Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
GOTHAM NA VZESTUPU

Je to Temný rytíř, hrdina a největší ochránce Gotham City. Je Batman. A není sám. Ve městě jsou dva noví hrdinové – dvojice maskovaných metalidí se schopnostmi Supermana a odhodláním uchránit vše, co je na tomto zvrhlém městě dobrého. Říkají si Gotham a Gotham Girl, zachránili Batmanovi život, bojovali po jeho boku a brali si z něj příklad. Co se ale stane, když se noví ochránci Gothamu přikloní na špatnou stranu? Co když budou Temnému rytíři přičítat vinu za temnotu, která hrozí, že zaplaví jejich město? Když se síly zla utrhnou ze řetězu, může to lidem pokřivit mysl a z hrdinů udělat netvory. Pak je na Batmanovi a jeho spojencích, aby se jednou provždy rozhodli: Je Gotham silou dobra… nebo nástrojem zla?

Obsahuje sešity série Batman: Rebirth (červen 2016) Batman (Rebirth) #1-6 (červen 2016 - září 2016)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Tom King, Scott Snyder
Art
David Finch, Mikel Janin, Ivan Reis
Ink
Oclair Albert, Matt Banning (Batt), David Finch, Scott Hanna, Sandra Hope, Danny Miki, Joe Prado
Barvy
Jordie Bellaire, June Chung, Marcelo Maiolo, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Peter Steigerwald
Obálka
Jordie Bellaire, David Finch
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-612-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
522 g
Stran
192
Cena
299 Kč
Originál
Batman #01: I Am Gotham (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham (Black edice) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham (pevná vazba) (2018)
  • Jonas Woodsman
    Kresba mi moc nesadla, ale je v pohode. Ale príbeh je snáď ten najhorší! Gotham a Gotham-girl boli strašne nesympatický. Najhoršie bolo, keď si ešte Gotham-girl vyholila hlavu! Príbeh nezaujímavý. Prvý zošit bol fakt dobrý, ale v druhom, treťom... to prehnali. Bezurážky-hnus. Batmana fakt Tom King nevie písať. Je mi ľúto, ale keby som vedel do čoho idem, tak by som to už nečítal. Batmana mám veľmi rád, ale toto bolo hrozné.
  • Yimp
    Budu se opakovat podobně jako u hodnocení "Znovuzrození hrdinů DC". Kresba super, ale ten příběh a postavy. Marně hledám nějakou scénu, která by mi utkvěla v paměti. Všechno je takové hrozně generické a stokrát viděné. Batman sám o sobě mi tolik nevadil, ten je stejný ve všech svých příbězích a máme ho tak rádi, ale vznik Gothama a Gotham Girl není moc uvěřitelný. Jde v podstatě o kopírku vzniku samotného Batmana. Chápu, že tvůrci chtěli mít nějakou analogii se samotným Batmanem, ale rozhodně to šlo provést mnohem lépe.

    Je mi jasné, že jde o superhrdinský komiks a jde primárně hlavně o zábavu, ale tohle zábavné prostě nebylo. Kdyby komiks vyšel před 20 lety, tak neřeknu ani popel, ale bohužel je z roku 2018.
  • CoVseNerdit
    Bavila mě scénka s letadlem. Zbytek komiksu se mi po týdnu vyšuměl z hlavy a pamatuji si pouze to, že se objevili 2 nové postavy, které budou nějakým způsobem důležité pro tuto sérii.
  • Comicsmaniaczone
    Myslím že tohle je kvalitní, dobře napsaný komiks, s kterým já mám jediný problém: Pomalý rozjezd. Na začátek se nám opět připletl ten Znovuzrození speciál, který by se spíš hodil do All-star Batman, protože byl napsaný Snyderem. Celý tento sešit je opět (po Snyderovsku) neobvykle vyprávěn. Je tu souboj s calendermanem, který, pro změnu chce způsobit globální hrozbu. Tohle tam bylo jen ke zvednutí počtu stran a myslím že s dějem knihy to nic nemá. Více by se to hodilo do toho All-staru, jak už jsem řekl. Pak tu máme další sešit, kde Batman zastavuje letadlo... Opět se chce obětovat, i když každý ví, že neumře. Další sentimentální keci o jeho smrti, která nepřišla. A konečně, je tu zajímavý hlavní příběh, který nenudí.
    Bohužel je tu hodně Pomalý začátek a hodně alternativních obálek na konci. Takže hlavní příběh je celkem krátký.
    78%
  • Spider-man
    Pořád nevím, proč si v DC hrajou na tu temnotu a ty komplikovaný vyprávěnky...neustále přeskakování v ději, mezi postavami, samé flashbacky, flashforwardy apod. To neumí jednoduchý, přímočarý akční příběh? Aby člověk nemusel furt přemýšlet, proč po otočení stránky je někde jinde, někdy jindy, u jiné postavy a řešil neustále souvislosti.
