Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
KDYBY SLOVA MOHLA ZABÍJET

Když Wilson Taylor, otec Toma Taylora, vytvořil fantasy cyklus o Tommy Taylorovi - romány o mladém čaroději, které si okamžitě získaly celosvětovou slávu - fanoušci neúnavně porovnávali opravdového Toma s jeho protějškem a postarali se mu tak o proslulost, o niž tak úplně nestál.
Když se však ukáže, že Tom mohl zhmotnělým mladým čarodějem doopravdy být, dostane se do kontaktu se záhadným spolkem, který ho potají celý život sledoval. Aby ochránil svůj život a zjistil pravdu o svém původu, musí teď Tom se svými společníky cestovat a navštěvovat místa zanesená na speciální mapě - vedené tou nebezpečnou skupinou - která označují lokality na celém světě, kde literární fikce ovlivnila realitu, počínaje slavnými beletristickými díly a konče lidovými pověstmi nebo popkulturními historkami. Na této cestu musí Tom využít každou zbraň, která se mu dostane do ruky - ale i pohádková magie v sobě má svá rizika.

A ve střídavě zařazených kapitolách se Tomovo křížové tažení odvíjí na pozadí tajné historie spolku, jak ji Wilson Taylor vypráví ve svých živých deníkových zápisech. Až bude po všem, jen velmi málo zůstane "Mezi řádky".

Obsahuje sešity série The Unwritten #31-35, #31,5-35,5

Scénář
Mike Carey, Peter Gross
Art
Gary Erskine, Rick Geary, Peter Gross, Michael Wm. Kaluta, Vince Locke, Dean Ormston, M. K. Perker, Bryan Talbot, Gabriel Hernandez Walta
Ink
Gary Erskine, Rick Geary, Michael Wm. Kaluta, Vince Locke, Dean Ormston, M. K. Perker, Bryan Talbot, Gabriel Hernandez Walta
Barvy
Chris Chuckry, Lee Loughridge, Fiona Stephenson
Obálka
Joko Šimizuová
Lettering
Todd Klein, Jakub D. Kočí
Překlad
Petr Kotrle
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Vince Locke, Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-546-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
650 g
Stran
240
Cena
599 Kč
Originál
The Unwritten #06: Tommy Taylor and the War of Words (Vertigo (DC Comics), 2012)
  • sedw
    Prozatím nejlepší díl, bavilo mě na něm všechno, jak příběh z přítomnosti, tak nahlédnutí do minulosti. Velké zvraty, velká odhalení, napětí od začátku do konce. Nemám co vytknout.
  • faster86
    Hlavní dějová linka se hezky i když nijal rychle posunula kupředu. Musím uznat, že ji rozkouskovat bočníma příběhama byla skvělá volba a hlavně ten poslední je výborný. I když mám pořád pocit, že sérii chybí něco co mě chytne za koule a nepustí.
  • Norri
    Norri mecenáš7.10.2022 11:20Mezi řádky #06: Tommy Taylor a válka slov
    Uf, tam je toho tolik… Tato kniha je dějově příšerně roztříštěná. Hlavní linka je roztrhaná na několik kusů a je proložená mnoha příběhy z minulosti, ale také jedním vedlejším příběhem ze současnosti. Bylo asi nutné to takto roztříštit, protože jedině tak bylo možné odvyprávět takto komplexní příběh. V minulosti zavítáme nejen do minulosti Wilsona Taylora, ale dozvíme se také o minulosti Pullmana a šílené loutkářky Rauschové. Zavítáme do první světové války i do biblických časů Abela a Kaina. Zúčastníme se dokonce dobrodružství legendárního Gilgameše. Nejednou se zde opět setkáme s velrybou, neboť ta má v příběhu, jak už jistě tušíte, velmi speciální roli. Mike Carey zde totiž odhalí skutečné kořeny celého příběhu a zákulisí vší té magie. Může se zdát, že zde byla naplněna mise celé této série, ale evidentně to tak není. Cliffhangery na konci jsou a do konce zbývá ještě pět knih. Vyvrcholení děje této knihy není úplně jasné a vysvětlující, takže v dalších knihách ještě pořád bude co vyprávět. Je zajímavé, jak Mike Carey i v této sérii rezonuje na podobných vlnách jako v Luciferovi. Ostatně hodně toho má tato série společného i se Sandmanem a jeho Snem tisíce koček.
  • Multiverzum
    Neviem, či som do príbehu taká ponorená, a preto zaslepená, ale nemám knihe čo vytknúť. A to pohltenie o komikse vypovedá samo... Stále moja najobľúbenejšia séria. V 6. časti sa veci hýbu rýchlym tempom, a keď si myslíte, že sa vydýchate pri flashbackovom alebo intermezzovom príbehu, dostanete na držku často brutálnymi, ťažkými, no skvelými a výdatnými rozprávaniami.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/mezi-radky-6-tommy-taylor-a-valka-slov/
  • Fry
    Mezi řádky #06: Tommy Taylor a válka slov - Nemůžu si pomoct, ale dle mého tahle série už tak trochu ztratila dech a pořád bohužel přešlapuje na místě. Hlavní příběh se táhne celou knihou jako slimák, Carey se ze všech sil snaží udělat epickou story kolem spolku, který má 'ovládat' celý svět a pak je v mžiku smete ze stolu, jen aby mohl z Toma Taylora udělat jakýsi symbol a Leviathanův objekt zájmu v jednom. Naštěstí to na střídačku doplňují docela svěží historky z historie, které až na jednu výjimku (Tichá pošta) celou knihu zachraňují ... Za mě 3*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.8.2018 14:08Mezi řádky #06: Tommy Taylor a válka slov
    Doma hloupý a otupělý až hanba. Muž, který zapomene, co se mu zdálo, hned jak vyleze z postele.

