Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
OBČAS SE O OSUDU ČLOVĚKA ROZHODNE V JEDINÉM OKAMŽIKU

Pro šerifa, který za frajerskou fasádou neukrývá nic než prázdnotu, to znamená, že se musí stát mužem, jakým celý život předstíral, že je.
Pro zahořklého agenda FBI, který má na rukou krev, to znamená, že musí riskovat smrt v ohnivém pekle palby a spršce střel.
Pro poctivého policistu, který narazil na vraždu a šílenství, to znamená, že se musí rozhodnout pouze podle svého instinktu - i když ví, že ho to může zabít.
Pro mladého muže, který je sice zjizvený, ale stále nedotčený, to znamená, že zjistí, jestli si zvládne uchovat v srdci dobro - i když je to srdce zlomené.
Pro tajemného vraha, který je napůl šamanem a napůl šílencem, to znamená, že se bude muset rozhodnout, jestli se přizná ke svému zločinu - a to přímo svému popravčímu.
A pro tajného agenta, který už dávno neví, na čí straně vlastně je, to znamená, že si bude muset vybrat, jestli jistému člověku ušetří život... anebo mu ho vezme.

Obsahuje sešity série Scalped #43-49

Scénář
Jason Aaron
Art
Davide Furnó, R. M. Guéra, Jason Latour
Barvy
Giulia Brusco
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-555-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
430 g
Stran
156
Cena
439 Kč
Originál
Scalped #08: You Gotta Sin to Get Saved (Vertigo (DC Comics), 2011)
  • martin28
    Opět dechberoucí. Příběh má skvěle našlápnuto k velkolepému finále, které mě zároveň trochu děsí. Děj je naprosto nepředvídatelný. Postavy prochází proměnou, která vás nutí přemýšlet nad tím, kdo je tu vlastně ten zlý? Laťka Skalpů je pořád hodně vysoko. 100%
  • hroubek
    Původně jsem chtěl dát čtyři silné hvězdy, ale pak jsem si znovu přečetl posledních pár stránek, a dám plnou palbu, protože si to komiks za ten konec hodně moc zaslouží. V každém komentáři ke Skalpům píšu, že je Jason Aaron scénáristický genius, a zde mě to znovu a znovu dokazuje. Nevím jak to dělá, ale Aaron umí psát postavy takovým způsobem, že si z toho vždy sednu na zadek. Každá postava je napsaná, tak realisticky a opravdově, že mám pocit, že čtu o skutečných lidech. Hodně se mi líbí to, že nemohu o žádné postavě říci, že je "dobrá nebo zlá". Aaron ty postavy píše tak moc luxusně, že chápeme jejich hnací motor a myšlenky, a dává nám naprostý smysl proč dělají to, co dělají. Nejvíce je to vidět na práci s postavami, které jsou dost nejednoznačné - Ruda vrána a Ten, který chytá. Myslíme si, že je známe a víme, co udělají, a pak přijde okamžik pravdy, a my zůstaneme stát s otevřenou hubou a nevíme, co si máme myslete, a znovu si ty stránky a panely čteme, abychom zachytili tu genialitu, kterou nám Aaron servíruje. Samozřejmě to nedělá sám, pomáhají mu výborní výtvarníci, kteří přivádějí jeho slova a myšlenky k životu. Abych to nějak ukončil, tento díl má pár slabších momentů, ale jakmile se začne vyprávět hlavní příběh, tak to za to moc stojí. Abys byl spasen, musíš hřešit je parádní díl a konec se pomalu, ale jistě blíží, a já jsem hodně zvědavěj, co si pro nás Aaron a spol. přichystali.