  • Ivan Kucera
    „Každý má možnost být statečný.“ Hlavné plusy: pekná kresba, príchod (prílet) novej dvojice super-hrdinov a slávne tváre (Amanda Waller, Justice League). Noví hrdinovia-súrodenci sú biedni (tie mená Gotham a Gotham Girl myslel niekto vážne?) a vzhľad klišé (svalnatý hranol a štíhla baba v sukni - wtf), našťastie tomu pomáha jednak „nadpozemskosť“ postáv (čo je zaujímavý kontrast s len človekom Batmanom) a jednak to, že nakoniec to s tým ich hrdinstvom nebude až také žeravé, ako sa mohlo zdať na začiatku. Já jsem Gotham je príjemne hrubý (ale posledných viac ako 30 strán tvoria vizuálne bonusy!), zaujala ma i príjemne minimalistická, „čistá“ obálka. Príbeh naopak hodnotím rozpačito. Batman vs. lietadlo je predsa len už moc a rozpaky vo mne vyvolalo i to, ktorá postava bola nútená obliecť si na chvíľku Batmanov kostým (nefungovalo to u Jima Gordona v Supertíhe a nefunguje to ani tu). Potešia občasné zmienky na udalosti napr. Snyderovho legendárneho runu (sovy, Bloom) a pár vydarených fórov (Batmanova záľuba v náhlom miznutí uprostred rozhovoru). Fajn a svižné čítanie a páčili sa mi preslovy o Gothame (o tom, aké je to v ňom žiť, vyrastať a byť ním ovplyvnený), avšak na pecky á la Kameňák a Soví tribunál sa to nechytá ani omylom. Napriek tomu, ak ste batmanovi fanúšikovia, dajte Já jsem Gotham šancu, pretože ďalšie diely série (Já jsem sebevražda, Já jsem zhouba) sú o dosť lepšie.
  • Log 1 = 0
    Je to Batman. Pokud víte, co čekat od Batmana, tady to je. Je to cool, není to strojené, jsou tu nové postavy a témata, pracuje se i s charaktery postav. Je to temné a působivé. Ale není to ani nijak převratné, takže moc nemám co konkrétně pochválit, krom toho, že je to dobré jako celek.
  • Azalin
    "Toho pána by ušlapal za nula celá sedm sekund."

    Tento komiks asi nejlíp vystihuje tato věta. Příběh je lehce debilní a překlad často drhne.
  • hroubek
    Mám rád Batmana jako postavu a vždy si rád přečtu nějaký komiks s ním. Nicméně je pravda, že jsem se ho trochu přejedl. Komiks Já jsem Gotham, představuje svěží pohled na Batmana. Je to dáno dynamikou a taky dravostí. Tenhle Batman je hrdina numero uno, a to co zde dělá je rozhodně velkolepé a komiksově přepálené. Sedl mi příběhy, vývoj konkrétních postav a i akce. Dost se povedl konec, který slibuje zajímavé věci do budoucna. Spokojenost, ale příběhy Aquamana a Wonder Woman mě bavili více.
  • honza2457
    Povedený začátek série, kde dostáváme uzavřený příběh, který se čte velice dobře a rychle. S kresbou není nejmenší problém. Bylo fajn, že se autor soustředil i na minulost Gotham a Gotham girl.
  • tom173
    Za mě jde o velice povedený úvod do série Toma Kinga. Hodně rychle se to čte, až jsem si říkal že by mi nevadil ještě jeden sešit. Příběh se nese v duchu superhrdinského mainstreamu, ale pointa je pro mě něco nového a docela mě překvapila. Epilog krásně rozvijí postavu Gotham Girl a po poslední stránce se hned vrhám na další díl. Potěšilo i množství alternativních obálek na konci od největších hvězd jako Lee nebo Bermejo.
  • Palebras
    Jako rozjezdovka parádní. Nejedná se o nic megalomanského což v mém případě, je jen a jen dobře a celé to fajn naladí čtenáře na další pokračování. Pár šílených akcí zde samozřejmě najdeme, ale celé se to nese v dosti minimalistickém stylu, což dává čtenáři vydechnout od všemožných katastrof, které nám servíroval Snyder. Určitě jsem více pro Kinga, který je mi bližší onou komornější atmosférou. Alespoň prozatím. Kresba se mi líbí a absolutně jsem s ní neměl sebemenší problém. Zasloužené 4* a těším se na další díly.
  • Harlequeen
    Podle mě nejslabší ze Znovuzrození!
  • raimi
    Jak se tady dává odpad? Tohle je něco tak strašnýho, že jsem měl chuť knihu roztrhat a ani jsem to nedočetl.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham - Nemám k tomu jedinou výtku, jsem nadšený a chci víc takovýchto komorních příběhů. King je zkrátka ve všech ohledech lepší než Snyder, příběh není zbytečně přeplácaný všemožnými wau momenty a z každého sešitu mám po jeho dočtení pocit chtíče po další dávce této série. Gotham a Gotham Girl jsou pak absolutní špičkou celého ledovce a při odkrývání jejich minulosti z toho lze cítit velký fanservis pro dlouhodobé čtenáře. Šestou hvězdu bych byl přidal za Finchovu kresbu ... Za mě 5*!
  • Cinema Ranger
    Nenáročná fajn jednohubka. Sice to moc nenadchne, ale do dalšího dílu určitě půjdu. 70%
  • Multiverzum
    Napriek tomu, aké má Tom King meno, sme sa v prvom príbehu dočkali tuctového príbehu s kostrbatým scenárom. Ako nenáročná jednohubka to funguje, avšak nič viac tu nehľadajte. Na výraznejšie príbehy si budeme musieť ešte počkať.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-ja-jsem-gotham/
  • SteveCZ
    První komiks který tu komentuji.
