Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
PRO TUHLE PRÁCI NEMUSÍTE BÝT ŠÍLENÍ – ALE DOST TO POMÁHÁ!

Harley Quinn. Deadshot. Killer Croc. Enchantress. Captain Boomerang. Katana. Jsou nebezpeční. Smrtící. Vážně duševně narušení… a představují naši jedinou naději. Říká se jim Sebevražedný oddíl.

Je to tým, který sestavila neústupná veteránka zpravodajských služeb Amanda Wallerová a svěřila ho pod velení zneuctěného vojenského génia plukovníka Ricka Flaga. Tito muži, ženy a monstra ze Sebevražedného oddílu – alias Operační skupiny X – odvádějí práci, kterou by si žádný superhrdina rozhodně nechtěl ušpinit svůj čistoskvoucí kostým.

Mise, která je čeká, vypadá poměrně přímočaře: mají nepřátele připravit o mocnou kosmickou zbraň nazvanou Černá sféra. Co se však stane, jakmile půjde do tuhého a naši antihrdinové zjistí, že jejich cíl brání Vyhlazovací brigáda, ruský protějšek Operační skupiny X, proti které vypadá Sebevražedný oddíl jako kroužek vyšívání pro pokročilé?

Sebevražedný oddíl se ocitá v pasti umístěné stovky metrů pod hladinou arktických vod a čeká ho boj proti nejstrašnější hrozbě, jaké kdy čelil – a současně získá tajemného nového člena a o jednoho naopak přijde během zvratu tak brutálního, že ho ani sama Amanda Wallerová nedokázala předvídat!

Obsahuje sešity série Suicide Squad (Rebirth) #1-4 a Suicide Squad: Rebirth

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Rob Williams
Art
Jason Fabok, Gary Frank, Jim Lee, Ivan Reis, Philip Tan
Ink
Oclair Albert, Jason Fabok, Sandu Florea, Jonathan Glapion, Scott Hanna, Sandra Hope, Trevor Scott, Scott Williams
Barvy
Brad Anderson, Marcelo Maiolo, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Elmer Santos, Alex Sinclair
Obálka
Jim Lee, Alex Sinclair, Scott Williams
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-027-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
596 g
Stran
160
Náklad
200ks
Cena
599 Kč
Originál
Suicide Squad #01: The Black Vault (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #01: Černá sféra (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #01: Černá sféra (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #01: Černá sféra (Black edice) (2018)
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #01: Černá sféra - Podobně jako v případě Sebevražedného oddílu v rámci New 52 není ani tato znovuzrozená série žádná hitparáda. Navíc než se stačí ústřední příběh pořádně rozjet, bum, je konec, následují epizodní originy postav, hromada alternativních obálek a náčrtky z tvorby komiksu. Takže zatím docela bída ... Za mě 2*!
  • DamianG
    Slabý príbeh, čakal som niečo lepšie.
  • Milo_Harwey
    Zklamání je vhodné slovo, řada z NEW52 prvnim dílem nasadila laťku hodně vysoko a sama ji paradoxně zatím nepřekonala, ač i mnohými proklinany třetí díl, se mi líbil natolik, že jsem byl schopnej spoustu hovadina přejít a neřešit (např. HQ nemá žádný schopnosti, ale je jak Supermana ;)) a zároveň mě zajímá, jak to bude dál. U tohoto díla je mi to u prdele. Úvod začíná hodně dobře, to je asi ten rebirth díl, kterej je ze všech zatím nejlepší (z těch, co jsem četl), drsná wallerova s Obamou s prepalenym závěrem. Pak začne samotný příběh na 3 sešity...kterej má Karlem zminenej koncept (btw. S karlem opět souhlasím, uvažuju , že budu psát jen viz Karl :) + tentokrát i S4TW), kde ve startu moralista flag v pádu v atmosféře? :D vyleze z obleku, udrží se , sundá helmu Krokovi a pak jsou v zamrzlým moři pod ledem a všichni fpoho se dostanou do duplikátu Belrýf, kde je též Ruska replika Sebevražda oddílu... Celkem fajn, skoda, že je to moc přepálený a já to vnímal, příběh není tak dobře napsanéj. Z koule vyleze Zod, celkem překvápko, je prerostlej a zarostléj a asi zpomalenej , páč superrychlosti nevyužívá. Slečna Jack a její teleportace by mohla řešit všude vše (jak jsem četl komenty k dalším dílům, tak i řeší:D) ... A na konci medailonky jsou dobrý, vede katana v závěsu s chlapama a na poslednim místě HQ, každej kreslenej jinak a nakonec hoooodne bonusů, obálky a tuzkokresby, obojí dobrý, ale fakt to zabírá hodně knihy :D mně to ale nevadí .. :)
    Úvod 4*
    Hlavní příběh 3*
    Medailonky 4*
    Bonusy fajn... Dle tohodle výpisu by mělo jít hodnocení ke 4*, ale dávám 3*... Průměr, co tahaj nahoru originy ;)

