samozřejmě je pravda, že víc si tento komiks užije čtenář, který se už ve všem orientuje, ale rozhodně bych ho nezatracoval a neodrazoval od něj nováčky, ale naopak bych ho lidem, co chtějí se superhrdinským komiksem začít, vřele doporučil.
    Takže bych opravdu ocenil, kdyby se jak tady, tak u ostatních sérií ze Znovuzrození hodnotily kvality samotných komiksů, a ne pořád dokolečka argumenty ve stylu "dyť to vůbec není pro nové čtenáře"
    --
    a protože se určitě najde někdo, kdo se mnou nesouhlasí, nadhazuji otázku: co je tedy ideální superhrdinský komiks pro nové čtenáře? :)
  • Darker
    Darker mecenáš13.5.2018 20:27Znovuzrození hrdinů DC
    Spike: Nevím, kde jsi došel na ty nápady ohledně vydávání New52 a Rebirthu, ale myslím, že seš těžce mimo realitu toho, co se u nás prodává a toho, co si myslíš, že by se mělo vydávat a co se zaplatí. Pokud věříš tomu, že by tu Superman, Green Latern nebo Aquaman měl úspěch, tak ho zkus vydat sám, protože jinak asi máš smůlu.
  • Fimi
    Fimi mecenáš13.5.2018 00:14Znovuzrození hrdinů DC
    Pro ty, co nevědí a nebo se zamotali v tomto komiksu a na co odkazuje.....zkopírováno od kolegy uživatele z jiného webu

    Počátek
    V roku 2011+- Flash známý, jako Barry Allen se rozhodl změnit minulost tím, že zachrání svoji matku před svým úhlavním nepřítelem. To vykoná klasický chaos v současnosti, která je plná válek a neštěstí - tomuto ději se říká Flashpoint (dokonce má svůj film). Hlavní hrdina se tedy pokusí znovu o nemožné a díky pomoci dalších rychlonožek zastaví sám sebe. Zní to chaoticky, ale cestování v čase je choulostivé téma, které by dokázal spíše vysvětlit nějaký vědec. Pro mne v překladu došlo k tomu, že Barry změnil celý alternativní vesmír DC Comics, jelikož pokud ovlivníš takto agresivně jen jednu alternativní realitu, tak změníš veškerý vesmír (upravíš menší detaily).

    Výsledek
    DC Comics začal vydávat nové komiksy pod označením New 52 a čtenáři částečně začali číst od úplného počátku. Hrdinové jsou především omlazeni tak o 7 let a jsou zmodernizovany jejich originy. Barry si částečně pamatuje původní realitu a Batmanovi řekl, co se stalo + mu dal dopis po otci z Flashpointu.

    V roce 2017 si DC uvědomila, že restart byl docela omyl a čtenářům chyběli někteří hrdinové či postrádali historii, která definovala celý svět. Došlo tedy k obměně vedení a to postupně začalo napravovat některé nedostatky.
    Nové označení komiksů se jmenuje Rebirth, ve kterém přivedli znovu na scénu Wallyho Westa dalšího Flashe, který se předtím ztratil ve Speed Force. Ten díky ní získal vědomosti z původní reality a zjistil pravý zdroj změny multivesmíru. Batman a dva Flashové se rozhodnout zjistit, kdo za vše může, ale tím že se Wally takto agresivně vrátil do nové reality, tak se některé střípky z minulého světa, znovu začínají objevovat.

    DC Rebirth

    Konečně bez jakýchkoliv překážek můžeme probrat hlavní dílo, které nám DC Comics nadělilo minulý týden. Bohužel jako vždy vykonali pár podivůhodných rozhodnutích, které ani já nechápu a třeba až v komentech mi je dokážete někdo odůvodnit.

    Toto dílo se snaží částečně vysvětlit nejstarší komiksový multivesmír, který se historicky již třikrát změnil. Ještě připomenu jednu krásnou poučku Owlmana, kterou si pamatuji z jednoho anim. filmu, pokud nepřirozeně ovlivníte jeden z 52 světů, tak vykonáte řetězový efekt, jenž změní celý multivesmír. Původní teorie byly ty, že za vznikem New 52 stojí Barry Allen/Flash, jenž změnil nejdříve historii tím, že zachránil svoji matku před svým nemesis. Toho velmi brzo začal litovat (Flashpoint) a tak musel zastavit sám sebe (u sebe měl ještě dopis Thomase Waynea), aby vykonal své neuvážené rozhodnutí - paradox. Když k tomu došlo, tak se mělo vše navrátit do původní časové linie, ale jak řekl Wally West, tak se někdo z dálky na vše díval a zakročil. Tím vznikl slabý svět znám, jako New 52, o kterém Wally tvrdí - všichni jsou mladí/nezkušení, přišli především o přátelské vazby a své dědice.