    Kresba super, děj příjemně utíká. Na komiksu mi ale vadila jedna věc, a tou je ta Batmanova nepřemožitelnost (jak psal pode mnou Spike). Obzvlášť to bije do očí když tam jsou ty dva supersourozenci (Gotham a Gotham Girl) co maj schopnosti pomalu totožný se Supermanem. Tyhle dvě postavy, i přesto jaké mají schopnosti, prostě nejsou dokonalé, taky chybují, jsou ještě nezkušený. A díky tomu, jak skončil jejich příběh v tomhle komiksu, mi dokonce přišli líp napsaný než samotný netopýr.
    Kdybych to měl nějak shrnout, není to špatný. Asi bych to teda nedoporučil nováčkovi (nepřijde mi to úplně vhodný jako "ideální start pro nové čtenáře"). A jestliže moc nemusíte toho neporazitelného Batmana tak taky moc nedoporučuji. Jinak je to celkem fajn mainstream.
  • sedw
    Slibný začátek Batmana od nového autora. Pokud bych měl porovnávat se Snyderem, tak horší, než jeho začátky, ale lepší, než konec Snyderova runu. Sourozenci Gothamovi mi moc neseděli, ale jinak příběh příjemně plynul a celou dobu jsem se bavil. Kresba byla příjemná.
  • Spike
    Nejprve, než začnu o samotném komiksu, bych chtěl ventilovat svůj pohled na současného Batmana celkově, který se netýká jen tohoto hodnoceného, ale všeobecně, takže pokud někoho zajímá můj názor čistě na komikks Já jsem Gotham, následující odstavec nechť klidně přeskočí.
    Batman je v současnosti možná vůbec nejoblíbenějším superhrdinou. Můžeme s tím souhlasit nebo ne, ale to je tak všechno, fakta jsou fakta. Pro mě osobně jím na dlouhou dobu byl také, protože mě fascinovala ta temnota, vnitřní rozpolcenost, a vůbec celý ten svět kolem Gotham City. To už ale nějakou dobu neplatí. Stručně a přesně to shrnul samotný Alan Moore, který před pár lety prohlásil že Batman se podle něj stal pouhou atrakcí a již není tou temnou komiksovou ikonou, kterou byl v osmdesátých letech minulého století. Současný Batman se tváří pořád temně a na první pohled vychází právě z toho osmdesátkového, ale ve skutečnosti je to jen obdoba toho čím byl ještě před tím. Asi mu uškodila ta čím dál větší popularita, ale zkrátka a dobře současný Batman není tím, kterého jsem si kdysi zamiloval. Většina kritizuje postavu Supermana za to, že je až moc silná, že není skoro nic a nikdo co by ho mohlo porazit, a proto ho nemá rádo, pro tu přílišnou dokonalost. Naopak Batman je jen člověk, a proto je ze všech hrdinů zdaleka nejzajímavější. Jenže v tom je problém, Batman o kterém se píše dnes už není 'jen člověk'. Dnešní Batman zvládne cokoli, vyřeší cokoli, přemůže kohokoli, na každou situaci je plně připraven, nic ho nerozhodí, na všechno má plán, je bezchybný. Jako krásný příklad scéna v tomto komiksu, kdy dvě postavy se schopnostmi Supermana bojují proti Solomonu Grundymu kdoví jak dlouho, a pak přijde Batman, tohoto obra vezme do jedné ruky a jednou ranou ho složí. A většina čtenářů to určitě žere, protože tohle je jejich oblíbený Batman, a zvládl to přestože je jen člověk (což je nejčastější argumentace na otázku proč ho mají nejvíce v oblibě). Prosímvás, tohle ale není Batman o kterém bych si chtěl číst. Batman kterého jsem měl rád já, byl silný, prudce inteligentní, deduktivní a připravený na všelicos, ale byl i chybující, znal své meze a proto jeho příběhy měly svoji váhu. Nevím přesně v jakých letech se to zlomilo, ale minimálně většina komiksů v novém tisíciletí co jsem četl s postavou pracuje tím stylem, že ať Batman udělá a dokáže cokoli, fandové to sežerou protože ho milují právě proto, že nemá žádné schopnosti. Já chápu že v superhrdinském komiksu je to podobně u většiny postav, u Batmana je ten rozdíl ale dost markantní. Proto mám dnes raději Supermana, protože i ten má své meze jasněji vymezené, a jako s postavou se s ním pracuje lépe a zajímavěji. Paradoxně, právě proto že je 'lidštější' než Batman. U jeho komiksů už mi dnes chybí to napětí, protože ať se cokoli zdá jakkoli nemožné i pro nadčlověka, víme že Batman to zvládne, a třebas si u toho ještě zahláškuje... u jiného hrdiny proč ne, ale tohle má být TEN Temný rytíř, pokud se s ním pracuje stejným způsobem jako s libovolným schopnostmi obdařeným hrdinou, je něco špatně. Zpětně si vybavuju že ten Batman kterého jsem měl rád, většinou opravdu vznikal hlavně v 80.-90. letech, tam se většina jeho příběhů držela v rámci možností ještě sympaticky při zemi. Dnešní Batmanovi autoři jako Scott Snyder, Grant Morrisson nebo Tom King, jakkoli dobré příběhy můžou napsat, s postavou už z principu pracují tí zbožštělím stylem, že Batman dokáže cokoli protože je prostě Batman, a to je něco co už jde prostě mimo mě. Dokonalý a všemohoucí Batman = špatný Batman.