    SPOILER: tady se taky neumírá :) projel jsem další díly hodnocení a bumerank žije, překvápko :D
    Fanda: Hlavní příběh: Humor - 100 % příběh - 50 % akce - 75 % postavy - 90 % výsledek = 90 %
    Vedlejší příběhy: Humor - 40 % příběh - 100 % akce - 100 % postavy - 100 % výsledek = 98 %
  • JohnyG
    Tahle jednička Sebevražedného oddílu je ještě o chlup lepší, než Kopanec do zubů. Kromě bezhlavé akce pod maskou rádoby špionážní hry a vyšších cílů se na dočkáme i minioriginů některých členů prostřednictvím retrospektivních nahlédnutí na nábor k operační skupině X. Wallerová působí přesvědčivě nebo alespoň tak, že má nějaký plán a záměr. Rick Flag i Katana se zatím tváří hodně seriózně, zatímco dříve trochu opomíjený Captain Boomerang trousí průběžně vtipné hlášky. Z kresby ani chování Croca nadšený nejsem, ale zbytek bandy to vyvažuje. Na pozadí pěkné mainstreamové grafiky osciluje děj někde mezi záchranou světa a jeho uvržením do ještě většího chaosu - zkrátka přesně to, co by od Suicide Squad člověk čekal. Intelektuálně nenáročná zábavka s nadsázkou a akcí.
  • Venomslav12stars
    čekal jsem sračku a dostal výbornýho deadpoola :D
  • George Walker Bush
    Pomalu se nořím do světa DC Rebirthu. Ty medailonky ke konci byly fajn. Jinak úsměvný brak.