    "Kid Flash"
    První část řeší také origin Wallyho Westa, on sám je jedna z největších ikon DC Comics a byl Flashem skoro 30 let i potom co se vrátil Barry Allen. Zkrátka první sidekick, co překonal svého mentora - většina dobrodružství ze seriálového Flashe zažil spíše on, než-li jeho mentor, který pořádně ještě netušil co je Speed Force. S mladým Westem jednoduše zažily dvě generace čtenářů/diváků, až příliš mnoho, aby byl déle opomíjen. Se svojí životní láskou, kterou také uvidíme v Rebirth, měl dokonce dvě děti - konkrétně maličká Iris West se rozhodla stát druhým Impulsem.

    Jediné co jsem zde nepochopil je jeho výskyt ve Speed Force, jelikož po dojemné pasáži, kdy jej vytáhl ze „Speed Force“ Barry Allen, tvrdí že si ho pamatuje, jako člena orig. Teen Titans. Čili tento Wally je součástí New 52, jako bývalý člen Titánů, ale zmizel do S-Force a tam dostal znalosti z jeho předchozího já?! Nebo Barryho paměť má problémy, jelikož by si měl pamatovat svoji minulost z Flashpointu, ale i tu starší než si zacestoval?! No nic, tato pasáž je i na mne, až příliš překombinovaná a kdo se cítí zmateně, tak se mu za to omlouvám a může dělat, že tento odstavec neexistuje.

    Staro/Nové postavy
    Ted Kord! Většinu života narážím všude na jeho jméno, jelikož fanoušci druhého Blue Beetla milují a dokonce by měl mít se svým kámošem Booster Goldem film, plný sarkastického humoru. Milionář v modrém se ale pro tentokrát hrdinou nestane, ale bude mentorem mladého Jaimeho Reyese, který je současný Blue Beetle a nosí mimozemského parazita, který mu dává kostým ve stylu "Iron Mana". Ve starých komiksech k tomuto příběhu nikdy dojít nemohlo, jelikož byl Ted zabit v Infinity Crisis + se vrací k původnímu originu parazita.

    Starý muž, kterého se snažil Kid Flash zkontaktovat byl Johnny Thunder, jak se zdá původní člen Justice Sociaty of America, který volá na pomoc svého džina z 5.dimenze, kterému říká Thunderbold. Dále telepatka, která je ve vězení za ukradení jídla se jmenuje Saturn Girl, je především členkou hrdinů z budoucnosti známých, jako Legion of Super-Heroes. Jedna z dalších scén, nám představuje znovu Ryana Choie, který je historicky druhým Atomem, je zde o hodně mladší než-li by měl být, ale to není důležité, spíše je otázkou co Raye Palmera, tak vystrašilo – osobně mám jen teorie koho mohl objevit. Ještě bych tu nalezl další zajímavost, že tu vyznává lásku Jean Loring, což dle starých zdrojů je Rayova šílená ex-manželka, která v Identity Crisis chtěla na sebe znovu upozornit tím způsob, že jako anonym začala vyhrožovat všem blízkým členům Justice League, dokonce nechtěně zabila těhotnou Sue Dibny a otce Tima Drakea, vše bylo jen kvůli tomu, aby se k ní Atom vrátil.
    Nakrátko tam lze ještě vidět Jakson Hyde, znám též jako Kaldur'ahm a jako hrdina byl označován za druhého Aqualada, a ještě k tomu je to syn úhlavního nepřítele Aquamana Blacka Manty. Díky komiksům se nikdy nestal dostatečně známým, ale v popularitě mu vypomohl až seriál Young Justice. Vypadá, že z něj vykonají ještě homosexuála, což nepovažuji za moc šťastné rozhodnutí - pro homofobní lidi bude až příliš snadný terč.

    Watchmeni
    Toto je spíše otevřené téma pro všechny, ale je doufejme jasné, kdo za tím vším stojí a kdo zabil nesmrtelnou Pandoru či Owlmana.....

    dejme tomu Rebirth navazuje na událost kolem Barryho Allena (Flashpoint z roku 2010+-), kterou začali řešit až teď. Do té doby jejich svět normálně fungoval a všichni zažívali svá menší/větší dobrodružství s názvem New 52. Pro nás uplynulo 6-8 let, ale hrdinům jen jeden rok.