  • Delphín
    Těžko se nadále hledají slova k této sérii. Ani díl číslo osm nezklamal a měl co nabídnout.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.12.2020 06:31Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    "Pak jsem začal všechno vidět rudě." Ďalšie peckové Skalpy, ďalšia parádna, riadne ostrá jazda. Vitajte vo svete, kde ak skončíte len s prestrelenou pusou a po prístrojovej doske sa rozletia kúsky vašich zubov, dá sa povedať, že ste dopadli ešte celkom znesiteľne. V ôsmom diele (z desiatich) sa už opatrne začína v diaľke črtať koniec. A to koniec drsný, drastický a prepracovaný... ako sme si ostatne v tejto bravúrnej sérii dávno zvykli. V osmičke je vidno, že stará vražda dvoch agentov FBI nie je pre dej až taká dôležitá, ako sa zdalo z prvých zošitov. Je skôr len hybateľom udalostí a vďaka nej sa dávajú do pohybu riadne drastické udalosti v deji. Myslel som si, že už začínam aspoň približne tušiť, ako to celé dopadne, ale po osmičke vážne neviem. Pokojne sa z Dasha môže stať nový šéf rezervácie, rovnako tak môže podraziť tak Nitza, ako Rudú vránu a dosť reálne sa mi javí aj to, že zomrú všetci až na nejakého pouličného psa, ktorý sa objavil na osemnástej strane v druhom zošite. A tie názvy. Skalpy 8: Abys byl spasen, musíš hřešit. Na to už treba talent. Ozaj a bez irónie.
  • MEGA
    Připravuje se zde plocha pro velkolepé finále, ale zároveň to vůbec neztrácí tempo a postavy neustále musí čelit těžkým rozhodnutím či nevyspytatelému osudu. Dva krátké příběhy na začátku více propracovali vedlejší postavy. Hlavně ta s Nitzem mě neskutečně bavila, byla překvapivá a napínavá až do konce. Hlavní příběh má několik dějových linek, ale ani na chvíli mi to nepřišlo nepřehledné. Komplexní postavy si už zdánlivě žijí svým vlastním životem a příběh mě vtáhl a nepustil. Skalpy jsou zkrátka něco geniálního a já nemůžu uvěřit, jak si to po osmém dílů stále drží tak vysokou laťku.
  • sedw
    Díl, který je opět více zaměřen na "vedlejší" postavy, ale poměrně zásadním způsobem se posune i hlavní děj a celý díl končí parádním cliffhangerem. Blíží se nám finále a série si pořád drží svou naprosto nadstandardní kvalitu.
  • VanTom
    Hádám, že jde o poslední pošťuchování a rozmisťování figurek po šachovn… rezervaci před velkým finále, přičemž sympatie se stále ještě neuhnízdily a přelétají od jedné postavy ke druhé. Aaron se při tom možná nechal trochu unést a dlouze si zameditoval o (božské) předurčenosti rozhodnutí pro výběr cesty, vrtkavé loajalitě či charakteru člověka tváří v tvář jeho nejhorším skutkům a vyšším cílům.
  • Multiverzum
    Proste Skalpy. Drsné, intenzívne, brutálne, nečakané, plné sexu, smrti, drog, vyhrotených životných postojov a rozľahlej indiánskej rezervácie, kde každý počuje váš krik a každému je ukradnutý.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/skalpy-8/

  • Norri
    Norri mecenáš24.6.2019 23:19Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    Huh… Já vlastně ani nevím, co k tomu napsat. Snad jenom to, že je to další skvělý díl. Tam se stalo tolik věcí, že nejde něco vypíchnout. Snad jenom zmíním, že Aaron píše své postavy tak, že prostě nejde odhadnout, jak se zachovají, a neustále čtenáře jejích rozhodnutími překvapuje. Do konce zbývají už jen dvě knihy a já si nedokážu tipnout, jak to celé skončí. Já dokonce ani nevím, jaký konec bych si přál. Ale pořád mě to hrozně baví!
  • mearez
    Sešit o Nitzovi je skvělá věc a je to jedna z nejlepších věcí, co jsem v rámci Skalpů četl. Zbytek jsou standardní Skalpy, tudíž skvělá věc, která neustále překvapuje svými zvraty, komplexností postav a hlavně samotným vývojem příběhu. Jsem rád, že si tato série stále drží kvalitu. Za mě 5*.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:16Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    Pomaličku se začíná klubko rozmotávat, některé zvraty vyrážejí dech, vedlejší postavy už mizí jako krev z podříznutého krku a nebudu používat klišé s šachovnicí, to už tu párkrát pode mnou je;) ale celý příběh se posunul do míst, kde je možné úplně všechno, věřit nelze nikomu a Dash to může nasměrovat po celém spektru všech vlnových délek. Tak a s posvátnou bázní a latentním smutkem, že už ten úžasný příběh bude brzy za mnou, otevírám následující díl.
  • trudoš
    Všechno je to o motivacích. I lidé, jejichž skutky veskrze pohrdáme, mají pro své činy jisté pohnutky, které jim přijdou natolik zásadní, že jimi snadno dokážou obhájit zlo, které páchají. Občas je zkrátka všechno o lidských slabostech a niterných přáních. Ale kdo z vás první hodí kamenem, aby ukázal, že jeho osobnost není v poměru s veškerenstvem stejně uboze malá?