    A teď už konečně k samotnému komiksu. Byl jsem hodně zvědav co nám po Snyderovi předvede King, ale po přečtení mám pocit jako bych zase četl toho Snydera. Nevím, možná je to jen tím že se King ze začátku snaží plynule navázat na svého předchůdce, ale zatím se mi zdá že oba mají hodně podobný styl psaní. Což není výtka, některé Snyderovy knihy jsou výborné. Ale kniha Já jsem Gotham... no, ta zrovna výborná není. První sešit známe už z Epilogu, je to do jisté míry zajímavé díky Calendar Manovi, ale jinak dost o ničem. Četl jsem to tedy už podruhé a pozorně, aby mi nic neuniklo, ale buď mi uniká nějaká skvělá pointa mezi řádky, nebo tam vážně žádná nebyla. A to Batmanovo plnění té podvodní Mission Impossible... No comment.
    Začátek hlavního příběhu už je lepší, celá ta scéna s pádem a záchranou letadla je sice místy dost přehnaná, ale jisté napětí nepostrádá. Nové postavy které se nám tu představí jsou ok, byl jsem zvědavý co se ze spolupráce s nimi vyvrbí. Role Huga Strange a Psycho Pirata se nám snad více vyjasní v dalších knihách, takhle tu fungují jako taková deus ex machina. Celé to pak působí trochu moc narychlo, nějak jsem se do příběhu nemohl pořádně dostat. Vzhledem k tomu že za vším byl někdo v pozadí, kdo se ale v komiksu skoro neobjeví a my sledujeme jen ty následky, byl dojem ze čtení takový polovičatý. Ale tak je to jen rozjezd a doufám že další knihy vše vysvětlí a dojem napraví. A poslední sešit který nastíní možný další průběh, není také špatný, jen ta pološílená a vyholená Gotham Girl je dost protivná. Co mi taky občas nesedlo byly pokusy o humor. Batmanův průnik do tajné základny nebo jeho nenadálé mizení byly dost na hraně, naopak některé Alfredovy hlášky celkem pobavily, nicméně by se toho King mohl pro příště vyvarovat, humor jemu ani Batmanovi moc nesluší. Co komiksu naopak slušelo, byla kresba Davida Finche, na něho je vždy radost se dívat. Ačkoli se mi zdá, že oproti dřívějšku se svoji kresbu snažil trochu uhladit, schválně porovnejte třeba s jeho prací na sérii Batman - Temný rytíř, tam se mi zdál takový rozevlátější, tady je zase takový umírněnější, ale pořád je to David Finch, takže kresba paráda. Zato barvy se mi zdály takové matné, kresba v nich občas trochu zanikala.
    Závěrem? Nemůžu říct že bych byl nadšen ani vyloženě zklamán, beru to jako že se King teprve rozjíždí a hledá, a první díl že tomu odpovídá. Některé části super, jiné trochu wtf, nicméně je to docela svižné a jako mainstream ok. Kresba super, jak jsem si zvykl na Capulla, tak proti Finchovi nemůžu říct půl slova a kdyby u série zůstal nastálo nezlobil bych se. Řekněme takový Batmanovský průměr - což většině fanoušků asi stačí.
  • George Walker Bush
    Konečně po dlouhé době netrapný superhrdinský komiks, děkuju! Konečně Batman, který mě opět baví. Napínavý, scénáristicky v pohodě (žádné překombinované linky), přiměřeně patetický, jak to mám rád, zábavný. Těším se, co předvede Tom King v další knize.

    Celkový dojem: 90%
  • Ter
    Fajn príbeh, ktorý je viac o iných postavách, než o samotnom Batmanovi. To je plus. Rozhodne to však nie je pre "nových čitateľov", žiadny nový začiatok sa nekoná (naväzuje to na New 52) a ani pointa Rebirthu sa nedostavila - nič sa o Batmanovi nedozviete. To je mínus. A kresba pekná. Ďalšie plus.
  • choze
    "Člověk... v masce? Co to je? V porovnání s tímhle městem! V porovnání s tímhle peklem! Co to je?" Pohodový batmaňácký průměr se zajímavou zápletkou, dostatkem nápadů i fajn akce a s fešnou kresbou.
  • faster86
    Dobrá první kniha, která neláká na pokračování v sérii. Není to žádný zázrak, ale na superhrdinský žánr je to ok. I když sem nepobral čím mel Strange a Psycho-pirat zachránit Gotham.
  • Radek Blacksad
    Nie je to zlý Batman a čítal sa celkom príjemne. Je to u mňa zhruba na úrovni Snyderovho Sovího tribunála (lepšie ako Soví město), z ktorého som tiež nebol nejak odvarený, ale pri čítaní som sa bavil. Nové postavy sú zaujímavé, kresba nenadchne, ale ani neruší a scenár je dostatočne pútavý. Uvidím, čo bude ďalej.