    Jinak těch 10 let. To je komplikované vysvětlit. Předtím než si Barry Allen zacestoval v čase, aby zachránil svoji maminku v minulosti před svým úhlavním nepřítelem, tak svět hrdinů byl na svém vrcholu a z původních členů Justice League se už skoro stávali 40. Samotné světové problémy začala spíše řešit další generace hrdinů kolem Graysona (Nightwing/tehdy už druhý Batman). Vyloženě to byl svět plný zkušených hrdinů o 4 generacích, kteří už viděli i koně sr.t a dokázali cokoliv vyřešit. Flash tedy zlikvidoval celou tuto historii a vytvořil novou plnou chaosu/válek a když se snažil vše napravit, tak někdo kdo vše pozoroval luskl prsty a odstranil 10 let od původního zkušeného světa. Tím vznikla New 52 a znovu se změnil celý svět, proto jsou všichni mladší, nezkušený a neexistuje skoro žádná hrdinská komunita. V překladu mnoho důležitých událostí nedošlo a proto tento svět Wally označil za slabý.
  • mearez
    mearez10.5.2018 19:26Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Jo sorry, já četl jen tři sešity Doomsday Clock a vůbec mě to nebavilo a potom jsem to přestal sledovat, takže jsem si myslel, že to končí. Johnsu nás neni moc populární, protože napsal všechny tři New 52 JL řady, který je u nás jsou celkem nešťastné vydaný. Mě osobně se ze všech věcí, který jsem od Johnse četl líbil jen tenhle start Rebirthu a Superman: Secret Origin. A taky si myslim, že si Johns nezaslouží takovou slávu, jakou má, ale kdo jsem, abych soudil někoho takhle úspěšného. Johns je pro mě něco jako Stan Lee-jeho komiksy jsou více méně klasika (Johnsovo komiksy nejsou vyloženě klasika, ale čte je každej), ale neni to nic kvalitního, a jde tam spíš o jejich jméno na obalu knihy.
  • Doppelganger
    Doppelganger10.5.2018 07:12Znovuzrození hrdinů DC
    mearez: Doomsday Clock má venku teprve 4 díly z plánovaných 12, takže Johns zatím nikam neodchází :)

    btw a vůbec moc nechápu, proč tady Johns tak nějak všeobecně sklízí takový hate - co se superhrdinů týče, je to rozhodně nadprůměrný autor.
  • mike731
    mike73129.4.2018 13:47Znovuzrození hrdinů DC
    Lachvos: Ano a ano.
  • Lachvos
    Lachvos mecenáš29.4.2018 12:50Znovuzrození hrdinů DC
    Mám domněnky k Průvodci na konci Znovuzrození, když mi je kdokoliv potvrdí nebo vyvrátí, budu zase o něco šťastnější ;) Strana 4: Flahspoint (česky Bod zvratu) proběhl, když se Barry Allen, ne Wally West, vrátil do minulosti zachránit svoji matku přes Reverse Flashem? Strana 14: Při výčtu speedsterů (sprinterů) je třetí zleva označen jako Jai - Wallyho syn, není to spíš Bart Allen - potomek Barryho Allena?
  • baatcha
    baatcha29.4.2018 10:33Znovuzrození hrdinů DC
    Já to na základě vašich recenzí včera prolistoval na krámě - a ne, takhle vážně ne. Na nejlepší komiks všech dob mi nikdo sahat nebude a už vůbec ne takhle prasáckým způsobem, ať se Johns zaštiťuje jakýmkoliv mícháním dimenzí chce. :(
  • mearez
    mearez26.4.2018 21:41Znovuzrození hrdinů DC
    Ježiš, to je takovej propadák :D
  • Walome
    Walome mecenáš25.4.2018 10:05Znovuzrození hrdinů DC
    Co vlastně je v tomhle komiksu? Více ve videu: http://www.youtube.com/watch?v=4h_fjhpyVhg

    A už se těším na květen :)
  • Azalin
    Azalin mecenáš24.4.2018 19:46Znovuzrození hrdinů DC
    Geoffa Johnse nebrat.. :)
  • Walome
    Walome mecenáš23.4.2018 21:21Znovuzrození hrdinů DC
    cyboy: byl jsem stejně zmaten, ale už nejsem.