    Právě tohle dokáže Jason Aaron, ďábel mezi scenáristy, perfektně zachytit. Osmé Skalpy tak opětovně skládají střípky charakterů a zase jednou nutí čtenáře přehodnocovat vše, co dosud považoval za neměnné. Dějově se samozřejmě s hlavní osnovou hne o minimum, ale to neznamená, že by jednotlivé linie stagnovaly. Agent Nitz se znovu dostává do sedla, Rudá vrána hledá cestu ke Zlému koni a Dino zjišťuje, že není všechno láska, co má dlouhé vlasy. Nezapomenutelní jsou pak Volný pád, dosud opomíjený Lawrenc a také Ten, který chytá. Finále je zkrátka na dosah, je však otázkou, zda se ti, co je přežijí, budou moci nazývat vítězi.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš31.1.2019 23:49Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    Prvých zhruba 50 strán ma prekvapivo až tak nebavilo a hlavne príbeh so šerifom mal pre mňa dosť slabú pointu. Potom sa však v príbehu znovu pekne mieša s hlavnými postavami a finále knihy sa podarilo. Občas to však bolo scenárom tentokrát až príliš zbrklé. Som veľmi zvedavý na posledné dve knihy.
  • perak
    Tady je snad každý delší komentář zbytečný. Prostě opět výborné Skalpy a bez váhání 5*, a to přesto, že tempo vyprávění je tentokráte pomalejší a měl jsem z něj pocit, že Aaron rozestavuje na šachovnici figurky před závěrečným vyvrcholením, přičemž vůbec nemáte tušení, kterou figurkou bude táhnout, která je pro něj důležitá a která ne, kterou chce obětovat a která je vlastně král.
  • S4TW
    Pořád neskutečně vysoká laťka. Příběh pomalu, ale jistě směřuje do finále a já osobně ho ani moc nevyhlížím, jelikož si užívám i ta nejmenší dramata, která tato série obsahuje. Všechny postavy mají co nabídnout. Tohle se čte opravdu samo, přesně se mi to trefilo do vkusu. Drsné, kruté, nemilosrdné, ale zároveň krásně napsané a i nakreslené. Atmosféra jako blázen. Jednoduše, všechno tu šlape na jedničku a to i takové věci, jakou jsou barvy či dokonce překlad.

    http://www.comixzone.cz/view/2449-skalpy-08-musite-hresit-abyste-byli-spaseni
  • brkowycz
    Naprosto úžasný, jsem uchvácen. Vždycky mezitím, než vyjde další díl, úplně zapomenu jak strašně je to dobrý. Občas se mi v poslední době stává, že čtu komiksy a nijak extra mě nebaví. Říkám si vždycky "Možná jsem z toho vyrostl? Možná už komiks prostě není médium, které by ke mě promlouvalo?" Velký prd, jen nečtu ty opravdu kvalitní. Skalpy je must have pro všechny nadšence drsných kriminálek, pro všechny fanoušky kvalitních scénářů, pro lidi, co dokáží ocenit plastické postavy a napínavé příběhy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.7.2018 13:31Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    No do háje, jak tohle jednou skončí? Paráda.

    Celkový dojem: 90%
  • Ricky Gervais
    Strašně dobrý scénář, ideální kresba, nic lepšího tady podle mě snad ani nevyšlo.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.6.2018 21:45Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    Po delší pauze jsem se opět dostal ke Skalpům. Z počátku jsem se bál že už jsem ztratil pointu příběhu, nebo že se do toho budu těžko zase dostávat. Ale opak je pravdou. Než se dostane na hlavní dějovou linku, jsou tu dva sešity zaměřené čistě na postavy a to mi neskutečně pomohlo ponořit se opět do Aaronovo stylu a prostředí. Všechny vedlejší i hlavní příběh je opět naprostou peckou a krom lehce nepřehledné kresby v prvním sešitu dojde i na velmi bezvadnou kresbu v ponurém stylu, která se do této série tak hodí. Za mě opět pecka.
