Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Bruce Wayne věří Gotham City. Ano, to město jej připravilo o rodiče i o syna. Ale gothamští lidé jsou dobří a město skýtá neomezené možnosti. Proto si Bruce hodně slibuje od nového projektu, ve kterém spolu s nově příchozí vizionářkou hodlají revitalizovat jednu z nejzanedbanějších městských částí.

To ale nepočítal s ikarusem.

Tato silná experimentální droga člověku nabízí nepoznané opojení, ale může vás také spálit zaživa. Detektiv Harvey Bullock zná tuto drogu až příliš dobře kvůli zážitku z minulosti, který tají. A když Brucova nová obchodní partnerka umře na předávkování, Harvey chce, aby za to Wayne zaplatil.

Bruce, nyní jako Batman, se musí ke zdroji drogy dostat dříve než Bullock, v místě však zuří válka gangů. Je to souboj techniky a technologií Temného rytíře proti zkušenému praktikovi z gothamské policie. Pokud se však jeden z detektivů dostane příliš blízko k pravdě, těžko říct, kdo se spálí…

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (New 52) #30-34 (duben 2014 - srpen 2014) a Detective Comics (New 52) Annual #3 (červenec 2014)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Brian Buccellato, Francis Manapul
Art
Werther Dell'Edera, Jorge Fornés, Scott Hepburn, Francis Manapul
Ink
Werther Dell'Edera, Jorge Fornés, Scott Hepburn, Francis Manapul
Barvy
Brian Buccellato, John Kalisz, Lee Loughridge, Jon Proctor
Obálka
Francis Manapul
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-013-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Cena
699 Kč
Originál
Batman Detective Comics #06: Icarus (DC Comics, 2015)
Varianty
Batman Detective Comics #06: Ikarus (paperback) (2018)
Batman Detective Comics #06: Ikarus (pevná vazba) (2018)
Batman Detective Comics #06: Ikarus (limitovaná edice 52ks) (2018)
  • Norri
    Boží! Tahle kniha se extra povedla. Luxusní kresba a barvy, v několika případech nestandardní (na tuto sérii) přesah kresby mezi panely a dobrý scénář. Líbil se mi i prequel na konci knihy, který má sice jinou a o něco horší kresbu, ale ani ta není sterilní mainstream. Za mě maximální spokojenost! 7*
  • Palebras
    Ikarus je slabší než posledních pár dílů, ale přináší fajn story, které se opírá o motorkářské gangy, drogy a všemožné problémy z toho ústící. Určitě mi tohle vyhovuje daleko více než všechny ty apokalypsy, kterým byl Gotham a Batman vystaven například Snyderem. Jedná se tedy o komornější příběh, který je ale poměrně zapeklitý a mírně komplikovaný. Ale myslím, že není moc velký problém se zorientovat. Ale nemůžu se ubránit pocitu že tomu něco chybělo. Každopádně tento díl svým předchůdcům ostudu nedělá a pořád se jedná o kvalitní čtení.
  • Fry
    Batman Detective Comics #06: Ikarus - Bez jakéhokoliv patřičného úvodu, vysvětlení a představení postav se prakticky hned ocitneme ve víru akce. Nový tým se zkrátka rozhodl, že nám nedá nic zadarmo a zamotá příběh do takových spirál, aby běžného čtenáře naprosto vyvedl z komfortní zóny. Přesto si ale troufnu říct, že tahle řada lepší příběh prozatím nezaznamenala. Plného prožitku však docílí pouze ti, jež se vrátí i párkrát v ději nazpět. Navíc všechny panelové kompozice doslova berou dech a proto 'Ikarus' musíte mít ve své knihovně ... Za mě 4*!
  • puolpm
    V tejto knihe sa Batman drží pri zemi (drogové gangy, vražda) a nemusí riešiť žiadnu ďalšiu apokalyptickú pohromu v Gothame ako v hlavnej Batmanovskej rade S.Snydera. Harvey Bullock je zaujímavá postava a tento krát dostal dosť priestoru. Tvorcovia sa opäť zmenili, čo je znakom toho že séria Detective Comics sa v rámci New 52 tak trochu hľadala. Dokonca už veľa nechýba a tak sa hádam pribudne ďalšia dokončená série z New 52. 7/10
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.6.2019 16:37Batman Detective Comics #06: Ikarus (paperback)
    Mno, trochu mě mrzí, že je příběh lehce chaotický, což mi znepříjemňovalo jinak celkem fajn četbu a kresbu.