  • Norri
    Perfektní! Po Wonder Woman a Flashovi byla radost číst tohle. Dobrý scénář, dobrá zápletka, fajní protivníci. Kresba je fakt parádní. Snad jenom to s tím letadlem bylo od začátku do konce debilní.
  • SiWeX
    Příjemná změna od New52 👏 kresba, příběh za mě super 👍
  • mearez
    Podle mě je tento kousek nadupaná akčňárna. Aspoň teda na Batmanovský komiksy. Sem tam proložená troškou toho dráma o tom, jak lidi můžou žít v Gothamu. Celkem se mi lilbí, jak si autor hraje s již známím Batmanovým mizením uprostřed rozhovorů. Pěkně se taky vysvětlilo, jaktože nikdy Batmanovi nepřijde na pomoc JL. Příběh jako takovej mi nepřišel moc komplikovanej, už jen kvůli tomu, že hlavní záporák tam skoro vůbec neni. Štvalo mě, jak se King snažil za každou cenu Batmana ukázat jako borce, kterej se furt za pomoci svých udělátek rube s ostatníma super hrdinama. Kresba byl klasika mainstream, kvalita obálek, jak hlavních, tak alternativních, poskakovala jak na horské dráze. Batmana moc nemusim, ale tenhle příběh se mi fakt líbil, a těšim se na další book, kterej si rozhodně koupim. Za mě jasnejch 5*.
  • S4TW
    Průměrně dobrý Batman, čili nadprůměrně dobrý komiks. Nemohu říct, že jsem si to neužil, na to je postava Batmana prostě sakra dobrá. King určitě předvedl zajímavou partii, ale zatím v tom nevidím tu pecku, za jakou se jeho run považuje. Ano, nové dvě postavy jsou svěžím větrem, Bruce zase staví do zajímavé pozice, ale nepřišlo mi, že by byl v poloze, v jaké ho neznáme. Má to spád, akci, drama, zajímavou zápletku, ale chybí tomu takový ten wow boom efekt, kdy vám padne brada, tak nějak bylo všechno předvídatelné či nepříliš překvapivé. Jednoduše mi něco chybělo, jinak slušná akce. Kresba je fajn, opět žádný zázrak, ale kvalitně odvedené řemeslo, samozřejmě správně Gothamsky temné a drsné. Jen doufám, že se to skutečně rozjede, protože jsem od téhle série čekal víc, zatím to na mě mělo podobný účinek jako Loebovo Ticho. Ještě je vtipné na tom českém vydání, jak je narvané alternativními obálkami, kniha díky tomu působí jako bichle, ale můj názor je, že se jedná o velmi laciný "bonus", ale za ty prachy... :-)
  • JohnyG
    Nechal jsem se strhnout marketingovou vlnou Rebirthu a začal jsem jako nový čtenář komiksů od Batmana, který je mi ze všech DC spolu s Arrowem nejbližší. Označení "Ideální start pro nové čtenáře" je fakt zavádějící. Žádné alespoň naznačené pozadí postav, výchozí situace nebo uvedení trochu do obrazu, o co jde, mě bohužel nečekalo. Chytl bych se v obvyklých antagonistech jako je Joker, ale místo toho se tam řeší noví hrdinové Gotham a Gotham girl. Jejich vývoj mi přišel příliš rychlý a nelogický. Batmanovský Gotham se mi líbí právě svou uvěřitelností, tyhle kopie supermana mi tam nesedí. Ke konci se objevilo ještě pár záporáků, které jsem ale neznal a jejich 3 panely v celém sešitu mi nedávali ani trochu smysl. Děj byl slabší a tak zůstává jen hezká grafická stránka, které jako komiksový nováček a tím i méně náročný uživatel, nemám, co vytknout. Za plus jde označit relativně nízkou cenu (kupoval jsem za 269 Kč). Závěrem: chci si udržet naději, že to byl jen první výkop a celý run nebude ztrátou peněz a času.
  • krvinka56
    Přiznám se že obvykle nemusím Batmanovské příběhy bez jeho hlavních padouchů ale tentokrát se mi to líbilo . Autor se zde pokusil i o jakousi psychologickou linku která se sice moc nevyvedla ale bylo to fajne. Komiks je dobře nakreslen pár šíleností se mi zde i vcelku líbilo. Batmanovo řízení dopravního letadla přepísklé ale pobavilo. A Alfréd tu není zas tak super jako v Tichu nebo v jiných komiksech . A co sakra ta Amanda je tu mladší a hubenější nežli v sebevražedném oddílu.Měl sem za to že se jedná o stejný vesmír či dobu. A jinak ok ústřední hrdinové okolo kterých se celý příběh točí rozhodně k tomuto příběhu sedli a užil sem si jejich linku. A vytrolená liga za mne v pohodě líbilo. Pár slabších chvil se najde ale komiksem sem nelistoval abych došel dříve konci. Spokojenost a hlavně ty bonusy na konci obálky a nákresy. Další přidaná hodnota i díky tomu dávám čtyři hvězdy dal bych tři a půl ale to tu není . A kniha si to ani nezaslouží. Sem zvědav na další díl.
