Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Vítejte v pochmurném kraji.

Ema vždycky věděla, že lesy kolem její rodné farmy jsou plné duchů a příšer a že Harrow County skrývá celá hejna běsů. Ale v předvečer svých osmnáctých narozenin se dozvídá, že ona sama má s těmito bytostmi – a s celým tímto zvláštním místem – společného více, než kdy tušila, a navíc způsobem, který by nikdy nečekala.

Obsahuje sešity série Harrow County #1-4 (květen 2015 - srpen 2015)

Scénář
Cullen Bunn
Art
Tyler Crook, Václav Dort, Owen Gieni, Martin Trojan
Ink
Tyler Crook, Owen Gieni
Barvy
Tyler Crook, Owen Gieni
Obálka
Tyler Crook
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Milena Vojtková
Žánry
horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-88152-47-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
548 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Harrow County #01: Countless Haints (Dark Horse Comics, 2015)
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2023 17:10Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Takhle by se měly psát první stránky prvních sešitů. Do děje mě to vtáhlo hned poprvé. A vtáhlo mě to i napotřetí. Rozehrává se příjemná hororová story o pár postavách a první book působí příjemně komorně. Svou střídmostí mi sedí nejvíc a klidně by u ní mohlo zůstat.

    Nicméně bez téhle kresby by PK přišel možná o většinu dojmu. Je to hodně vidět v budoucnu, kdy do série přispěli jiní autoři. Tyler Crook to dělá nádherně a díky bonusům i vidíme, jak moc je poctivý.