  • 3DD!3
    Téma hledání Boha v profetované indiánské díře vůbec není tak zcestné jak by se mohlo na první pohled zdát. Pinčlové se potácejí po hrací ploše kromě jednoho, kterého si král vzal pod své ochranné křídlo a nahatý s ním běhá přírodou. Malý Dino nastoupil na cestu bezcitné svině pro své původně dobré úmysly a Ten kdo chytá už nemá Boha na své straně. Hledání cesty ven z pekla obvykle nekončí v nebi, ale v nemocnici. P.S: Nitzova luxusní odbočka směrem k terorizmu mě pobavila jako už dlouho nic a pak že Skalpům chybí happyendy.
  • Fimi
    Po perfektních předchozích dvou dílech přichází mírné zpomalení tempa a akce. Pořád je to ovšem naprosto perfektní, linky se postupně dále proplétají a konec přináší napětí a těšení na další díl. Sakra, pořád je to skvělý, tohle je výborná série, Aaron tu předvádí, že i s mírným tempem dokáže dělat divy...
  • choze
    Postavy procházejí posledními velkými krizemi, které je směřují k showdownu. Tradičně parádně napsané (postavy, dialogy, zvraty) i nakreslené, obzvlášť noční scény jsou díky barvám krásně atmosférické. První příběh kreslený Latourem má oproti Guérovi karikaturněji vyvedené postavy, ale to nijak zvlášť nevadí.
  • louza
    Věci se začínají znovu hýbat a i když je tato kniha stále jen takovým nadechnutím před finální mega jízdou v té příští, řeší poměrně hodně věcí z hlavní linie obzvláště co se týká ústřední vraždy a zvládá vošéfovat i vedlejší drobnůstky ze života některých postav. Jak Aaron v prvních knihách poměrně dlouho cintal z cesty a šlapal vodu, tak tady jede neskutečným způsobem. Velmi chytře rozestavuje své postavy na značky...a masakr může začít. Speciální pochvala za Kopřivův neskutečně sednoucí překlad. Sklapy jsou trochu vyseděná, ale ve finále dokonale uzrálá záležitost s níž se třeba Southern Bastards po dvaceti sešitech už nemůžou měřit.
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.5.2018 11:40Skalpy #08: Abys byl spasen, musíš hřešit
    Moje nadseni ze skalpu nebere konce. To si takhle doctete mile Sneni a pak prask - hned prvni sesit Skalpu vam da pecku mezi oci. Tohle je serie, u ktere me hadam bude hodne mrzet, ze skoncila (a uz zbyvaji jen dva dily :().
    100%
83172
Četl/a (153)
123peta, 2scha, 3DD!3, anka, BadBoy, Baffman55, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, choze, Covenant, cowok, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, foudy, Fr3d_K, Garp, Georgíno J., Giskard, Glumal, guseppe, hellblazer, Hokejový_Svaz, house192, hroubek, Hulik, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, jh666, jindroush, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Koci, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, lukascus, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, martin28, Marty_von_Shit, Matthew, mearez, MEGA, mgeralt, MonsterGyre, monte walsh, motycond, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Pietro26, Plechy, punisher, puolpm, rajot, regressiv, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, sala, Schirru, Schramm, sedw, sercial, SickNail, SNUFKIN, Spacecore, start05, SteveCZ, stik, Suši, t0mas, taidana, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VanTom, vita, vranakx, Wasseg10, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(232)
123peta, 2scha, Alfi, anka, antiimini, Azbest, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benny, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bronn, burzum, buscheer, calvin10, charvos, choze, Corteg, Corvus, cowok, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, DEmnoG, Denis, Dezodoo, Dinik, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, guseppe, hahahoho, hellblazer, herbert, herrman, Honzin, house192, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Koci, komik.sx, krupan, kubosos, lacoste, Librarian, Light, Lojza, lukascus, maara, malejmates, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, martin28, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, mikina, mirec, Mitak, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, MP81, Mrlah, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Pietro26, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radkos, rajot, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, sala, Schirru, Schramm, sedw, sercial, Shake, SickNail, Skot, slothest, SNUFKIN, Son-Goku, songoku, StanleyHu, start05, SteveCZ, Suši, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, vranakx, willis, wittos, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (20)
arnecht, Badgu.y1902, bananzluty, chcita, deefha, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, Fr3d_K, gumidekmedvidek, Jack, Maty48, mywiel, Nightmare, nx, Saran, Sikk, skepsi, sleepless, WEAPONE
Shání (6)
deefha, LuckyLjuk, Mighty_Morphine, mineralk, Nightmare, nx