  • karl173
    Není to tak velkolepý start jaký měl Snyder, ale to je možná dobře. Tahle kniha vás totiž po dočtení velmi dobře natěší na další díl a také vás připraví na jistý crossover, který zde naštěstí také vyjde. Čte se to velmi dobře, všechno odsýpá neskutečnou rychlostí a i když je to i tím že je zde soustu klišé, tak je to ale hlavně i tím, že je to velmi kvalitně napsané. Jak jsem už ale naznačil, tak jinak příběh jede na známé Batmanovské šabloně a až tolik vás nepřekvapí, byť má pár nových a skvělých nápadů. Svižnému čtení pomáhala velmi dobrá kresba Davida Finche, který ukázal už v New 52 že Batmana umí dobře. Abych to celkově zhodnotil, tak jsem byl s touto knihou jako začátkem ve Znovuzrození spokojený a to že měla kniha, především v příběhu zatím nějaké nedostatky beru jako možnost pro zlepšení v dalších dílech. 80%
  • Komiksum
    Neurazí ani nenadchne. King má fajn rozjezd, ale nelze se ubránit srovnání, Snyder začal svou sérii hodně zostra oproti Kingovi. Tom si připravuje půdu na další příběhy což je velmi vidět, až na pár momentů mě to bavilo. Další srovnání, Finch sice není Capullo, ale taky se mi na to krásně kouká. Snyderův Batman měl problém, že sice fenomenálně začal, ale rychle upadl. Uvidíme jak se se rozjede právě King. Mohu doporučit za 4*.
  • Walome
    Zábavný komiks, příjemně to odsýpá a postav tam není zbytečně moc. Za mě velmi ok, těším se na další díl. Více ve videu: http://youtu.be/Rx-S7TsnUZg
  • Doppelganger
    mám načten celý dosavadní Kingův run a nemůžu jinak než plný počet. Do roku 2016 byl mým nejoblíbenějším batmanovským autorem Grant Morrison, ale s příchodem Toma Kinga musel Morrison sestoupit na druhé místo. Líbí se mi, že King spíš ukazuje a naznačuje, než aby něco polopatě vysvětloval, ale přitom čtenář nemá nejmenší problém se zorientovat, a že i velkolepé scény a okamžiky vypráví tak jakoby minimalisticky a "úsporně".
    ---
    jinak když už v komentářích píšete, že jsou některé scény absurdní (Alfred, zásah Justice League), nebo že se Batman chová jako idiot, tak by nebylo od věci vysvětlit, proč vám to tak přijde. Nemyslím jen konkrétně tady u tohoto Batmana, ale obecně.
  • Gustik5
    Líbí se mi, že je v komiksu přítomna reakce na předchozí události. Protože totiž Gotham byl v uplynulých letech několikrát zdevastován, rozhodla se vláda zakročit. Právě ona nese zodpovědnost za příchod starého nového zlosyna, a tak přesto ačkoli Batman zrovna nechce, musí s ní navázat křehkou spolupráci. V ději přítomno i pár vtípků, kdy některé jsou více, některé méně vydařené. Minimálně ten, točící se okolo Batmanovy „superschopnosti“ nepozorovaně zmizet, působí hodně ohraně. Pak jsou tu až absurdní momenty, kdy kupříkladu Alfréd poslouží jako vějička a oblékne si Batmanovu zbroj.

    Komiksová kniha Batman: Já jsem Gotham rozhodně není špatným rozjezdem nové řady. Přesto se nejedná o nic víc. Rozhodně vám při čtení nevyrazí dech jako už zmíněný Soví tribunál a je tu velmi patrný prostor ke zlepšování. Osobně jsem se při čtení bavil a opravdu se těším, jak se bude Kingův run dále vyvíjet. Dle chvály na jeho další komiksy v sérii se je opravdu na co těšit.

    3 a půl *

    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/05/komiks-batman-ja-jsem-gotham-2018-znovuzrozeni-temneho-rytire/
  • Mleako
    Co se týče kresby, tak tam není moc co vytknout. Finche už známe z dřívějška a víme, že umí, i když Capullo to není. Po příběhové stránce je to takové vlažnější a jako samostatný book to úplně dobře nefunguje. King nicméně zvládl nastínit další možné směrování a spoustu otázek, na které zatím nemáme odpovědi, takže na další díly se určitě těším. Za mě takové lepší 3*
  • Fanda
    O tomhle komiksu nevím co si mám myslet. Tomuhle komiksu nemám nic moc co vytknout ale zase mě moc nebavil, asi je to tím že jak u nás z větší části vycházi Batman a jak ho mám už načtenýho skoro nejvíc ze všech postav tak mě už přestává bavit. Jinak jsem rád že tenhle komiks se zaměřuje na jiné záporáky než jen Joker a jsou tady takový podle mě nevýrazní záporáci co má Batman jako je Calendar man. Před něakou dobou jsem si říkal proč lidi žijí v Gothamu a tenhle komiks se touhle otázkou lehce zabývá což je podle krásnej plus. Jinak jsem rád že konec neskončil tak jak jsem si myslel.