    jh666: tak ono to jednoho překvapí, když všude čteš, že můžou naskočit noví čtenáři a pak bum, historie dc komiksů posledních let, o kterých jsem neslyšel. Ale ty poslední stránky mi v tom udělaly pořádek a jsem zvědavý na květen :)
  • jh666
    jh66623.4.2018 18:07Znovuzrození hrdinů DC
    cyboy: Víš, on to žádný restart není (jen relaunch). Naopak obnovuje prvky pre-New52 kontinuity, ale její události nechává v platnosti.
Četl/a (225)
159753258x, 81splinter, Al0f0k, Alfred, anka, Ash Pointak, Azik2586, BadBoy, BatmanGetEm, Bedou, Blackhand47XD, Blockholm, borknagar1, BraceGirdle, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cinema Ranger, Clarkos, Comicsmaniaczone, ConanVJ, Copak(:-chceš, Crics, cyboy, czeeri, dajik, Darth Raelchi, Davidos402, dbar, Deckard, deefha, Deži, Dezodoo, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Elfo, Erich, erik, faster86, Fida, fifas, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, FrostyPozarnik, Fry, fvalek1, Garp, GavlaDan, Géba, georg, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, Hønzza, Harlequeen, Hawwwran, hellblazer, henrycruel, Hlousks, hroubek, Hugin, Hunter, inosuke, invape, IV, Ivan Kucera, Izmir Čupr, izuku midoria, Jabba, Jack, jajsemviktor, Jak, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jeanbaklajean, jh666, Johny87, JohnyG, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, Kazumaki, Kiko, kinak, kindanerd, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, Komiksum, konva2, kotouczech, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lavk, Librarian, Lijem24, LookAss, Lord Baltimore, Lukasitch, Lukki22, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, MarvelLover, Mates17, Mato, Matthew, me, mearez, Mercurio, Micha-El, Michal Ebert, MickeyStuma, mindstormjak, mineralk, mira1239, Mleako, MonsterGyre, Mr.Bolt, MrKulda, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Norri, Olesh, ondra kenway, onfr300, opytz, Paja78, Palebras, parado, pavlosson, pearlxjam, perak, perper, petad, Pista, PKD, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, PrastenejCitron, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, RedButton, rewkon, Rinter, RobinZdidlo, Sagikkun, samuelo12, Saylees, schefik, Schimi85cz, Schirru, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spike, start05, Štěpán_Murdock, štěpin_8, SteveCZ, Tawax , TenCoJeZbytečnej, tesilosaurus, TheDoctor, TheLavk, the_proph, Thorug, tom173, Tomasino79, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tykwer, utresyby, Václav Mikula, Vajper, Venomslav12stars, vrazdinek, Vyjebanec17, w3cMarkus, Walome, wesi96, Wiw, xflori01, xxSIMIxx, Yimp, Zbysek2410, zlejzmrd
(321)
10milda, 159753258x, 2scha, 81splinter, Adam Novák, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, alois13, anka, Ash Pointak, Azbest, Azik2586, Babany, BadBoy, barthez, beanek, Bedou, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blacklarch, bmc75, borknagar1, BraceGirdle, BroDanC270, Bronn, Buchtic, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Caylen-Tor, CHester Turner, Choky86, CHROM, Clarkos, ConanVJ, Copak(:-chceš, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Dani El, DanielT, Davidos402, dbar, deadpool, Deckard, deefha, delsemela, Devilek, Deži, Dezodoo, Dinik, disclose, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, dvory, Elizabeth, Erich, erik, Errov, faster86, Fida, fifas, filosh, Final, Fives, Fox01, Foxized, Fr3d_K, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, GavlaDan, georg, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, gongon44, Hawwwran, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, Hlousks, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Hunter, hyba1991, inosuke, invape, IV, Ivan Kucera, Izmir Čupr, izuku midoria, Jabba, Jack, JackOneil, jajsemviktor, Jak, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jeanbaklajean, jendavondra, jerry67, jh666, Johny87, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komik.sx, Komiksum, konva2, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kucik, Lachvos, lacoste, Lavk, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukki22, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, MarvelLover, Mates17, Mato, Matthew, Maty48, mcezik, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, MickeyStuma, mike731, mikina, mindstormjak, mineralk, mira1239, mirror, miuanek, Mleako, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Ward, MrKulda, Mrtvejbazen, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, onfr300, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, parado, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, Piros0013, Pista, PKD, Poniczech, Poseidon1978, PrastenejCitron, Premek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, RedButton, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rinter, robcornick, RobinZdidlo, Sagikkun, saja, Salien, samuelo12, Saran, Saylees, schefik, Schimi85cz, Schirru, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shin, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, SiWeX, SkillJam, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spacecore, Spike, start05, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suchosch, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Tawax , TenCoJeZbytečnej, terrordemon, tesilosaurus, TheDoctor, TheLavk, TheoDread, the_proph, Thorug, Tialster, Till, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, Tomski, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Tykwer, utresyby, Václav Mikula, Vajper, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, vrazdinek, w3cMarkus, wesi96, Wiw, WMN, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yimp, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (2)
filemon, nx
Nabízí (5)
Al0f0k, Librarian, Mildaha1, tukak, valon