    Tohle je ideální první book. A překlad té velké černé kozy je supr, mluví jak Tatar a stejně jí rozumíme :)
  • sedw
    Hororů není nikdy dost a na tuto sérii jsem se s ohledem na téma a kresbu velmi těšil. A po prvním díle jsem rozhodně spokojený. Jde o velmi dobrý rozjezd a náhled do světa, který má velký potenciál. Na plný počet to není, ale jen těsně.
  • SickNail
    SickNail mecenáš16.11.2021 23:56Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Hutné, temné atmo v nádhernom akvarelovom prevedení!
    Dlho som váhal či sa do tejto série pustím. Lákala ma predovšetkým maľba. Po prečítaní prvého dielu však môžem konštatovať, že ani obsah nezaostáva aj keď 100% to žiaľ nie je. Pochmúrny Kraj je však rýchly, mohutný a čierny a tak to mám rád. :)
  • perak
    Tak tady jsme litoval, že kniha obsahuje jen čtyři sešity. Byl jsme napjat, jak bude příběh pokračovat, takže jsem dychtivě otáčel stránku za stránkou a najednou byl konec. Resp. za koncem byla ještě velká kupa bonusů, které jsem si rovněž vychutnal.
    Nejsou běsi jako běsi - někteří jsou hodní, někteří zlí, někdy jsou běsi v lidech horší než ti běsi skuteční. Rozhodně nejvíce mne zaujal chlapec bez kůže/kůže bez chlapce a největší běs hovořící s výrazným nářečím.
    Jako rozjezd série to fungovalo dobře.
  • Fry
    Fry admin1.11.2019 19:15Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Pochmurný kraj #01: Hejna běsů - 'Tychs na mi zapomila? Tychs na mi zapomila!!' a já na to možná taky za pár dní zapomenu. Každopádně polsky mluvící Mínotaurus je opravdu naprostá laskomina a zároveň ona pomyslná třešnička, která celý koncept pozvedá na čtvrtou hvězdu. Přesto budu hodnotit o hvězdu méně. Bunn je dobrý vypravěč, závěrečný scénář s Madi mě dokonce vytrhl z reality natolik, až se mi naprosto povedlo ztratit pojem o čase. Avšak něco mi v tom zkrátka během čtení chybělo. Uvidíme co přinesou další díly ... Za mě 3*!
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko2.6.2019 14:16Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Tu příjemně, znepokojivou atmosféru, dělá -z větší části kresba- ke které nemám, sebemenších výhrad (!) scénář nepatrně zaostává -ale vážně jen o kousíček- za očekáváním ..přesto, přese všechno, získalo si mě to
  • willis
    Atmosférické věci já můžu a tohle je pro mě překvapení minulého roku. Přesně takové příběhy mám rád. Více než gore scény jde tady o budování nějakého tajemství, záhady. Akvarely a barevné ladění je super, možná by kresbě prospělo trochu méně červené na tváře, většina lidí tady trpí nějakým druhem neléčeného ekzému. První díl jsem zkusil ze zvědavosti a komiks se zařadil na můj seznam sérií které budu v dalších několika letech netrpělivě vyhlížet.
  • faster86
    faster8620.12.2018 07:14Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Asi nejlepší věc co letos CC vydalo. Oproti zámku s klíčem je to víc hororové, má to hutnější atmosféru. A ty kratké příběhy na konci které tak nějak dovolují nahlídnout do fungovani celého místa děje je moc fajn.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.7.2018 21:07Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Tak nám Comics Centrum přichystal další atmosférickou hororvku. A byla to opět paráda. Tato kniha si je celkem podobná první knize Baltimora. Také sází hodně na atmosféru, nabízí poměrně málo textu a vše se teprve rozjíždí. Pokud vás to chytne tak knihou prosvištíte velice rychle, protože navíc nemá ani moc sešitů. Na jednu stranu se to čte parádně a svižně na druhou stranu velmi rychle zjistíte že potřebujete pokračování. Co se týče kresby, tak tam jsem si myslel, že budu mít problém. Nakonec se tak nestalo a kresba se mi velmi rychle zalíbila. Vzhledem k tomu že má kniha jen 4 sešity, tak je zde poměrně hodně bonusů. Bonusy sice většinou moc neřeším, ale tady musím uznat že jsou velmi pěkně udělané. Celkový dojem z knihy je velmi dobrý. Bohužel čtvrtý sešit ale hodně věcí zarazil a ukázal. že tohle byl prostě teprve rozjezd. S hodnocením si tedy nejsem úplně jistý. Na jednu stranu je tento komiks moc fajn, na druhou stranu toho zase až tolik neukázal a ke konci navíc zatáhl za brzdu a mi teď zatím nevíme jak moc se rozjede dál. Ale asi se přikloním stále ještě k plnému počtu a procentuálně dávám za 85%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.6.2018 19:36Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    První dojem - nula. Prostě to bylo v CP a říkal jsem si, že další neo-horory už doma nechci. Dlouho nic. Pak návštěva ComicsCentra a opět musím poděkovat panu Dortovi za lepší prezentaci onoho komiksu. Když jsem se do toho zahloubal a začal nad tím přemýšlet, zjistil jsem, že to je opravdu zajímavý komiks. Takhle, abych uvedl věci na pravou míru. Toto téma je asi synonymum pro americkou kulturu. Tolikrát jsem četl něco na téma čarodějnictví a kolik filmů....!!! To by se dalo charakterizovat slovy Homera Simpsona - Nůůůůůdáááááááá. Jenomže já jsem se rozhodl to koupit a přečíst s vědomím, že mi to někdo (pan Dort) dobře představil. Chviličku to trvalo, než jsem se k tomu dostal a po včerejšku WOW. Opravdu zajímavé, opravdu nevšedně pojaté. Téma čarodějnice je tam v podstatě jaksi okrajové a v podstatě o to ani nejde. Je to jakýsi doplněk, bez kterého lze stavět celý příběh. Celé to stejně může působit dojmem snu a velmi bujné představivosti hlavní hrdinky. Skvěle nastavený svět, který určitě půjde dál. Kdyby nešel, nic by se nestalo, ale komiks by ve finále zapadl po nějaké době. Když bude mít další příběhy rozšiřující tento svět, určitě to bude ještě větší pecka. Otázkou je, jestli to půjde na vlně první knihy nebo jestli to půjde na vlně podobných příběhů a záhad, jak uvádí bonusy. Osobně se přikláním k té druhé variantě, protože už samotné bonusové příběhy a bonusový materiál slibují, že každé místo má své příběhy a běsy. Daleko lépe si dokážu představit, že je to nějaké propojené a celé to mystérium a tajemno graduje. Kresba mě na první pohled jaksi odradila, ale při bližším zkoumání se mi docela začala i líbit. Hlavně to znázornění přírody je skvělé a uvěřitelné. Působí to na mě dojmem, že příroda (okolí) má svůj život a hovoříme tak o další postavě v příběhu. Další pecka je doba, kdy se to vlastně odehrává a jak to tam vlastně je. Celé to na mě působí dojmem, že se jaksi zpomalil či zastavil čas. Příběh může být kdykoliv. Doba mezi zabitím Hester a zrozením Emy může být opravdu dlouhá, nikde není psáno, že obyvatelé Harrow County nestárnou pomalu a přitom uplynulo několik desetiletí. Navíc se nabízí srovnání nějakých 30.-40. let a dnešním americkým venkovem, který ne vždy působí moderním dojmem. Strašně moc otázníků nabídla první díl a strašně moc nezodpovězených otázek. Podobně mi to evokuje Baltimore a Černou palici. Dark Horse nastavuje zajímavou politiku - je to snad naschvál, kdo ví. Buď jak buď jsem spokojen a vše hraje tak, jak má. Rád jsem se nechal "ukecat" zakoupit tento komiks. Nemám co dodat, přečtěte si to sami, nelze objektivně vysvětlit oč jde, je to hodně pocitové, atmosferické a subjektivní.
  • choze
    Kresebně i scenáristicky tomu asi nemám co vytknout, ale nějak mě to - i kvůli hrdince, která mi svou naivní správností přišla lehce otravná - nechytlo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2018 23:07Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Wow, tak tohle je bezvadně nakreslené a má to super atmosféru. Prima odvyprávěné, fungovalo by to i jako menší příběh s otevřeným koncem. Z toho stromu mě mrazilo, fuj.