    Celkový dojem: 40%
  • 159753258x
    Po celkem negativních ohlasech jsem se bál že to bude slátanina, ale nakonec jsem byl celkem mile překvapen. Kniha se čte svižně, humor v ní byl takový dětinsky, ale mě většina fóru trefila hlavně Croc a Boomerang u mě bodovali. Co se týče postav těch tu není tolik, což je podle mě dobře. Bohužel ta hlavní "hvězda" mi sedla snad nejméně. Harley byla nesympatická, otravná a trapná. Její hlášky mi nesedly, měla tam jedinou dobrou více méně vtipnou scénu. Ostatní postavy byly takové nemastnè, neslané, až na Croca s Boomerangem. Vždycky když Boomerang něco řekl byla to fakt perla. Co se týče hlavního příběhu není to nic převratného, prostě naprosto tuctový, neoriginální, nějak vás ničím nenadchne ani nepřekvapí. Svůj účel navnadit vás na další díly ale splní. Co se týče vedlejších sešitů o postavách, ty mě bavily vice než hlavní linka, byly zajímavé a dobře nováčkům osvětlily backstory jednotlivých postav. Nejvíce mě asi bavil boomeranguv, deadshotuv a katanin sešit. Kresba se mi vcelku líbila jako nic převratného ale byla prostě ok a k příběhu mi sedla. Celkově jestli umíte vypnout mozek bude vás to bavit a dobře se odreagujete, jestli ne není to nic pro vás. Dávám 70%.
  • karl173
    Sebevražedný oddíl jako vždy nabízí především akci a oproti New 52 jsou změny velmi minimální i v sestavě týmu a stylu vyprávění. Příběh ze Znovuzrození není špatný, přináší ale jen takovou malou ukázku a úvod. Pak je tu hlavní příběh Černá sféra, který není moc originální a až na pár scén vás ničím nepřekvapí. Sice je celkem svižný, ale i tak se může dostavit sem tam nuda než se to trochu více rozjede. Celkově hodnotím jako spíše průměr, který zvedá nahoru dobrá kresba, která ale zároveň také ničím nepřekvapí, jelikož je to klasický mainstream. Pak jsou malé příběhy několika hlavních postav této sebranky a ty ačkoliv jsou krátké přináší mnohem více než hlavní děj. Mne alespoň bavili o něco více. Kresba od všech výtvarníků je vesměs podobná a opět se jedná o mainstream známé kvality. Pak je mnoho bonusů v podobě alternativních obálek, kterých je rekordně moc a spoustu náčrtů tužkou. Bonusy jsou sice fajn, ale aby zabrali čtvrt knížky je možná až trochu přehnané. Díky krátkým příběhům, tedy knihu nakonec hodnotím jako lehký nadprůměr. 60%
  • krvinka56
    Svižné a dobře napsané. Bavil sem se a postavy sou dobré a dokonce to mezi nimi dobře jiskří. Kresba není na začátku bombová ale k tomu to příběhu sedne. Ač sem bral ze zvědavosti sem spokojen a určitě pořídím i další díl.
  • Doppelganger
    příjemná a zábavná akční jízda, která rychle odsýpá a pěkně se na ni dívá. Hlášky, výbuchy, bitky - prostě ideální oddychový komiks na líné nedělní odpoledne :)
  • S4TW
    Přišlo mi to slabší, než SS od Glasse. Na druhou stranu se to nese pořád v podobném duchu. Oddíl dostává obdobný, sebevražedný úkol, obdobně se z toho snaží nějak vyhrabat, obdobně moc nemůže jeden druhému věřit, obdobně to jeden z nich schytá a samozřejmě - obdobně je to plné vtípků. Ale všechno je to tak o jeden level slabší. Možná to je způsobeno i tím, že Williams nedokázal využít potenciál postav Harley Quinn a Deadshota, kteří by měli celý komiks táhnout, ale opak je pravdou. Daleko víc tu funguje Flag, Katana a především Boomerang. Jako je to fajn akční blbůstka, dokonce jsem se několikrát zasmál, což na nějakých 112 stránkách je super počin. Nejvíc jsem si užil závěrečné představování postav pomocí jejich originů či příběhů, kde se rozebírají jejich motivy. Jedná se o slušné psychologické sondy a ty já rád. Navíc tento "bonus" obsahuje 4 kreslířské styly od 4 umělců, kdy všichni stojí za to. Dílo je poměrně krátké, tak nám BBart narval aspoň nadprůměrně objemný bonus. Škoda je, že vidět 30 stránek variant coverů a skic není zrovna bonus, ze kterého bych byl u vytržení. Zatím hodnotím vlažněji, protože to prostě není tak dobré, jak jsem čekal.
  • mike731
    Zábavný akční jednoduchý příběh, přesně takový, jaký by měl superhrdinský komiks mít. Navíc se skvělou kresbou Jima Lee a spol.
  • Fanda
    Skvělá popkornová jízda s plno dobrými hláškami a akčními scény. Tenhle komiks je vážně skvělý pro člověka, který hledá něco aby mohl vypnout hlavu a dobře se zasmát, bohužel příběh není nic moc. Po hlavním příběhu tu zde mají svůj vlastní krátký příběh Deadshot, Katana, Captain Boomerang a Harley Queen, které jsou velmi povedené a díky nim člověk víc pozná tu určitou postavu. PS: Katanu nemám rád ale její vlastní příběh se mi velmi líbil.
    Hlavní příběh: Humor - 100 % příběh - 50 % akce - 75 % postavy - 90 % výsledek = 90 %
    Vedlejší příběhy: Humor - 40 % příběh - 100 % akce - 100 % postavy - 100 % výsledek = 98 %
  • Hunter
    Zklamání.Na to co jsem očekával tak jsem fakt dostal věc která nesplnila moje očekávání. Rozjezd byl poměrně v pohodě a celkově ten příběh byl taková jednohubka. Předtím než tu zhejtim jednu postavu tak jednu postavu i pochválím a to je Captain Boomerang který sice nedostal moc prostoru ale vždy když něco řekl tak to bylo super a jeho hlášky mě bavily + jeho "origin" sešit byl také fajn a užil jsem si ho asi nejvíc. Kazí to tu bohužel jedna nesnesitelná postava a tou je Harley. Tak špatně napsanou jsem jí snad nečetl. To její "nazdar hošani" mě totálně zabíjelo a kam se ztratila ta psychopatka oddaná Jokerovi co bez váhání zabije každýho jen aby docílila svého ? Ne tady je to fakt lůza co mi ten komiks hodně kazila. Strašně nudná, nevtipná a celkově fakt strašná. První book teto serie ještě šel ale už vím že do dalších nepůjdu a rozhodně nedoporučuji. Celkově je Suicide Squad nejhorší série v rebirthu a další booky budou horší a horší. Btw pokud je Harley takhle napsaná i ve své solo serii z rebirthu tak se asi podříznu.
  • cyboy
    Hodne primocare a jednoduche a vlastne nevim co je na tom restartovane, ale jako jednoducha zabava (nebo spis zabaveni) to funguje.
    70%
539327