  • Darth Raelchi
    Rebirth ANO... Rebirth NE.... hmmm, podobné jsem už psal u úvodního čísla celé této série. Ad 1) dost si pamatuji, že jsem svým kamarádům říkal, že pokud Rebirth, tak jedině Batmana. Ad 2, je All-Star Batman, Batman: Detective Comics a pak klasický Batman (vol. 3). Sakra, to mi nepomáhá, jestli začít trochu investovat do této série, nebo ne. Nakonec jsem neodolal, kamarádi jsou nadšení, a já jsem se rozhodl, že jim budu věřit a vyzkouším tuto zbrusunovou sérii.
    Nevím, jak další 2 zmíněné série, ale tahle je opravdu dobrá a dobře nastartovaná. I samotný první sešit Batman Rebirth už trošičku dával víc smyslu, narozdíl od jeho vložení v Epilogu. Dalších 6 sešitů už šlo ale v úplně jiné příběhové linii. Je zajímavé, že zde máme 2 příběhové linie a když připočteme i ten první 80-stránkový speciál, tak zde máme 3 příběhovou linii. Nicméně, nějak to celkový čtenářský dojem nenarušuje. Scotta Snydera "nahradil" Tom King, Grega Capulla "nahradil" David Finch a na poslední sešit i Ivan Reis. Kresba je krásná a je odlišná od New 52, což vnímám pozitivně, nicméně je to taková předvídatelná kresba. Akční pasáže a dvoustránky jsou pěkné a postavy mi už nepřijdou tak plastické jak u Capulla. Zvláště postavy a jejich obličeje mi nepřijdou takové "cartoonish" narozdíl od New 52 Batmana.
    Příběh na druhou stranu je jiná kapitola. Celkově jsem si užil celý tento příběh a určitě si ho přečtu ještě jednou, zvlášť až vyjde víc příběhů s Batmanem. Takhle je to pořád takový osamocenec a místy mi určité věci přišly, že záměrně nemají dávat smysl, resp. že se vše postupně vysvětlí. Čili nakonec to bylo docela dobré, protože začátek tomu moc nenasvědčoval a přišlo mi to zase takové tuctové a k tomu ještě ty dva superhrdinové, Gotham a Gotham Girl. To na mě bylo místy až moc, ale jsem rád, že už v první knize dostaneme jistou porci osvětlení jistých prvků v příběhu. Speciál vysvětlen není, resp. ho můžeme brát jako další příběh s Batmanem z mnoha a pro nás je důležitý kvůli novému parťákovi. K samotnému Rebirth speciálu zatím žádné info nemáme, pokud ano, tak mi to asi uniklo. TO vše ale nevadí. Opravdu musím uznat, že asi tak od 4.-5. sešitu se už série začíná rozjíždět, i když je 6. sešit (epilog k Já jsem Gotham) v podstatě jakási odbočka a více lamentuje, je svým způsobem důležitá k onomu rozjezdu, o kterém píšu.
    Pro mě je toto zajímavá a nově se rozjíždějící série. Batmana mám prostě rád a pokud budou příběhy s ním, v mému ranku, nad průměr, tak je kupovat a číst budu. Určitě tohoto Batmana doporučuji, ale vyžaduje pokračování, ergo čtení ještě jednou a pak k tomu další pokračování (množné číslo). Za mě skvělé - 4 hvězdy zatím).
  • mike731
    Vypadá to, že s hodnocením půjdu proti proudu.

    Tak se podíváme, co tu máme: nezajímavé nové postavy, žádní výrazní záporáci a Batman chovající se jako idiot. Do toho několik naprosto absurdních scén, jako Alfred v pláštěnce nebo cameo Ligy spravedlnosti. Ve výsledku hrozná srágora.

    Výsledný dojem z knihy trochu zlepšil poslední sešit, a to i díky skvělé kresbě Ivana Reise a barvám Marcela Maiola (které vyniknout obzvlášť v porovnání z mdlým zbytkem knihy - to dávám za vinu hlavně koloristce Jordie Bellaire, Finch si zde kreslí svůj standard).

    P.S.
    Naprosto nesouvisející informace - prodám paperback Batman: Já jsem Gotham. Měl by někdo zájem?
  • cyboy
    Jak pise Fimi - Sovi mesto/tribunal to neni (a zpocatku jsem mel dojem, ze je to vlastne jen parafraze - neni), ale libilo se mi to a druhy dil si urcite koupim. Musim pochvalit i paperbackovou verzi, ktera byla vyslovene sympaticka do ruky. Vsechny ty vazane DCKK, UKK a NHM strasne zerou misto a navic v techto pripadech byva mnohdy ta vazba na cele knize to nejhodnotnejsi, i kdyz jeji kvalita je vetsinou naprosto mizerna.
    80%
  • Walome
    Snyderův run měl silnější rozjezd, ale o to větší zklamáním byl zbytek série. King začíná pozvolna, místy až tuctově, ale slibuje víc, než si možná zatím umíme představit. Zvědavost stoupá a myslím, že Rebirth má slušný výkop. Více zde:

    http://youtu.be/1t1bcV9xLEw
  • Fimi
    O Kingovském Batmanovi se toho napovídalo, převážně to, že je velmi dobrý a důstojný nástupce Snydera. Za mě s tím musím souhlasit, není to takový skvělý úvod do nové serie jako Soví tribunál, ale jako skvělé pokračování trochu jiného Batmana. Bohužel serie Sov je to nejlepší, co Snyder vypotil a bohužel je to hned ze začátku jeho serie. U Rebirthu je ta kvalita přibližně pořád stejně dobrá s tím, že se postupně zvedá v dalších knihách, což se o Snyderovské serii říct rozhodně nedá.