    Celkový dojem: 60%
  • mike731
    Příjemná změna, kdy Batman nebojuje s nikým z obvyklých podezřelých, ale rozdává si to s drogovými dealery a pašeráky lidí. Více prostoru také dostává detektiv Harvey Bullock, se kterým to nebude tak jednoduché jako s Gordonem.

    Co ale knihu tahá výrazně nad průměr, je úžasná kresba / malba dua Manapul & Buccellato.
  • JohnyG
    Do strany 124 je to opravdu nádherně vizuálně zpracovaný, zvlášť scény z akvária jsou naprosto úžasně vyvedené. Ostatně ty kombinace petrolejově modré, růžové, fialové, oranžové a zelené jsou všude parádní. Děj se nese v žánru krimi a točí se kolem tělo spalující drogy Ikarus a gangů dealerů. Hodně prostoru také dostává méně okoukaný detektiv Bullock. Tvůrčí duo Manapul a Buccellato zafungovalo zkrátka dobře. Místy jsem se sice trochu ztrácel v ději a souvislostech, ale když člověk odignoruje posledních 40 stran, kde se úplně změní kresba i zařazení na časový ose, tak je to víc než fajn kousek.
  • choze
    Kresebně solidní, dynamické i atmosférické, postavy mi přišly takové romitovské, pěkná hororová obálka. Příběh o boji s drogovými gangy je ale od schematického začátku (úvodní akce-jeskyně-Bruce rozjíždí/přidává se k nějakému dobročinnému projektu a přitom se potkává s novou postavou-cliffhanger) nuda. Byť kvituji, že se tu pro jednou neobjevil žádný z tradičních Batmanových protivníků ani nikdo z jeho omladiny.
  • Darker
    Klasika superhrdinského žánru, která trpí tím, co většina - pokud by jste příběh vyprávěli do začátku do konce, tak jak šla časová linie, tak by to stálo za prd. A tady ten prd ještě domršili, když poslední povídka je vlastně prequel k Ikarovi. No navíc mi nesedla kresba. Ale zabavilo mě to a Bullock se mi líbil.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.5.2018 18:44Batman Detective Comics #06: Ikarus (paperback)
    Detective Comics už potřetí mění tvůrčí tým a zkouší přijít opět s něčím jiným. A to se povedlo. Tentokrát to není boj s žádný padouchem, ale čistě s drogovými gangy. Tenhle díl se stává více krimi přináší do New 52 zase trošku něco jiného. Přináší také novou kresbu, která se hodně povedla a rozhodně jsem si jí užíval. Takový styl mi prostě padl okamžitě do oka. Co se týče příběhu tam už to tak jednoznačné není. Jako je to dobrý, dobře se to čte a má to zajímavý děj. Ale přišlo mi to občas trošku uspěchané, někdy ten příběh trochu skákal a taky tam autoři někdy cpali moc výbuchů a wow momentů. Což je škoda, protože kdyby se autorům povedlo držet to více při zemi a třeba si dali ještě trošku na čas s příběhem, mohla to být fakt pecka. Takhle to je jen lehce nadprůměrný příběh. Co mi potěšilo byl Annual, který tentokrát přesně pasuje do hlavního příběhu a díky tomu je knížka hezky ucelená. Za mě tedy 75%
621122