    Celkový dojem: 90%
  • james dixon
    james dixon mecenáš29.5.2018 13:11Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Bavilo mě, jakým stylem je to kreslené. To je fajn. Příběh už tak fajn není, pořád jsem měl pocit, jako bych to už někde zahlídnul. Hororová atmosféra z toho moc nedýchla. Ale odsejpá to a úplně průšvih to není. Pokud je to jen rozjezd, ok.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.5.2018 11:07Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Nebolo to zlé, ale čakal som viac. Z môjho pohľadu chýbajú v príbehu hlavne zaujímavejšie postavy a nedokážem si dosť dobre predstaviť, či ma táto séria dokáže v budúcnosti v ďalších dieloch nadchnúť. Príbeh je vlastne tiež dosť jednoduchý a predvídateľný. Keď si to porovnám s prvým dielom Zámek a klíč, ktorý bol teda úvod ako hrom so sympatickými a zaujímavými postavami a veľmi kvalitne vystavaným príbehom, tak Pochmurný kraj dosť stráca a pôsobí veľmi plochým dojmom.

    Čítalo sa to však dobre, kresba je tiež príjemná a minimálne jednu šancu ešte tejto sérii dám.
  • brkowycz
    brkowycz17.5.2018 12:06Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Horor v komiksu je úplně jiný, než horor ve filmech. Zatímco stříbrné plátno se mnohdy spoléhá na laciné lekačky a obluďáky, v komiksu, stejně jako v knize, je třeba hororový žánr stavět jinak, a to přes pečlivě budovanou atmosféru. Tohle se podle mě Pochmurnému kraji daří. Atmosféru vytváří šikovně ruku v ruce scénář s velmi povedenou kresbou. Osobně si myslím, že stojí za povšimnutí a hodně se těším na další díly.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.5.2018 10:34Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Moc pěkný příběh s velmi zajímavou líbivou kresbou... překvapení roku to jistě je zaslouženě a já se těším na další knihu
  • Norri
    Norri mecenáš2.5.2018 11:20Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Velmi povedená hororová kniha. Mimo filmové plátno lekačky moc nefungují a atmosféra se musí poctivě vybudovat. To se Bunnovi a Crookovi povedlo dokonale. Na začátku vás kniha chytne a baví až do úplného konce. Po celou dobu vás její děj příjemně mrazí a děsí. Kniha Hejna běsů je sice úvodní seznamovací díl celkově osmidílné série, ale její děj je v podstatě uzavřený. Nenechává otevřené nic zásadního, ale dává veliký přislib do budoucna. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/pochmurny-kraj
  • Carnage
    Carnage28.4.2018 10:56Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Ale jo, vůbec to neni špatný a líbí se mi práce s kresbou a jsem hodně zvědavej co bude dál a Ema mě baví. Určitě koupim další.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.4.2018 14:21Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Celkem zajimavy rozjezd nove serie, i kdyz trochu me zmatl ten strih na konci. Co mi trochu vadi, je oznaceni serie v anotaci jako "jizanske", coz se zatim prilis nejevi. To ze se to kdesi na jihu odehrava na oznaceni "jizanske" nestaci.
    Uvidime co prinese dalsi dil.
    70%
3236163
Četl/a (139)
123peta, 81splinter, Aldo26, anka, BadBoy, Berry, binnmode, Blockholm, bob-premky, borknagar1, Bronn, calvin10, Carnage, choze, Cinema Ranger, ComicsCZek, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, DEmnoG, Dezodoo, Doncek4321, Draco nobilis, dvory, Elfo.here, Erich, erik, Faix, farnhajt, figis, Final, foudy, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Garp, Georgíno J., Giskard, Hawwwran, hellblazer, Hulik, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, james dixon, jindroush, jiskra, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Khagrael, Killingjoke, kinak, kindanerd, Knuckless, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, listr, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, Macek78, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, MisaSutcliff, MonsterGyre, MP, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, nejakdivne, Noci, Norri, oleav, Olesh, parado, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, Pista, plema, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, Raul, Rinter, robertsedmik, rockyt, rooty, RR, RudyRod, Ruw, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Shake, SHORTY, Sick666, SickNail, Sole, spagr, Spike, start05, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, trudoš, utresyby, Velkej šéf, vranakx, VXP, Walome, Wiw, wolfgang, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(209)
123peta, 81splinter, Agiru, Aldo26, Alfi, anka, arnecht, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, dvoracekpetr1, dvory, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Final, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, gongon44, Greyman, grinder, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, illy, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, james dixon, jankie, jardoom, jindroush, jiskra, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Kokuun, koudak89, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, kucik, lacoste, lantan1, Lenny, Librarian, Light, listr, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, Macek78, Malachias, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, mcleek, merhyx, MIKER65, mirec, Miriyak, MisaSutcliff, Mitak, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, Pista, pk123x, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Shake, SHORTY, Sick666, SickNail, Sidi Santini, Skot, sleepless, Sole, songoku, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, utresyby, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vranakx, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (16)
besikv, bob-premky, Davispear , delsemela, DKoscik, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, JaggedSK, Maty48, monty.cl, Premek, Raido26, robcornick, vteco, zlejzmrd
Shání (1)
Fr3d_K
Nabízí (4)
bourgeois, kubosos, Librarian, oleav