    Příběh přináší nové postavy a nové záporáky, na které se dříve nedostalo a jako úvod to funguje dokonale, příběh směřuje k pokračování I am Suicide, ve které se objeví svalovec Bane jehož příběh vyvrcholí v knize třetí. Uvidíme tady další nové postavy a padouchy jako Psycho Pirate, ale mihne se zde snad i Hugo Strange co si pamatuju. Kresba je velmi pěkná, hlavně, co se týče velkých dvoustran. Za mě výborné a spokojenost, ovšem pořád to není na plné hodnocení, jsem rád, že zrovna Rebirth u nás začal vycházet.... http://www.youtube.com/watch?v=dR1lzuFv3_A&t=110s
217646102
Četl/a (181)
adam, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, Bary02, Blackhand47XD, Blockholm, borknagar1, Bronn, CaptainCzech, Cemino, Cever, choze, Cinema Ranger, Clarkos, Comicsmaniaczone, ConanVJ, CoVseNerdit, cyboy, dajik, DanielDrago , DanielT, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, Deckard, Doncek4321, Doppelganger, duri, dvory, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, Fanda, farnhajt, Fida, fifas, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, furunkl, Garp, GCRyan, Géba, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, Gustik5, hartmi, hellblazer, henrycruel, hroubek, Hugin, Idy, illy, inosuke, Ivan Kucera, izuku midoria, Jabba, Jack, jajsemviktor, Jáňa, japes, Jay-jay, jh666, Johny87, JohnyG, Joker189, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, Kiko, kinak, kindanerd, Kitykatyn, Koci, Komiksum, konva2, kotouczech, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Librarian, Lijem24, Log 1 = 0, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, majer, Majkl151, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, Mates17, Mato, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, michaldca, mira1239, Mleako, MonsterGyre, MP, Mr.Bolt, mywiel, namdnas, Olesh, ondra kenway, opytz, Paja78, parado, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, PeNNy, Peppa, petrik1710, Pizza Guy, Pjenkus, Plechy, Poseidon1978, PrastenejCitron, PumpingArrow, punisher, puolpm, RedButton, rewkon, Rinter, RobinZdidlo, S4TW, Sagikkun, schefik, Schimi85cz, Schramm, Sebastian the wise, sedw, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spider-man, Spike, štěpin_8, SteveCZ, taidana, Tawax , TenCoJeZbytečnej, the_proph, Thurin, Tiba, tom173, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, tukak, Tykwer, Václav Mikula, Vyjebanec17, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, yogi, Zbysek2410
(259)
10milda, 81splinter, Abe, adam, adam.ra, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , anka, ArmadOon, Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, BroDanC270, Bronn, CaptainCzech, CaptainMarty, Caylen-Tor, Cemino, Cever, Choky86, CHROM, Clarkos, ConanVJ, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Dali, Dani El, DanielDrago , DanielT, Darker, Davidos402, Deckard, deefha, delsemela, Denis, Devilek, Dinik, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, duri, dvoracekpetr1, dvory, Džoworka, Ejdý, Ejdý1, Er.Nest, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Georgíno J., gezic, Golem, gruno, Gustik5, Hartmann , hartmi, hellblazer, henrycruel, herrman, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, hyba1991, Idy, illy, inosuke, izuku midoria, Jabba, Jack, JackOneil, jajsemviktor, Jak, Jáňa, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jerry67, jh666, jindroush, Johny87, JohnyG, Joker189, Jonas Woodsman , JORDY, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, Komiksum, konva2, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, krvinka56, kucik, Lachvos, Librarian, lifi, Lijem24, listr, Lobok257, Log 1 = 0, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, majer, Majkl151, malylada, Mamut12, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, MEGA, Mercurio, Micha-El, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, mindstormjak, mira1239, misa, Mitak, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, o2t2, Olesh, opytz, Paja78, parado, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Piros0013, Poseidon1978, PrastenejCitron, Premek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, RedButton, rewkon, Ricarderon, Rinter, RobinZdidlo, Rumburaq, S4TW, Sabak, Sagikkun, saja, Salien, Saran, schefik, Schimi85cz, Schramm, sedw, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, slavik38, slothest, Spider-man, Spike, štěpin_8, Stlucius, StressCZ, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tawax , TenCoJeZbytečnej, The Genius, the_proph, Thurin, Tialster, Tiba, Till, TIM.biker, tom173, Tomas024, tomaseek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, Toren, tulipstros, Tyfus, Tykwer, Václav Mikula, vallyslayer, vishnar, w3cMarkus, wesi96, xflori01, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdoog
Chce (10)
Azik2586, Blacklarch, burzum, deadpool, Draco nobilis, DracoAn, James, polika36, royan, smazenapikantniskeble
Nabízí (5)
Al0f0k, JohnyG, Librarian, The Genius, www.foxbazar.cz