    Já k této sérii s takřka "berkeleyovským vesmírem" (esse est percipere) mám rozhodně své připomínky, Carey aka Wannabe Gaiman je totiž trochu chaotik, ale stejně to patří k tomu nejlepšímu, co zde vychází. A tenhle díl to potvrzuje. Kéž by lidé místo těch dokola omílaných sr*ček četli tohle. Mě to naprosto přikovalo k židli a ani hlad mě nedonutil přestat číst.

    Celkový dojem: 90%
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.5.2018 19:35Mezi řádky #06: Tommy Taylor a válka slov
    Tommy uctuje. Tuhle serii muzu, protoze maloco dava zadarmo a je treba si namahat hlavicku a listovat ve vnitrni knihovne. Zmizi tolik postav, az si clovek rika co bude dal (i kdyz rozehravka tam samozrejme je). Slysel jsem uz nekolikrat jak spatne se tahle serie prodava, tak doufam, ze to s ni Crwaci nevzdaji. To by by byla skoda.
    90%
26111
Četl/a (69)
anka, Bedou, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Elfo.here, Elnie, erik, farnhajt, faster86, filemon, Filios dVekerec, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hulik, IndyP, invape, James, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, kallenved, kaylin, lacoste, Martinb, mgeralt, namdnas, Norri, oleav, Olesh, Paldini, Petr, petrSF, PrastenejCitron, punisher, puolpm, RaptoR, Rinter, rooty, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, t0mas, the.kasztan, Thurin, trudoš, Ukko, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus
(134)
2scha, Alfred, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, Bedou, binnmode, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, calvin10, Černá Krysa, charvos, chmelus, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Elnie, erik, farnhajt, faster86, filemon, Filios dVekerec, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, Grrr, herbert, herrman, Hulik, hyba1991, hypermlok, invape, JackOneil, Jak, James, Jay-jay, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, Kaaos, kallenved, Kapis, Karel Sec, kaylin, komik.sx, lacoste, Lenny, lifi, Light, maara, Malachias, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, mcleek, merhyx, mgeralt, Mitak, monty.cl, moris.cz, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Nightmare, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, porculan, Poseidon1978, Premek, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, RaptoR, Ricarderon, Rinter, rooty, Rumburaq, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, sleepless, SNUFKIN, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, vishnar, willis, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, Zdendy, zgrywus
Chce (20)
Askalon, besikv, delsemela, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Joshua_T, Mamut12, Maty48, mywiel, nx, pxashes, Rowan, sala, Saran, skepsi, songoku, timek, Wakker, zlejzmrd
Shání (2)
buscheer, mineralk
Nabízí (1)
bourgeois